|
Ogólny
Feb 16, 2023 16:50:50 GMT 1
via mobile
Post by Antura on Feb 16, 2023 16:50:50 GMT 1
Z tej gry jednak balans w strone mafii. Mysle, ze teraz wygrywaja, a zadnych swietnych ruchow nie zaprezentowali. Gdyby peterson nie spadl i sobie glonowal to miasto byloby bez szans. Po prostu brakuje linczow przy tej ilosci graczy na ktorych jest malo danych. Dla mnie det powinien miec wiecej sprawdzen, bo wtedy mozna te glony powylawiac. Niech nawet mafia ma jeszcze jednego OC (tak zeby aktywniakow trzeba bylo stwierdzic z gry) albo stochastycznego OC xD Co do ilości linczów, to hehe, pomysł że większość graczy tutaj chciałaby grać na mordach co 2 dzień, a nie codziennie. Pytanie jak wtedy mafii miałoby starczyc w jakimkolwiek wariancie dni dlatego mordy codziennkd są dużo lepsze
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 16:51:12 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 16:51:12 GMT 1
Na przykład nie głosując na siebie i nie udając najmądrzejszego człowieka na świecie od początku rozgrywki (Bobek, Meller). Pokazując zamiast tego szczerość, naturalność, zdrowe podejście do własnego ego. Nie wiem, kim jest bobek, ale u Mellera - a przynajmniej tego Mellera, którego pamiętam sprzed 6+ lat - ego nigdy nie brakowało
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 16:51:29 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 16:51:29 GMT 1
Testament zostawiłem jasny. Grajcie pod meczówkę Meller vs Słowacki a jak Majima niewinny to bijcie w meczówce Słowackiego.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 16:53:10 GMT 1
via mobile
Post by oaza on Feb 16, 2023 16:53:10 GMT 1
Z tego co pamiętam to przed śmiercią miałeś Orbisona i Słowackiego w gronie mniej lub bardziej niewinnych (popraw mnie jeśli się mylę). Z jakiego powodu?
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 16:53:19 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 16:53:19 GMT 1
Na przykład nie głosując na siebie i nie udając najmądrzejszego człowieka na świecie od początku rozgrywki (Bobek, Meller). Pokazując zamiast tego szczerość, naturalność, zdrowe podejście do własnego ego. Nie wiem, kim jest bobek, ale u Mellera - a przynajmniej tego Mellera, którego pamiętam sprzed 6+ lat - ego nigdy nie brakowało Jakbym wcześniej w niego się lepiej wczytał to bym dał radę tego Mellera uniewinnić. Nikt inny nie wchodzi w edycję na takim wkurwieniu i czując się poszkodowanym w losowaniu jak on
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 16:55:08 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 16:55:08 GMT 1
Nie wiem, kim jest bobek, ale u Mellera - a przynajmniej tego Mellera, którego pamiętam sprzed 6+ lat - ego nigdy nie brakowało Jakbym wcześniej w niego się lepiej wczytał to bym dał radę tego Mellera uniewinnić. Nikt inny nie wchodzi w edycję na takim wkurwieniu i czując się poszkodowanym w losowaniu jak on W sumie jak tak teraz o tym pomyślę... faktycznie poziom jego aktywności i wyjebki trochę mi nie pasuje do Egze w mafii No ale w czasie gry starałem się na tyle odcinać od myślenia o tożsamościach (poza Antórą, tego już NIGDY nie uniknę xD), że gdybym przeżył, to pewnie by mi nie przyszło do głowy, żeby się tym kierować.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 16:55:35 GMT 1
via mobile
Post by Antura on Feb 16, 2023 16:55:35 GMT 1
I spoko, następnym razem zero info dla kogokolwiek o składach etc
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 16:56:31 GMT 1
via mobile
Post by Antura on Feb 16, 2023 16:56:31 GMT 1
Tak samo stare ustawienie by nie liczyło postów trzeba zostawić, teraz zmieniłem to przed edycja bodaj dla Reda, ale uważam że to mocno słabe.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 16:57:27 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 16:57:27 GMT 1
Tak samo stare ustawienie by nie liczyło postów trzeba zostawić, teraz zmieniłem to przed edycja bodaj dla Reda, ale uważam że to mocno słabe. Licznik postów łatwo jest sprawdzić i tak. Dla mnie niepotrzebny bajer przy profilu.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:01:15 GMT 1
via mobile
Post by Antóra on Feb 16, 2023 17:01:15 GMT 1
Licznik postów akurat dla mnie jest spoko, ale to nic, o co bym walczył.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:02:18 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 17:02:18 GMT 1
Z tego co pamiętam to przed śmiercią miałeś Orbisona i Słowackiego w gronie mniej lub bardziej niewinnych (popraw mnie jeśli się mylę). Z jakiego powodu? Nie pamiętam co pisałem bo pomiędzy 21 a 22gą byłem na bani bo już byłem kilka godzin into moje wakacje, ale testament miałem jasny. Moim głównym argumentem na niewinność Orbiego było jego cluelesness, już nie będę brał absurdalności gry gracza jako argumentu jako jego niewinność. Słowacki mnie totalnie ograł przyznaję (prawie totalnie ze zdroworozsądkowej ostrożności i posłuchu dla niewinnego Majimy chciałem go utłuc w meczówce)
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:02:59 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 16, 2023 17:02:59 GMT 1
Tak samo stare ustawienie by nie liczyło postów trzeba zostawić, teraz zmieniłem to przed edycja bodaj dla Reda, ale uważam że to mocno słabe. Stary, tłumaczyłem Ci to. NIE DA SIĘ uniknąć liczenia postów XD To NIE jest możliwe. Wystarczy wejść w kartę z postami i policzyć. Zresztą poziom aktywności to jakiś tam element gry w mafii i kompletnie nie czaję niby czemu gracz do takiej wiedzy miałby nie mieć dostępu (ale znowu patrz punkt 1 - to nie ma żadnego znaczenia co ja czy ty sobie o tym sądzimy, wiedzy o czyjejś liczbie postów nie da się uniknąć xD
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:03:22 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 17:03:22 GMT 1
Licznik postów akurat dla mnie jest spoko, ale to nic, o co bym walczył. Z licznika postów wynika, że Julek ma najwięcej postów na CAŁYM forum Może trzeba rozważyć jakiś limit czasowy między postami? xD (joke)
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:06:04 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 16, 2023 17:06:04 GMT 1
Czyli ukrywając licznik z postami Mistrz Gry nie sprawi, że nie będzie się dało ustalić, ile kto tych postów ma.
Sprawi tylko, że ustalenie tego zamiast trwać sekundę (rzut oka na ten licznik) będzie zajmować minutę-dwie. Czyli tylko będzie zabierać graczom ewentualny czas. A wtedy już pojawia się pytanie - NA CHUJ?
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:07:13 GMT 1
Post by oaza on Feb 16, 2023 17:07:13 GMT 1
Z tego co pamiętam to przed śmiercią miałeś Orbisona i Słowackiego w gronie mniej lub bardziej niewinnych (popraw mnie jeśli się mylę). Z jakiego powodu? Nie pamiętam co pisałem bo pomiędzy 21 a 22gą byłem na bani bo już byłem kilka godzin into moje wakacje, ale testament miałem jasny. Tak, tak, nie do tego dążę. Chcę zwrócić uwagę na to, że podejrzewasz gości, którzy jak mówisz: 1. głosują na siebie 2. udają najmądrzejszych
A uniewinniasz/powątpiewasz w winę, zwał jak zwał, Słowackiego i Orbisona zapewne za to, że tego nie robili, była jakaś merytoryka w ich postach (głównie Słowackieg) itp.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:07:27 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 17:07:27 GMT 1
Lol, Słowacki na moje niebezpośrednio zasugerował, że Orbison może być księdzem. Mam nadzieję, że ktoś mu to wyciągnie, jak trzeba będzie robić między nimi powiązania.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:09:07 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 16, 2023 17:09:07 GMT 1
Jbc wzór na ilość postów gracza - 20x+y, gdzie x - ilość stron postów BEZ OSTATNIEJ (na tym forumie jest 20 postów na stronę) y - ilość postów na ostatniej stronie
No ale ja to wolę widzieć od razu, a nie musieć u każdego gracza to przeliczać jeśli uznam, że mi to się do czegoś przyda xD
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:10:53 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 17:10:53 GMT 1
Czyli ukrywając licznik z postami Mistrz Gry nie sprawi, że nie będzie się dało ustalić, ile kto tych postów ma. Sprawi tylko, że ustalenie tego zamiast trwać sekundę (rzut oka na ten licznik) będzie zajmować minutę-dwie. Czyli tylko będzie zabierać graczom ewentualny czas. A wtedy już pojawia się pytanie - NA CHUJ? Graliśmy już tak kilka edycji. Czemu wtedy nie było problemu? Widoczny licznik postów sprawia, że człowiek podświadomie sugeruje się nagle tą z dupy liczbą. Liczy się treść, a nie aktywność spamerska (mimo iż ja zawsze sam spamuje), powinieneś to aprobować imho bo też wolisz treść ;p
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:11:26 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 17:11:26 GMT 1
Jbc wzór na ilość postów gracza - 20x+y, gdzie x - ilość stron postów BEZ OSTATNIEJ (na tym forumie jest 20 postów na stronę) y - ilość postów na ostatniej stronie No ale ja to wolę widzieć od razu, a nie musieć u każdego gracza to przeliczać jeśli uznam, że mi to się do czegoś przyda xD No ja z tego tytułu nie spojrzałem na licznik postów ani razu przez całą rozgrywkę, bo otwierałem listę postów każdego gracza po kilka razy i lista stron w 100% wystarczyła do oceny aktywności. I mean, 5 sekund klikania dłużej i wiadomo to samo xD
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:12:36 GMT 1
Post by Antóra on Feb 16, 2023 17:12:36 GMT 1
No ja chciałem grać pod meczówke Słowacki vs Meller. Nie było to najmądrzejsze, ale też nie było najgłupsze imo. Największy zarzut mam do obecnych miastowych (nie wszystkich) nie o to jak analizują i typują ale o to jak się uniewinniają. Ty grałbyś pod taką meczówkę ze sobą jako decydentem. Tylko jasnym było, że Ciebie akurat odjebią i zostawią kogoś innego. I moim zdaniem meczówka, którą proponujesz jest cholernie trudna dla miasta i ostatniego "pewnego niewinnego". W życiu bym pod taką meczówkę nie grał, gdybym dłużej pożył, to bym ją kategorycznie odradzał. Oczywiście nie jest to żadna krytyka, ponieważ to, co mam do przekazania bazuje na tożsamościach i swego rodzaju historii naszych edycji, a Ty tego nie masz prawa wiedzieć, znać. Natomiast: 1) Meller to egze, bardzo dobry gracz, może nie jest teraz w swoim prime, ale mimo wszystko. Ja w ogóle mam paranoję w jego przypadku i ostatnio ciągle mam go za mafię. Kiedyś go nawet sprawdziłem jako det, był niewinny, a i tak go 5-6 dni później zlinczowałem. Po prostu pamiętam, jak grał te 6-8 lat temu i jak gra gorzej, to myślę, że robi miasto w chuja. Pamiętam, jak kiedyś wyłapał 4 mafiozów (w tym Volva i mnie) przed pierwszym mordem. Jeszcze go ksiądz wybronił do tego, więc zostaliśmy rozniesieni w proch i pył. Tu wiemy, że Meller w mafii nie jest, ale gdyby był, to jest w stanie tej meczówki nie przegrać, zakręcić tak decydującym, żeby przeżyć. 2) Słowacki to też bardzo dobry i doświadczony gracz, którego ciężko przeczytać. Do tego on wyraźnie gra pod meczówkę z Wednesday w składzie. A oni się prywatnie znają i nie wierzę, że Tomuś zagłosuje na Sidora. No po prostu w to nie wierzę. Tak więc Słowacki w meczówce, gdy decyduje Wednesday (która ogólnie w meczówkach niestety zazwyczaj wybiera źle - żaden przytyk, to po prostu przywołanie statystyki), to wygrana mafii.
|
|