|
Post by Russell Popebrook on Apr 28, 2023 14:52:27 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 15:10:01 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 15:10:01 GMT 1
Krecik jest taką anomalią której nie potrafię określić. Dziwne jest to uaktywnienie, ale nie mogę go powiązać z kimkolwiek innym z kim miałby być w duecie, za to jeśli chajzer jest mafią, to powiązania z jedną osobą, ale nie chce tego wyjawiać dopóki nie dowiem sie kim tak naprawde jest Chajzer, bo jest wiem że rozpętam tym gównoburze xD. Dodatkowo Chajzer nie bronił się nawet przed moimi oskarżeniami. Zignorował je
|
|
|
Post by Zygmunt Chajzer on Apr 28, 2023 15:19:01 GMT 1
Jak już tak nalegasz to odpowiem, bo zakładam chodzi ci o to? w drugim (i ostatnim dużym poście) dosłownie zalał nas ogromną ścianą tekstu. I co? I była tam poruszona większość miasta poza Szekspirem, co by się zgadzało i potwierdzało moją tezę, że mafia nie chciała brać szekspira na świecznik, żeby potem nie rzucać podejrzeń ?? Przecież napisałem tam w tej "ścianie tekstu" niemal tylko i wyłącznie o trójce karakan, Russell, krecik, więc pominiętych było znacznie więcej graczy? Co do tego powiązania mnie z innym graczem, to chętnie poczytam, dawaj
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 15:25:31 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 15:25:31 GMT 1
Jak już tak nalegasz to odpowiem, bo zakładam chodzi ci o to? w drugim (i ostatnim dużym poście) dosłownie zalał nas ogromną ścianą tekstu. I co? I była tam poruszona większość miasta poza Szekspirem, co by się zgadzało i potwierdzało moją tezę, że mafia nie chciała brać szekspira na świecznik, żeby potem nie rzucać podejrzeń ?? Przecież napisałem tam w tej "ścianie tekstu" niemal tylko i wyłącznie o trójce karakan, Russell, krecik, więc pominiętych było znacznie więcej graczy? Co do tego powiązania mnie z innym graczem, to chętnie poczytam, dawaj A co powiesz o tym że się nie udzielasz przez większość gry tylko gdy jesteś pressowany? Skoro wiesz o co mi chodziło to musisz śledzić wszystko na bierząco. Przed linczem 2 dni temu nie dołączyłeś do dyskusji, ale od razu po linczu ożyłeś. Dlaczego tak zrobiłeś?
|
|
|
Post by Zygmunt Chajzer on Apr 28, 2023 15:41:34 GMT 1
Muszę się przyznać, że miałem średnio czas to raz, a dwa - zaczynały się w dużych dawkach dywagacje o poprzednich edycjach, o kreacjach graczy, Hamiltonach, Kotach i innych, co nie do końca jest moją bajką i troszkę zniechęciło, no i tak wyszło, że w sumie jeśli dobrze kojarzę to tylko wyskoczyłem z jakimś mizernym postem przed linczem, że Wuggy śmierdzi a Torpeda tak nie do końca. Nie pasowało mi, że znów leci względna masówka na jednego gracza, bałem się trochę że mafia znów nas porobi, a ja będę mieć krew na rękach przy dwóch linczach na niewinnych. Ale tak jak wtedy pisałem, miałem swoje powody by nie głosować na Torpedę, no i ponadto byłem jako względny nowicjusz lekko obsrany i zagrałem asekuracyjnie.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 15:45:46 GMT 1
via mobile
Post by krecik on Apr 28, 2023 15:45:46 GMT 1
Dzisiaj czytałem tak do około 14-15. Postaram się coś napisać za 2h? coś tak koło. Przeczytam pewnie wcześniej, ale to nie tak, że siedze, czaje, czy coś. Dorosłość tak bardzo mnie dopadła
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 16:31:08 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 16:31:08 GMT 1
Dobra Russell, daje ci wajche. Nie jestem w stanie zdecydować czy Krecik czy Chajzer. Mam nadzieję, że Szekspir nas zaskoczy swoim testamentem
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 16:31:21 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 16:31:21 GMT 1
Pójde za tobą
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 28, 2023 16:37:45 GMT 1
Russell jesteś za głosem na Chajzera? Nie no, to Ty pierwszy rzuciłeś pomysł, ja po prostu w pewnym momencie wkurwiłem się na to przemykanie, więc biorę jakąś tam odpowiedzialność za pierwszy ruch. Nawet jeśli jest niewinny, to wole to sprawdzić dzisiaj i mieć przynajmniej spokój w meczówce. No ale do linczu jeszcze trochę czasu, idę porzucać w kosza dla relaksu.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 16:39:09 GMT 1
via mobile
Post by krecik on Apr 28, 2023 16:39:09 GMT 1
A co powiecie na karakan vs Chajzer?
Raczej 3h zamiast planowanych 2h btw.
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 28, 2023 16:39:24 GMT 1
Ciężka jest ta sytuacja, byłem pewny Sonica, ale co jeśli bierze mnie pod chuja? Co jeśli gracie we dwójkę tak jak pisał Amidamaru. Gdzie ksiądz? Ujawni się 5 minut przed linczem i znowu będą dymy?
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 16:41:50 GMT 1
via mobile
Post by krecik on Apr 28, 2023 16:41:50 GMT 1
A co powiecie na karakan vs Chajzer? Raczej 3h zamiast planowanych 2h btw. Nawet moge byc ja vs ktoś. Tylko wiele wiecej Wam nienaprodukuje, niz sie naprodukowałem, chyba ze coś mnie olsni. Byle to było czegoś warte. Miastowy musi sie ratować, wiec nie oddam "niewaznego" glosu w takim wariancie.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 16:46:26 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 16:46:26 GMT 1
Ciężka jest ta sytuacja, byłem pewny Sonica, ale co jeśli bierze mnie pod chuja? Co jeśli gracie we dwójkę tak jak pisał Amidamaru. Gdzie ksiądz? Ujawni się 5 minut przed linczem i znowu będą dymy? Ja boje sie sytuacji gdy mamy już kogoś do linczu, ten ktoś wyjdzie jako ksiądz i będziemy musieli szybko zagłosować na kogoś innego.
|
|
|
Post by Russell Popebrook on Apr 28, 2023 17:01:53 GMT 1
No to się do tego szykujmy, bo jak będziemy mieli mafioze linczować to może zrobić to samo, dlatego lepiej ujawnić się teraz niż przed linczem. Jeśli będziemy linczować Chajzera, a 10 minut przed linczem napisze, że jest księdzem, to ja głosu nie zmieniam.
|
|
|
Post by karakan on Apr 28, 2023 17:11:00 GMT 1
Moj feeling jest dzisiaj nadal w strone krecika i chajzera. - Nie przekonuje mnie tlumaczenie krecika, ze zrobil blad (i kilka innych argumentow, ktore stawia w poscie w ktorym mi odpowiada). - Podobnie chajzer wczoraj walnal analize na strone a4, w ktorej wjazd na mnie mija sie z faktami. Mozliwe ze chcial odsunac od siebie latke glona (co ostatecznie moze byc pro-miastowe), ale zarazem jego powod glosowania na mnie wczoraj nie wynikal nawet z jego analizy, tylko jak powiedzial nie chcial zmarnowac glosu. Juz wierzylbym bardziej, gdyby poszedl twardo, ze mnie podejrzewa albo, ze wierzyl w autorytet Shakespeara.
Nie wiem czy koniecznie sa razem w parze, ale w gruncie rzeczy sa to ludzie zachowujacy sie bardziej podejrzanie od poczatku. Przy konfiguracji jeden z nich i jeden z zielonych, czuje sie duzo pewniej probujac kogos wylowic z tej dwojki. Trojki zielonawych nawet nie zdarzymy sprawdzic do konca. Poza tym w tej dwojce podejrzanych moze byc ksiadz i to by sie wtedy jakos kalkulowalo.
Nie pisze tego jako proper analizy, bo i tak jeszcze podejrzewam, ze sie dzisiaj duzo dowiemy. Mianowicie z analizy Shakespeara oraz mozemy zobaczyc claimy (niekoniecznie jeden). Wiec spodziewam sie dzisiaj kolejnego cyrku, jesli mam byc szczery. Mam dzisiaj i jutro plany, ale bede trzymac reke na pulsie bardziej niz wczoraj.
|
|
|
Post by karakan on Apr 28, 2023 17:18:08 GMT 1
Ostatnim Przedostatnim zdaniem odpowiedzialem lekko na posty powyzej, weic tylko dodam, ze jednak spodziewajcie sie zamieszania i moze nie warto gadac o tym jakie zamierzacie przyjac strategie. Jestemy w D4, mamy 2 lincze, nikt sie z mafii nie wpierdolil, nie mamy nawet jakichs bardzo mocnych typow, wiec musimy uwierzyc, ze dobrze rzeczy wyczujemy. Wbrew pozorom chaos powinien w tym pomoc. Ewentualnie Shakespeare cos rozkmini dobrze patrzac z dystansu i nam pomoze. O ile pod wieloma wzgledami nie zgadzam sie z jego wczorajsza gra, to sama probe zrobienia pierdolnika i szukania potkniec rozumiem.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 17:18:12 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 17:18:12 GMT 1
Moj feeling jest dzisiaj nadal w strone krecika i chajzera. - Nie przekonuje mnie tlumaczenie krecika, ze zrobil blad (i kilka innych argumentow, ktore stawia w poscie w ktorym mi odpowiada). - Podobnie chajzer wczoraj walnal analize na strone a4, w ktorej wjazd na mnie mija sie z faktami. Mozliwe ze chcial odsunac od siebie latke glona (co ostatecznie moze byc pro-miastowe), ale zarazem jego powod glosowania na mnie wczoraj nie wynikal nawet z jego analizy, tylko jak powiedzial nie chcial zmarnowac glosu. Juz wierzylbym bardziej, gdyby poszedl twardo, ze mnie podejrzewa albo, ze wierzyl w autorytet Shakespeara. Nie wiem czy koniecznie sa razem w parze, ale w gruncie rzeczy sa to ludzie zachowujacy sie bardziej podejrzanie od poczatku. Przy konfiguracji jeden z nich i jeden z zielonych, czuje sie duzo pewniej probujac kogos wylowic z tej dwojki. Trojki zielonawych nawet nie zdarzymy sprawdzic do konca. Poza tym w tej dwojce podejrzanych moze byc ksiadz i to by sie wtedy jakos kalkulowalo. Nie pisze tego jako proper analizy, bo i tak jeszcze podejrzewam, ze sie dzisiaj duzo dowiemy. Mianowicie z analizy Shakespeara oraz mozemy zobaczyc claimy (niekoniecznie jeden). Wiec spodziewam sie dzisiaj kolejnego cyrku, jesli mam byc szczery. Mam dzisiaj i jutro plany, ale bede trzymac reke na pulsie bardziej niz wczoraj. Ja aktualnie jestem już u kumpla i jutro jedziemy na camping więc też nie mam super dużo czasu, pomijam fakt, że już jestem podpity xD skoro mamy 3 osoby na chajzera, plus jeszcze sonic też do chajzera miał problem, to może faktycznie coś w tym jest
|
|
|
Post by Zygmunt Chajzer on Apr 28, 2023 17:27:18 GMT 1
Do ludzi dobrej woli, bez mafijnych powiązań: zastanowiłbym się co tej dobrej stronie miasta da dziś moja śmierć, jeśli się okażę niewinny? Niestety ale chyba trzeba to powiedzieć dla miasta strzał we mnie to strzał na oślep - bardziej bym powiedział, że z braku innych, lepszych alternatyw. Nie wiem za bardzo co byłoby mafijnego w takiej grze jaką ja uskuteczniam, metoda na glona/przemykacza się tutaj nie sprawdza, od pierwszego dnia tacy gracze byli mniej lub bardziej ciśnięci i każdego chyba dnia było to wypominane. Mamy też Russella, który już teraz twardo stoi przy tym, że jak ktoś (choć jest powiedziane konkretnie Chajzer) ujawni się jako ksiądz to on już głosu nie zmieni. Jeśli faktycznie ujawniłbym się i zrobiłbym to tylko ja, to zmiana głosu byłaby chyba raczej promiastowa skoro i tak strzelasz w kogoś kto po prostu Cię wkurwia, a nie w kogoś co do kogo masz podejrzenia/palnął coś mafijnego. Boli troszkę, że jak polecę to przez to, że mało piszę, ale cóż - mój błąd. Mam nadzieję, że Szekspir wrzuci niedługo coś ciekawego, dającego do myślenia i rozrusza trochę ten marazm, bo zapanowała wygodna (zwłaszcza dla mafii) cisza, spokój i zgodność co do osądu. Że oto jest taki cichutki, spokojniutki Chajzerek, sprawdźmy se go, może i niewinny, ale co tam, pogłowimy się na meczówce. Żeby nie było jak w moim teleturnieju Idź na całość - otwierasz bramkę nr 1 a tam Zonk i tyle z wygranej Jeszcze spróbuję coś powęszyć i wystawić linię obrony na wieczór.
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 17:45:40 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 17:45:40 GMT 1
Well, ciekawi mnie plan księdza. Możliwe, że nie chce wychodzić, bo może to wyglądać jakbyśmy specjalnie chcieli go zmusić do wyjścia i coś podejrzewa, może faktycznie jest coś co przeoczyliśmy, a on to widzi. Idk
|
|
|
Rozgrywka
Apr 28, 2023 17:56:27 GMT 1
via mobile
Post by Huggy Wuggy on Apr 28, 2023 17:56:27 GMT 1
Kurwa nie jestem w stanje doszukać się mafijności, okarze sie że to jakieś duo Sonic-Krecik, Sonic-Chajzer i chuj nam w dupe. Nie mam pojęcia
|
|