|
Ogólny
Feb 17, 2023 18:15:46 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 18:15:46 GMT 1
Wracając do forum Bayernu, to tam też, jak wszędzie, parę osób grało fajnie, znaleźli się zapaleńcy, więc odbyło się kilka edycji z rzędu, III nawet mistrzowaliśmy z Safinetką. Pierwsze trzy edycje na Bayernie to była dla mnie komedia na kółkach, bo w pierwszej zdążyłem napisać jednego posta i odleciałem w pierwszym mordzie, a w drugiej nie miałem chyba ani jednego trafionego typu Ale trzecia to IMO do dzisiaj największe kuriozum, jakiego doświadczyłem w tej grze. Trafiłem do mafii i padłem w niej jako pierwszy, bo Katalończyk - uwaga - dopatrzył się przecinków w dziwnych miejscach w opisie mordu i wydedukował, że jedyną osobą, która stawia dużo przecinków w tekście jestem ja Nie dość, że nawet nie pisałem tego opisu, to jeszcze była w nich masa błędów interpunkcyjnych, których nigdy nie robiłem i nie robię (no kurła, jestem synem polonistki, nawet mu wypunktowałem, co tam było źle i dlaczego bym tak nie napisał xD). Innymi słowy - poleciałem za argument, który był totalnym lotto, Katalo mógł równie dobrze rzucić kostką dwudziestościenną Tak zryte akcje to była esencja tych pierwszych edycji. W IV z kolei poleciałem w II linczu, bo próbowałem prowokować i wkurwiać, co źle się skończyło, choć z dzisiejszym skillem te prowokacje pozwoliłyby mi wyłapać całą mafię. Safinetka rozjebała mafię w ostatniej chwili, choć Volv bardzo to utrudniał (wypominam mu to do teraz, ale w żartach, wtedy byłem zły, ale zdecydowanie nie ma między nami złej krwi). Z tej edycji pochodzi cytat, używany przeze mnie do dziś w testamentach (i nie tylko): "Zamiast szukać winnych, poszukałem niewinnych... I jednego znalazłem." W ten sposób Volv na 99,9% uniewinniał Katalończyka, który był OC. Nawet odmówił głosu na niego przy meczówce, na szczęście zagłosował na innego mafiozę, więc mafia nie mogła pójść siłowo i wygrać. Cozmo padł jakoś w środku gry, trafił pół mafii w testamencie, ale nie przekonał ludzi, potem się wkurzał, że nikt nie czytał jego testamentu. Ta edycja utwierdziła mnie w przekonaniu, że mafia to jest coś, z czym zostanę na dłużej. To była taka telenowela i garść emocji, że moja ówczesna pukała się w czoło, że mogę się tym tak ekscytować W kolejnych edycjach coraz więcej osób z naszych 3 for się mieszało, na Borussii chyba ostatecznie zleciało się najwięcej różnych graczy (zasługa Madrisso, który dobrze i chętnie mistrzował), ale generalnie każde forum miało swoich "gości" z innych forum. Ja, Małpa, Volv, Katalończyk na pewno, iron, gacek i Dziony chyba też - graliśmy na wszystkich. Jestem na 90% pewien, że mnie się ostatecznie nie udało nigdy zagrać na BVB. Natomiast tylko na 90%, bo czytając wasze referaty zacząłem dochodzić do tego, że przynajmniej z 2-3 swoich edycji KOMPLETNIE nie pamiętam. Z racji tego, że wszędzie były różne trolle, ameby i inne szkodniki, postanowiliśmy z Katalończykiem założyć osobne forum i zrobić tam MLM - Mafijną Ligę Mistrzów, czyli wyselekcjonować najlepszych graczy z 3 for piłkarskich oraz z TN. Mistrzowała Annika z TN. Volva wtedy uważaliśmy za amebę i nie zaprosiliśmy (muszę powiedzieć, że potem czynił niebywałe postępy i teraz jest topowym grajkiem, brawo!). Edycja była mega emocjonująca i na fajnym poziomie, choć to nie ten poziom, co tutaj oczywiście. Miasto wygrało w meczówce. Graliśmy z rolą snajpera, ale na zasadzie, że jak trafi winnego, to ginie ten, w którego strzelał, jak w niewinnego, to ginie tylko snajper. Snajper strzelił we mnie, byłem niewinny i potem przez kilka dni jako pewny niewinny trzymałem miasto za ryj, choć nie obyło się bez błędów, ale większość mafii ostatecznie wskazałem. Z tej edycji do teraz grywają oprócz mnie Bo... (wtedy w mafii), Yogi, ironlemon, małpa (choć w tym roku go nie widać), Dziony (jak z Małpą). Safinetka chyba od tej edycji z Lahmem i Landą nie grała. Ze wszystkich forów, które już zniknęły z internetu najbardziej nie mogę odżałować MLM, bo wiem, że coś takiego istniało, wiem, że chyba tam coś zagrałem, ale nie pamiętam z tych edycji NIC. Coś mi się kojarzy nick Landy, ale to tyle xD Nawet swoich kreacji nie pamiętam. Ktoś ma jakieś szczegóły, żeby przypomnieć cokolwiek więcej? Co do samego połączenia się ludzi z 3 for klubowych z ekipą IFQ/PF.com, to na początku było ciężko. Były animozje, my byliśmy traktowani z lekką pogardą jako przybysze z forum Fenerbahce, z drugiej strony u nas, z racji gry na prawdziwe nicki przez długi czas, była większa kultura dyskusji i bycia, więc często uważaliśmy kogoś z drugiej strony za chama bez obycia. Przez to część osób przestała grać (na pewno Hello). Ale na szczęście już nie ma niesnasek, mamy fajną ekipę, raczej nie ma spin i ogólnie gierki stoją na wysokim poziomie. Gadałem z Hello kilka razy przy okazji obecnej edycji (oczywiście próbując ją przy okazji namówić, byłoby super - ale no niestety obowiązki rodzinne byłyby dla niej nie do pogodzenia z tak intensywnym spamem). Wczoraj napisała mi, że jak teraz czytała wspominkowo swoje ostatnie edycje na Łukaszu, to nie poznała siebie . W sensie - przez agresywny i konfrontacyjny styl pisania. Wtedy faktycznie tak było, że dużo ego i ciśnienie wydobywało momentami chamstwo z najbardziej spokojnych z nas. Dobrze, że to już za nami, a mnie to ta przerwa od tamtych czasów już w ogóle dobrze zrobiła.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 18:19:39 GMT 1
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 18:19:39 GMT 1
W V edycji na VeBie już nasze fora były trochę wymieszane, w mafii byli między innymi ironlemon z Bayernu oraz Annika z Tenis.Net. No i Safinetka jako Matka Chrzestna, to jedyne zwycięstwo mafii na VeBie. Ach, no i nie mogę tego nie wyróżnić w osobnym poście. To była moja druga i ostatnia gra w mafii ever (ile to już czekam na czerwoną rolę? 8 lat? 9? xD), ale dojechałem do końca jako być może MVP Gary, przekaż Safi, że Lemon prosi o Wielki Powrót Matki Chrzestnej i nie ma zmiłuj EDIT: Ale z tą Anniką to nie mylisz? Wtedy skład mafii to byliśmy bodajże Safi, ja, Hello i dwóch facetów (Joey i ktoś jeszcze?).
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 18:24:25 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 17, 2023 18:24:25 GMT 1
Jakbym zaczął czytać swoje pierwsze edycje to też bym siebie nie poznał
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 18:26:12 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 17, 2023 18:26:12 GMT 1
W kolejnych edycjach coraz więcej osób z naszych 3 for się mieszało, na Borussii chyba ostatecznie zleciało się najwięcej różnych graczy (zasługa Madrisso, który dobrze i chętnie mistrzował), ale generalnie każde forum miało swoich "gości" z innych forum. Ja, Małpa, Volv, Katalończyk na pewno, iron, gacek i Dziony chyba też - graliśmy na wszystkich. Jestem na 90% pewien, że mnie się ostatecznie nie udało nigdy zagrać na BVB. Natomiast tylko na 90%, bo czytając wasze referaty zacząłem dochodzić do tego, że przynajmniej z 2-3 swoich edycji KOMPLETNIE nie pamiętam. No jak, przecież VI na BVB to ja, egze i Licz zostaliśmy zaproszeni, to była nasza pierwsza wspólna edycja, pamiętam nawet twój komentarz (bo nick pod jakim się zarejestrowałem to Martodo) - że rozpierdala cię celność moich analiz (w pozytywnym aspekcie ). Licza stazy`ego to akurat nie polubiłeś za nią, ale to nieważne akurat xD
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 18:31:43 GMT 1
via mobile
Post by Antóra on Feb 17, 2023 18:31:43 GMT 1
Gary, a uż. Koleżka grał na tenis.net w mafię? Nie, Bartek nie grywał, a przynajmniej nie kojarzę, żeby grał.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 18:38:28 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 18:38:28 GMT 1
Jestem na 90% pewien, że mnie się ostatecznie nie udało nigdy zagrać na BVB. Natomiast tylko na 90%, bo czytając wasze referaty zacząłem dochodzić do tego, że przynajmniej z 2-3 swoich edycji KOMPLETNIE nie pamiętam. No jak, przecież VI na BVB to ja, egze i Licz zostaliśmy zaproszeni, to była nasza pierwsza wspólna edycja, pamiętam nawet twój komentarz (bo nick pod jakim się zarejestrowałem to Martodo) - że rozpierdala cię celność moich analiz (w pozytywnym aspekcie ). Licza stazy`ego to akurat nie polubiłeś za nią, ale to nieważne akurat xD O w dupę, faktycznie Jerzu, ile ja bym dał, żeby to (i MLM) teraz poczytać.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 18:43:59 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 17, 2023 18:43:59 GMT 1
No jak, przecież VI na BVB to ja, egze i Licz zostaliśmy zaproszeni, to była nasza pierwsza wspólna edycja, pamiętam nawet twój komentarz (bo nick pod jakim się zarejestrowałem to Martodo) - że rozpierdala cię celność moich analiz (w pozytywnym aspekcie ). Licza stazy`ego to akurat nie polubiłeś za nią, ale to nieważne akurat xD O w dupę, faktycznie Jerzu, ile ja bym dał, żeby to (i MLM) teraz poczytać. Proszę bardzo, edycję idzie wciąż znaleźć, to znaczy te grywane na BVB: borussia.com.pl/forum/cat/26/topic/2666/page/1Jak widzę Bayern też bo wcześniej zacytowałeś, więc jeśli stoją też te na forum Barcy - to wasza cała historia mafii wciąż dostępna
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 18:49:32 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 18:49:32 GMT 1
No nie wierzę A słowo daję, że szukałem po forum BVB i myślałem, że już tego nie ma. Ale VeB to już chyba na dobre padł?
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 18:56:35 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 17, 2023 18:56:35 GMT 1
To już pytanie do Garego Nie mam pojęcia
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 17, 2023 18:59:32 GMT 1
Post by oaza on Feb 17, 2023 18:59:32 GMT 1
Wracając do rozgrywki, póki co leci bobek. No mocno średnio moim zdaniem, ale już trudno. Bobek wyjdzie zielony (dziwnie to brzmi xD), Gęg napisał coś takiego:
co powinno sugerować, że uda mu się dojść do wniosku, że w następnej kolejności lecieć powinni Orbison i Słowacki. Ale nie wygląda na przekonanego. Dużo może się jeszcze wydarzyć, potrzebna konkretna deklaracja od Gęga po linczu na bobku co mają zrobić Tate i Calvino, jak zostaną zostawieni z decyzją bez rekomendacji od Gęga, to mocno wzrasta szansa na błąd z psychologicznego punktu widzenia imo.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 19:08:03 GMT 1
Post by Emma Watson on Feb 17, 2023 19:08:03 GMT 1
Mam nadzieję aby chociaż jedna osoba zmieniła z bobka na Orbisona by mieli lincz zapasu na trafienie zamiast dwóch meczówek pod rząd.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 19:10:31 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 19:10:31 GMT 1
Beka będzie, jak przy obecnym remisie Julek nie odda głosu, a potem się wytłumaczy, że lincz przecież i tak między jego dwoma mafiosami
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 19:12:23 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 19:12:23 GMT 1
Bobek drugi raz traci na wkurwianiu miasta w tym momencie rozgrywki. To jego wkurwianie ludzi to teraz słabe zagranie jest, dobrze mówiłem. I nie czepiam się, że nie mógł tak zagrać, mógł, ale w tym przypadku to szkodzi.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 19:15:08 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 19:15:08 GMT 1
Ajjjezus, bob podsuwa Gęga do odwalenia przed Słowakiem w meczówce :/
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 19:16:50 GMT 1
Post by Wielki Szu on Feb 17, 2023 19:16:50 GMT 1
Kretynizm, jakby jeszcze ktokolwiek tego posłuchał to tragedia. Tego już w tej edycji zwyczajnie nie ma jak sprawdzić, ale olanie Słowackiego kosztem Gęga to jakieś kuriozum jest xD
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 17, 2023 19:19:48 GMT 1
Post by oaza on Feb 17, 2023 19:19:48 GMT 1
Gęg nie do zlinczowania w tej edycji i bobek ewidentnie sfrustrowany, natomiast to jak Gęg zauważa celnie różne rzeczy, a potem postanawia je ignorować jest dla mnie zagadką. Widzi egzystowanie Orbisona w temacie, widzi niewinne posty bobka, po czym głos w bobka.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 19:20:10 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 19:20:10 GMT 1
Ale z tym Radomiem to mnie Orbison teraz solidnie rozbawił
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 19:20:49 GMT 1
Post by Viktor Tsoi on Feb 17, 2023 19:20:49 GMT 1
Kretynizm, jakby jeszcze ktokolwiek tego posłuchał to tragedia. Tego już w tej edycji zwyczajnie nie ma jak sprawdzić, ale olanie Słowackiego kosztem Gęga to jakieś kuriozum jest xD Tak. Zrozumiałbym Frasera kosztem Słowackiego w meczówce, ale Gęga nie, jeden z absurdalniejszych wyborów. Paranoja wjeżdża.
|
|
|
Ogólny
Feb 17, 2023 19:21:30 GMT 1
via mobile
Post by Majima Gorō on Feb 17, 2023 19:21:30 GMT 1
W Tate nadzieja, że ktoś go posłucha, bo to w tym momencie jedyny typ, który gra, jakby czytał cmentarz.
|
|
oaza
Edycja#27
|
Ogólny
Feb 17, 2023 19:22:20 GMT 1
Post by oaza on Feb 17, 2023 19:22:20 GMT 1
W Tate nadzieja, że ktoś go posłucha, bo to w tym momencie jedyny typ, który gra, jakby czytał cmentarz. No oprócz uniewinniania Słowackiego xD
Dla mnie Calvino top G
|
|