|
Post by karakan on Apr 26, 2023 9:34:44 GMT 1
Liderowaniu
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 26, 2023 9:37:15 GMT 1
Ale co konkretnie miałbym robić? Znaleźć mafię pierwszego dnia i napisać: "oto dwóch mafiozów, głosujcie na nich"?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 9:43:26 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 9:43:26 GMT 1
Miasto nie la lidera i na razie go mieć nie będzie, liderem sie nie jest od początku, bo nikt do nikogo nie ma zaufania i nikt nie pójdzie w ogień za kimś kto sie jeszcze nie zieleni.
|
|
|
Post by karakan on Apr 26, 2023 9:43:59 GMT 1
Pressowac graczy i wyzieleniac sie naturalnoscia miastowego ogarniacza.
Tak jak sugerujesz jeszcze wczesnie. Natomiast w dluzszej perspektywie, mysle ze jestes jednym (ew. jeden z dwoch), ktorzy moga nas tu wydymac jak wojskowa karetka i do meczowki pewnie nie powinienes dozyc.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 9:44:52 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 9:44:52 GMT 1
A ty Sonic grasz dobrze, ale uważaj na podczepki, żeby nie skończyło się to jak z Kaczmarskim
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 9:46:46 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 9:46:46 GMT 1
Pressowac graczy i wyzieleniac sie naturalnoscia miastowego ogarniacza. Tak jak sugerujesz jeszcze wczesnie. Natomiast w dluzszej perspektywie, mysle ze jestes jednym (ew. jeden z dwoch), ktorzy moga nas tu wydymac jak wojskowa karetka i do meczowki pewnie nie powinienes dozyc. To prawda, trzeba uważać na Wojskowe Karetki i takie tam, dlatego nie możemy mieć tylko jednego lidera. Nie dajmy se też ryć bani przez nastepne 10 edycji z powodu jednego plejsa, nie popadajmy oczywiście z tego powodu w paranoje bo skończy się to jak w pierwszej Zapoznawczej jak Kurier vs Rymanowski
|
|
|
Post by karakan on Apr 26, 2023 9:48:49 GMT 1
Ale co konkretnie miałbym robić? Znaleźć mafię pierwszego dnia i napisać: "oto dwóch mafiozów, głosujcie na nich"? Do tego jestem nieco zaskoczony Twoja ocena Sonica, ale no nie musimy sie wszedzie zgadzac. Moja pokrywa sie raczej z pewnym trzezwym postem Torpedy Dlatego razem z przytulasem jesteś na mojej liście podejrzanych Chłopaki mieliście mnie pressować. Przyznam, że jestem Ciekawy jak chcecie tego dokonać w d1... Jak Sonik jest tym kim myślę, że jest... "Mając takich przyjaciół, nie potrzebujemy już wrogów" W Chuchrill @russel jest ktoś kogo nie podejrzewasz?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 9:49:45 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 9:49:45 GMT 1
Zgadując, że Sonic to Rymanowski z tamtej edycji to gra bardzo podobnie, nawet wziął kilka poprawek z poprzedniej edycji. Dla mnie na ten moment jest zielony, oczywiście to może się potem zmienić i może się z mafijnego rowerka wyjebać, bo mafia nie może przez tak długi czas ciągnąć takiej gry bez podknięcia.
|
|
|
Post by karakan on Apr 26, 2023 9:59:06 GMT 1
Ja sie odnosze do Sonica Zuzlowca, gdzie powinien byl zleciec w D2, a na wrodzonej naturalnosci zajechal do D5 (w swojej pierwszej gierce w zyciu). To nie swiadczy o jego winie w tej grze, ale jestem sceptyczny tego na jakim luzie juz sobie smiga.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 26, 2023 10:14:57 GMT 1
Pressowac graczy i wyzieleniac sie naturalnoscia miastowego ogarniacza. Tak jak sugerujesz jeszcze wczesnie. Natomiast w dluzszej perspektywie, mysle ze jestes jednym (ew. jeden z dwoch), ktorzy moga nas tu wydymac jak wojskowa karetka i do meczowki pewnie nie powinienes dozyc. Nic innego nie robię. Pewnie, że mógłbym, ale to nieuczciwy argument z Twojej strony, bo - z natury rzeczy - nie do odparcia. Choćbym stanął na głowie i zrobił podwójne salto, będziesz mógł napisać: no tak, wszystko pięknie, ale jako mafioza też by to umiał zrobić. Moim zdaniem, popełniacie w ogóle błąd. Ja - zamiast ogłaszać wszem i wobec, że takiego gracza i tak trzeba będzie sprawdzić w decydującej fazie gry - uniewinniałbym delikwenta, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo, że "sprawdzi" go dla Was mafia. A jaka jest moja ocena Sonica?
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 26, 2023 10:16:31 GMT 1
A ty Sonic grasz dobrze, ale uważaj na podczepki, żeby nie skończyło się to jak z Kaczmarskim Można to było jeszcze usunąć, edytować. 😉
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 10:17:51 GMT 1
via mobile
Post by krecik on Apr 26, 2023 10:17:51 GMT 1
Amidamaru - nie podobało mi się jego wczorajsze uaktywnienie się, jednak potem zachowywał się niemafijnie - zakładając, że Amidamaru jest w mafii, po co miałby zwracać na siebie uwagę wajchując z niewinnego Wasyla na, jeśli jest w mafii i to wie, niewinnego Torpedę? chyba że to jakieś szachy 5D i Amidamaru wiedział, że Torpeda-mafioza jednak nie poleci, to postrzela w kolegę, jednak taki plejs jest imo mniej prawdopodobny niż to, że Amidamaru po prostu jest w mieście Chorąży Torpeda - myślę, że to jest Kot w butach z poprzedniej edycji. I bardzo mnie to martwi. Bo nie gra, zdaje się, diametralnie różnie. Wtedy też udawał sfrustrowanego (teraz pisał np. "wiesz co spierdalaj..."), cisnął jak podirytowany gość, itp. Boję się, że znowu trafił do mafii i robi nas (a zwłaszcza mnie, bo do mnie znowu przytyki robi, że wtedy mafii pomogłem swoją nieudolnością) w chuja. Poczytałem teraz Kota i nie widzę diametralnej zmiany Chorąży - Kot. Huggy Wuggy - na moje jest to Czuek aka Kurier DPD. I to taki Czuek, który usilnie chce poprawić swoją grę w mieście, bo przeczytał wszystkie propsy dla Rymanowskiego w podsumowaniach pierwszej edycji. I dlatego czułem, że gra jak ja i miałem mindfucka. Jeśli to faktycznie Czuek, a na 90% tak, to myślę, że raczej niewinny, bo podejrzewam, że grałby bardziej jak Capibara będąc w mafii. Bo jako mafioza, Huggy musiałby robić teraz dwie rzeczy naraz: robić wszystkich w chuja + symulować poprawianie swojej gry w mieście. Myślę, że byłoby to niewykonalne dla niego, z całym szacunkiem. Karakan - na początku myślałem, że to gracz "Mucha bez ucha" z edycji Snajperskiej. Miał identyczny posting a i w tej edycji miał grać z tego, co kojarzę. Taki śmieszek-troll-nowicjusz w jednym. Pisał, że mu coś śmierdzi, tak samo, jak Musze. Potem była ta spina na linii Wasyl - karakan, gdzie karakan pokazał inne oblicze, niż Mucha. Wasyl to był nieogar, który próbował nieudolnie pressować, ale widziałem jego chęci do interakcji. Dla karakana-mafiozy mógł to być idealny przeciwnik, żeby takiego "pokonać" w dyskusji. Ten nagły meltdown karakana jednak mi śmierdzi, bo kontrastuje ze wcześniejszą grą. Krecik - dobre wejście w grę, totalny luz w odpowiadaniu na wstępne zarzuty, zaczepki, nie podoba mi się tendencja do rozwodzenia się o sprawach niepowiązanych z grą, o mechanice i "prawidłach logicznych", jak u Amidamaru Rurom Tusk - nadal nie podoba mi się Rurom. Czuję, jakby spełniał scenariusz, o którym pisał Volv w poradniku - że bardziej wyrafinowany mafioza obiera sobie jeden cel, który jest raczej dalej niż bliżej do linczu i w niego wali. Rurom zaczął wczoraj grę szybko, oskarżył Szekspira, zniknął na cały dzień, wrócił, nadrobił cały temat, i jedyny wniosek, że nadal Szekspir w mafii, a do tego Sonic, bo się bronią nawzajem. Zero progresji myśli. Russell Popebrook - bardzo podobne wejście, co krecik, tylko bez minusów. Zamiast gadać o prawidłach, ma swoich podejrzanych, ma wnioski, przemyślenia. U mnie zielony wajb. Tu trzeba ewentualnie uważać na twist w stylu "mafioza-przyjaciel wszystkich". Shakespear - tutaj strzelam, ale to chyba Sidor aka Wielki Analityk aka Juliusz Słowacki aka Jan Ewangelista. I w tej edycji gra o wiele bardziej jak Ewangelista niż jak Słowacki. On zawsze gra tak cynicznie, stąd może wyglądać na podejrzanego. Taki trochę buc w stylu "przecież ja nie muszę się wam tłumaczyć". Poczytajcie, sobie, proszę, niewinnego Jana Ewangelistę ze Snajperskiej. Czytałem teraz i mi się to pokrywa 1:1. Zygmunt Chajzer - ładnie się uaktywnił wczoraj, chociaż trzeba było go do tego popchnąć. Czy Chajzer to Marek Antoniusz z poprzedniej edycji? Mam taki vibe. Stawia śmiałe tezy, np. teraz potrafi wprost zaprzeczyć Huggy'emu. Ale nie zrobił jeszcze czegoś, na podstawie czego można go na stałe uniewinnić. Idąc Kwiatami Jabłoni, dziś nie linczowałbym: Russella, Szekspira, Huggy'ego, Chajzera, Amidamaru, Krecika Dziś przyjrzałbym się: Ruromowi, Karakanowi, Torpedzie Zapraszam do dyskusji, ścierania się przemyśleń, wniosków. Hipotetycznie: wajhować, by Wasyla, który w jakieś innej alternatywnej rzeczywistości, gdzie nie leciał pierwszy, leci drugi. Bo polecieć poleciałby się tak dalej zachowując, co nie jest jakimś odkrywczym wnioskiem. A tymczasem taki Torpeda czy Rura, mniej "jaskrawy w zachowaniu" byłby już odstrzelony. Mafia, jeżeli to nie są jakieś gamonie, planuje do przodu - nawet jeżeli działa koniec końców reaktywnie. Ja nawet jeżeli nie chciałbym linczować to też chciałbym przyjrzeć sie bezpośrednio tej trójce. I może np. Tobie
|
|
|
Post by karakan on Apr 26, 2023 10:21:13 GMT 1
Pressowac graczy i wyzieleniac sie naturalnoscia miastowego ogarniacza. Tak jak sugerujesz jeszcze wczesnie. Natomiast w dluzszej perspektywie, mysle ze jestes jednym (ew. jeden z dwoch), ktorzy moga nas tu wydymac jak wojskowa karetka i do meczowki pewnie nie powinienes dozyc. Nic innego nie robię. Pewnie, że mógłbym, ale to nieuczciwy argument z Twojej strony, bo - z natury rzeczy - nie do odparcia. Choćbym stanął na głowie i zrobił podwójne salto, będziesz mógł napisać: no tak, wszystko pięknie, ale jako mafioza też by to umiał zrobić. Moim zdaniem, popełniacie w ogóle błąd. Ja - zamiast ogłaszać wszem i wobec, że takiego gracza i tak trzeba będzie sprawdzić w decydującej fazie gry - uniewinniałbym delikwenta, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo, że "sprawdzi" go dla Was mafia. A jaka jest moja ocena Sonica? Kurwa prawda. Chyba wiadomo do czego pije w oparciu o moje dalsze posty, ale mozemy to zostawic i skupic sie na dzisiaj.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 10:33:27 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 10:33:27 GMT 1
A ty Sonic grasz dobrze, ale uważaj na podczepki, żeby nie skończyło się to jak z Kaczmarskim Można to było jeszcze usunąć, edytować. 😉 Rozwiń to?
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 26, 2023 10:38:26 GMT 1
Ale Jan Ewangelista nie liderował. Próbował to robić Słowacki. W obu edycjach grałeś, jeśli jesteś Oceniaczem Akrobacji. A jeśli jesteś Oceniaczem Akrobacji, to sprawnie wychwytywałeś mafiozów, bo strzelałeś w JRR, a wcześniej chciałeś w Capibarę. Teraz jakoś głosowałeś na Wasyla, samemu uprzednio pisząc, że jest raczej durnym miastowym. Nie miałeś innych kandydatów? Kogo na dziś podejrzewasz?
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 26, 2023 10:38:46 GMT 1
A ty Sonic grasz dobrze, ale uważaj na podczepki, żeby nie skończyło się to jak z Kaczmarskim Trzeba uważać na podczepki i paszkwilantów xD
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 26, 2023 10:39:46 GMT 1
Ja sie odnosze do Sonica Zuzlowca, gdzie powinien byl zleciec w D2, a na wrodzonej naturalnosci zajechal do D5 (w swojej pierwszej gierce w zyciu). To nie swiadczy o jego winie w tej grze, ale jestem sceptyczny tego na jakim luzie juz sobie smiga. Jakiej wrodzonej naturalności, jak pisali, że słabo wypadłem i w d0/d1 już wszedłem na świecznik? Zajechałem do d5 abusując regulamin.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 10:45:12 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 26, 2023 10:45:12 GMT 1
Krecik:
"Hipotetycznie: wajhować, by Wasyla, który w jakieś innej alternatywnej rzeczywistości, gdzie nie leciał pierwszy, leci drugi. Bo polecieć poleciałby się tak dalej zachowując, co nie jest jakimś odkrywczym wnioskiem. A tymczasem taki Torpeda czy Rura, mniej "jaskrawy w zachowaniu" byłby już odstrzelony. Mafia, jeżeli to nie są jakieś gamonie, planuje do przodu - nawet jeżeli działa koniec końców reaktywnie."
Czyli układali sobie kolejkę ktokolwiek -> troll Wasyl -> potem się zobaczy? I w ten sposób kupują dodatkowy dzień? Nie wiem, czy przy stanie 2 vs 9 mafia jest w stanie wajchować. I jeszcze tak na chama jak Amidamaru, bo chyba do niego się odnosisz?
|
|
|
Post by karakan on Apr 26, 2023 10:45:51 GMT 1
Ale Jan Ewangelista nie liderował. Próbował to robić Słowacki. W obu edycjach grałeś, jeśli jesteś Oceniaczem Akrobacji. A jeśli jesteś Oceniaczem Akrobacji, to sprawnie wychwytywałeś mafiozów, bo strzelałeś w JRR, a wcześniej chciałeś w Capibarę. Teraz jakoś głosowałeś na Wasyla, samemu uprzednio pisząc, że jest raczej durnym miastowym. Nie miałeś innych kandydatów? Kogo na dziś podejrzewasz? Tusk byl dobrym kandydatem, ale zaczal grac. Krecika nie czaje. Torpeda mial sredni start, ale powinien pozyc dluzej, bo ewidentnie mysli niezaleznie. Dzisiaj chetnie kontynuowalbym temat Tuska lub podjal temat wczorajszych wajchujacych (bo serio pchac wczoraj torpede na chwile przed linczem imo jednak odlot). A poza tym to dobrze pamietasz, ze to ja Cie wtedy zdjalem ze swiecznika, wiec moze moj radar mafiozow nie byl taki idealny
|
|
|
Post by karakan on Apr 26, 2023 10:49:18 GMT 1
Krecik: I jeszcze tak na chama jak Amidamaru, bo chyba do niego się odnosisz? No z tego co pamietam to szanse ze on na serio nas odwiedzie od Wasyla byla raczej minimalna. Z reszta nie bronil Wasyla tylko he jebnijmy w Torpede jak Wasyl se trolluje.
|
|