parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:53:17 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 16, 2023 13:53:17 GMT 1
oj, jednak przesada.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:53:53 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 13:53:53 GMT 1
Ja jednak nie sadze, ze mnie drugi snajper strzelił. Jak już masz tego snajpera to jesteś strasznie wyczulony na rolnych. W końcu sam jesteś w tej skórze, wiec myśle, ze by mnie zrozumiał i zostawił na później. No chyba, ze miał zupełnie inna wizje rozgrywania takiej roli, ale to juz nie wiem. Ewentualnie chciał po prostu upierdolic mafie. Może parabola snajper by mnie strzelił, bo dużo konfliktów mieliśmy i jak jesteś zielony to się jednak zastanawiasz czy to nadal naturalne, czy ktoś cię próbuje wrzucić pod koła. Po paraboli tez bym się w sumie spodziewał próby bycia hero, ale no zobaczymy. Mogl mieć 0 doświadczenia i nie wiedzieć jak to działa, mógł uważać ze no po prostu mu tak bardzo śmierdzisz ze się nie może oprzeć, no i mógł uważać ze nawet jeśli jesteś snajperem to złym i szkodliwym w sensie takim który może głupimi strzałami zaszkodzić miastu (w co skurat wątpię po tym jak odstrzeliles JrR) Ale zwłaszcza to pierwsze mógł być na tyle niedoświadczony, albo ogólnie albo w waszej mecie, by nie wiedzieć czego tu się oczekuje od snajpera i Twoje metaanal8zy mogłyby nie zadziałać. Znaczy jak się okaże że mam rację to ja dalej będę zdziwiony czemu snajper tak strzelił, po prostu wydaje mi się to mniej nieprawdopodobne niż cała reszta xd Nie no, wykrycie Oceniacza, że akurat jest snajperem było nierealne IMO (to znaczy może można było podejrzewać rolę, ale z mojej perspektywy): Ojciec Pijo snajper, Magnus ksiądz (btw dla mnie grał niewinnie np, ale rozumiem, czemu poleciał, ot pech, ja bym go np nie ruszył d1 ;p), ja drugi snajper. Zostaje tylko backup, a ten dostaje swoją rolę dopiero po linczu d1 - wcześniej gra, jakby bez wiedzy że jest rolnym. Tak nie grał moim zdaniem Oceniacz, imo to by była totalna amatorka (a wielki koxefer nie jest takim amatorem), by po info o roli zmienić styl - rzuca się w oczy. Okazało się, że racja, bo Oceniacz to nie backup, tyle że Pijo okazał się być zagubionym w mafii (śmierdział, ale akurat podawanie sie za snajpera ma mało sensu, więc założenie raczej niewinności na tamtym etapie rozsądne xD), a koxefer po prostu prawdziwym snajperem, niesamowity pech. No i wyszło, że te lekko spięte posty były wynikiem roli, a nie mafii (jako Hari Pota pisałeś bardziej zdecydowanie i ciekawie, tu trochę większa przyczajka). A dlaczego nie Zmarzlik? Sprawa prosta - byłem glonem, po martwmy Zmarzliku nie wiadomo, w kogo by miasto poszło, zresztą też ryzyko kamizelki (Riquelme się nie spodziewali i zginął, mogli chcieć zużyć na Bartka). Uznałem, że Zmarzlik to gość, którego niech sobie zabija miasto, a ja sprawdzę gościa z drugiego szeregu podejrzeń miasta. Jak się domyślacie, takim graczem był Oceniacz. Rojt, ja, Jaworek - podejrzewaliśmy go. Jeszcze ktoś tam go wymieniał, a i był wśród głosów na windmilla - a tam prawdopodobna była czyjaś wina. egze miał go rano przeczytać. Imo rolą by się musiał bronić dość szybko, no pech jak nie powiem Tak to wyglądało jeśli chodzi o strzał w OA, parabole to dużo później, bo to dojdę w ogóle do tego momentu rozgrywki.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:55:40 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 13:55:40 GMT 1
No krycie się uważam zagrałem bardzo dobrze i tu chyba jasne, dlaczego chciałem tak grać. Powiem więcej - luzno MVP edycji Nie bardzo rozumiem. Zadanie rolnego to przeżyć długo i działać. Utrzymałem się do końcowego etapu - po co ta ironia? Nie twierdzę, że grałem dobrze, ale czepiania się akurat krycia roli to naprawdę nie rozumiem. Trudno, żebym miał jeszcze do siebie o to pretensje, że mnie mafia nie zajebała wcześniej (albo miasto) xD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:57:41 GMT 1
Post by Guimo on Mar 16, 2023 13:57:41 GMT 1
Ciekawie się dzieje, jak uderzą w Taco to IMO zabiją mafiozę. A co dalej, to nie wiem xd
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:57:50 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 13:57:50 GMT 1
Właśnie o to chodzi żę nie miał Potem mógł tylko walczyć o zatarcie tego wrażenia. ZA mocno przycisnęli go Stankiewicz i Losca. Wystarczyło tylko trochę go przycisnąć i zaraz się wjebał. Podobnie Pijo trochę mocno przyciśnięty i też się wjebał. Potem już zaczął szukać sojuszników by ich urobić. Jeszcze później docisnął go Jacek Jaworek. To że Rojt uniewinniał JRR to o niczym nie świadczy akurat. Broń boże jakbyś nie strzelił w JRR to nie powinno się go odkładać na bok tylko jeszcze mocniej go docisnąć. To dlaczego inni ogarniacze nie poszli ta prosta sciezka zamiast linczowac niewinnego? Zostawiał ślady to można było go na d2 ze spokojem odstawić by go jeszcze mocniej docisnąć. Kto wie czy jeszcze z czegoś by się nie wsypał ^^ Ty zaoszczędziłeś akurat miastu lincz będąc na posterunku. Zresztą na cmentarzu na starcie pisałem, że od d2 konfliktem Losco-JRR można na spokojnie zająć bo było czuć tam mafijny smród i na pewno któryś z nich jeszcze więcej śladów by pozostawił.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 16, 2023 13:58:14 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 16, 2023 13:58:14 GMT 1
ja Cię ocenię po edycji snajperze!
Jasiu, fatalna ta wrzuta. Nie wiem kim jesteś, ale NIGDY w nic innego niż bezpośrednio sam gracz.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 14:01:03 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 16, 2023 14:01:03 GMT 1
To dlaczego inni ogarniacze nie poszli ta prosta sciezka zamiast linczowac niewinnego? Zostawiał ślady to można było go na d2 ze spokojem odstawić by go jeszcze mocniej docisnąć. Kto wie czy jeszcze z czegoś by się nie wsypał ^^ Ty zaoszczędziłeś akurat miastu lincz będąc na posterunku. Zresztą na cmentarzu na starcie pisałem, że od d2 konfliktem Losco-JRR można na spokojnie zająć bo było czuć tam mafijny smród i na pewno któryś z nich jeszcze więcej śladów by pozostawił. No tak, ale jesli bylby na 100% spalony i gracze byliby to w stanie stwierdzic to mafia kazalaby mu zamknac morde, bo faktycznie moze tylko szkodzic. Do tego mogl miec role w mafii.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 14:02:59 GMT 1
via mobile
Post by Jill Bitten on Mar 16, 2023 14:02:59 GMT 1
Dziki to skurwysyny, też w mojej okolicy jakiś czas temu uciekałem xD sarenki i zające sympatyczniejsze U mnie musieli łapać dziki, ponieważ nie raz strach łazić było jak cała gromada szła nagle. Przez chwilę się zastanawiałem czy piszesz o dzikach czy o dresiarzach, ale potem sobie przypomniałem, że tych drugich przecież nikt nie odławia.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 14:03:17 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 16, 2023 14:03:17 GMT 1
Mogl mieć 0 doświadczenia i nie wiedzieć jak to działa, mógł uważać ze no po prostu mu tak bardzo śmierdzisz ze się nie może oprzeć, no i mógł uważać ze nawet jeśli jesteś snajperem to złym i szkodliwym w sensie takim który może głupimi strzałami zaszkodzić miastu (w co skurat wątpię po tym jak odstrzeliles JrR) Ale zwłaszcza to pierwsze mógł być na tyle niedoświadczony, albo ogólnie albo w waszej mecie, by nie wiedzieć czego tu się oczekuje od snajpera i Twoje metaanal8zy mogłyby nie zadziałać. Znaczy jak się okaże że mam rację to ja dalej będę zdziwiony czemu snajper tak strzelił, po prostu wydaje mi się to mniej nieprawdopodobne niż cała reszta xd Nie no, wykrycie Oceniacza, że akurat jest snajperem było nierealne IMO (to znaczy może można było podejrzewać rolę, ale z mojej perspektywy): Ojciec Pijo snajper, Magnus ksiądz (btw dla mnie grał niewinnie np, ale rozumiem, czemu poleciał, ot pech, ja bym go np nie ruszył d1 ;p), ja drugi snajper. Zostaje tylko backup, a ten dostaje swoją rolę dopiero po linczu d1 - wcześniej gra, jakby bez wiedzy że jest rolnym. Tak nie grał moim zdaniem Oceniacz, imo to by była totalna amatorka (a wielki koxefer nie jest takim amatorem), by po info o roli zmienić styl - rzuca się w oczy. Okazało się, że racja, bo Oceniacz to nie backup, tyle że Pijo okazał się być zagubionym w mafii (śmierdział, ale akurat podawanie sie za snajpera ma mało sensu, więc założenie raczej niewinności na tamtym etapie rozsądne xD), a koxefer po prostu prawdziwym snajperem, niesamowity pech. No i wyszło, że te lekko spięte posty były wynikiem roli, a nie mafii (jako Hari Pota pisałeś bardziej zdecydowanie i ciekawie, tu trochę większa przyczajka). A dlaczego nie Zmarzlik? Sprawa prosta - byłem glonem, po martwmy Zmarzliku nie wiadomo, w kogo by miasto poszło, zresztą też ryzyko kamizelki (Riquelme się nie spodziewali i zginął, mogli chcieć zużyć na Bartka). Uznałem, że Zmarzlik to gość, którego niech sobie zabija miasto, a ja sprawdzę gościa z drugiego szeregu podejrzeń miasta. Jak się domyślacie, takim graczem był Oceniacz. Rojt, ja, Jaworek - podejrzewaliśmy go. Jeszcze ktoś tam go wymieniał, a i był wśród głosów na windmilla - a tam prawdopodobna była czyjaś wina. egze miał go rano przeczytać. Imo rolą by się musiał bronić dość szybko, no pech jak nie powiem Tak to wyglądało jeśli chodzi o strzał w OA, parabole to dużo później, bo to dojdę w ogóle do tego momentu rozgrywki. Odszedlem od stylu z Hari Pota, bo mnie wtedy mafia zamordowala w d2 XD Ale tez na pewno napinka, ze fajna rola i mniej czasu.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 14:06:30 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 14:06:30 GMT 1
Zostawiał ślady to można było go na d2 ze spokojem odstawić by go jeszcze mocniej docisnąć. Kto wie czy jeszcze z czegoś by się nie wsypał ^^ Ty zaoszczędziłeś akurat miastu lincz będąc na posterunku. Zresztą na cmentarzu na starcie pisałem, że od d2 konfliktem Losco-JRR można na spokojnie zająć bo było czuć tam mafijny smród i na pewno któryś z nich jeszcze więcej śladów by pozostawił. No tak, ale jesli bylby na 100% spalony i gracze byliby to w stanie stwierdzic to mafia kazalaby mu zamknac morde, bo faktycznie moze tylko szkodzic. Do tego mogl miec role w mafii. Po prostu zdjąłeś problem JRR z głowy. Bardziej ciebie spytam co ciebie motywowało by posłać strzał w kierunku JRR? On probował i to po postach było widać że chce pokazać na siłę w byciu niewinnym po mafijnym początku. Pijo się wjebał jeszcze gorzej od niego ^^
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 14:16:13 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 16, 2023 14:16:13 GMT 1
W ogóle jeden post JRR do Zmarzlika dawał takie wibracje mafia-mafia jak kiedyś Profesor Zwyczajny do Trojanowskiego w V edycji.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 14:17:31 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 16, 2023 14:17:31 GMT 1
No tak, ale jesli bylby na 100% spalony i gracze byliby to w stanie stwierdzic to mafia kazalaby mu zamknac morde, bo faktycznie moze tylko szkodzic. Do tego mogl miec role w mafii. Po prostu zdjąłeś problem JRR z głowy. Bardziej ciebie spytam co ciebie motywowało by posłać strzał w kierunku JRR? On probował i to po postach było widać że chce pokazać na siłę w byciu niewinnym po mafijnym początku. Pijo się wjebał jeszcze gorzej od niego ^^ A tu sie zgodze, ze byl problemem. Chyba jako pierwszy mocno mi zasmierdzial jak czytalem i kilka innych osob tez go podejrzewalo, wiec easy call. Do tego nie chcialem w totalne glony walic tak wczesnie, bo czesc i tak odpadnie, a czesc sie sensownie zaktywizuje (swoja droga mocno mialem w glowie Emme w tej grze).
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 14:19:55 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 16, 2023 14:19:55 GMT 1
Nie no, wykrycie Oceniacza, że akurat jest snajperem było nierealne IMO (to znaczy może można było podejrzewać rolę, ale z mojej perspektywy): Ojciec Pijo snajper, Magnus ksiądz (btw dla mnie grał niewinnie np, ale rozumiem, czemu poleciał, ot pech, ja bym go np nie ruszył d1 ;p), ja drugi snajper. Zostaje tylko backup, a ten dostaje swoją rolę dopiero po linczu d1 - wcześniej gra, jakby bez wiedzy że jest rolnym. Tak nie grał moim zdaniem Oceniacz, imo to by była totalna amatorka (a wielki koxefer nie jest takim amatorem), by po info o roli zmienić styl - rzuca się w oczy. Okazało się, że racja, bo Oceniacz to nie backup, tyle że Pijo okazał się być zagubionym w mafii (śmierdział, ale akurat podawanie sie za snajpera ma mało sensu, więc założenie raczej niewinności na tamtym etapie rozsądne xD), a koxefer po prostu prawdziwym snajperem, niesamowity pech. No i wyszło, że te lekko spięte posty były wynikiem roli, a nie mafii (jako Hari Pota pisałeś bardziej zdecydowanie i ciekawie, tu trochę większa przyczajka). A dlaczego nie Zmarzlik? Sprawa prosta - byłem glonem, po martwmy Zmarzliku nie wiadomo, w kogo by miasto poszło, zresztą też ryzyko kamizelki (Riquelme się nie spodziewali i zginął, mogli chcieć zużyć na Bartka). Uznałem, że Zmarzlik to gość, którego niech sobie zabija miasto, a ja sprawdzę gościa z drugiego szeregu podejrzeń miasta. Jak się domyślacie, takim graczem był Oceniacz. Rojt, ja, Jaworek - podejrzewaliśmy go. Jeszcze ktoś tam go wymieniał, a i był wśród głosów na windmilla - a tam prawdopodobna była czyjaś wina. egze miał go rano przeczytać. Imo rolą by się musiał bronić dość szybko, no pech jak nie powiem Tak to wyglądało jeśli chodzi o strzał w OA, parabole to dużo później, bo to dojdę w ogóle do tego momentu rozgrywki. Odszedlem od stylu z Hari Pota, bo mnie wtedy mafia zamordowala w d2 XD Ale tez na pewno napinka, ze fajna rola i mniej czasu. Odpuszczenie zmarzlika dobry call. Kilka osob namiawialo do strzalu w zmarzlika w D2 i korcilo napisac, zeby zamknely morde, ale chcialem calkowicie omijac temat snajpera.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 14:26:43 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 16, 2023 14:26:43 GMT 1
Taco słabo końcówka
na bezczelności można daleko zajechać, ale w końcu trzeba dać jakąś merytorykę, żeby nie wylecieć
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 14:27:55 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 14:27:55 GMT 1
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 14:52:19 GMT 1
via mobile
Post by Zagubiony on Mar 16, 2023 14:52:19 GMT 1
Ten drugi, mam na myśli to "kolego Zmrożon", ogólnie przekręcanie nicków. Miastowy Tomuś tak nie pisze, a mafijny raczej nie do niewinnych.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:08:02 GMT 1
via mobile
Post by ironlemon on Mar 16, 2023 15:08:02 GMT 1
Kim jest Jasiu?
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:09:15 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 15:09:15 GMT 1
Mały Farciarz rozpoznany przez Garego po popełnieniu błędu ortograficznego
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:10:49 GMT 1
via mobile
Post by Guimo on Mar 16, 2023 15:10:49 GMT 1
Ta, to Farciarz
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:15:41 GMT 1
Post by romangmerke on Mar 16, 2023 15:15:41 GMT 1
Powiem więcej - luzno MVP edycji Nie bardzo rozumiem. Zadanie rolnego to przeżyć długo i działać. Utrzymałem się do końcowego etapu - po co ta ironia? Nie twierdzę, że grałem dobrze, ale czepiania się akurat krycia roli to naprawdę nie rozumiem. Trudno, żebym miał jeszcze do siebie o to pretensje, że mnie mafia nie zajebała wcześniej (albo miasto) xD oj ja tak z miłości Cię tylko poszturchuję, przecież mnie znasz
|
|