|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:30:29 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 17:30:29 GMT 1
Bez sprawdzenia to bym wręcz jeszcze wcześniej bym krzyczał że taki Sarius jest do odjebania bez żadnego ale.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:31:47 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 17:31:47 GMT 1
Bez sprawdzenia to bym wręcz jeszcze wcześniej bym krzyczał że taki Sarius jest do odjebania bez żadnego ale. Dlatego ci mówiłem że to był błąd go sprawdzać. Bo i tak byśmy go zabili. No ale spoko wszyscy robimy błędy, grunt to je rozumieć i wiedzieć skąd się wzięły i anulować. Ty imo spojrzałeś zbyt krótkofalowo.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:32:19 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 17:32:19 GMT 1
Sarius był sprawdzony 1 dnia, wcześnie w grę, pamiętaj
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:32:36 GMT 1
Post by oaza on Feb 16, 2023 17:32:36 GMT 1
Tak, tak, nie do tego dążę. Chcę zwrócić uwagę na to, że podejrzewasz gości, którzy jak mówisz: 1. głosują na siebie 2. udają najmądrzejszych
A uniewinniasz/powątpiewasz w winę, zwał jak zwał, Słowackiego i Orbisona zapewne za to, że tego nie robili, była jakaś merytoryka w ich postach (głównie Słowackieg) itp.
Słowacki mnie przyznaję po prostu ograł. Drugi raz mu nie dam, grałem z nim pierwszy raz. Orbinson grał jak debil i nie wiedziałem co z tym zrobić. Ale go nie uniewinniłem koniec końców. U Mellera i Bobka, zwłaszcza Bobka było widać za dużo wrogości do miasta, która imo w kluczowych momentach miesza miastu w głowach niepotrzebnie na niekorzyść. Oczywiście jest parę aspektów typowania, które muszę poprawić, zdaję sobie z tego sprawę. Spoko. Generalnie widać, że masz łeb na karku i wróżę ci duże sukcesy po stronie miasta. No i czekam na partyjkę mafijną w Twoim wykonaniu. Mnie osobiście najwięcej o skutecznym szukaniu mafiozów nauczyło bycie w mafii i dostawanie lańska od różnych miastowych na przestrzeni lat.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:33:11 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 17:33:11 GMT 1
Kurwa fakt, ale i tak dużym błędem było się ujawniać z tym skanem. Sam skan w takim razie nie był zły, ale ujawnienie tak.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:33:28 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 17:33:28 GMT 1
Sarius długoterminowo przy takim spamie mógłby w pewnym momencie umknąć większości o tym też trzeba pamiętać. Tak kiedyś umykali Leclerc i Modrić( pierwszy mafia, drugi miasto).
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:35:27 GMT 1
Post by Antóra on Feb 16, 2023 17:35:27 GMT 1
Bobek (Kacperek) trochę teraz przesadza, ale tylko trochę. On w ten sposób pokazuje niewinność, tylko mało kto chce to widzieć. No i to dobry kolega, sam odpadał chuliard razy dnia pierwszego, czasem za nic, broniąc się fajnie, ale ludzie (w tym ja a czasem głównie ja - przyznaję się tu bez bicia) byli zaślepieni i nie widzieli. Teraz on się wkurwił, że nikt nie czytał mnie, potem też jego, choć przede mną powinien paść sprawdzony mafioso Sarius. Chujowo się gra, gdy największą władzę w mieście ma osoba, która zamyka oczy na cudze argumenty i stąd to zniechęcenie.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:37:52 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 17:37:52 GMT 1
@volv Kiedy oboje się poprawimy po tej złej stronie?
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:38:13 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 17:38:13 GMT 1
Bez sprawdzenia to bym wręcz jeszcze wcześniej bym krzyczał że taki Sarius jest do odjebania bez żadnego ale. Z tym krzyczeniem też trzeba uważać, ja w mojej pierwszej (i jedynej) partii jako det też dostałem czerwonego w pierwszym sprawdzeniu i widząc, że mój typ jest ignorowany przez miasto zacząłem krzyczeć za głośno i przyciągnąłęm za dużo uwagi Strasznie łatwo się podpalić, jak się pierwszy raz gra detem, dla mnie to jest zdecydowanie najbardziej stresująca rola ze wszystkich.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:38:38 GMT 1
Post by Antura on Feb 16, 2023 17:38:38 GMT 1
Bobek (Kacperek) trochę teraz przesadza, ale tylko trochę. On w ten sposób pokazuje niewinność, tylko mało kto chce to widzieć. No i to dobry kolega, sam odpadał chuliard razy dnia pierwszego, czasem za nic, broniąc się fajnie, ale ludzie (w tym ja a czasem głównie ja - przyznaję się tu bez bicia) byli zaślepieni i nie widzieli. Teraz on się wkurwił, że nikt nie czytał mnie, potem też jego, choć przede mną powinien paść sprawdzony mafioso Sarius. Chujowo się gra, gdy największą władzę w mieście ma osoba, która zamyka oczy na cudze argumenty i stąd to zniechęcenie. A w tej edycji ktokolwiek ma władzę? Z perspektywy obserwatora wydaje mi się, że nie. Miasto zawsze większością może sobie zadecydować co chce, i to się dzieje, bez Władztwa. No nie licząc może 1 dnia, gdy Watson mogła zrobić co chciała jako odsłonięty detektyw.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:40:52 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 17:40:52 GMT 1
Bobek (Kacperek) trochę teraz przesadza, ale tylko trochę. On w ten sposób pokazuje niewinność, tylko mało kto chce to widzieć. No i to dobry kolega, sam odpadał chuliard razy dnia pierwszego, czasem za nic, broniąc się fajnie, ale ludzie (w tym ja a czasem głównie ja - przyznaję się tu bez bicia) byli zaślepieni i nie widzieli. Teraz on się wkurwił, że nikt nie czytał mnie, potem też jego, choć przede mną powinien paść sprawdzony mafioso Sarius. Chujowo się gra, gdy największą władzę w mieście ma osoba, która zamyka oczy na cudze argumenty i stąd to zniechęcenie. No i to jest to, co mówię, trzeci raz to samo. Jeszcze przy Twoim czy moim linczu było to (powiedzmy) do usprawiedliwienia całkiem bezpieczną sytuacją, a teraz kolejność między bobkiem, Mellerem i Słowackim może być KLUCZOWA dla meczówki. Samo ustawianie go do linczu to pikuś, ale to, że NIKT go nie czyta i nie daje mu żadnej szansy skontrować jest w tym momencie żenującę.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:43:23 GMT 1
Post by oaza on Feb 16, 2023 17:43:23 GMT 1
@volv Kiedy oboje się poprawimy po tej złej stronie? Na pewno już w kolejnej rozjebiemy!
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:44:32 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 17:44:32 GMT 1
@volv Kiedy oboje się poprawimy po tej złej stronie? Na pewno już w kolejnej rozjebiemy! Nie wiem czy nie odpuszczę edycji jednej jeśli byłaby na początku marca. Brak warunków do gry spowodowane remontem będą. Chociaż prawdopodobnie i tak będę hieną cmentarną
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:45:46 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 17:45:46 GMT 1
Kurwa fakt, ale i tak dużym błędem było się ujawniać z tym skanem. Sam skan w takim razie nie był zły, ale ujawnienie tak. Nie zawsze w pewnych kwestiach warto liczyć na miasto zwłaszcza gdy wytypują sobie innych faworytów ^^
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:46:15 GMT 1
Post by Antóra on Feb 16, 2023 17:46:15 GMT 1
Na pewno już w kolejnej rozjebiemy! Nie wiem czy nie odpuszczę edycji jednej jeśli byłaby na początku marca. Brak warunków do gry spowodowane remontem będą. Chociaż prawdopodobnie i tak będę hieną cmentarną Ej, to mój nick z cmentarza jednej edycji, gdy nie grałem.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:47:15 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 16, 2023 17:47:15 GMT 1
Nie wiem czy nie odpuszczę edycji jednej jeśli byłaby na początku marca. Brak warunków do gry spowodowane remontem będą. Chociaż prawdopodobnie i tak będę hieną cmentarną Ej, to mój nick z cmentarza jednej edycji, gdy nie grałem. V edycja? Czytałem ją i bardzo ciężko mi było czytać pod względem niewinności graczy.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:47:37 GMT 1
Post by Antóra on Feb 16, 2023 17:47:37 GMT 1
Bez sprawdzenia to bym wręcz jeszcze wcześniej bym krzyczał że taki Sarius jest do odjebania bez żadnego ale. Z tym krzyczeniem też trzeba uważać, ja w mojej pierwszej (i jedynej) partii jako det też dostałem czerwonego w pierwszym sprawdzeniu i widząc, że mój typ jest ignorowany przez miasto zacząłem krzyczeć za głośno i przyciągnąłęm za dużo uwagi Strasznie łatwo się podpalić, jak się pierwszy raz gra detem, dla mnie to jest zdecydowanie najbardziej stresująca rola ze wszystkich. Ja byłem detem w swojej pierwszej w życiu mafii i od razu trafiłem winnego. Oczywiście się z tym od razu ujawniłem i długo nie pograłem.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:48:08 GMT 1
Post by Antóra on Feb 16, 2023 17:48:08 GMT 1
Ej, to mój nick z cmentarza jednej edycji, gdy nie grałem. V edycja? Czytałem ją i bardzo ciężko mi było czytać pod względem niewinności graczy. Tak, żałuję, że wtedy nie grałem.
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:49:09 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 16, 2023 17:49:09 GMT 1
Z tym krzyczeniem też trzeba uważać, ja w mojej pierwszej (i jedynej) partii jako det też dostałem czerwonego w pierwszym sprawdzeniu i widząc, że mój typ jest ignorowany przez miasto zacząłem krzyczeć za głośno i przyciągnąłęm za dużo uwagi Strasznie łatwo się podpalić, jak się pierwszy raz gra detem, dla mnie to jest zdecydowanie najbardziej stresująca rola ze wszystkich. Ja byłem detem w swojej pierwszej w życiu mafii i od razu trafiłem winnego. Oczywiście się z tym od razu ujawniłem i długo nie pograłem. Takie to uroki dziewiczego detowania
|
|
|
Ogólny
Feb 16, 2023 17:50:07 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 16, 2023 17:50:07 GMT 1
Nie pamiętam co pisałem bo pomiędzy 21 a 22gą byłem na bani bo już byłem kilka godzin into moje wakacje, ale testament miałem jasny. Moim głównym argumentem na niewinność Orbiego było jego cluelesness, już nie będę brał absurdalności gry gracza jako argumentu jako jego niewinność. Słowacki mnie totalnie ograł przyznaję (prawie totalnie ze zdroworozsądkowej ostrożności i posłuchu dla niewinnego Majimy chciałem go utłuc w meczówce) Konkluzja jest taka, że mafiozie zależy, żebyś go przeczytał jako niewinnego bardziej niż miastowemu. Jednocześnie tylko zajebisty mafioza będzie w stanie odpierdzielać taki shit jak udawanie najmądrzejszego, głosowanie na siebie, rozstawianie ludzi po kątach i nie będzie wyglądał przy tym karykaturalnie. Jak połączymy te dwie rzeczy, wychodzi mi, że taki bobek czy Meller w mafii albo po prostu nie są, albo trafiła się życiowa edycja. Tylko tu z kolei kolejna kwestia, jeśli trafia się mafiozie taka edycja, to czy dalej będzie grał coś, co przestaje przynosić efekty (bobek grający swoje, wchodzący teraz na świecznik, Meller coraz bardziej olewający analizę, wchodzący na świecznik) czy zmodyfikuje swoją grę, żeby trafić w gusta miastowych (Słowacki przechodzący z trollowania do znacznie poważniejszej gry).
Z tym się nie zgadzam. Jeszcze nie mam klarowności w głowie odnośnie tej sytuacji, ale Bobek na pewno tam zagrał jako niemiastowy bo mu psycha siadła, a nie dlatego że sobie skalkulował w głowie, że to jest optymalna obrona. O to się go czepiam. Grał psychiką, która siadła, a nie troską o interes miasta. Nie czepiam się o to co konkretnie zagrał, a tym jakie miał priorytety. To tak jakbyś miał Ronaldinio w timie, który nawet wkurwiony robi zajebiste kiwki, ale jednak gra gorzej bo pozwolił sobie na to żeby wkurwienie przejęło nad nim kontrolę.
|
|