|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 16:09:19 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 26, 2023 16:09:19 GMT 1
I jak mafioza wybiera takich podejrzanych, do walenia całą grę, to najlepiej, jak wybiera tych, którzy są dalej niż bliżej linczu. Rurom obrał najpierw Szekspira, a mnie po tym, jak dostałem kilka oczyszczeń. Raczej mało prawdopodobne, że zarówno mnie i Szekspira zabrakłoby w nadchodzących dniach. Mógłby na tym przejechać resztę rozgrywki. Wpadać na chwilę dziennie, "ja głosuję na Sonica/Szekspira, robi nas w chuja!" i z powrotem do nory.
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 26, 2023 16:13:35 GMT 1
Jest duża szansa że wśród tych co głosowali na Dona jest mafia. Łatwo było sie podczepić pod głos na niego w tym całym zamieszaniu, chociaż myślę, że były osoby bardziej zasługujące na wywalenie. Możliwe, że mafia poczuła się zagrożona w jakiś sposób przez niego. Myśle, że warto to sprawdzić, ale to przeanalizuje po pracy W poprzedniej edycji jak miasto uczepiło się tego pomysłu to nie wyszli na tym najlepiej.
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 26, 2023 16:14:35 GMT 1
Moje spojrzenie na dzisiejszą sytuację:
Wydaje mi się, że trzeba zakładać na tym etapie gry te bardziej realne scenariusze niż jakieś brawurowe i popisowe zagrywki mafii. Te można rozważyć wraz z rozwojem sytuacji. I na tym też oprę swoje założenia.
1. Nieudany mord mafii - zakładam, że ksiądz pomodlił się za siebie. Przypadek że mafia uderzyła akurat w taką osobę? Może tak, może nie. W kogo celuje mafia w pierwszym mordzie? Na logikę krzykaczy siejących ferment wypadałoby oszczędzić. Może było celowanie w księdza, przy założeniu że jest wycofany, ale z drugiej strony ci mniej aktywni to też potencjalnie dla mafii fajny materiał na podczepkę w przyszłości.
Pamiętajmy by na dalszym etapie gry
1. Trzeba by się zastanowić nad głosującymi na niewinnego Don Wasyla: Krecik - mało aktywny, na początku pierdoły a potem wjechało coś merytoryczniejszego Karakan - bardzo aktywny bla bla nie chce mi się wypowiadać o nim póki co Chorąży Torpeda - mało aktywny, brak merytorycznych postów, nie broni się Russell Popebrook - średnio aktywny, merytoryka jakaś jest Zygmunt Chajzer - mało aktywny, tak późno oddany głos gdy sytuacja nie była mocno zagrożna bardziej go w moich oczach wybiela, mafia nie powinna się w taki sposób negatywnie wyróżniać na początku
Ogólnie dawałem te zarzutkę na Torpedę ale on coś mało się broni Może krecik jednak? Pierwszy zagłosował na Wasyla.
Kurcze sam już nie wiem ale ta dwójka dla mnie dziś na widelcu.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 26, 2023 16:15:41 GMT 1
Witam i o zdrowie pytam, Chyba jasne że dziś walimy w kogoś głosującego na Wasyla? Otóż nie. Nie jest to jasne. W kogo z tej piątki chcesz ładować i dlaczego? W Torpedę? Losowo? Jak nie trafimy za pierwszym razem, strzelamy dalej do skutku? Albo inaczej: możemy zagłosować na kogoś z tej piątki, ale - u licha - nie dlatego, że zagłosował na Wasyla. Sam pisałem, że to w miarę rozsądny trop. Ktoś pisał, żeby zachować spokój. Otóż to. Na razie mamy za sobą nietrafiony lincz i wybroniony mord. Żaden miastowy nie odpadnie już raczej za pasywność. Jesteśmy w sytuacji daleko lepszej niż przeciętne, statystyczne miasto. Głowa do góry! Dobrze się dzieje w mieście duńskim!
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 26, 2023 16:17:00 GMT 1
Jak trzeba będzie to wybijmy wszystkich do Wasyla
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 16:17:38 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 26, 2023 16:17:38 GMT 1
Jak trzeba będzie to wybijmy wszystkich do Wasyla bardzo niemądre słowa
|
|
|
Post by karakan on Apr 26, 2023 16:20:27 GMT 1
A tam, twardo kolejkujemy 5 w D2
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 26, 2023 16:21:11 GMT 1
Żartowałem. Chorąży lub Krecik
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 26, 2023 16:22:11 GMT 1
Witam i o zdrowie pytam, Chyba jasne że dziś walimy w kogoś głosującego na Wasyla? Otóż nie. Nie jest to jasne. W kogo z tej piątki chcesz ładować i dlaczego? W Torpedę? Losowo? Jak nie trafimy za pierwszym razem, strzelamy dalej do skutku? Albo inaczej: możemy zagłosować na kogoś z tej piątki, ale - u licha - nie dlatego, że zagłosował na Wasyla. Sam pisałem, że to w miarę rozsądny trop. Ktoś pisał, żeby zachować spokój. Otóż to. Na razie mamy za sobą nietrafiony lincz i wybroniony mord. Żaden miastowy nie odpadnie już raczej za pasywność. Jesteśmy w sytuacji daleko lepszej niż przeciętne, statystyczne miasto. Głowa do góry! Dobrze się dzieje w mieście duńskim! A to ty wiesz coś więcej?
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 26, 2023 16:22:40 GMT 1
Trochę się zagalopowałem, wiadomo, różnie mogło być. (to do Wuggiego) Co ciekawe, pierwsze trzy głosy poszły wczoraj w Pułtuska, Torpedę i Krecika, dopiero potem utworzył się front przeciwko Wasylowi. Wasyl pisał naprawdę durne rzeczy: typował 5 typa dla mnie to wyglada jakby nieudolnie chciał pokazać, że jest nieogarem to samo z wyjasnianiem terminu glon - sam jak byłem mafiozo w innej edycji to tak grałem. Byłem 2 osobą głosująca na Wasyla, popłynąłem za Russelem ale jak na d1 Wasyl przez ww argumenty wydawał mi się najlepszą opcją i tyle.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 16:25:19 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 16:25:19 GMT 1
Jest duża szansa że wśród tych co głosowali na Dona jest mafia. Łatwo było sie podczepić pod głos na niego w tym całym zamieszaniu, chociaż myślę, że były osoby bardziej zasługujące na wywalenie. Możliwe, że mafia poczuła się zagrożona w jakiś sposób przez niego. Myśle, że warto to sprawdzić, ale to przeanalizuje po pracy W poprzedniej edycji jak miasto uczepiło się tego pomysłu to nie wyszli na tym najlepiej. Dlatego skłaniam się w stronę tego, że olali pierwszy dzień i walneli se gdzie kolwiek nie czując zagrożenia
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 26, 2023 16:27:03 GMT 1
1. Nieudany mord mafii - zakładam, że ksiądz pomodlił się za siebie. Przypadek że mafia uderzyła akurat w taką osobę? Może tak, może nie. W kogo celuje mafia w pierwszym mordzie? Może krecik jednak? Pierwszy zagłosował na Wasyla. Ja głosowałem jako pierwszy na Wasyla, krecik był trzeci. Przeoczyłeś to? Nawet jeśli chcesz uderzać w grupe głosujących na Wasyla, to dlaczego na pierwszego głosującego? Nie ma sensu jako mafia pierwszego dnia wskakiwać na świecznik forsując głosowanie na niewinnego. Myśle, że księdzem jest ktoś z trójki: Sonic, Szekspir, Huggy
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 16:28:14 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 26, 2023 16:28:14 GMT 1
Trochę się zagalopowałem, wiadomo, różnie mogło być. (to do Wuggiego) Co ciekawe, pierwsze trzy głosy poszły wczoraj w Pułtuska, Torpedę i Krecika, dopiero potem utworzył się front przeciwko Wasylowi. Wasyl pisał naprawdę durne rzeczy: typował 5 typa dla mnie to wyglada jakby nieudolnie chciał pokazać, że jest nieogarem to samo z wyjasnianiem terminu glon - sam jak byłem mafiozo w innej edycji to tak grałem. Byłem 2 osobą głosująca na Wasyla, popłynąłem za Russelem ale jak na d1 Wasyl przez ww argumenty wydawał mi się najlepszą opcją i tyle.
Ten post brzmi tak bardzo jak Kot w butach, że szok. "Posłuchałem Dilda i Paska." "Mogę się dostosować do większości". Teraz "popłynąłem za Russellem".
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 16:30:45 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 16:30:45 GMT 1
Moje spojrzenie na dzisiejszą sytuację: Wydaje mi się, że trzeba zakładać na tym etapie gry te bardziej realne scenariusze niż jakieś brawurowe i popisowe zagrywki mafii. Te można rozważyć wraz z rozwojem sytuacji. I na tym też oprę swoje założenia. 1. Nieudany mord mafii - zakładam, że ksiądz pomodlił się za siebie. Przypadek że mafia uderzyła akurat w taką osobę? Może tak, może nie. W kogo celuje mafia w pierwszym mordzie? Na logikę krzykaczy siejących ferment wypadałoby oszczędzić. Może było celowanie w księdza, przy założeniu że jest wycofany, ale z drugiej strony ci mniej aktywni to też potencjalnie dla mafii fajny materiał na podczepkę w przyszłości. Pamiętajmy by na dalszym etapie gry 1. Trzeba by się zastanowić nad głosującymi na niewinnego Don Wasyla: Krecik - mało aktywny, na początku pierdoły a potem wjechało coś merytoryczniejszego Karakan - bardzo aktywny bla bla nie chce mi się wypowiadać o nim póki co Chorąży Torpeda - mało aktywny, brak merytorycznych postów, nie broni się Russell Popebrook - średnio aktywny, merytoryka jakaś jest Zygmunt Chajzer - mało aktywny, tak późno oddany głos gdy sytuacja nie była mocno zagrożna bardziej go w moich oczach wybiela, mafia nie powinna się w taki sposób negatywnie wyróżniać na początku Ogólnie dawałem te zarzutkę na Torpedę ale on coś mało się broni Może krecik jednak? Pierwszy zagłosował na Wasyla. Kurcze sam już nie wiem ale ta dwójka dla mnie dziś na widelcu. Ja bym się skłaniał jednak w stronę Ruroma/Torpedy, gdzie gra Torpedy mi osobiście jakoś bardzo nie zaśpierdziała, ale generalnia jakoś mało jego postów widze, więc chłopak trzyma się na uboczu (może to też jest powód do linczu?), ale za to Rurom mi śmierdzi tym wymuszonym atakiem w Williama i zgadza się to z wypowiedzią Volva którą cytował Sonic
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 16:39:07 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 26, 2023 16:39:07 GMT 1
Huggy - pamiętasz, jak Kot pisał, że "oddaje głos i spadam bo nie mam czasu", "nie będzie mnie już dzisiaj"? Potem przyznał się, że wszystko czytał na bieżąco, a brak aktywnością udawał.
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 26, 2023 16:48:50 GMT 1
Wasyl pisał naprawdę durne rzeczy: typował 5 typa dla mnie to wyglada jakby nieudolnie chciał pokazać, że jest nieogarem to samo z wyjasnianiem terminu glon - sam jak byłem mafiozo w innej edycji to tak grałem. Byłem 2 osobą głosująca na Wasyla, popłynąłem za Russelem ale jak na d1 Wasyl przez ww argumenty wydawał mi się najlepszą opcją i tyle.
Ten post brzmi tak bardzo jak Kot w butach, że szok. "Posłuchałem Dilda i Paska." "Mogę się dostosować do większości". Teraz "popłynąłem za Russellem". I brzmi tak nie przez pyrzpadek miau. Różnica polega tym razem na przynależności. Gram podobnie ale tym razem po drugiej stronie. Ja serio nie potrafię udawać i wtedy udało mi sie to podciagnac pod frustracje nowego gracza no i bard mnie ciągnął za rękę. Skądinąd wiem, że ty Panie Reporterze jako mafia grałeś diametralnie inaczej więc tylko dlatego jako tako Ciebie jestem najbardziej pewny, że jesteś zielony. Inna sprawa, że wiem jak się dla miasta kończy jak próbujesz liderować.
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 26, 2023 16:51:06 GMT 1
Torpeda dawaj jakieś dwa-trzy typy do linczu, bo jeszcze się w tym temacie nie wypowiadałeś
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 16:54:47 GMT 1
via mobile
Post by krecik on Apr 26, 2023 16:54:47 GMT 1
A ja bym zaglosowal na Ami, ktory sie dziwnie rozochocił do linczowania, a jego tłumaczenia wcale a wcale kupy sie nie trzymaja. Jak poleci Torpeda, to ja już jestem na celowniku. A najlepiej wszystkich 5, dla bezpieczeństwa! I wtedy Ami rozłoży ręce, zagubiony i niewinny, bo nie tylko on strzelał, a w ogóle to była wojna i wiecie jak było.
Jakas logika prawideł moze działa nad naszymi głowami, przynajmniej nad moją, bo jej nie rozumiem. Swoją droga logike prawideł uskutecznia też Sonic, co mnie dziwi, bo ją krytykował.
Ewentualnie na Rurom. Dużo tutaj powie jego aktywność lub jej brak.
Karakan czy Chajzer ani się nie wybronili, ani nie oczernili - nie oni jedyni.
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 26, 2023 16:57:49 GMT 1
Chorąży Torpeda - myślę, że to jest Kot w butach z poprzedniej edycji. I bardzo mnie to martwi. Bo nie gra, zdaje się, diametralnie różnie. Wtedy też udawał sfrustrowanego (teraz pisał np. "wiesz co spierdalaj..."), cisnął jak podirytowany gość, itp. Boję się, że znowu trafił do mafii i robi nas (a zwłaszcza mnie, bo do mnie znowu przytyki robi, że wtedy mafii pomogłem swoją nieudolnością) w chuja. Poczytałem teraz Kota i nie widzę diametralnej zmiany Chorąży - Kot. Gwoli ścisłości "weź spierdalaj" to był jeszcze element kreacji.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 26, 2023 16:58:20 GMT 1
Otóż nie. Nie jest to jasne. W kogo z tej piątki chcesz ładować i dlaczego? W Torpedę? Losowo? Jak nie trafimy za pierwszym razem, strzelamy dalej do skutku? Albo inaczej: możemy zagłosować na kogoś z tej piątki, ale - u licha - nie dlatego, że zagłosował na Wasyla. Sam pisałem, że to w miarę rozsądny trop. Ktoś pisał, żeby zachować spokój. Otóż to. Na razie mamy za sobą nietrafiony lincz i wybroniony mord. Żaden miastowy nie odpadnie już raczej za pasywność. Jesteśmy w sytuacji daleko lepszej niż przeciętne, statystyczne miasto. Głowa do góry! Dobrze się dzieje w mieście duńskim! A to ty wiesz coś więcej? To zależy. Myślę, że tak, ale ta nadwyżka nie pochodzi z podforum i nie sprowadza się tylko do gry w mafię. 😉 Rozumiem po prostu, że ktoś głosował pierwszego dnia na Wasyla i - samo w sobie - nie jest to dla mnie żadną oznaką mafijności. Zresztą czysto matematycznie: na Cygana głosowało co najmniej 3 niewinnych i najwyżej 2 winnych, a z dużym prawdopodobieństwem można założyć, że we dwóch w taki lincz na niewinnym się nie ładowali, bo po co? No, może i jest po co, chociażby po to, żebym tak teraz pisał, ale tu już wkraczamy w świat bardziej wyrafinowanych rozgrywek, których nie biorę pod uwagę póki możliwe są prostsze rozwiązania.
|
|