parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:31:00 GMT 1
via mobile
Post by parabole on Mar 16, 2023 15:31:00 GMT 1
Red, Guimo dawaj dalej póki edycja trwa Bo wyciąganie wniosków po to wiesz Chciałbym na gorąco poznać logikę
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:37:11 GMT 1
Post by Volverin on Mar 16, 2023 15:37:11 GMT 1
Ręce mi opadły po wpisie Jasia. Naprawdę chciałbym się nie wtrącać graczom na sam koniec, ale no kurwa.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:39:40 GMT 1
via mobile
Post by ironlemon on Mar 16, 2023 15:39:40 GMT 1
Właśnie dlatego pytałem. Też się po części zgadzałem z Garym, że nie da się uniknąć wymykania się pewnego słownictwa przy grze konfrontacyjnej, ale no litości, po tej edycji chyba serio trzeba będzie pewne rzeczy skodyfikować w regulaminie.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:42:52 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 16, 2023 15:42:52 GMT 1
Ręce mi opadły po wpisie Jasia. Naprawdę chciałbym się nie wtrącać graczom na sam koniec, ale no kurwa. No bo to jest coś, co już wykracza poza akceptowalne przeze mnie granice. To dla mnie jest totalna przeginka, wyjeżdżanie z grą na rodzinę itd. i ja na przykład bym nie krytykował wyjebania go za to z miejsca, a zupełnie uczciwie to punkt karny dostać powinien, bo za lżejsze rzeczy szły karniaki.
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:43:44 GMT 1
Post by parabole on Mar 16, 2023 15:43:44 GMT 1
nom, ja to podnosiłem już, może przytoczę to co pisałem do Wolwa:
Ominąłem ten zapis, zmienia to delikatnie moją perspektywę i przyznaję Ci rację, jest podstawa do ukarania punktem karnym.
Dzięki za klaryfikację.
W zakresie poprzednich edycji - taki punkt w regulaminie również występuje w Edycji Spamerskiej, natomiast moim celem nie jest wytknięcie braków w dopilnowaniu obowiązków, a bardziej odniesienie do stosowania tożsamej linii wykładniczej. To zwyczajowość zapisów - jeżeli do tej pory coś funkcjonowało na zasadzie naturalności w odniesieniu do wytycznych i nie było piętnowane, to bez podniesienia tej kwestii, zmiany, wyszczególnienia, bądź zaostrzenia takiego przepisu przed następna edycją, gracze nie będą świadomi, że czerwona linia znajdująca się w punkcie X zostaje przeniesiona do punktu X-1. Dlatego uważam porównanie do kradzieży za nietrafne, podobna linia wykładnicza jest oczywiście zwyczajowa dla anglojęzycznego common law, natomiast pewne jego elementy są zaszczepione również na gruncie prawa kontynentalnego.
Przykładem są interpretacje dyrektora Krajowej Izby Skarbowej czy wyroki odpowiednio Trybunału Konstytucyjnego bądź Sądu Najwyższego, które wskazują jak stosować i do jakiego stopnia prawo określone przepisem. W naszym przypadku odpowiednikiem jest MG, więc jeśli do tej pory przez dłuższą ilość edycji taki temat nie był podnoszony, jest on właśnie chroniony pewną zwyczajowością i kontratypem, i mimo wszystko nie fair w stosunku do graczy jest zmiana tego w trakcie rozgrywki wymierzona personalnie, a nie bezosobowo.
Twoje motywacje rozumiem i szanuję, dlatego w połączeniu z faktem, iż zapis istnieje nie będę kręcił nosem, ale nadal zachęcam do wystosowania bezosobowego oświadczenia które mogłoby zdjąć ciężar personalny z barków jednego gracza, gdyż jak wspomniałem - z mojej perspektywy sam punkt karny jest ingerencją w dyskusję i przyznaniem racji adwersarzowi przez MG.
Absolutnie bez złej krwi.
aczkolwiek jak uważam, że na gruncie dotychczasowych zasad bezpośrednie obrażanie się zdarzało i było normalizowane, o tyle przekraczanie granicy - gracz/kreacja w konkretnej edycji jest przeginką
jeśli widziałbym w zasadach wpis - absolutny brak obrażania, to bym się dostosował
a teraz pojawia się szara strefa, gdzie granica czasem jest przekraczana
więc może naprawdę lepiej to skodyfikować i postawić wyraźną kreskę
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:44:26 GMT 1
Post by Volverin on Mar 16, 2023 15:44:26 GMT 1
Skłaniam się jednak ku eliminacji gracza, bo ile można (ma już 2 punkty karne). Chyba że ktoś uważa, że to nie jest dobry pomysł, to posłucham kontrargumentów.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:44:43 GMT 1
via mobile
Post by ironlemon on Mar 16, 2023 15:44:43 GMT 1
No to mam właśnie na myśli, karniaki wychowawcze po przekroczeniu pewnej granicy. Jednak pewien (niski, ale nie zerowy 🤣) poziom zawsze tu trzymaliśmy, więc to powinno na następną wystarczyć.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:45:00 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 16, 2023 15:45:00 GMT 1
Ręce mi opadły po wpisie Jasia. Naprawdę chciałbym się nie wtrącać graczom na sam koniec, ale no kurwa. No bo to jest coś, co już wykracza poza akceptowalne przeze mnie granice. To dla mnie jest totalna przeginka, wyjeżdżanie z grą na rodzinę itd. i ja na przykład bym nie krytykował wyjebania go za to z miejsca, a zupełnie uczciwie to punkt karny dostać powinien, bo za lżejsze rzeczy szły karniaki. +1, nie mam problemu z tym jak ktoś mnie nazwie debilem na podstawie mojej gry z jakiegoś powodu, nawet jeśli się z tym nie zgadzam za to Sidorowi wcale bym się nie dziwił, jeżeli by tę grę zupełnie olał po tym wpisie
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:46:28 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 16, 2023 15:46:28 GMT 1
Skłaniam się jednak ku eliminacji gracza, bo ile można (ma już 2 punkty karne). Chyba że ktoś uważa, że to nie jest dobry pomysł, to posłucham kontrargumentów. zależy jak to wpłynie na rozgrywkę, bo jeżeli miasto miałoby przegrać, to będzie już totalny kwas ja bym się skłaniał jednak ku jakiemuś stanowczemu upomnieniu słownemu MG w temacie i przeprosinom ze strony Jasia w stronę Ewangelisty a przedyskutować po edycji
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:46:45 GMT 1
Post by parabole on Mar 16, 2023 15:46:45 GMT 1
problem polega na tym, że punkt karny to wyrzucenie z gry w tym momencie i de facto kasacja edycji
na którą duża grupa ludzi poświęciła multum czasu i zaangażowania
|
|
parabole
Edycja#29
martwe martwe martwe
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:50:09 GMT 1
Post by parabole on Mar 16, 2023 15:50:09 GMT 1
więc Volverin jest teraz sędzią w dramacie antycznym w którym katharsis będzie oznaczało jednocześnie zakończenie
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 15:58:56 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 16, 2023 15:58:56 GMT 1
Właśnie dlatego pytałem. Też się po części zgadzałem z Garym, że nie da się uniknąć wymykania się pewnego słownictwa przy grze konfrontacyjnej, ale no litości, po tej edycji chyba serio trzeba będzie pewne rzeczy skodyfikować w regulaminie. To samo, nie obraze sie jak mnie ktos co jakis czas nazwie chujem, ale no kurwa XD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 16:03:27 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 16, 2023 16:03:27 GMT 1
Właśnie dlatego pytałem. Też się po części zgadzałem z Garym, że nie da się uniknąć wymykania się pewnego słownictwa przy grze konfrontacyjnej, ale no litości, po tej edycji chyba serio trzeba będzie pewne rzeczy skodyfikować w regulaminie. To samo, nie obraze sie jak mnie ktos co jakis czas nazwie chujem, ale no kurwa XD No ja przyjmę na klatę wszystko w moją stronę, jeśli pozostajemy dalej w obrębie gry. Po edycji totalnie nie chowam do nikogo urazy o nic. Ale po chuj aż tak wychodzić poza obręb konwencji, w której się poruszamy, to ja nie wiem
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 16:08:14 GMT 1
Post by Young Leosia on Mar 16, 2023 16:08:14 GMT 1
brakuje w tej edycji ewidentnie bobka przy meczówce, low nie zawracałby sobie wtedy głowy glonami xD
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 16:08:58 GMT 1
via mobile
Post by Guimo on Mar 16, 2023 16:08:58 GMT 1
Red, Guimo dawaj dalej póki edycja trwa Bo wyciąganie wniosków po to wiesz Chciałbym na gorąco poznać logikę Sorry, jeszcze zajęty jestem xD Zaraz będę w domu to będę mógł ogarniać dalej, jestem w okolicach 20 strony cmentarza
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 16:12:38 GMT 1
Post by Oceniacz Akrobacji on Mar 16, 2023 16:12:38 GMT 1
Taco ciekawie z tym glosem juz
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 16:12:39 GMT 1
via mobile
Post by Guimo on Mar 16, 2023 16:12:39 GMT 1
Co do MF - chyba bym już zostawił na po edycji, po prostu w kwestii zachowania regulamin będzie określał bardziej precyzyjnie, co wolno a co nie. To chyba dobry pomysł
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 16:15:13 GMT 1
Post by Squbaniec on Mar 16, 2023 16:15:13 GMT 1
Uwalenie dzisiaj Taco jeśli jest snajperem daje lincz zapasu ( a to jest kluczowe gdyż pozwala na jakiś margines błędu).
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 16:15:27 GMT 1
via mobile
Post by catherinazetajones on Mar 16, 2023 16:15:27 GMT 1
Puściłabym grę, wykluczenie byłoby karą zbiorowa.
|
|
|
Ogólny
Mar 16, 2023 16:15:49 GMT 1
Post by Zagubiony on Mar 16, 2023 16:15:49 GMT 1
problem polega na tym, że punkt karny to wyrzucenie z gry w tym momencie i de facto kasacja edycji na którą duża grupa ludzi poświęciła multum czasu i zaangażowania Punkt karny to wyrzucenie i zmiana z tego, że jeden może się pomylić na 0 miejsca na błędy dla miasta. Tak więc nie jest to takie totalne zakończenie edycji. Ja tutaj widzę argumenty za obiema decyzjami i obie uszanuję. Volv jest MG, on firmuje tę edycję swoją osobą, on też wie, w jaki sposób ostrzegał poszczególnych graczy, co im pisał itp., więc ma lepszy przegląd pola tutaj. Natomiast zgadzam się w pełni z tym, co napisałeś we wcześniejszym poście, gdzie cytowałeś swoją rozmowę z Volvem i też te argumenty podnosiłem. Nie przeszkadza mi, że ktoś mnie zwyzywa (najwyżej po złości taką osobę zlinczuję ), ale niech będzie jasne przed edycją, co wolno. No bo ja bym nie dał Jasiowi tego karniaka za posty do Taco, więc karniak teraz (na którego w chuj zasłużył) by go nie wyjebał z gry.
|
|