|
Post by Krzysztof Cugowski on Jul 8, 2023 10:08:45 GMT 1
Wszyscy znają twierdzenie Lewkonia-Bayesa? Chodzi o ten hymn do mafii z Discorda? Czy o co?
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 8, 2023 10:09:37 GMT 1
Znam twierdzenie Bayesa i Lewkon tez dużo rzeczy twierdzi. Ich wspólnego nie.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:11:30 GMT 1
W kluczowym momencie trzeba wywrócić koncepcję mafii o 180 stopni i zmienić typy.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:12:03 GMT 1
Jeśli poszczególne opcje odpadają i wychodzi, że są niewinne, znaczy, że mafia steruje rozgrywką z pozycji autorytetu miejskiego.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 10:12:53 GMT 1
No to teraz tak. Niewinni - Broniewski, Służba Moje robocze uniewinnienia - Gołot, Cugowski Na potrzeby analizy zakładam, że mamy duel Wiśniewski - Czesio na silnego mafiaka, chociaż tu w czesia waliłem całą grę Zostaje Rudy i Klocuch - imo w tej dwójce musi być co najmniej jedna mafia Rudego do odstrzału wystawia i Wiśnia, i Czesio - jaką mamy szansę że obaj się mylą, jednocześnie stojąc w totalnej opozycji do siebie? "jaką mamy szansę że obaj się mylą, jednocześnie stojąc w totalnej opozycji do siebie?" - co masz na myśli? Jaka jest szansa, że obaj są niewinni + oskarżają niewinnego Rudego? czy że jeden z nich niewinny i się myli, a drugi winny i chce wjebać kolegę? No że jeden jest winny i chce wjebać kolegę, a drugi jest niewinny i ma na celowniku mafiaka. Mi się kurwa kończy tu już miejsce na niewinnych, więc drogą eliminacji jakiś Czesio musi tam być. Ci których oskarżałem wcześniej o czillowanie bomby na oucie okazali się potwierdzonymi niewinnymi, czyli ktoś MUSI tu grać super partię. Natomiast pytanie jest takie - jeżeli rudego nie ma w tej mafii, to kto jest?
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:13:28 GMT 1
Jak dotąd wszyscy, których kolory poznaliśmy, byli niewinni: Fleszar, Dionizy, Schabowy, Panasiuk, Santos, Służba, Broniewski. To tak jak w zagadce Bayesa, gdzie powoli pozbywamy się niechcianych walizek.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:14:09 GMT 1
Chcę przekazać, na podstawie twierdzenia Lewkonia-Bayesa, dwa słowa: JACEK KAWALEC.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:14:52 GMT 1
Z obecnej stawki mogę ufać tylko Andrzejowi Gołocie (nie licząc pewnych niewinnych, Broniewskiego i Służby).
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 10:14:53 GMT 1
No no, bo ja mam taki posłuch w mieście w tej edycji że nikt kurwa nie chce czytać moich postów mimo że się o to dopraszam non stop
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 10:15:10 GMT 1
Klocuch chyba się przestał kryć
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 10:15:20 GMT 1
Dobra Panowie jedziemy z tematem
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:15:59 GMT 1
No no, bo ja mam taki posłuch w mieście w tej edycji że nikt kurwa nie chce czytać moich postów mimo że się o to dopraszam non stop Przecież jak zawsze jesteś w głównym nurcie... Kto, jeśli nie Ty, w nim jest?
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:17:22 GMT 1
Nikt nie chce się przyznać do posiadania autorytetu miejskiego i siły wpływania na wolę miasta? Nagle?
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 10:17:28 GMT 1
No no, bo ja mam taki posłuch w mieście w tej edycji że nikt kurwa nie chce czytać moich postów mimo że się o to dopraszam non stop Przecież jak zawsze jesteś w głównym nurcie... Kto, jeśli nie Ty, w nim jest? No tak, bo gram swoją standardową grę, niewinną. Poza tym jaki jest ten główny nurt, to miasto jest podzielone na pół, a ty coś o głównym nurcie mówisz. Nie ma zgody co do Czesia, nie ma zgody co do wiśni, nie ma zgody co do ciebie, nie ma zgody co do Cugowskiego, nie ma zgody co do Rudego. Gdzie ten główny nurt?
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 10:17:44 GMT 1
Na wstępie przed głównym orankiem trzech mafiozów chciałbym dwa miłe słowa napisać dla Reda. Szkoda, że dopiero dzisiaj w pracy przesłuchałem trzecią część Kart Graczy z jego słuchowiska. Doskonale tam zobrazował Sidora i pewnie gdybym te słowa usłyszał wczoraj, to w ogóle nie wrzucałbym go do moich podejrzanych we wczorajszej analizie. Wiedziałbym, że to gość który atakuje graczy, którzy coś ukrywają czy kryją się za kreacją, stąd atak na mnie czy Klocucha i który wyznaje teorię siły intuicji a nie argumentów logicznych.
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:19:16 GMT 1
Przecież jak zawsze jesteś w głównym nurcie... Kto, jeśli nie Ty, w nim jest? No tak, bo gram swoją standardową grę, niewinną. Poza tym jaki jest ten główny nurt, to miasto jest podzielone na pół, a ty coś o głównym nurcie mówisz. Nie ma zgody co do Czesia, nie ma zgody co do wiśni, nie ma zgody co do ciebie, nie ma zgody co do Cugowskiego, nie ma zgody co do Rudego. Gdzie ten główny nurt? Linczowani gracze uzyskują dużą przewagę w głosowaniach. Nie ma remisów ani wyników na styk. A więc jest główny nurt. Co tak się przed tym bronisz? Ty i Wiśniewski. Jak zawsze główny nurt.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 10:20:16 GMT 1
No tak, bo gram swoją standardową grę, niewinną. Poza tym jaki jest ten główny nurt, to miasto jest podzielone na pół, a ty coś o głównym nurcie mówisz. Nie ma zgody co do Czesia, nie ma zgody co do wiśni, nie ma zgody co do ciebie, nie ma zgody co do Cugowskiego, nie ma zgody co do Rudego. Gdzie ten główny nurt? Linczowani gracze uzyskują dużą przewagę w głosowaniach. Nie ma remisów ani wyników na styk. A więc jest główny nurt. Co tak się przed tym bronisz? Ty i Wiśniewski. Jak zawsze główny nurt. Mieliśmy dwa lincze typie xD po drugie - jak zawsze, to we wszystkich ostatnich partiach byliśmy niewinni, więc jak dla mnie to może być i główny nurt, wyjebane w sumie
|
|
|
Post by Czesio on Jul 8, 2023 10:20:47 GMT 1
Druga ważna sprawa to udowodnienie, że Rudy kłamie. Obiecałem mu, że to udowodnię, co niniejszym czynię.
Otóż jaki jest stan rzeczy sprzed wyjścia detektywa z rolą?
Rudy uważa Wiśniewskiego za niewinnego, z kolei podejrzewa Czesia i robi w nocy kolejne analizy jego postaci, zresztą nie pierwszy raz i nie pierwszy raz zabierając się do tego od dupy strony. Rudy dostaje sprawdzenia detektywa, które w najlepszym wypadku nie powinny wpłynąć na jego odbiór Czesia. Odczyt pomarańczowy 50/50. Dostał jednak taki sam odczyt u Wiśniewskiego, co powinno spowodować że wina Czesia powinna mu się pogłębić w umyśle (bo przecież Wiśnia w jego świecie musiałby być kolejnym opryszkiem).
Co robi Rudy?
Zaczyna wątpić w winę Czesia.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 8, 2023 10:20:51 GMT 1
Czy powoływanie się na autorytet Reda znowu stało się mafijną zagrywką?
|
|
|
Post by Klocuch on Jul 8, 2023 10:22:38 GMT 1
Linczowani gracze uzyskują dużą przewagę w głosowaniach. Nie ma remisów ani wyników na styk. A więc jest główny nurt. Co tak się przed tym bronisz? Ty i Wiśniewski. Jak zawsze główny nurt. Mieliśmy dwa lincze typie xD po drugie - jak zawsze, to we wszystkich ostatnich partiach byliśmy niewinni, więc jak dla mnie to może być i główny nurt, wyjebane w sumie Ale w ostatnich partiach na tym etapie był już zlinczowany jakiś mafiozo. A teraz nie. I zastanawiam się czy to nie jest dobry moment na zastosowanie twierdzenia Lewkonia-Bayesa w praktyce.
|
|