|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 11:02:15 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 11:02:15 GMT 1
Konwencja "miastowego głupka" reprezentowana przez Amrita bywa czasem taktyką jednego z mafiozów, ale ta jest chyba zbyt grubymi nićmi szyta. Nie wiem, może lata gry z weteranami zakrzywiają mi obraz, ale dla mnie to jest miastowy. Przypomnij sobie ostatnią grę Hamiltona, to nie tylko taktyka mafiozów ale i miastowych XDDD
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 11:04:19 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 11:04:19 GMT 1
Moim zdaniem, najpewniejszą jest dziś Krecik. O kreciku nie wiemy za wiele, chowa sie w norze i tylko obserwuje. Nie mówił nic o braku czasu więc możliwe, że śledzicsytuacje na bierząco, a udziela sie tylko kiedy mu wygodnie. Wolałem iść w Ami dzisiaj, ale nie będę naciskał jeśli alternatywą ma być Krecik
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 11:05:56 GMT 1
Nie można przypomnieć sobie czegoś, czego się nigdy nie widziało i nie znało.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 11:16:09 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 11:16:09 GMT 1
Nie można przypomnieć sobie czegoś, czego się nigdy nie widziało i nie znało. A, myślałem, że grałeś w poprzedniej zapoznawczej. No to nic. Polecam przeczytać zapoznawczą 1 jak będziesz miał troche czasu, zwłaszcza na lincz Rymanowskiego i co zrobił Hamilton XDDD
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 11:18:42 GMT 1
Generalnie są cztery opcje: 1) Amrit jest w mafii i udaje głupka 2) Amrit jest w mieście i udaje głupka 3) Amrit jest głupkiem i jest w mieście 4) Amrit jest głupkiem i jest w mafii
"1" jest najmniej prawdopodobna. Strasznie grubymi nićmi to szyte. Tak mi się wydaje, ale nie znam tych edycji zapoznawczych i tej części naszej społeczności. Być może przykładam złą miarę. Obawiam się trochę opcji numer 4. Trafił do mafii i gra swoje. Najbardziej prawdopodobne jest jednak - hmm, jak to ująć? - coś pomiędzy 3 i 4. 😉😉
P.S. Emotka z przymrużonym okiem zdublowana nieprzypadkowo, kolego Amrit.
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 27, 2023 11:25:23 GMT 1
Szekspir masz coś konkretnego na Krecika? Jakiś post, który Ci się nie podoba, interakcja. Od wczoraj go forsujesz, zresztą tak samo pytanie do Wuggiego bo głosował w niego na D1. Chłop jest nieaktywny to prawda, ale czym różni się od Chajzera Waszym zdaniem?
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 27, 2023 11:39:12 GMT 1
Pod kątem tych najmniej aktywnych zostają: - Rurom - Amidamaru - Chajzer Czasem najbardziej wygadanym jest najlepiej być bliżej godziny zero. Póki co nic poważnego nie można było zaobserwować, poza tym że parę osób próbowało od razu podciągać drobne żarty (głównie kreacyjne) pod ataki na swoją osobę. Czekamy.... dalej team lincz Huggy?
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 11:42:01 GMT 1
Szekspir masz coś konkretnego na Krecika? Jakiś post, który Ci się nie podoba, interakcja. Od wczoraj go forsujesz, zresztą tak samo pytanie do Wuggiego bo głosował w niego na D1. Chłop jest nieaktywny to prawda, ale czym różni się od Chajzera Waszym zdaniem? To jest gra intuicyjna. Mógłbym oczywiście wybrać losowy post Krecika i pokazać: o, tu jest właśnie błąd. Mógłbym też napisać, że o jego mafijności świadczy fakt, że pisze posty nocą, rano albo w środku dnia, ale to by było zwykłe dorabianie ideologii, racjonalizacja bliżej nieokreślonych intuicji.
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 27, 2023 11:42:38 GMT 1
karakan A Ty jak tam? Przemyślałeś sprawe Amidamaru? Dalej chcesz w niego walić? Jeśli nie on, to kto byłby Twoim drugim celem?
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 11:43:41 GMT 1
Krecik jest ciekawie powiązany z Wuggim. Chciałbym go sprawdzić również pod tym kątem. U Zygiego takich powiązań nie dostrzegam.
|
|
|
Post by karakan on Apr 27, 2023 12:18:07 GMT 1
Wyglada na to ze Tusk postanowil sie wypiac. W grupie raczej zielonych mam w Sonica, Billa, Russella. Dwom z tej grupy ufam, trzeciemu nie do konca, ale raczej nie ma wyboru. Nie chce mowic wiecej, bo mord. To pozostawia nam:
- Amidamaru - Po tym co amidamaru wczoraj pokazal, sklaniam sie do podobnej oceny co Shakespear. W pierwszej kolejnosci osiol i jego mafijnosc jest do tego prostopadla. Ma miejsca gdzie jest mafijny, ale w gruncie rzeczy wyglada naturalnie. Obciaza go testament torpedy, ktory wg. mial uwazne oko. Mozemy do niego dojsc droga eliminacji. - Huggy - Naturalny, ale nie wnoszacy za duzo. Na minus ilosc waflowania i poklepywania w zasadzie juz od d0. Ja sie raczej antagonizuje z ludzmi, wiec na proby bratania jestem uczulony. Dobrze, ze zaczyna byc na swieczniku, bo bazujac na charakterze, podejrzewam, ze pojdzie to albo w jedna albo w druga strone. Tak na czutke, wydaje mi sie najmniejszym zagrozeniem w tej liscie. - Chajzer - raz na jakis czas walnie sensownym postem, ale to jednak glon. Pozny wjazd i troche gra na utrzymanie. Spojrze pozniej na ile to sa orginalne wnioski, a na ile powtarzanie. Nie mam pomyslu z kim moglby byc w mafii. - Krecik - przelecialem posty pod katem opcji na dzisiaj i nie wyglada najgorzej, np. ataki glownie w strone mocno spolaryzowanych graczy (tj. spalonych albo autorytetow) albo post ktory wydal sie dziwny juz wczesniej - tj. miejsce w ktorym tlumaczy dlaczego logika nickow nie dziala.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 12:34:01 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 12:34:01 GMT 1
Szekspir masz coś konkretnego na Krecika? Jakiś post, który Ci się nie podoba, interakcja. Od wczoraj go forsujesz, zresztą tak samo pytanie do Wuggiego bo głosował w niego na D1. Chłop jest nieaktywny to prawda, ale czym różni się od Chajzera Waszym zdaniem? Chajzer czasem wejdzie, coś tam sie powkorwia, odpisze i pojdzie, noi i jeszcze czasem jakąś analize wrzuci. Krecik nawet sie nie wkurwia na oskarżenia, po prostu przyjdzie, odpisze coś i fajrant
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 12:35:45 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 12:35:45 GMT 1
Krecik jest ciekawie powiązany z Wuggim. Chciałbym go sprawdzić również pod tym kątem. U Zygiego takich powiązań nie dostrzegam. W sensie że d1 na niego poszedłem i to mnie poeiązało tak? Czy jest coś jeszcze? Bo sam nie wiem
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 12:37:36 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 12:37:36 GMT 1
Jeszcze pytanie do Russela, w kogo chcesz dzisiaj walić?
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 27, 2023 12:53:42 GMT 1
Amidamaru - drodzy współgracze, ja wiem, że gość może wyglądać dziwnie, absurdalnie podejrzanie, ale to chyba nie jest to. Sam popełniłem ten błąd w poprzedniej edycji. Mieliśmy tam takiego nieogara, Hamiltona. Amidamaru to nie ten sam gracz (może to kurwiszon?), ale nie wyobrażam sobie mafiozy odpierdalającego takie cyrki. W poprzedniej edycji byłbym pierwszy do linczowania go, i wtedy wyszło, że mam totalnie zjebane estymatory. Nie zastanawia Cię ani trochę nagła zmiana jego forumingu? Polecam wszystkim przejrzeć jego posty, w D1 aktywny i agresywny, w D2 to pewnego momentu to samo, nagle niesamowita zmiana osobowości w momencie, w którym wleciał na świecznik jako głowny kandydat do następnego linczu. Ty jak zmarzlik nie zrobiłeś czegoś podobnego w pierwszej edycji? Ciężko mi w tym momencie określic się, bo im dłużej czytam ten temat, tym bardziej zmienia mi się osąd. Z czwórki: Ja, Ty, Sonic, Szekspir na pewno jest dwójka miastowych, póki co najbardziej zazieleniałem Sonica, ale zastanawia mnie trochę to, że wczoraj nagle spuścił z tonu, usunął się w cień, a dziś coś wspomina o marazmie i znów robi się aktywny. Szekspir gra bardzo poprawnie, ciężko mi się do czegoś przyczepić prócz tych postów o oglądanie 22 chłopa latających za piłką, obrzydza mnie to mocno, tak samo jak jego tunnel vision i walenie w Krecika Amidamaru - rano byłem zwolennikiem opcji zostawienia go, lecz tak jak pisałem wyżej, im dłużej przeglądam jego posty, tym bardziej zaskakuje mnie jego zmiana i podkulenie ogona, bardzo interesują mnie jego typy na dzisiejszy dzień. Szachami 5d byłby dla mnie duet mafijny Sonic - Amidamaru Krecik - wczoraj bardzo go zazieleniałem, ale im dłużej siedzi w norze, tym więcej wątpliwości mam co do jego osoby, wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tą teorią nicków? XD Kreciku, wychodź z nory Chajzer - wkurwia mnie mocno, chciałbym na niego usiąść ale nawet nie ma materiału, żeby to zrobić. 16 postów w trzy dni, to nawet Krecik ma 25 Gdybym musiał głosować w tym momencie, to zagłosowałbym na Ciebie, prawdopodobnie skończy się jednak na lińczu Krecika i lepiej żeby był winny, bo inaczej będzie trzeba linczować kogoś z najbardziej aktywnych. Co z księdzem? Jest sens, żeby ujawniał się po dzisiejszym mordzie? Biorąc pod uwagę, że przeżyje + modłił się za drugą osobę, która też żyje, to mamy 2 pewnych zielonków i 2 lincze na rozkminienie mafii, a procent na ustrzelenie któregoś będzie znacznie wyższy niż wczoraj czy dziś. Jak myslicie?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 13:06:07 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 13:06:07 GMT 1
Ja na razie czekam na Chajzera i Krecika. Karakan wpadł i walnął sensowny post - ale fakt, że to jego pierwszy taki sensowny post, po gronie jednolinijkowców, zwraca uwagę. Karakan jakby najlepiej szukał mafii, gdy jest wywołanych do tablicy, czy to przeze mnie, czy przez Wasyla.
Krecik i Chajzer podobnie, lecz jakby tego "in between" nie zalewali jednolinijkowcami, tylko siedzieli w norze. Wyjdzie z nory, upewni się, że nie pada w linczu ani za aktywność i wraca do nory.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 13:08:35 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 13:08:35 GMT 1
"Nie zastanawia Cię ani trochę nagła zmiana jego forumingu? Polecam wszystkim przejrzeć jego posty, w D1 aktywny i agresywny, w D2 to pewnego momentu to samo, nagle niesamowita zmiana osobowości w momencie, w którym wleciał na świecznik jako głowny kandydat do następnego linczu. Ty jak zmarzlik nie zrobiłeś czegoś podobnego w pierwszej edycji? "
W sumie trochę tak było. W ten d1 na mój pressing odpowiedział jak kozak, prawie kazał mi iść do budy. Teraz zbity pies. Ale sugerujesz, że chciał być jakimś agromafiozą i zabrakło pary? Widzisz jakąś celowość w jego ruchach? Obranie sobie za cel Torpedy, który mógł zginąć szybko? Chyba że Torpeda miał żyć dłużej, a Amidamaru dłużej w niego walić.
Amidamaru, jakie emocje targały Tobą przedwczoraj i wczoraj?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 13:15:07 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 13:15:07 GMT 1
A ci do mojego przygaśnięcia - nie macie wrażenia, że wczoraj od rana do wieczora właściwie nic się nie działo? Kisiliśmy się we własnym sosie. Z korzyścią dla niektórych.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 13:33:31 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 13:33:31 GMT 1
Mnie ciekawi za to ksiądz i wczorajsza modlitwa. Bo albo rzeczywiście "ograł" mafię albo mafia jest niekonwencjonalna (za Szekspirem) i gra na wyniszczenie sie miasta. Skłaniam się ku pierwszemu i wtedy oklaski dla niego. Ciekawe swoją drogą kogo bronił i dlaczego - bo tym samym kierowała się mafia. Mafii jest na rękę, że jest dużo podejrzanych (co jest nieuniknione). Mieli też wgląd w lincz (wystarczył 1 do relacjonowania) to mogli sobie kształtować przyszłe cele, nawet 1 głosem, gdy ryzyko linczu na nich było małe lub mniejsze, chociaż w ograniczonym zakresie, bo jest ich tylko dwóch (?). Ważny myślę jest w tym tajming i tym można wykryć mafiozę/ów (chociaż wątpię czy już po d1). Nie lubię takich postów, jak ten krecika. Takie pisanie dla pisania.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 13:45:22 GMT 1
via mobile
Post by krecik on Apr 27, 2023 13:45:22 GMT 1
Wybaczcie, że nie piszę (i nie czytam), bo dziś nerwowy dzień w pracy. Zerkałem co jakiś czas, ale dałem sobie spokój z uwagą na pół gwizdka. Plus na komórce jestem (i tylko na niej mogę być), a bardzo nie lubie na niej pisać, stąd cierpi jakość moich wpisów np. bez cytowań jak Russel.
Postaram się napisać coś konkretniejszego w domu, ale to za kilka h. Wczoraj gdy miałem czas NIC się nie działo. Dzisiaj zaś jest klęska urodzaju.
Zatrzymałem się na tym, że "nie piszę nic odkrywczego". To prawda. Gram ostrożnie, może zbyt ostrożnie na Wasze gusta i moje przeczucia nie spotkały się z dobrym przyjęciem. Mam pewne wnioski, personalne także, nie za bardzo inne od już prezentowanych. Więc jeżeli ktoś mnie skreśla z tego powodu to tylko mu ułatwię robotę. To, że te truizmy prawie nie znaczy, że te truizmy nic nie znaczą lub są mniej prawdziwe.
Ja za kasowaniem Torpedy nie byłem nigdy. Było to dla mnie typowe morderstwo polityczne wg wzorka, o czym napisałem (i co zauważono) a i tak go odjebano. "Może księdza!"
Za Wasyla wziąłem odpowiedzialność, nikt mnie nie przekonał do tego, sam taką decyzję podjąłem niezależnie od spin z Cygana z karakanem (którą zbagatelizowałem) czy przyznawania sie Russela do linczowania Cygana. Byłem w sumie zdziwiony, że od pewnego momentu poszła na niego jednomyślna seria.
Przeoczyłem kilka rzeczy u innych, do których się też odniosę później. Też kilka rzeczy napisałem celowo błędnie i jakoś nikt ich nie wyłapał.
Od wczoraj nagle spadłem z pantałyku grania okej czy dobrze, do pozycji przemykania i gadania oczywistości czy nawet głupot. Ciekawe, prawda?
Nie jestem wielkim znawcą mafii, czy nawet drugoligowym liderem, ale mam wrażenie, że powiedziałem coś poprawnie i komuś to przeszkadza.
Chciałbym wiedzieć, jak wyglada sprawa Rurom. Bo jezeli zmetagejmował, to wiadomo. Ze do nikogo nie napisal i ma wyjebongo. Zielony prawem wyjebania. A jak napisał prawde to powinna być i kara, do tego natychmiastowa LUB KOMUNIKAT O JEJ BRAKU. Bo przez te jedna akcje - polecial Torpeda a nie on. I jest przegladana kandydatura moja lub Amu, a nie jego. A chciałbym wiedziec zarowno informacyjnie in general, jak i w tej konkretnej sprawie.
Więcej później
|
|