|
Post by Jacek Kawalec on Jul 10, 2023 10:45:54 GMT 1
Czesio 6 Służba , Krzysztof Cugowski , Rudy , Gołota , Władysław Broniewski , Michał Wiśniewski Michał Wiśniewski 3 Jacek Kawalec , Czesio , klocuch
wyniki głosowania z wczoraj
teraz przypomnijmy sobie dokładnie jak to było - cały dzień grillowany był Czesio, wyglądało to tak, jakby miał polecieć bez większego oporu z żadnej strony i teraz wchodzę ja, cały na biało i rzucam, że Czesio niewinny
widać było pewne zawahanie z różnych stron, Służba się wahał, klocuch sprawiał wrażenie jakby rzeczywiście razem ze mną z Czesia chciał zejść Gołot mówi, że to głupie, że mamy głosować jak niewinny Broniewski, że łamię jednomyślność i BEDOM KŁOPOTY generalnie
przypominam, że gramy na głosowaniach niejawnych
i teraz pytanie do wszystkich, którzy lekką ręką wrzucają klocucha do winnych - jaki interes miałby klocuch w tym głosie na wiśniewskiego, jeżeli byłby w mafii? Przecież nie było nic prostszego, niż się pod to podczepić i powiedzieć potem "sorrawka, wszycy jesteśmy od Ciebie mniej wnikliwi Kawalec, biedny Czesio". Tym czasem mafijny klocuch sam na siebie zwraca uwagę, wyłamując się z tego szpaleru.
Ja ogólnie widzę to tak - w przypadku głosowania między niewinnym i winnym, biorąc pod uwagę zamieszanie powstałe na pół godziny przed linczem (piszę z pamięci, więc czas dokładnie może się nie zgadzać, sorrawka) - mafia idzie całym szpalerem w Czesia, żeby jak najbardziej podnieść prawdopodobieństwo wyjebania niewinnego, mając w pamięci, że Wiśnia i tak następnego dnia będzie musiał odjebać fikołki na kutasie żeby się wybronić.
Ja nie widziałem żadnego zawahania w tym linczu, widziałem tylko klocucha, który kwestię niewinności Czesia widział podobnie do mnie. W związku z tym jestem zdania, że cała mafia jest w głosujących na Czesia. I, niestety, odnoszę wrażenie że z całej tej zgrai niewinny może być Rudy.
|
|
|
Post by Andrzej Gołota on Jul 10, 2023 10:54:04 GMT 1
Ja muszę niestety akurat dzisiaj faktycznie pracować. Jak zrobię jakieś taski to zacznę aktywniej grać, ale ciężko mi powiedzieć, o której godzinie to będzie. Wydaje mi się, że trzeba przejrzeć zachowanie Wiśniewskiego i Klocucha w kluczowych momentach.
Kluczowe momenty: 1. Okolice wyjścia Cześka z tożsamości. 2. Ataki na Dionizego. I Czesiek i Klocuch go atakowali z tego co pamiętam, Wiśnia chyba nie. 3. Półtorej godziny przed wczorajszym linczem aż do linczu. Swoją drogą tam Cugowski zajebiście zniknął, dla mnie jest do wyjebania w tempie natychmiastowym. 4. Okolice linczu na Panasiu, tam z tego co pamiętam Klocuch zaczął coś pisać, że Panaś niewinny na chwilę przed linczem. Podobnie się zachowywał przy linczu na Cześku. Nadwiedza albo dobry mieszkaniec. Trzeba przeczytać co bardziej.
Nie chcę męczyć już Kacperka i sam też nie gram najlepiej no ale teraz strasznie boli to, że Dionizy wyleciał. Imo niezlinczowalibyśmy go, a teraz ten brak jednego linczu strasznie boli.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 10, 2023 11:06:37 GMT 1
To głosowanie po prostu jest zbyt jednomyślne jak na głosowanie między dwoma niewinnymi
Jeżeli byłoby to głosowanie między dwoma niewinnymi, mafii imo zależałoby na tym, żeby przewajchować na Wiśnię, żeby w następnym dniu spokojnie grillować sobie Czesia
|
|
|
Post by Andrzej Gołota on Jul 10, 2023 11:07:46 GMT 1
Ma to sporo sensu co mówisz.
|
|
|
Post by Michał Wiśniewski on Jul 10, 2023 11:16:09 GMT 1
Kurwa kawalec Z wiedza ze Czesio jest niewinny to było oczywiste, ze musi poleciec pierwszy, bo swoimi sobotnimi fikołkami był na tyle blisko ściany, ze jeszcze ktoś byłby gotów przyjąć, ze po prostu się pomylił ze mną
A tak to sam dawał głowę za głowę, wiec nic prostszego teraz zlinczować mnie
To jest powtórka z green vs generał, nawet nie dlatego, ze dwóch niewinnych, tylko dlatego ze despero z Aldona wygodnie siedli po obu stronach i niewinny grimes decyduje
To się znowu dzieje
|
|
|
Post by Andrzej Gołota on Jul 10, 2023 11:18:34 GMT 1
Zastanów się Kawalec, czy widzisz sens dawać więcej czasu Wiśniewskiemu i Klocuchowi, czy nie.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 10, 2023 11:26:13 GMT 1
tzn ja nie uważam w ogóle, że klocuch jest winny i to jest mój punkt wyjściowy do wszystkiego, co pisałem wyżej
a w przypadku głosowania między dwoma niewinnymi, to co za różnica, czy Czesio dojdzie do ściany, czy nie, skoro i tak leci niewinny? te wszystkie teorie to tak naprawdę subiektywne oceny - Czesio moim zdaniem swoją niewinność pokazał, wy tego nie widzieliście. Usprawiedliwianie tym linczu bądź jego braku na kimś jest bez sensu
W układzie sił 4-3 każdą ścianę można spróbować zburzyć
|
|
|
Post by Krzysztof Cugowski on Jul 10, 2023 11:32:25 GMT 1
"Półtorej godziny przed wczorajszym linczem aż do linczu. Swoją drogą tam Cugowski zajebiście zniknął, dla mnie jest do wyjebania w tempie natychmiastowym."
Po prostu nie było mnie w domu, była sobota, miałem imprezę rodzinną. Przy dwóch poprzednich linczach (no, jeśli ten Dionizowy dzień tak nazwiemy) byłem, to czemu akurat przy Czesiu miałoby mnie nie być? W sobotę nawalałem się z Czesiem większą część dnia. Koło 18/19 się zbierałem do wyjścia.
Niestety Czesio oskarżając mnie, nie mówił prawdy. Wiem, że o zmarłych albo dobrze albo wcale, ale przecież tam były same przeinaczenia, które punktowałem na bieżąco. A jak widziałem, że jakąś moją mafijność wyciąga z teorii Rudy-Wiśniewski-Cugowski, o której wiedziałem na 100%, że nie jest prawdziwa, bo po prostu w mafii nie jestem, to tym bardziej nabrałem podejrzeń do niego. Może Kawalcowi było łatwiej, bo te rzeczy nie były skierowane do niego. Gdy Czesio oskarżał Kawalca, to też Kawalec widział, że te argumenty są często pokrętne.
|
|
|
Post by Krzysztof Cugowski on Jul 10, 2023 11:40:44 GMT 1
Jak układasz zestaw Lego Minecraft z rozentuzjazmowaną chrześniaczką i trade'ujesz pety w Roblox, to chujowo co chwilę się odcinać i nadrabiać rozgrywkę. Nie wiem, myślałem, że to zrozumiałe.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 10, 2023 11:43:24 GMT 1
No Cugowski nie pozostawia już wątpliwości raczej
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 10, 2023 12:05:01 GMT 1
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 10, 2023 12:17:53 GMT 1
In before, do niewinności Klocucha przybiłem się już wczoraj. Natomiast uniewinniłem go na nieco innej (choć podobnej) podstawie. Czesiu miał go za mocno niewinnego. Ja przez początkową część rozgrywki też. Co ważniejsze analizując posty, ciężko uniknąć konkluzji, że gracz ten jest przypałowcem. Bardzo wcześnie zobaczył moją niewinność, zaznaczył, że jestem jednym z najzieleńszych i powiedział, że jest gotów za mnie zginąć. Skubany robił herosave na Panasiuku na 10 minut przed linczem. mafiacorner.boards.net/post/57698/threadPodobnie stał przeciwko linczowaniu Czesia i był zwolennikiem wywracania stołu. Nawet to: mafiacorner.boards.net/post/58139/threadPrzecież taka gra jako mafioza to proszenie się o śmierć. Ktoś Cię połączy jakąś poszlaką z mafią, miastowi zobaczą, że kipisz nadwiedzą i zakolejkowany. Pamiętamy co się stało jak ja wyleciałem z samokanibalizacją. Czy te śmiałe ruchy to w ogóle nadwiedza? No nie wiem, ale długo stałem z nim, czesiem i te rzeczy wydawały się dość naturalne. Do tego stopnia, że miałem i Czesia i Klocucha za pewniaków i w momencie, gdy Santos zaczął grać bardzo chaotycznie to próbowałem Gołota przekonać, żeby się zastanowił, bo chodzi o to, że z matmy musiał uniewinnić jakiegoś mafiozę. mafiacorner.boards.net/post/56178/threadCzy jeśli to nie jest nadwiedza to jest na chwilę obecną graczem z największą pozytywną sumą gry dla miasta? Easy.
|
|
rudy
Edycja#34
|
Post by rudy on Jul 10, 2023 12:27:02 GMT 1
O kurwa jak wszyscy mafiozi mają czarne okulary XD
|
|
|
Post by Andrzej Gołota on Jul 10, 2023 12:31:56 GMT 1
No niezłe byłoby to i bym dostał 3ci tytuł MVP po 9 grach. Niestety nie tym razem.
Podkręcił bym też swoją statystkę gier w mafii do 10/11
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 10, 2023 12:33:12 GMT 1
obawiam się że stoję w jednym szeregu z Rudym w tym momencie
mój pattern recognition teraz tańczy brejka
|
|
|
Post by Andrzej Gołota on Jul 10, 2023 12:35:05 GMT 1
Nie wiem co ja mogę zrobić, żebyś nie łapał paranoi na mnie w tym momencie. Podpowiem tylko tyle, że bym wydał na czilu Wiśniewskiego wczoraj zamiast się tak szarpać, Czesiek mnie bronił przecież.
Obczaj też moją złość wczoraj. I to jak atakowałem tego Cześka. Ciężkie do odegrania by to było.
|
|
|
Post by Michał Wiśniewski on Jul 10, 2023 12:44:23 GMT 1
tzn ja nie uważam w ogóle, że klocuch jest winny i to jest mój punkt wyjściowy do wszystkiego, co pisałem wyżej a w przypadku głosowania między dwoma niewinnymi, to co za różnica, czy Czesio dojdzie do ściany, czy nie, skoro i tak leci niewinny? te wszystkie teorie to tak naprawdę subiektywne oceny - Czesio moim zdaniem swoją niewinność pokazał, wy tego nie widzieliście. Usprawiedliwianie tym linczu bądź jego braku na kimś jest bez sensuW układzie sił 4-3 każdą ścianę można spróbować zburzyć No właśnie, jest bez sensu, jeżeli dobrze rozumiem wypowiedź i odnosi się to teraz do mojej sytuacji. Kurwa Kawalec zastanów się, nie wiem jaką ty masz teraz mafię w głowie, ale w każdym przypadku licznowanie mnie jest dzisiaj bez sensu. Chyba, że wprost powiesz, że nie dopuszczasz możliwości, że ja w ogóle mogę być niewinny a ja zmarnowałem 5 godzin na przedstawianie stanu rozgrywki i mam polecieć na "bo to nie mógł być lincz między niewinnymi", skoro był.
|
|
|
Post by Jacek Kawalec on Jul 10, 2023 12:47:22 GMT 1
to że nie widziałeś niewinności Cześka to, że zlinczowałbyś chyba teraz w tym momencie nawet Broniewskiego, żeby tylko Wiśnia nie poleciał pierwszy to, jak konsekwentnie trzymacie się razem w core miasta, ja nie widzę ŻADNYCH wątpliwości tam to jak Cugowski powtarza, jaką masz trudną gierkę do zagrania, gdzie w moim przekonaniu wcale ona aż tak trudna nie jest, grałeś już w mieście dużo trudniejsze gierki
mógłbym jeszcze szukać ale mi się nie chce, bo jednocześnie pracuję
imo to jest gra na wyniszczenie już teraz - wystarczy przekonać miasto, żeby poleciała wcześniej choć jedna inna osoba, niż Wiśnia, zajebać najbardziej szkodliwego dla mafii gracza nawet kosztem zostawienia Broniewskiego w grze
mieliście obaj bardzo dobry start i wcale nie wydaje mi się naciąganym scenariusz, w których dwóch bardzo dobrych graczy próbuje w tak aktywny sposób wygrać grę
odrzucam w tym momencie skład mafii klocuch - Rudy
to nie jest paranoja, ja nad tym myślałem na spokojnie cały wczorajszy dzień (no na kacu, ale na spokojnie) i te słowa o "przesileniu metowym" cugosia wydają mi się teraz całkiem zabawne
|
|
|
Post by Michał Wiśniewski on Jul 10, 2023 12:49:57 GMT 1
tzn ja nie uważam w ogóle, że klocuch jest winny i to jest mój punkt wyjściowy do wszystkiego, co pisałem wyżej a w przypadku głosowania między dwoma niewinnymi, to co za różnica, czy Czesio dojdzie do ściany, czy nie, skoro i tak leci niewinny? te wszystkie teorie to tak naprawdę subiektywne oceny - Czesio moim zdaniem swoją niewinność pokazał, wy tego nie widzieliście. Usprawiedliwianie tym linczu bądź jego braku na kimś jest bez sensu W układzie sił 4-3 każdą ścianę można spróbować zburzyć 1. Czesio wg ciebie pokazał niewinność i doszedł do ściany 2. Spada niewinny Czesio 3. Linczujemy top1 podejrzanego Czesia - Wiśniaka 4. Koniec gry 1. Czesio wg ciebie pokazał niewinność i doszedł do ściany 2. Spada niewinny Wiśniak 3. Kurka rurka czy Czesio na pewno jest w mafii? Przecież wczoraj pokazał niewinność i doszedł do ściany, może spróbujmy gdzieś w bok i odłóżmy Czesia na meczówkę 5 albo 3 osobową właśnie dlatego mafii było na rękę, żeby ujebać wczoraj Czesia co więcej - ja wcale nie wykluczam, że to nie był początkowy plan i bardzo prawdopodobne jest, że pierwotnie miałem polecieć ja, a dopiero jak Czesio pisał 300 posta jednego dnia, to call mógł zostać zmieniony
|
|
|
Post by Michał Wiśniewski on Jul 10, 2023 12:52:49 GMT 1
to że nie widziałeś niewinności Cześka to, że zlinczowałbyś chyba teraz w tym momencie nawet Broniewskiego, żeby tylko Wiśnia nie poleciał pierwszy to, jak konsekwentnie trzymacie się razem w core miasta, ja nie widzę ŻADNYCH wątpliwości tam to jak Cugowski powtarza, jaką masz trudną gierkę do zagrania, gdzie w moim przekonaniu wcale ona aż tak trudna nie jest, grałeś już w mieście dużo trudniejsze gierki mógłbym jeszcze szukać ale mi się nie chce, bo jednocześnie pracuję imo to jest gra na wyniszczenie już teraz - wystarczy przekonać miasto, żeby poleciała wcześniej choć jedna inna osoba, niż Wiśnia, zajebać najbardziej szkodliwego dla mafii gracza nawet kosztem zostawienia Broniewskiego w grze mieliście obaj bardzo dobry start i wcale nie wydaje mi się naciąganym scenariusz, w których dwóch bardzo dobrych graczy próbuje w tak aktywny sposób wygrać grę odrzucam w tym momencie skład mafii klocuch - Rudy to nie jest paranoja, ja nad tym myślałem na spokojnie cały wczorajszy dzień (no na kacu, ale na spokojnie) i te słowa o "przesileniu metowym" cugosia wydają mi się teraz całkiem zabawne To prawda, nie widziałem niewinności Czesia. Ale dopuszczałem niewinność Czesia i możliwość pomyłki. Wiedziałem też, że głosowanie jest między niewinnym mną a chyba-winnym Czesiem. Jak wg ciebie miastowy Wiśniak miał się zachować? Nie Broniewskiego, jest na tacy trzech mafiozów, wszystko opisałem. Nie mogę zaproponować żadnej kolejki, bo znowu będzie że manipuluję i cośtam. Ja godzę się na każdego z trzech, niech wybierają niewinni/niepodejrzani. Za Cugowskiego nie odpowiadam, ale znowu Klocuch robił dokładnie to samo z Czesiem.
|
|