|
Ogólny
Mar 16, 2023 12:59:34 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 12:59:34 GMT 1
Panie Redzie, miałem Pana za dobrego gracza przed tą edycją. A po niej to... szkoda szczepić ryja No trudno, najwyżej stracę jako gracz. Może zyskam jako człowiek? Kto wie, różnie bywa, kiedyś było chyba odwrotnie... Będę na pewno tłumaczył swoje zagrania, żeby przynajmniej było wiadomo: czemu Chociaż też później, bo jestem w pracy i nadrabiam. A co tak tragicznie z twojej perspektywy?
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:05:26 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 13:05:26 GMT 1
Panie Redzie, miałem Pana za dobrego gracza przed tą edycją. A po niej to... szkoda szczepić ryja No trudno, najwyżej stracę jako gracz. Może zyskam jako człowiek? Kto wie, różnie bywa, kiedyś było chyba odwrotnie... Będę na pewno tłumaczył swoje zagrania, żeby przynajmniej było wiadomo: czemu Chociaż też później, bo jestem w pracy i nadrabiam. A co tak tragicznie z twojej perspektywy?
Po tobie się spodziewam że to będzie bardzo długie tłumaczenie dlaczego takie strzały oddałeś.Tu nawet nie tyle że chciałeś się ukryć zwłaszcza mając od dawna miejską rolę. To mogę zrozumieć zwłaszcza że jakby mafia ciebie rozpoznała to z automatu na sobie wyrok byś miał. Tylko te strzały...
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:09:37 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 13:09:37 GMT 1
Red a w kogo strzelałeś przed swoim mordem?
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:09:43 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 13:09:43 GMT 1
No krycie się uważam zagrałem bardzo dobrze i tu chyba jasne, dlaczego chciałem tak grać. Natomiast strzały wytłumaczę, bo rozumiem, czemu moggły być krytykowane (po postach które cytuje, widać, że jeszcze do tej krytyki nie doszedłem, spokojnie xD). Nie złoszczę się, akurat moja psycha zniesie wszystko, chociaż szczerze mówiąc tylko strzal w parabole uważam za dyskusyjny, a Oceniacza - za bardzo duży pech po prostu. Coś jak to, że Dago pracował i nie mógł się przyznać do roli (rozumiem i akceptuję tłumaczenie - imo pech, trudno mieć pretensje do gracza).
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:12:25 GMT 1
Post by Ebenezer Rojt on Mar 16, 2023 13:12:25 GMT 1
Ja się zgadzam - strzał w Parabole słaby, a w Oceniacza też bym pewnie strzelał.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:12:31 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 13:12:31 GMT 1
Red a w kogo strzelałeś przed swoim mordem? Chciałem w Taco i tak normalnie bym zrobił jakby był czas, ale nie ukrywam potrzebne było jeszcze potwierdzenie niewinności więc w glona, Muchę (jak niewinna to wtedy Capibara 100% mafia i Taco następny). Ale nie ukrywam, że strzał w Taco miałby być takim followupem i poszukiwaniem snajpera, bo tym było walenie w parabole. Wytłumaczę to jak dojdę do jakichś postów o strzale.
I btw: nie znaczy to, że uważam, że dobrze zrobiłem strzelając w parabole. Zapewne źle i należy mi się krytyka, natomiast na pewno będę chciał wyjaśnić motywację.
I uważam, że jeśli w mafii będzie ktoś z grona parabole/Karetka/Jaworek, to ten strzał będzie się merytorycznie bronił. Ale nie zapowiada się na to podobno teraz, nieważne.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:15:00 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 16, 2023 13:15:00 GMT 1
Ja w sumie zly nie jestem. Bylbym bardziej zirytowany, gdyby jakis nowy gracz strzelal, bo ma wyjebane i nas trolluje xD.
Ostatecznie gramy w gierke z niepelna informacja. Nawet jak strzelasz w mafioze dopiero przy sporej pewnosci to szansa na podwojne miasto jest nadal duza i to sie bedzie zdarzac. Co nie znaczy, ze walenie w glona jest lepsza strategia. Ja jak walilem w Riquelme tez nie bylem pewien, z reszta juz go kilka osob uniewinnilo.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:15:24 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 13:15:24 GMT 1
W sensie, bo zagmatwałem - jakby to był ostatni strzał wieńczący grę, to bym walił w Taco, ale że jeszcze musiałem potwierdzić niewinność i strzał był takim bonusowym "sprawdzeniem", coś jak det (tak się liczba graczy ułożyła), więc strzał w Muchę.
Ciekawe właśnie, czy w mafii Mucha czy capibara. Widzę argumenty za oboma xD Chyba wywalić i tak trzeba obu, więc trochę w/e (miasto nie wie, że tylko 1 glon w mafii).
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:16:31 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 13:16:31 GMT 1
Ja w sumie zly nie jestem. Bylbym bardziej zirytowany, gdyby jakis nowy gracz strzelal, bo ma wyjebane i nas trolluje xD. Ostatecznie gramy w gierke z niepelna informacja. Nawet jak strzelasz w mafioze dopiero przy sporej pewnosci to szansa na podwojne miasto jest nadal duza i to sie bedzie zdarzac. Co nie znaczy, ze walenie w glona jest lepsza strategia. Ja jak walilem w Riquelme tez nie bylem pewien, z reszta juz go kilka osob uniewinnilo. Jak Ci powiem dlaczego w Ciebie strzelilem to przynajmniej miło Ci się zrobi Chyba
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:19:23 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 13:19:23 GMT 1
Dlatego akcja odglonywania zwłaszcza w momencie kiedy bardzo blisko meczówki była nie zrozumiała, bo co jeśli wśród tych trzech glonów ( ty Red,Mucha i Capibara) kryje się miejski snajper.
Strzał w JRR to jedna z najlepszych rzeczy jaka była bo nie miał szans na niewinność mimo że niektórzy go uniewinniali. Co więcej JRR już na dzień dobry walił mafijnymi postami i tego wrażenia nie dało się zatrzeć.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:22:21 GMT 1
via mobile
Post by Karlos Magnusen on Mar 16, 2023 13:22:21 GMT 1
Eh jakby odglonowianie zaczęło zaczęło wcześniej miastu szłoby lepiej bo bez reda xd
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:26:19 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 13:26:19 GMT 1
Ja nadgorliwy? Jak śmiesz. btw, skład mafii poniżej jak ktoś chce: Peterson Sarius Orbison Słowacki Kofola
xDDD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:28:42 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 13:28:42 GMT 1
Eh jakby odglonowianie zaczęło zaczęło wcześniej miastu szłoby lepiej bo bez reda xd A to się jeszcze okaże w zależności od tego, kto jest w mafii
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:29:46 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 13:29:46 GMT 1
Za dużo dobrych celów na start było by zacząć nagle odglonywanie. 1.JRR 2.Pijo 3.Zmarzlik 4.Taco 5.Mucha/Capibara 6.Karlos To były wszystkie cele jakie powinno się wybić w rozsądnej kolejności mając obecną wiedzę. Nawet bez tej wiedzy do wywalenia powinni być na początki JRR/Pijo/Zmarzlik/Karloc/Taco. Żaden z tych graczy w ogóle się nie uniewinnił a 3 to już na dzień dobry się wkopało. Wywalenie ye i wiadomo niewinnego było obarczone ryzykiem że jednak nie trafimy. Ich wywalenie było jednak konsekwencją tego co się działo wcześniej. Windmall w d2 z dupy się znalazł na świeczniku tuż przed końcem głosowania. Zamiast wybić Zmarzlika to miasto nagle zachciało się bawić w linczowanie windmalla którego można było snajperowi/następne dni zostawić.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:30:21 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 16, 2023 13:30:21 GMT 1
Dlatego akcja odglonywania zwłaszcza w momencie kiedy bardzo blisko meczówki była nie zrozumiała, bo co jeśli wśród tych trzech glonów ( ty Red,Mucha i Capibara) kryje się miejski snajper. Strzał w JRR to jedna z najlepszych rzeczy jaka była bo nie miał szans na niewinność mimo że niektórzy go uniewinniali. Co więcej JRR już na dzień dobry walił mafijnymi postami i tego wrażenia nie dało się zatrzeć. No moj punkt jest taki, ze mial. Pytanie ile gier musisz zagrac, zeby to zobaczyc.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:34:18 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 16, 2023 13:34:18 GMT 1
Dlatego akcja odglonywania zwłaszcza w momencie kiedy bardzo blisko meczówki była nie zrozumiała, bo co jeśli wśród tych trzech glonów ( ty Red,Mucha i Capibara) kryje się miejski snajper. Strzał w JRR to jedna z najlepszych rzeczy jaka była bo nie miał szans na niewinność mimo że niektórzy go uniewinniali. Co więcej JRR już na dzień dobry walił mafijnymi postami i tego wrażenia nie dało się zatrzeć. No moj punkt jest taki, ze mial. Pytanie ile gier musisz zagrac, zeby to zobaczyc. W sensie no mozesz sie nie zgodzic. W moim odczuciu, zeby te pewniaczki (i to poza d1) trafialy mafioze 4 na 5 razy to by bylo dobrze.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:37:00 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 16, 2023 13:37:00 GMT 1
ja już nie jestem zły Red jbc, bo wierzę że przynajmniej JAKĄŚ motywację musiałeś mieć
może fatalną, może chciałeś odsiać jakiś element podejrzeń żeby teraz było przejrzyściej - zobaczymy jaki będzie rezultat
gorzej jakby se przyszła kapibara, odjebała mnie i fajrant
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:41:26 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 13:41:26 GMT 1
Dlatego akcja odglonywania zwłaszcza w momencie kiedy bardzo blisko meczówki była nie zrozumiała, bo co jeśli wśród tych trzech glonów ( ty Red,Mucha i Capibara) kryje się miejski snajper. Strzał w JRR to jedna z najlepszych rzeczy jaka była bo nie miał szans na niewinność mimo że niektórzy go uniewinniali. Co więcej JRR już na dzień dobry walił mafijnymi postami i tego wrażenia nie dało się zatrzeć. No moj punkt jest taki, ze mial. Pytanie ile gier musisz zagrac, zeby to zobaczyc. Właśnie o to chodzi żę nie miał Potem mógł tylko walczyć o zatarcie tego wrażenia. ZA mocno przycisnęli go Stankiewicz i Losca. Wystarczyło tylko trochę go przycisnąć i zaraz się wjebał. Podobnie Pijo trochę mocno przyciśnięty i też się wjebał. Potem już zaczął szukać sojuszników by ich urobić. Jeszcze później docisnął go Jacek Jaworek. To że Rojt uniewinniał JRR to o niczym nie świadczy akurat. Broń boże jakbyś nie strzelił w JRR to nie powinno się go odkładać na bok tylko jeszcze mocniej go docisnąć.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:43:08 GMT 1
via mobile
Post by romangmerke on Mar 16, 2023 13:43:08 GMT 1
No krycie się uważam zagrałem bardzo dobrze i tu chyba jasne, dlaczego chciałem tak grać. Powiem więcej - luzno MVP edycji
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:50:58 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 16, 2023 13:50:58 GMT 1
No moj punkt jest taki, ze mial. Pytanie ile gier musisz zagrac, zeby to zobaczyc. Właśnie o to chodzi żę nie miał Potem mógł tylko walczyć o zatarcie tego wrażenia. ZA mocno przycisnęli go Stankiewicz i Losca. Wystarczyło tylko trochę go przycisnąć i zaraz się wjebał. Podobnie Pijo trochę mocno przyciśnięty i też się wjebał. Potem już zaczął szukać sojuszników by ich urobić. Jeszcze później docisnął go Jacek Jaworek. To że Rojt uniewinniał JRR to o niczym nie świadczy akurat. Broń boże jakbyś nie strzelił w JRR to nie powinno się go odkładać na bok tylko jeszcze mocniej go docisnąć. To dlaczego inni ogarniacze nie poszli ta prosta sciezka zamiast linczowac niewinnego?
|
|