|
Post by William Shakespeare on Apr 26, 2023 17:02:30 GMT 1
A ja bym zaglosowal na Ami, ktory sie dziwnie rozochocił do linczowania, a jego tłumaczenia wcale a wcale kupy sie nie trzymaja. Jak poleci Torpeda, to ja już jestem na celowniku. A najlepiej wszystkich 5, dla bezpieczeństwa! I wtedy Ami rozłoży ręce, zagubiony i niewinny, bo nie tylko on strzelał, a w ogóle to była wojna i wiecie jak było. Jakas logika prawideł moze działa nad naszymi głowami, przynajmniej nad moją, bo jej nie rozumiem. Swoją droga logike prawideł uskutecznia też Sonic, co mnie dziwi, bo ją krytykował. Ewentualnie na Rurom. Dużo tutaj powie jego aktywność lub jej brak. Karakan czy Chajzer ani się nie wybronili, ani nie oczernili - nie oni jedyni. Co konkretnie powie aktywność Tuska, a co jej brak?
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 26, 2023 17:23:07 GMT 1
Witam wszystkich, w moim dzisiejszym poście chciałbym przyjrzeć jednej z dwóch opcji: A)Mafiozo jest w gronie linczujących Don Wasyla B)Mafiozo zagłosował na innego mafioze pierwszego dnia, co już miało miejsce w innych edycjach Jeśli bierzemy pod uwagę opcje A mamy czterech podejrzanych mafiozo: Krecik, Karakan, Torpeda, Chajzer. Przeanalizujmy opcje B. Jest to dość znane zagranie, które po ewentualnym linczu w przyszłości na jednym z mafiozów, pozwala wybielić drugiego. Wyłączając głosy na Don Cigano, udaje nam się utworzyć 5 potencjalnych par mafijnych, zgodnie z kolejnością głosowania: Tusk - Szekspir Ami - Torpeda Huggy - Krecik W tym momencie mieliśmy głosy na Wasyla, zainspirowane przeze mnie, niestety niesłusznie, więc następne głosujące osoby mogły czuć większy luz - osoba do linczu jest już wybrana, mogę zagłosowac na mafijnego kolegę żeby ewentualnie wybielić się w przyszłości, następnymi ewentualnymi parami są: Tusk - Sonic Tusk - Torpeda Przeanalizujmy interakcje: 1)Tusk - Szekspir(głosuje na Tuska): Szekspir we wczesnych postach luźno rzuca podejrzenia w kierunku Karakana i Wasyla mafiacorner.boards.net/post/41232/threadMówi też, że nie ufa Huggiemu, ale dodaje w następnym poście, że nie strzelałby w najbardzizej aktywnych, okej. Strzela jednak w Tuska, dodając, że to strzelnica mafiacorner.boards.net/post/41758/thread. Tusk wspomina o Szekspirze tylko w jednym poście mafiacorner.boards.net/post/41861/thread no okej, jest dość neutralnie 2)Ami(głosuje na Torpede) - Torpeda: Dwóch graczy z późnym wejściem, pierwsza pojawiła się zaczepka Torpedy mafiacorner.boards.net/post/41426/thread, na która Ami szybko odpowiedział długim postem mafiacorner.boards.net/post/41755/thread z ciekawym cytatem: "Do konkretów: obstawiam, że pierwsze co może ustalić dwuosobowa mafia na początkowym etapie gry to aktywność. Przeważnie mafia dzieli się zgodnie z potencjałem na produkowanie postów na tych bardziej aktywnych, kształtujących opinię miasta i tych mniej aktywnych, którzy cichaczem przemykają do kolejnych faz rozgrywek nie rzucając się w oczy. " Następnie idzie w Torpedę i nawet przed samym linczem namawia do zmiany głosów na niego, co moim zdaniem trochę go zazielenia. Moim zdaniem to nie jest para mafijna 3)Huggy(głosuje na Krecika) - Krecik: Tutaj było sporo interakcji po pojawieniu się krecika, nie chce mi się przeklejac kilku linków, wystarczy prześledzić ich posty. Huggy ani razu przed linczem nie wrzucił Krecika na świecznik, oddał głos, potem dodając, że według niego najmniej wnosi do gry. Następne dwie pary, już po serii głosów na Wasyla, więc bezpieczniejsze głosy 4)Tusk - Sonic(głos na Tuska): Na początku miła interakcja i lizanie się po fiutkach, następnie Sonic uczepił się zaczepki Tuska w stronę Szekspira i już do samego lińczu się tego uczepił. Tusk odpowiedział w taki sposób: mafiacorner.boards.net/post/41861/thread No jakoś tak dwójka jako potencjalny duet mi się nie klei, szczególnie że ja mocno ufam Zmarzlikowi, mam nadzieje, że się na tym nie przejadę. Dla mnie nie jest to duet mafijny. 5)Tusk(głos na Torpedę) - Torpeda: To jest moim zdaniem najciekawsza para, Torpeda słynny meltdown, dla mnie był jednym z głównych kandydatów do linczu, głosuje na Wasyla, mocno mafijny post tutaj mafiacorner.boards.net/post/41367/thread, jako pierwszy podczepił się na mój lincz Wasyla. ZERO interakcji z Tuskiem. Jeśli chodzi o Tuska, Odniósł się do Torpedy w jednym poście mafiacorner.boards.net/post/41866/thread, następnie wskazuje, że dla niego topka podejrzanych to Sonic i Szekspir mafiacorner.boards.net/post/41873/thread, jednak ostatecznie głosuje na Torpedę! W momencie, kiedy oddawał głos, było 5:2 w stosunku Wasyl:Tusk, dlaczego nie zagłosował na Sonica bądź Szekspira? Ten duet jest dla mnie podejrzany i wziąłbym go pod lupę. Na ten moment uważam, że sensownym jest linczowanie dzisiaj Torpedy, podczepił się wczoraj pod mój głos, jego gra była delikatnie mówiąc nieprzekonująca. Jeśli jest winny, to następnego dnia Tusk. Bierzcie pod uwagę to, że mamy dopiero 12, a do momentu linczu wiele może się zmienić. Koszykarskie Pozdro Szczerze to nie czułem się głównym kandydatem do linczu. Poleciałem za tobą bo wg mnie Wasyl pisał najbardziej podejrzane idiotyzmy i wszedł w negatywną interakcję z tyloma osobami, że przy potencjalnej winie mógł wskazać aż 3 zielonych imho z mojej perspektywy i tak nie było lepszego wyboru. Byłem 1 osoba która oddała na kogoś drugi głos więc praktycznie wziałem na siebie większą odpowiedzialność bo na tamtym etapie dopiero mój głos przeważał na czyjąś szkode (szkode bo wasyl sie okazał niewinnym idiotą)
Co do mojego bycia w mafii z kitajcem to no cóż nie wiem czemu tak myślisz bo chłop napierdala we mnie, że hej. NIe wiem co w załączonym poście było mafijnego, że chciałem żeby ludzie napisali swoje typy o jakiejś godzinie i był czas to przegadać? MIeliscie tego posta w dupie wiec ja tez go dalej miałem w dupie.
|
|
|
Post by Rurom Tusk on Apr 26, 2023 17:26:52 GMT 1
Podpowiem, brak czasu. Gdy zapisywałem się na mafię byłem święcie przekonany, że będę miał święty spokój w robocie i pracę zdalną. Tymczasem skrócili nam czas dokończenia projektu i jest sraczka, we wtorek po kreacyjnych postach już praktycznie nie miałem kiedy usiąść na spokojnie i porządnie do prywatnego kompa. Napisałem nawet do MG dzisiaj o 9 rano z pytaniem czy jest rezerwowy, żeby nie psuć pozostałym gry, bo może wskoczyłby ktoś bardziej aktywny. Niestety wiadomość nadal pozostaje bez odpowiedzi, być może MG jeszcze nie ma, albo wiadomość zignorował. Zapewne dowiem się o tym, gdy mnie wywali za podzielenie się z wami tą informacją.
|
|
|
Post by krecik on Apr 26, 2023 17:28:59 GMT 1
A ja bym zaglosowal na Ami, ktory sie dziwnie rozochocił do linczowania, a jego tłumaczenia wcale a wcale kupy sie nie trzymaja. Jak poleci Torpeda, to ja już jestem na celowniku. A najlepiej wszystkich 5, dla bezpieczeństwa! I wtedy Ami rozłoży ręce, zagubiony i niewinny, bo nie tylko on strzelał, a w ogóle to była wojna i wiecie jak było. Jakas logika prawideł moze działa nad naszymi głowami, przynajmniej nad moją, bo jej nie rozumiem. Swoją droga logike prawideł uskutecznia też Sonic, co mnie dziwi, bo ją krytykował. Ewentualnie na Rurom. Dużo tutaj powie jego aktywność lub jej brak. Karakan czy Chajzer ani się nie wybronili, ani nie oczernili - nie oni jedyni. Co konkretnie powie aktywność Tuska, a co jej brak? A co mówi aktywność Szekspira czy krecika? Jest. Brak aktywności nie wróży zwykle dobrze(z jakiegokolwiek powodu), zapowiadana aktywność, któej nie ma - różnie. Jestem skłonny uwierzyć, że ktoś nie ma czasu lub możliwości. Powinien jednak zostawić po sobie jakiś dorobek. Nie lubię strzelać na pałe lub do tylko jednego celu - jednak wole mieć jakiś wybór. Rurom i Torpeda (i ja XD) pojawili się (wśrod kandydatów) i pojawiamy się. Reszta przemyka, jako tako. Po prawdzie ma prawo, bo prawie wszyscy są niewinni (statystycznie). A czemu linczowani są singlowani? Między innymi dlatego, że milczeli, gdy powinni gadać. Z podobnych względów *powinien* pojawiać się cześciej Ami. Nie podoba mi się osobiście, że Ty, a już na pewno Sonic jesteście nieruszani przez nikogo poza mną. Chociażby dla zasady należy potestować, posprawdzać. Graczy jest dużo i skłamałbym, jeżeli powiem ,że nadążam za każdym rozwinięciem.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 17:31:52 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 17:31:52 GMT 1
Huggy - pamiętasz, jak Kot pisał, że "oddaje głos i spadam bo nie mam czasu", "nie będzie mnie już dzisiaj"? Potem przyznał się, że wszystko czytał na bieżąco, a brak aktywnością udawał. Pamiętam, podkreślałem to wtedy kilka razy ale nikt nie słuchał xd
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 26, 2023 17:35:17 GMT 1
Torpeda wypowiedz się, jesteś głównym kandydatem do linczowania a zero linii obrony! Halo
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 26, 2023 17:37:07 GMT 1
A dobra sorki jest wyżej pojebały mi się avki
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 26, 2023 17:43:02 GMT 1
Podpowiem, brak czasu. Gdy zapisywałem się na mafię byłem święcie przekonany, że będę miał święty spokój w robocie i pracę zdalną. Tymczasem skrócili nam czas dokończenia projektu i jest sraczka, we wtorek po kreacyjnych postach już praktycznie nie miałem kiedy usiąść na spokojnie i porządnie do prywatnego kompa. Napisałem nawet do MG dzisiaj o 9 rano z pytaniem czy jest rezerwowy, żeby nie psuć pozostałym gry, bo może wskoczyłby ktoś bardziej aktywny. Niestety wiadomość nadal pozostaje bez odpowiedzi, być może MG jeszcze nie ma, albo wiadomość zignorował. Zapewne dowiem się o tym, gdy mnie wywali za podzielenie się z wami tą informacją. Prosimy o screena
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 26, 2023 17:47:40 GMT 1
Tusku, a kiedy kończycie ten projekt? Jest szansa, że zwiększysz jeszcze swoją aktywność w tej edycji?
|
|
|
Post by karakan on Apr 26, 2023 17:56:25 GMT 1
Raczej nie wierze, ze rezerwa wleci w D2, wiec chyba za duzo to nie zmienia (jak to nie jakas manipulacja, ale nie sadze). Mozemy chwile poczekac z linczem jak bedziesz miec wiecej czasu pozniej, ale nie jest tak, ze duzo dni zapasu mamy.
|
|
|
Post by karakan on Apr 26, 2023 17:59:36 GMT 1
A co mówi aktywność Szekspira czy krecika? Jest. Brak aktywności nie wróży zwykle dobrze(z jakiegokolwiek powodu), zapowiadana aktywność, któej nie ma - różnie. Jestem skłonny uwierzyć, że ktoś nie ma czasu lub możliwości. Powinien jednak zostawić po sobie jakiś dorobek. Nie lubię strzelać na pałe lub do tylko jednego celu - jednak wole mieć jakiś wybór. Rurom i Torpeda (i ja XD) pojawili się (wśrod kandydatów) i pojawiamy się. Reszta przemyka, jako tako. Po prawdzie ma prawo, bo prawie wszyscy są niewinni (statystycznie). A czemu linczowani są singlowani? Między innymi dlatego, że milczeli, gdy powinni gadać. Z podobnych względów *powinien* pojawiać się cześciej Ami. Nie podoba mi się osobiście, że Ty, a już na pewno Sonic jesteście nieruszani przez nikogo poza mną. Chociażby dla zasady należy potestować, posprawdzać. Graczy jest dużo i skłamałbym, jeżeli powiem ,że nadążam za każdym rozwinięciem. Ja naszego poete wczesniej poruszalem i nie wyszedl zle.
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 26, 2023 18:14:08 GMT 1
Rozkminiam jakies niekonwwencjonalne dojebane pomysły jak wykolegować mafiozów może nie piszmy nic i niech każdy głosuje na kogo chce albo zacznijmy poważne decyzje podejmować jak najpóźniej żeby nie zdążyli się porozumieć Czy to totalnie absurdalny pomysły?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 18:45:26 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 18:45:26 GMT 1
Pierwotnie chciałme głosować na Ruroma, ale jak chcemu mu dać troche czasu ze względu na ten jego projekt to chyba polece w Torpede
|
|
|
Post by Chorąży Torpeda on Apr 26, 2023 18:50:48 GMT 1
Pierwotnie chciałme głosować na Ruroma, ale jak chcemu mu dać troche czasu ze względu na ten jego projekt to chyba polece w Torpede Możesz wyżyć się za poprzednią grę i w ten sposób zbliżyć się do przegrania następnej. Ty jesteś roznosicielem paczek z poprzedniej?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 18:51:46 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 18:51:46 GMT 1
Pierwotnie chciałme głosować na Ruroma, ale jak chcemu mu dać troche czasu ze względu na ten jego projekt to chyba polece w Torpede Możesz wyżyć się za poprzednią grę i w ten sposób zbliżyć się do przegrania następnej. Ty jesteś roznosicielem paczek z poprzedniej? Co moge zrobić?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 18:52:32 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 18:52:32 GMT 1
Pierwotnie chciałme głosować na Ruroma, ale jak chcemu mu dać troche czasu ze względu na ten jego projekt to chyba polece w Torpede Możesz wyżyć się za poprzednią grę i w ten sposób zbliżyć się do przegrania następnej. Ty jesteś roznosicielem paczek z poprzedniej? No to twoim zdaniem na kogo mamy głosować? Kto jest lepszym strzałem?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 18:53:43 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 26, 2023 18:53:43 GMT 1
Torpeda, dlaczego jak Russell prosi, żebyś podał podejrzanych do linczu, to milczysz, a potrafisz uaktywnić się, jak tylko głos na ciebie pada? Odświeżasz na bieżąco?
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 26, 2023 18:58:33 GMT 1
Dobra, czas płynie nic sie nie zmienia, ja głosuje na Torpede.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 26, 2023 19:00:13 GMT 1
Wuggy, głosujemy dziś na Krecika? Głosowałeś na niego wczoraj, ja rozważam go dzisiaj, może ktoś jeszcze dołączy, jest szansa go sprawdzić.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 26, 2023 19:09:42 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 26, 2023 19:09:42 GMT 1
Wuggy, głosujemy dziś na Krecika? Głosowałeś na niego wczoraj, ja rozważam go dzisiaj, może ktoś jeszcze dołączy, jest szansa go sprawdzić. Tak szczerze to Krecika chciałem sprawdzić linczując Tuska, bo sprawnie chciał wcisnąć kogoś innego w kolejke (chyba Amiego?). Jeśli próbował zrobić wajche, a Tusk okazałby się mafią to byśmy mieli ładną parę. Ale no z Tuskiem wyszło jak wyszło więc nie czuję jakoś specjalnie presji na Kreciku
|
|