|
Post by krecik on Apr 27, 2023 16:20:23 GMT 1
I kolejny dzień odhaczony. Komu służy odhaczanie kolejnych dni? A co Ci da np. zabicie mnie? Rozłożysz ręce i powiesz "trudno, do następnego, bajo?" Bo myślę, że tak. Z chęcią usłyszę, jakie "wyzieleniające" playe masz w zanadrzu, kogo chcesz zabijać - by ktoś inny był zielony. Bo dla mnie to obecnie debilstwo. Ja proponuje, by każdy zrobił analizę przed linczem, opisującą każdego gracza. Jeżeli to nie wniesie nic meytorycznego, trudno (ale myśle że wniseie, bo trzeba przycisnąc miasto do myślenia) przynajmniej będzie widać komu zależy.
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 16:21:33 GMT 1
"Gdy napisałem, że KTOS chce kasować ludzi podle wzorca - to Sonic to zauwazył ,że to Ami. I na tym skonczył."
Proszę, przytocz.
"Potem zagłosował na Torpede, ktorego Ami podstawił i wylansował, w linczu 2. "
Zaczynając d2, miałem Amidamaru za niezbyt rozgarniętego gościa. Głównie za jego zachowanie podczas i po linczu d1.
Coś bardzo się uaktywnili karakan i krecik, gdy ich wysuwam. Wcześniej takiego zaangażowania nie widziałem.
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 16:22:54 GMT 1
I niezbyt zwracałem uwagę na opinię Amidamaru o Torpedzie. Mafijność Torpedy wysnuwałem z innych pobudek.
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 16:24:26 GMT 1
Ja proponuje, by każdy zrobił analizę przed linczem, opisującą każdego gracza. Słuchaj, szok i niedowierzanie, wszedłem w twoje posty i nie mogę znaleźć takiej analizy od ciebie wczoraj. Wczoraj nie była potrzebna, rozumiem? Dziś na świeczniku są niewłaściwi kandydaci, wczoraj był właściwy?
|
|
|
Post by Huggy Wuggy on Apr 27, 2023 16:24:43 GMT 1
Do Amiego mam abiwalentne uczucia. Szekspir dobrze opisał 4 warianty - ja się skłaniam do wariantów 1 i 2 - czyli gra głupiego, kimkolwiek jest. Ma dziwne przebłyski świdomości, dziwnie oszacowaną chaotyczność. Byłoby śmiesznie jakby to on był księdzem (najciemniej pod latarnią), ale osobiście w to wątpie, bo to granie po bandzie. Ksiądz nie chciałby grać tak głupio, jak gra Ami. Albo starałby się pójść w grę w stylu Sonica/Rymanowskiego i rzucać na siebie tyle uwagi, że nikt by go nie podejrzewał - albo (ta bardziej prawdopodobna wersja) trzymałby się na uboczu, śledziłby rozgrywkę, pisałby logiczne i sensowne rozkminy pomagające miastu.
|
|
|
Post by karakan on Apr 27, 2023 16:29:00 GMT 1
Coś bardzo się uaktywnili karakan i krecik, gdy ich wysuwam. Wcześniej takiego zaangażowania nie widziałem. Chyba znowu przytyk z podrecznika miastowego, bo napisalem jedna linijke przez 4h
|
|
|
Post by krecik on Apr 27, 2023 16:32:47 GMT 1
"Gdy napisałem, że KTOS chce kasować ludzi podle wzorca - to Sonic to zauwazył ,że to Ami. I na tym skonczył." Proszę, przytocz. "Potem zagłosował na Torpede, ktorego Ami podstawił i wylansował, w linczu 2. " Zaczynając d2, miałem Amidamaru za niezbyt rozgarniętego gościa. Głównie za jego zachowanie podczas i po linczu d1. Coś bardzo się uaktywnili karakan i krecik, gdy ich wysuwam. Wcześniej takiego zaangażowania nie widziałem. mafiacorner.boards.net/post/43044"Tylko co potem zrobić z takim Amidamaru? Hamiltona zostawiliśmy i doprowadził do remisu na dwóch niewinnych, czym skazał obu na śmierć, a mafii prawie zapewnił zwycięstwo. Może dojść do tego, że losy edycji będą w rękach Amidamaru, gościa, który widzi losowych księży. " A więc Hamiltona-Amiego zamordować - bo będzie szkodził? mafiacorner.boards.net/post/42215"Krecik: "Hipotetycznie: wajhować, by Wasyla, który w jakieś innej alternatywnej rzeczywistości, gdzie nie leciał pierwszy, leci drugi. Bo polecieć poleciałby się tak dalej zachowując, co nie jest jakimś odkrywczym wnioskiem. A tymczasem taki Torpeda czy Rura, mniej "jaskrawy w zachowaniu" byłby już odstrzelony. Mafia, jeżeli to nie są jakieś gamonie, planuje do przodu - nawet jeżeli działa koniec końców reaktywnie." Czyli układali sobie kolejkę ktokolwiek -> troll Wasyl -> potem się zobaczy? I w ten sposób kupują dodatkowy dzień? Nie wiem, czy przy stanie 2 vs 9 mafia jest w stanie wajchować. I jeszcze tak na chama jak Amidamaru, bo chyba do niego się odnosisz? " Co na chama sie uskuteczniło. Btw Co przeszkadza Ci tak słowo "ksiądz"? Pokrzyżował Wasze plany może w ostatniej grze? Na kogo głosowałeś czerwoniaku ? Bonus Ami-sentencja mafiacorner.boards.net/post/42552"Faktycznie Krecik zagłosował na Wasyla jako ostatni, nie wiem skąd mi się to wzięło. Pardon." Tylko, że nie zagłosował Oczywiście to Ami, on może się pomylić! To co Ami, lecimy dalej według kolejności? Ja w d5 do głosowania? XD Może upolujesz do tego czasu czarnego XD mafiacorner.boards.net/post/41877/thread
|
|
|
Post by krecik on Apr 27, 2023 16:35:41 GMT 1
Do Amiego mam abiwalentne uczucia. Szekspir dobrze opisał 4 warianty - ja się skłaniam do wariantów 1 i 2 - czyli gra głupiego, kimkolwiek jest. Ma dziwne przebłyski świdomości, dziwnie oszacowaną chaotyczność. Byłoby śmiesznie jakby to on był księdzem (najciemniej pod latarnią), ale osobiście w to wątpie, bo to granie po bandzie. Ksiądz nie chciałby grać tak głupio, jak gra Ami. Albo starałby się pójść w grę w stylu Sonica/Rymanowskiego i rzucać na siebie tyle uwagi, że nikt by go nie podejrzewał - albo (ta bardziej prawdopodobna wersja) trzymałby się na uboczu, śledziłby rozgrywkę, pisałby logiczne i sensowne rozkminy pomagające miastu. I zginąłby bardzo szybko, bo takich morduje mafia w pierwszej kolejności? Chyba nie strzela w glony i krzykaczy. Chyba, że byłby samolubnym księdzem - a czy to znaczy, że dobrym?
|
|
|
Post by karakan on Apr 27, 2023 16:40:53 GMT 1
Nie zapominajmy, ze ksiadz zachowal sie wzorowo D0 (cokolwiek zrobil), a Ami by to spierdolil
|
|
|
Post by krecik on Apr 27, 2023 16:45:58 GMT 1
Ja proponuje, by każdy zrobił analizę przed linczem, opisującą każdego gracza. Słuchaj, szok i niedowierzanie, wszedłem w twoje posty i nie mogę znaleźć takiej analizy od ciebie wczoraj. Wczoraj nie była potrzebna, rozumiem? Dziś na świeczniku są niewłaściwi kandydaci, wczoraj był właściwy? Wczoraj, szok i niedowierzanie - ją napisałem. I było mało, bo nie umiem czytać z fusów. mafiacorner.boards.net/post/42321mafiacorner.boards.net/post/42334Możesz mnie załatwić, że nie myślę za Ciebie i panicz nie przychodzi na gotowe, więc musisz wysilić mózg własnym sumptem, ze szkodą dla miasta. Co zabiło Torpedę.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 16:51:22 GMT 1
Nie no, Russell nieźle dojebał do pieca z tym tunnel vision. Przecież ja właśnie patrzę na rozgrywkę z lotu ptaka, cały czas rozważam różne scenariusze.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 16:52:12 GMT 1
Nie ukrywam, że Wuggi zapunktował u mnie trochę ostatnimi postami.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 17:08:55 GMT 1
Proste pytanie: Gdybyście musieli tu i teraz - 27 kwietnia 2023 roku, kilka minut po godzinie 18 - postawić wielki majątek na dwójkę mafiozów, kto by to był? Odpowiadać po kolei.
|
|
|
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 17:22:03 GMT 1
karakan, krecik
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 17:23:32 GMT 1
Krecik do Sonica Händehoch: "Powiem wiec nie czekajac i dlatego post bedzie tez taki sobie - uwazam, ze zbyt dobry jestes na miastowego."
Kreciku, cóż takiego zrobił w tej edycji Sonic Händehoch, że jest niby taki dobry, za dobry?
Jak to by powiedział Bobo Kaczmarek (mam nadzieję, że kol. Russell nie ustrzeli mnie za tę piłkarską parafrazę), dobry gracz, tylko wyników nie ma.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 17:27:06 GMT 1
Czemu Karakan? Nie wydaje Ci się, że mafioza chciałby uniknąć udziału w pierwszym linczu na niewinnym? A on wskoczył do tego pociągu w decydującym momencie, dorzucając trzeci głos.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 17:29:45 GMT 1
A, istotna sprawa, na pewno dla wszystkich jasna, ale na wszelki wypadek: ksiądz siedzi cicho, ale gdyby lincz na nim był już nieunikniony, oczywisty, to wtedy trzeba się oczywiście do roli przyznać. Głosowanie jest jawne, więc rozterek mniej.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 17:31:14 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 17:31:14 GMT 1
Szczerze mówiąc, bardziej z gry mi nie pasi. Nie zwracałem zbytniej uwagi na to, kto gdzie poszedł w d1. Mafiozi mogli pójść obaj w niewinnego. Mógł nie pójść żaden. Mogli pojedynczo. Czuję, że takie założenie z d1 wiąże ręce.
|
|
|
Post by William Shakespeare on Apr 27, 2023 17:34:04 GMT 1
A co w jego grze Ci "nie pasi"? Potrafisz to jakkolwiek zdefiniować?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 27, 2023 17:42:22 GMT 1
via mobile
Post by Sonic the Hedgehog on Apr 27, 2023 17:42:22 GMT 1
Tak. Np. jak Ciebie pytał, czemu nie liderujesz. A sam grał z Tobą w edycji ze Słowackim.
Mam wrażenie, że to bardziej gracz reaktywny niż inicjujący. Nie robi ruchów. Głównie reaguje.
|
|