|
Post by Madrisso on Apr 13, 2020 20:25:59 GMT 1
Cytowanie kilku postów tutaj to trochę dziwka, więc pozwolę sobie tego nie robić. Ale obrazek jest taki:
- Gigachad mówi, że nie będzie się zastanawiał nad tym, kogo jutro (czyli dziś) będzie linczował - Ja go pytam, to nad czym się będzie zastanawiał - Konstantinus pisze swojego kreacyjnego posta (bez znaczenia w tym kontekście, ale żeby nie było) - Grampierwszyrazwtęgrę pisze mocno mafijnego posta, pierwszego z tych dwóch, do których się dopierdalam - Rzucam, że oto mamy mafiozę - Gigachad mówi, że nawet nie musiał się zastanawiać nad niczym, bo problem sam się rozwiązał
Innymi słowy, sam uznał, że post jest turbo mafijny i w swoim pierwszym odruchu spisał kolegę na straty *mrug mrug*, ale potem słowem już nie wspomniał o tym temacie, bo temat jakoś nie nabrał rozpędu, więc po co.
Strona 12 jakby ktoś chciał.
|
|
|
Post by grampierwszyraz on Apr 13, 2020 20:26:35 GMT 1
Ten Konsantinus gra jak z jakiegoś podręcznika poczatkującego mafiozy, a każdy go zlewa chyba mogę podbić, bo wychodzi z niego świeżak ("nieaktywny odpadną za ostrzeżenia"), gra zachowawczo, pisze, bo pisze, podkreśla tę miastowość, nie rzuca się w oczy, zobaczymy, jak zagłosuje i jutro przeczytam jeszcze jego posty od początku gry
|
|
|
Post by Gigachad on Apr 13, 2020 20:28:05 GMT 1
Nie, ale capone mnie jednak trochę zdenerwował i to, że on robi wszystko, żeby już pierwszego dnia zostać najgorszym miastowym, bo niestety sądzę, że jest miastowym, nie oznacza, że mam się dać zabić zupełnie odpuszczając, więc przynajmniej sobie czytam posty poszczególnych graczy, m. in. twoje wojewódzki.
|
|
|
Post by grampierwszyraz on Apr 13, 2020 20:28:42 GMT 1
madrisso, a jak bede zielony (bo jestem hehe), to co wtedy z gigachadem, odpuszczasz czy atakujesz dalej?
|
|
|
Post by Kuba Wojewódzki on Apr 13, 2020 20:29:10 GMT 1
Czyli miałem rację, że to kwestia emocji, a nie żadna analiza.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 13, 2020 20:29:17 GMT 1
Zastanawiam się czy capone jest tak mało rozgarnięty, czy po prostu jest w mafii razem z wojewódzkim. Jestem najbardziej znanym mafiozą na świecie, przecież to jasne. A co świadczy o mafijności Wojewódzkiego? Mi nie podobało się to, że po jednym z moich postów zaczął mnie propsować tylko na podstawie wcześniejszego posta jakiegoś użytkownika, i to przekręconego, w momencie kiedy poddawałem w wątpliwość pana Roberta Makłowicza. Może to być i po prostu głupia gra miastowego, ale poczułem się coś za szybko pochwalony. Na moment obecny strzelałbym w kogoś z pary Wojewódzki, Gigachad.
|
|
|
Post by Konstantinus on Apr 13, 2020 20:31:26 GMT 1
Drogi był strasznie i ma dużo stron, więc mogę nie trzymać się w go w 100% 🤣
Czemu grasz aż tak ostrożnie tak z ciekawości spytam?
Staram się przede wszystkim myśleć i rozwiązywać zależności między graczami. Jak mnie coś interesuje konkretnego, to pytam. Póki co mam kilka spostrzeżeń, które wcześniej wymieniłem. Ciągle nie mogę się zdecydować, czy zagłosować na glonów, czy na moje typy. Wydaje mi się, że glony najpierw, żeby rozgrywka była ciekawsza.
|
|
|
Post by Gigachad on Apr 13, 2020 20:31:42 GMT 1
Cytowanie kilku postów tutaj to trochę dziwka, więc pozwolę sobie tego nie robić. Ale obrazek jest taki: - Gigachad mówi, że nie będzie się zastanawiał nad tym, kogo jutro (czyli dziś) będzie linczował - Ja go pytam, to nad czym się będzie zastanawiał - Konstantinus pisze swojego kreacyjnego posta (bez znaczenia w tym kontekście, ale żeby nie było) - Grampierwszyrazwtęgrę pisze mocno mafijnego posta, pierwszego z tych dwóch, do których się dopierdalam - Rzucam, że oto mamy mafiozę - Gigachad mówi, że nawet nie musiał się zastanawiać nad niczym, bo problem sam się rozwiązał Innymi słowy, sam uznał, że post jest turbo mafijny i w swoim pierwszym odruchu spisał kolegę na straty *mrug mrug*, ale potem słowem już nie wspomniał o tym temacie, bo temat jakoś nie nabrał rozpędu, więc po co. Strona 12 jakby ktoś chciał.
Nie, było trochę inaczej.
Idąc spać napisałem, że nie będę się dzisiaj nad niczym zastanawiał (godzina + dzień zerowy = nad czym tu się zastanawiać?) => w domyśle - zobaczymy jutro, jak się gra trochę rozwinie, no i siłą rzeczy i tak jakąś decyzję trzeba będzie podjąć przed linczem. Wstaję, mało nowych postów, w tym ten pierd grampierwszyraz, więc zwróciłem na niego uwagę, nawiązując do naszej wczorajszej rozmowy, Madrisso.
A nie pociągnąłem, bo doszedłem do wniosku, że w historii takie mafijne posty już nie raz pisali miastowi, co nie zmienia faktu, że warto go było wytknąć i o tym pamiętać, bo też nierzadko jest tak, że potem takie rzeczy z początku umykają i im odpuszczamy.
|
|
|
Post by Madrisso on Apr 13, 2020 20:32:09 GMT 1
madrisso, a jak bede zielony (bo jestem hehe), to co wtedy z gigachadem, odpuszczasz czy atakujesz dalej? ¯\_(ツ)_/¯ Pewnie to co teraz, czyli nic.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 13, 2020 20:36:58 GMT 1
Pan Gigachad wjechał na pełnej od pierwszej strony, a teraz spokojnie się tłumaczy, dość drastyczna zmiana taktyki, z jakiegóż to powodu?
|
|
|
Post by Gigachad on Apr 13, 2020 20:38:34 GMT 1
Dlaczego, Zięba, zajmujesz się rzeczami bieżącymi, skoro jeszcze nawet nie zabrałeś się za te, które miałeś zrobić parę godzin temu?
|
|
|
Post by Gregory House on Apr 13, 2020 20:39:51 GMT 1
Gigachad nie jest dobrym celem na dzisiejsze głosowanie z chociażby jednego prostego powodu - jeśli jest w mafii i prezentuje taką postawą, to ja nie rozumiem jego gry (w sensie, że zdaje mi się antymafijna - bo jakby prowadzi do tego, by jednak głosy zebrał, a on mógł po tym zjebać prowodyrów - nawet znam tę postawę z autopsji). Ta, oczywiście, jest możliwe, że to dobry mafioza i stosuje odwróconą psychologię (i pisze teraz na mafijnym 'spokojnie, przeżyję. poczekajcie, zaraz jakiś samozwańczy greenhorn odciągnie od linczu ode mnie za tę wyjebańczą konsekwencję xD'), więc to nie jest uniewinnienie na zawsze, zwłaszcza że nie pamiętam jego gry wstecz. No ale już sam fakt, że trzeba gryźć temat z tej strony skłania ku temu, że głosowanie na niego w linczu pierwszym jest z deka absurdalne, a pewnie i szkodliwe.
Zachęcam więc do tego, by Giga się wypowiedział na temat trójki którą sobie wyselekcjonowałem (lub o kimś tam innym) i na kogo bym głosował, ja chyba z przeczucia skłaniam się ku Ziębie. Wyczuwam nieczyste intencje i jakąś taką sztuczność w postawie, którą prezentuje w temacie. Konstantinus jest zbyt zretardziały, by coś wyrokować, no ale też jest to niezły cel na głos. Tak myślę
|
|
|
Post by capone on Apr 13, 2020 20:40:28 GMT 1
Mnie to brzmiało raczej jak "w ogóle nie zależy mi na uniewinnieniu się". Srak ci brzmiało, jesteś tragiczny i od tej chwili przestaję Ci odpisywać.
Tak najwygodniej, co? Zresztą przed kim mam się bronić? Przed tobą? Twoje zarzuty są absurdalne, nie mam zamiaru rozmawiać z wariatem. Co jest absurdalnego w tym, że zarzucam Ci niespójność zachowania: z jednej strony piszesz, jak to nie chce Ci się analizować, bo jest pierwszy dzień, a w ogóle to możesz się mylić, bo jesteś miastowy i nie musisz się pilnować: Aż przeczytałem jeszcze raz posty i w sumie to nikt w Makłowicza oprócz mnie nie napierdalał, czemu kłamiesz? Nie kłamię, być może się pomyliłem, ponieważ jako miastowy nie muszę i nie mam zamiaru, bo mi się nie chce, sprawdzać wszystkiego co piszę.
No skoro nie znalazłem to najwidoczniej szukałem słabo, rzeczywiscie piszesz same oczywistości capone xD pytanie czy tak masz, czy pozorujesz aktywność Nie wiem kogo bym jutro linczował i nawet nie będę się teraz zastanawiał Ale wcześniej próbowałeś grać w mafię, rzucać oskarżenia, uniewinnienia, wyciągać wnioski: W mafii jest też capone, który po raz kolejny bezczelnie mnie uniewinnia, mimo że nie dałem ku temu żadnego powodu. No i ma mafijny nick, więc go MG wybrał pewnie dla beki. Także jakbym miał typować Kuba/Makłowicz,Gigabach i Zwycięzca śmierci, znając moje szczęście trafię na kogoś niewinnego na początek. jak przypadkiem geralt w mafii to mamy 4 niewinnych xD
|
|
|
Post by maklowicz on Apr 13, 2020 20:42:59 GMT 1
Są te wyniki czy nie ma?
|
|
|
Post by Gigachad on Apr 13, 2020 20:43:22 GMT 1
Zachęcam więc do tego, by Giga się wypowiedział na temat trójki którą sobie wyselekcjonowałem (lub o kimś tam innym) i na kogo bym głosował, ja chyba z przeczucia skłaniam się ku Ziębie. Wyczuwam nieczyste intencje i jakąś taką sztuczność w postawie, którą prezentuje w temacie. Konstantinus jest zbyt zretardziały, by coś wyrokować, no ale też jest to niezły cel na głos. Tak myślę
Dla mnie Zięba, a najchętniej Wojewódzki. Gramwgrę nie, napisał mafijnego posta oczywiście, którego Madrisso wytknął, a ja po nim, dlatego nie można o nim zapominać, ale potem pisał tak, że trochę zmieniłem o nim zdanie. Zaraz poszukam o co chodziło konkretnie.
No i dalej sobie czytam posty reszty.
|
|
|
Post by maklowicz on Apr 13, 2020 20:43:33 GMT 1
A do 22 głosowanie, jak zwykle nie czytam xD
|
|
|
Post by Khada on Apr 13, 2020 20:43:35 GMT 1
Pan Gigachad wjechał na pełnej od pierwszej strony, a teraz spokojnie się tłumaczy, dość drastyczna zmiana taktyki, z jakiegóż to powodu? Nie sądzisz że lepiej nam to wyjdzie jeśli zamiast agresywnie i pod wpływem emocji głosować i krzyczeć kogo to teraz mamy zlinczować, to na spokojnie zwolnimy i wytłumaczymy co nam leży na duszy?
|
|
|
Post by maklowicz on Apr 13, 2020 20:43:53 GMT 1
Ale jak by co to wiadomo, dziś Zięba.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 13, 2020 20:44:38 GMT 1
Dlaczego, Zięba, zajmujesz się rzeczami bieżącymi, skoro jeszcze nawet nie zabrałeś się za te, które miałeś zrobić parę godzin temu? Nigdy nie mówiłem, że się z Panem, Panie Gigachad, podzielę moimi wnioskami. Ale dziękuję za tę konstruktywną odpowiedź. PS. Odpowiadanie pytaniem na pytanie jest niekulturalne.
|
|
|
Post by Gigachad on Apr 13, 2020 20:45:25 GMT 1
Jak się czujesz z tym, że za 15 minut polecisz w linczu, co Zięba?
|
|