|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 13:48:30 GMT 1
via mobile
Post by krecik on Apr 27, 2023 13:48:30 GMT 1
A ci do mojego przygaśnięcia - nie macie wrażenia, że wczoraj od rana do wieczora właściwie nic się nie działo? Kisiliśmy się we własnym sosie. Z korzyścią dla niektórych. Attention, attention! Komunikat o niesłychanej wadze! Nieoczywistość i odkrywczość incoming in this post! Radze zamieszczać takie ostrzeżenia, spadłem z krzesła, jak wziąłeś mnie z zaskoczenia jeżyku.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 13:51:32 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 13:51:32 GMT 1
Gdyby takie moje posty byłyby jedynymi w rozgrywce, fakt, byłbym hipokrytą. Nie wiem, czy zauważyłeś, że mam ich więcej. I sprowadzają się do więcej niż "co ami walimy do wasyla? XD".
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 13:52:19 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 13:52:19 GMT 1
Kreciku, a wczoraj i przedwczoraj nie miałeś nerwowego dnia w pracy? Miałeś luz i czas na spokojne wnioski?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 13:57:55 GMT 1
via mobile
Post by krecik on Apr 27, 2023 13:57:55 GMT 1
Gdyby takie moje posty byłyby jedynymi w rozgrywce, fakt, byłbym hipokrytą. Nie wiem, czy zauważyłeś, że mam ich więcej. I sprowadzają się do więcej niż "co ami walimy do wasyla? XD". Powiem wiec nie czekajac i dlatego post bedzie tez taki sobie - uwazam, ze zbyt dobry jestes na miastowego. I mam to wrazenie od dnia 0. Moze mam wadliwa intuicje, ktora inni maja - ale prosciej jest sprawdzic ekstrema, niz nijaki budyn pomiedzy. To do karakana. Ktory swoja droga, jak na kogos wypominajacego ekstrema, robil to samo - post o Szekspirze (wczesny) czy o Sonicu (do tego mi potrzebny komp), bo jebne ze tak robil - a nie robil - i bedzie, ze celowo wprowadzam w błąd. Jeżeli chodzi o niekonsekwencje nie podoba mi się zmiana stylów Ami. Wątpie czy jest tak chaotyczny i ma rozdwojenie jazni, czy nagle z logicznego ksiegowego zmienił sie w śmieszka.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 14:43:53 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 14:43:53 GMT 1
Amidamaru - drodzy współgracze, ja wiem, że gość może wyglądać dziwnie, absurdalnie podejrzanie, ale to chyba nie jest to. Sam popełniłem ten błąd w poprzedniej edycji. Mieliśmy tam takiego nieogara, Hamiltona. Amidamaru to nie ten sam gracz (może to kurwiszon?), ale nie wyobrażam sobie mafiozy odpierdalającego takie cyrki. W poprzedniej edycji byłbym pierwszy do linczowania go, i wtedy wyszło, że mam totalnie zjebane estymatory. Nie zastanawia Cię ani trochę nagła zmiana jego forumingu? Polecam wszystkim przejrzeć jego posty, w D1 aktywny i agresywny, w D2 to pewnego momentu to samo, nagle niesamowita zmiana osobowości w momencie, w którym wleciał na świecznik jako głowny kandydat do następnego linczu. Ty jak zmarzlik nie zrobiłeś czegoś podobnego w pierwszej edycji? Ciężko mi w tym momencie określic się, bo im dłużej czytam ten temat, tym bardziej zmienia mi się osąd. Z czwórki: Ja, Ty, Sonic, Szekspir na pewno jest dwójka miastowych, póki co najbardziej zazieleniałem Sonica, ale zastanawia mnie trochę to, że wczoraj nagle spuścił z tonu, usunął się w cień, a dziś coś wspomina o marazmie i znów robi się aktywny. Szekspir gra bardzo poprawnie, ciężko mi się do czegoś przyczepić prócz tych postów o oglądanie 22 chłopa latających za piłką, obrzydza mnie to mocno, tak samo jak jego tunnel vision i walenie w Krecika Amidamaru - rano byłem zwolennikiem opcji zostawienia go, lecz tak jak pisałem wyżej, im dłużej przeglądam jego posty, tym bardziej zaskakuje mnie jego zmiana i podkulenie ogona, bardzo interesują mnie jego typy na dzisiejszy dzień. Szachami 5d byłby dla mnie duet mafijny Sonic - Amidamaru Krecik - wczoraj bardzo go zazieleniałem, ale im dłużej siedzi w norze, tym więcej wątpliwości mam co do jego osoby, wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tą teorią nicków? XD Kreciku, wychodź z nory Chajzer - wkurwia mnie mocno, chciałbym na niego usiąść ale nawet nie ma materiału, żeby to zrobić. 16 postów w trzy dni, to nawet Krecik ma 25 Gdybym musiał głosować w tym momencie, to zagłosowałbym na Ciebie, prawdopodobnie skończy się jednak na lińczu Krecika i lepiej żeby był winny, bo inaczej będzie trzeba linczować kogoś z najbardziej aktywnych. Co z księdzem? Jest sens, żeby ujawniał się po dzisiejszym mordzie? Biorąc pod uwagę, że przeżyje + modłił się za drugą osobę, która też żyje, to mamy 2 pewnych zielonków i 2 lincze na rozkminienie mafii, a procent na ustrzelenie któregoś będzie znacznie wyższy niż wczoraj czy dziś. Jak myslicie? Nie ma sensu żeby ksiądz wychodził. Najlepiej jakby wyszedł dopiero w momencie, gdy jest zagrożony linczem LUB gdy zagrożony linczem jest osoba którą ochronił przed linczem, jeśli jest taka możliwość, to fajnie gdyby nie wychodził przed mordem d5, żeby mafia jak najdłużej pozostawała w niepewności.
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 27, 2023 15:06:19 GMT 1
Miałem wczoraj słabszy dzień, podekscytowałem się za bardzo wieczorem i wypiłem kilka piw za dużo, a po piwie wjeżdża mi nostalgia i płaczliwy nastrój. Dzisiaj znów nastrój bojowy, optymizm i pewność że złapiemy mafiozę! A poza tym to była trochę podkrętka, chciałem zobaczyć kto jak zareaguje na moje kontrowersyjne posty. Taki był plan i wcale nie jestem taki głupi na jakiego wyglądam!!
Dla mnie na zielono świecą się:
Zygmunt Chajzer - głosowanie na sam koniec w pierwszym linczu jest dla mnie mocno niemafijne, po co rzucać się w oczy od początku Sonic the Hedgehog - pisze rzeczowo i mnie broni a wiem że jestem zielony więc albo chce wzbudzić moją sympatię albo po prostu ogarnia Rurom Tusk - no nie wydaje mnie się aby był w mafii
Podejrzani/pewności nie mam do:
Huggy Wuggy
Karakan
Krecik
Russell Popebrook
William Shakespeare
Nad nimi po powrocie do domu na spokojnie przysiądę i na pytania/zarzuty odpowiem ale każdy mi tam śmierdzi.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 15:07:28 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 15:07:28 GMT 1
xD
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 15:15:53 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 15:15:53 GMT 1
Chciałbym wiedzieć, jak wyglada sprawa Rurom. Bo jezeli zmetagejmował, to wiadomo. Ze do nikogo nie napisal i ma wyjebongo. Zielony prawem wyjebania. A jak napisał prawde to powinna być i kara, do tego natychmiastowa LUB KOMUNIKAT O JEJ BRAKU. Bo przez te jedna akcje - polecial Torpeda a nie on. I jest przegladana kandydatura moja lub Amu, a nie jego. A chciałbym wiedziec zarowno informacyjnie in general, jak i w tej konkretnej sprawie. Więcej później Dokładnie to wczoraj pisałem, że nie było żadnej informacji ani punktów karnych za to, więc równie dobrze mogło to być mafijne zagranie Ruroma, który wiedział, że jest w kolejce do linczu i chciał sobie jeszcze przed nim kupić trochę czasu. Swoją drogą, mówisz, że grasz ostrożnie. Co to znaczy? Masz coś czego nie chcesz nam powiedzieć czy na czym ma polegać ta twoja ostrożność?
|
|
|
Post by amidamaru on Apr 27, 2023 15:20:07 GMT 1
Krecik ksiądz jak nic
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 15:20:46 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 15:20:46 GMT 1
Jak "z głowy" sobie charakteryzuję graczy w tej edycji, to potrafię o nich napisać zdanie lub w dwa i ich wyliczyć. Sztuka ta nie udaje mi się z Chajzerem. Zapominam nawet, że jest w tej edycji. Mam wrażenie, że gdyby była alternatywna rzeczywistość w tej grze, bez udziału Chajzera, to bylibyśmy w takim samym punkcie. Właściwie zerowy wpływ na grę. Trochę jakby cały czas "jechał" na tym przyzwoitymi uaktywowaniu się, gdzie wypadł korzystniej przy Ruromie i amidamaru.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 15:36:27 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 15:36:27 GMT 1
Amidamaru - drodzy współgracze, ja wiem, że gość może wyglądać dziwnie, absurdalnie podejrzanie, ale to chyba nie jest to. Sam popełniłem ten błąd w poprzedniej edycji. Mieliśmy tam takiego nieogara, Hamiltona. Amidamaru to nie ten sam gracz (może to kurwiszon?), ale nie wyobrażam sobie mafiozy odpierdalającego takie cyrki. W poprzedniej edycji byłbym pierwszy do linczowania go, i wtedy wyszło, że mam totalnie zjebane estymatory. Nie zastanawia Cię ani trochę nagła zmiana jego forumingu? Polecam wszystkim przejrzeć jego posty, w D1 aktywny i agresywny, w D2 to pewnego momentu to samo, nagle niesamowita zmiana osobowości w momencie, w którym wleciał na świecznik jako głowny kandydat do następnego linczu. Ty jak zmarzlik nie zrobiłeś czegoś podobnego w pierwszej edycji? Ciężko mi w tym momencie określic się, bo im dłużej czytam ten temat, tym bardziej zmienia mi się osąd. Z czwórki: Ja, Ty, Sonic, Szekspir na pewno jest dwójka miastowych, póki co najbardziej zazieleniałem Sonica, ale zastanawia mnie trochę to, że wczoraj nagle spuścił z tonu, usunął się w cień, a dziś coś wspomina o marazmie i znów robi się aktywny. Szekspir gra bardzo poprawnie, ciężko mi się do czegoś przyczepić prócz tych postów o oglądanie 22 chłopa latających za piłką, obrzydza mnie to mocno, tak samo jak jego tunnel vision i walenie w Krecika Amidamaru - rano byłem zwolennikiem opcji zostawienia go, lecz tak jak pisałem wyżej, im dłużej przeglądam jego posty, tym bardziej zaskakuje mnie jego zmiana i podkulenie ogona, bardzo interesują mnie jego typy na dzisiejszy dzień. Szachami 5d byłby dla mnie duet mafijny Sonic - Amidamaru Krecik - wczoraj bardzo go zazieleniałem, ale im dłużej siedzi w norze, tym więcej wątpliwości mam co do jego osoby, wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tą teorią nicków? XD Kreciku, wychodź z nory Chajzer - wkurwia mnie mocno, chciałbym na niego usiąść ale nawet nie ma materiału, żeby to zrobić. 16 postów w trzy dni, to nawet Krecik ma 25 Gdybym musiał głosować w tym momencie, to zagłosowałbym na Ciebie, prawdopodobnie skończy się jednak na lińczu Krecika i lepiej żeby był winny, bo inaczej będzie trzeba linczować kogoś z najbardziej aktywnych. Co z księdzem? Jest sens, żeby ujawniał się po dzisiejszym mordzie? Biorąc pod uwagę, że przeżyje + modłił się za drugą osobę, która też żyje, to mamy 2 pewnych zielonków i 2 lincze na rozkminienie mafii, a procent na ustrzelenie któregoś będzie znacznie wyższy niż wczoraj czy dziś. Jak myslicie? A co sie stało z twoją wcześniejszą teorią? Witam wszystkich, w moim dzisiejszym poście chciałbym przyjrzeć jednej z dwóch opcji: A)Mafiozo jest w gronie linczujących Don Wasyla B)Mafiozo zagłosował na innego mafioze pierwszego dnia, co już miało miejsce w innych edycjach Jeśli bierzemy pod uwagę opcje A mamy czterech podejrzanych mafiozo: Krecik, Karakan, Torpeda, Chajzer. Przeanalizujmy opcje B. Jest to dość znane zagranie, które po ewentualnym linczu w przyszłości na jednym z mafiozów, pozwala wybielić drugiego. Wyłączając głosy na Don Cigano, udaje nam się utworzyć 5 potencjalnych par mafijnych, zgodnie z kolejnością głosowania: Tusk - Szekspir Ami - Torpeda Huggy - Krecik W tym momencie mieliśmy głosy na Wasyla, zainspirowane przeze mnie, niestety niesłusznie, więc następne głosujące osoby mogły czuć większy luz - osoba do linczu jest już wybrana, mogę zagłosowac na mafijnego kolegę żeby ewentualnie wybielić się w przyszłości, następnymi ewentualnymi parami są: Tusk - Sonic Tusk - Torpeda Przeanalizujmy interakcje: 1)Tusk - Szekspir(głosuje na Tuska): Szekspir we wczesnych postach luźno rzuca podejrzenia w kierunku Karakana i Wasyla mafiacorner.boards.net/post/41232/threadMówi też, że nie ufa Huggiemu, ale dodaje w następnym poście, że nie strzelałby w najbardzizej aktywnych, okej. Strzela jednak w Tuska, dodając, że to strzelnica mafiacorner.boards.net/post/41758/thread. Tusk wspomina o Szekspirze tylko w jednym poście mafiacorner.boards.net/post/41861/thread no okej, jest dość neutralnie 2)Ami(głosuje na Torpede) - Torpeda: Dwóch graczy z późnym wejściem, pierwsza pojawiła się zaczepka Torpedy mafiacorner.boards.net/post/41426/thread, na która Ami szybko odpowiedział długim postem mafiacorner.boards.net/post/41755/thread z ciekawym cytatem: "Do konkretów: obstawiam, że pierwsze co może ustalić dwuosobowa mafia na początkowym etapie gry to aktywność. Przeważnie mafia dzieli się zgodnie z potencjałem na produkowanie postów na tych bardziej aktywnych, kształtujących opinię miasta i tych mniej aktywnych, którzy cichaczem przemykają do kolejnych faz rozgrywek nie rzucając się w oczy. " Następnie idzie w Torpedę i nawet przed samym linczem namawia do zmiany głosów na niego, co moim zdaniem trochę go zazielenia. Moim zdaniem to nie jest para mafijna 3)Huggy(głosuje na Krecika) - Krecik: Tutaj było sporo interakcji po pojawieniu się krecika, nie chce mi się przeklejac kilku linków, wystarczy prześledzić ich posty. Huggy ani razu przed linczem nie wrzucił Krecika na świecznik, oddał głos, potem dodając, że według niego najmniej wnosi do gry. Następne dwie pary, już po serii głosów na Wasyla, więc bezpieczniejsze głosy 4)Tusk - Sonic(głos na Tuska): Na początku miła interakcja i lizanie się po fiutkach, następnie Sonic uczepił się zaczepki Tuska w stronę Szekspira i już do samego lińczu się tego uczepił. Tusk odpowiedział w taki sposób: mafiacorner.boards.net/post/41861/thread No jakoś tak dwójka jako potencjalny duet mi się nie klei, szczególnie że ja mocno ufam Zmarzlikowi, mam nadzieje, że się na tym nie przejadę. Dla mnie nie jest to duet mafijny. 5)Tusk(głos na Torpedę) - Torpeda: To jest moim zdaniem najciekawsza para, Torpeda słynny meltdown, dla mnie był jednym z głównych kandydatów do linczu, głosuje na Wasyla, mocno mafijny post tutaj mafiacorner.boards.net/post/41367/thread, jako pierwszy podczepił się na mój lincz Wasyla. ZERO interakcji z Tuskiem. Jeśli chodzi o Tuska, Odniósł się do Torpedy w jednym poście mafiacorner.boards.net/post/41866/thread, następnie wskazuje, że dla niego topka podejrzanych to Sonic i Szekspir mafiacorner.boards.net/post/41873/thread, jednak ostatecznie głosuje na Torpedę! W momencie, kiedy oddawał głos, było 5:2 w stosunku Wasyl:Tusk, dlaczego nie zagłosował na Sonica bądź Szekspira? Ten duet jest dla mnie podejrzany i wziąłbym go pod lupę. Na ten moment uważam, że sensownym jest linczowanie dzisiaj Torpedy, podczepił się wczoraj pod mój głos, jego gra była delikatnie mówiąc nieprzekonująca. Jeśli jest winny, to następnego dnia Tusk. Bierzcie pod uwagę to, że mamy dopiero 12, a do momentu linczu wiele może się zmienić. Koszykarskie Pozdro Czy skoro Torpeda był w stworzonym przez ciebie duecie z Tuskiem i Amidamaru, to nie znaczy to, że Tusk i Amidamaru są bogu ducha winni? Jeśli zazieleniasz Sonica, to zostaje tylko Szekspir, ja i Krecik. Czemu nie idziesz tym tropem skoro sam go rzuciłeś i nie zforsować linczu na Kreciku? Wtedy jeśli okarze sie zielony, to Szekspir jest następnym podejrzanym, bo tak jak mówiłeś ma *tunnel vision* na Krecika, a jak okarze sie niewinny, to oczyści to mnie z twoich oskarżeń z duetu. Jednocześnie wtedy będziemy wiedzieć, że mafia jest wśród głosujących na Dona, bądź też, że Sonic albo ty robicie nas w chuja. Swoją drogą, co sprawiło, że z twojej pierwotnej teorii o duecie ja - krecik, gdzie mieliśmy tyle interakcji o których mówisz, nagle mówisz, że wczoraj tak bardzo ci sie zazielenił? I czym dokładnie wkurwia cie chajzer?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 15:37:57 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 15:37:57 GMT 1
Zastanawiam się nad tym, co stwierdził kiedyś lowrider . Otóż jest on zdania, że analizy analizami, ale mafii trzeba szukać na sumie zagrań tak niekorzystnych dla miasta, że ciężko to będzie wytłumaczyć.
W ten schemat wpisuje mi się ta trójka, którą wskazałem rano. Niekorzystna dla miasta jest jego bierność. Kot pisał, że raz coś palnął i "musiał się tłumaczyć" i coś go frustrowało, więc wolał się nie angażować.
W takie coś nie wpisują mi się wysuwani na dziś Wuggy i amidamaru. Robią szum. Zmuszają mafię do ustosunkowania się. Do wyrażania opinii. Mafia woli nie wyrażać opinii, a na pewno nie autorskich.
Mam złe przeczucia co do trio karakan, Chajzer, krecik.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 15:39:59 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 15:39:59 GMT 1
Jak "z głowy" sobie charakteryzuję graczy w tej edycji, to potrafię o nich napisać zdanie lub w dwa i ich wyliczyć. Sztuka ta nie udaje mi się z Chajzerem. Zapominam nawet, że jest w tej edycji. Mam wrażenie, że gdyby była alternatywna rzeczywistość w tej grze, bez udziału Chajzera, to bylibyśmy w takim samym punkcie. Właściwie zerowy wpływ na grę. Trochę jakby cały czas "jechał" na tym przyzwoitymi uaktywowaniu się, gdzie wypadł korzystniej przy Ruromie i amidamaru. To może trzeba go troche pogrillować i zobaczyć czy sie uaktywni? Chajzer, jak to jest z tą twoją aktywnością? Śledzisz ty temat czy nie śledzisz? Czemu taka twoja marna ta aktywność? Masz jakieś usprawiedliwienie? Zrobisz jakąś analize graczy i sytuacji w mieście?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 15:42:21 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 15:42:21 GMT 1
Chajzer, jak nie masz czasu z nami powchodzić w interakcje, to po prostu możemy cie zlinczować i po problemie, powiedz tylko słowo
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 15:44:20 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 15:44:20 GMT 1
Huggy, no załóżmy, że wpadnie Chajzer i zrobi analizę. I zrobi ją jutro. I pojutrze. I fajrant. GG.
Analiza ma to do siebie, że może ją przygotować, wypieścić. On w ogóle nie reaguje na bieżąco na wydarzenia w mieście. W d1 wystawiałem jego, Amidamaru i Ruroma, to się odezwał.
Trochę wrzucamy go w koszyk "zrób analizę, damy Ci spokój". Dla mnie ważniejsza jest kwestia, czemu nie angażował się do tej pory, a robi to jakby na wywołanie. Wczoraj też napisał "jestem w pracy, wrócę to machnę coś". Faktycznie, wrócił z pracy i coś tam machnął. To, co machnął, większego szumu nie zrobiło. A nam może w głowie go zielenić.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 15:52:01 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 15:52:01 GMT 1
Huggy, no załóżmy, że wpadnie Chajzer i zrobi analizę. I zrobi ją jutro. I pojutrze. I fajrant. GG. Analiza ma to do siebie, że może ją przygotować, wypieścić. On w ogóle nie reaguje na bieżąco na wydarzenia w mieście. W d1 wystawiałem jego, Amidamaru i Ruroma, to się odezwał. Trochę wrzucamy go w koszyk "zrób analizę, damy Ci spokój". Dla mnie ważniejsza jest kwestia, czemu nie angażował się do tej pory, a robi to jakby na wywołanie. Wczoraj też napisał "jestem w pracy, wrócę to machnę coś". Faktycznie, wrócił z pracy i coś tam machnął. To, co machnął, większego szumu nie zrobiło. A nam może w głowie go zielenić. Ale to jest dokładnie to co było z Kotem w butach. Przyszedł, coś tam popisał i poszedł. Niby mie chciało mu się grać, ale wszystko dokładnie wiedział co sie działo i potrafił na wszystko odpowiedzieć. Nadal mnie boli dupa, że nasz ówczesny ksiądz nie posłuchał mojego testamentu ale wiadomo, miał do tego prawo
|
|
|
Post by krecik on Apr 27, 2023 15:58:20 GMT 1
W domu i po obiadku. Dobrze. Wstępniak Gram ostrożnie, bo mam tendencje rzucać się w oczy. I mimo ostrożności już jestem na świeczniku, w końcu ktoś mnie wypatrzył i mu wszystko smierdzi. A i może jestem księdzem! Dzięki Ami za amunicję
Moja ostrożność jest motywowana nijakością graczy i swoją tendencją do szukania przekombinowanych taktyk. I brakiem doświadczenia. Można powiedzieć - w głupku szukam "gry", w braku mordu mafii doszukuje się...braku mordu mafii (i że ksiądz modlił się o pietruszkę), a w graczach "top miasto zielony zieonka omg" - mafii. Szczegołnie, że to niby zapoznawcza - więc w teorii jakieś kuriozalne akcje są możliwe i mogą wyjść, bo gracz nawet nei wie "że tak się nei gra". Mafia to maja byc wiedzacy, szczwane dwulicowe lisy - a nie impulsywne alkusy, jak jest w prawdziwym życiu. Czas pokaże, jak było tym razem.
Osobiście np. żałuje swojego głosu w Wasyla. Pomyślałem, żeby strzelić w ruskiego satelitę, jak np Huggy, ale szczerze mówiąc i zabrakło mi jaj (by się potem wybronić, jakby lincz nie wyszedł) zmienić głos, i też byłem poirytowany. Nie sądziłem, że za Wasyla do top trolla wejdzie Ami, i to właściwie od razu, i gorzej. I to był z perspektywy czasu strzał impulsywny, wiadomo, że niecelny.
Nie chciałem z innego znowu względu (co też wyjaśniłem po linczu Wasyla) by miasto szło w Torpedę po najmniejszej linii oporu. Przegapiłem swoją szansę obrony Torpedy, by sie zazielenić - myślałem, że wystarczy, że napiszę że głosuję pierwszy(co też zrobiłem) na Amiego. A Torpeda imho się obronił i to mu niewiele dawało. Bałem się, że jednak jest z mafii (i to pogrąży mnie). W końcu nie ma się pewności, w teorii, nigdy.
Do Amiego mam abiwalentne uczucia. Szekspir dobrze opisał 4 warianty - ja się skłaniam do wariantów 1 i 2 - czyli gra głupiego, kimkolwiek jest. Ma dziwne przebłyski świdomości, dziwnie oszacowaną chaotyczność. Byłoby śmiesznie jakby to on był księdzem (najciemniej pod latarnią), ale osobiście w to wątpie, bo to granie po bandzie.
Chyba, że dla dobra miasta chce przemknąć jako pseudo-ksiądz (do odstrzału, poświęci się przyciągając uwagę) czy "głupiec, którego nikt nie bierze poważnie". Myślę, że księdzem jednak nie jest, jakakowliek jego taktyka. I nie jest głupkiem. Zbyt ordynarnie go zagrał.
Mam mało do powiedzenia o Chajzerze, Huggym i Karakanie. O Karakanie się wypowiedziałem (sprawdziłem - obserwował Szekspira, nie Sonica - tego znowu wyzieleniał). Też potrzebuję więcej danych, więcej jego typów. Huggy i Chajzer to czarna dziura. W Huggym widzę jakąś myśl, z chęcia wysłuchałbym go więcej. Chajzera wysłuchałbym, bo go mało.
Szekspir i Sonic grają pod zielonych. Moim zdaniem, wśród nich *jest* mafia. Widziałem coś w ostatnich postach Sonica, co mi się nie spodobało (i to wcale nie próby nadziewania kreta na świecę), ale dopiero jestem "in the zone". Szekspira malowałbym na zielono. Jest naturalniejszy w tym, co robi. Nie wiem, ile w tym mojej intuicji, a ile mojego "chcenia", by był chociaż tym jednym wytęsknionym bastionem zieloności.
Russell gra dość konkretnie. Jest w tym plan działania i metodyczność. To zostawiam innym, by ocenili jego grę - skoro kiedyśgrał inaczej. Ja go nei znam. Też postaram się odnieść bliżej.
Kto został? Rurom Sprawę Ruroma opisałem wyżej. Jeżeli admin się nie wypowie to albo znaczy, że taka sobie admnistracja albo Rurom jedzie po bandzie(i to na czerwono). Co wolelibyście?
Ktoś jeszcze został?
|
|
|
Post by karakan on Apr 27, 2023 16:03:23 GMT 1
Ami jak zauwazyl ze go wyzieleniaja za glupie ruchy to ewidentnie postanowil zmaksymalizowac te strategie. Tym bardziej dziwi, ze Sonic go bierze pod skrzydlo i rzuca ponizsze. Zastanawiam się nad tym, co stwierdził kiedyś lowrider . Otóż jest on zdania, że analizy analizami, ale mafii trzeba szukać na sumie zagrań tak niekorzystnych dla miasta, że ciężko to będzie wytłumaczyć.
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 16:09:56 GMT 1
Moje branie "pod skrzydła" Amidamaru wynika z innych pobudek. Z doświadczenia z poprzednich edycji i mądrzejszych kolegów. Sprowdzają się do motta "nie szukaj mafii w polu w trollu".
Amidamaru jest paradoksalnie korzystniejszy dla miasta niż Chajzer. Amidamaru robi szum. Mafia musi jakoś zareagować.
Np. teraz. Amidamaru to bardzo łatwy i wygodny temat. Można się rozwodzić o Amidamaru, pisać jałowe wywody "hmm, Amidamaru głupek, może niegłupek, hmm". Idealne pole do lania wody. Podobnie jak krecik teoretyzujący, co robił ksiądz. Łatwo pisać takie rzeczy. Można referaty pisać na ten temat i wychodzi to na "aktywne". I spędzić na tym dzień. I kolejny dzień odhaczony. Komu służy odhaczanie kolejnych dni?
|
|
|
Post by krecik on Apr 27, 2023 16:14:11 GMT 1
Sonic - Ami to dziwna dynamika, o któej chciałęm napisać.
Jest kilka wariantów: 1. Sonic dobry - Ami dobry Sonic widzi w Amim debila/dobrego gracza, ale zielonego.
2.Sonic dobry - AMi zły Sonic dał sięwmanewrować w głupiomądre gry Amiego.
3. Sonic zły - Ami dobry Sonic wykorzystuje Amiego do wyzielenienia siebie
4. Sonic zły - Ami zły Sonic i Ami grają w "push and pull".
Gdy napisałem, że KTOS chce kasować ludzi podle wzorca - to Sonic to zauwazył ,że to Ami. I na tym skonczył. Niby Ciekawe, ale jednak wyjebane, gdyż:
Potem zagłosował na Torpede, ktorego Ami podstawił i wylansował, w linczu 2. I głosu nie zmienił, był 3 z rzędu za Torpedą. Głos mogl zmienić - ale konsensus postanowił zamordować Torpede. Głosy zmienili Karakan i Russell. A szkoda, byłoby smiesznie tuż przed linczem, jakby szedł remis. A remis mógł pójść. Czy byłaby PRAWDZIWA panika? Już się nigdy nie dowiemy.
Po linczu Sonic doszedł do wniosku, że Ami to jednak debil i by go zostawićw spokoju. I dojebał się np do mnie.
Ami wg mnie debilem nie jest. Sonic debilem równieżnie jest. Może jest łatwowierny, ale to Wy go znacie - nie ja.
A więc kto kogo wykorzystał/wyprowadził w pole?
|
|