służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:47:40 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 16:47:40 GMT 1
No imho ten middle ground to właśnie 3-6 minut między postami, fajnie że się też zgadzasz z tym, bo ja podobnie jak Monti uważam - złoty środek i idealne rozwiązanie to forma organizacji discordowej.
plus oczywiście dwa tematy.
Mocno na plus że to zagraliśmy, bo mamy te wiedzę
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:49:57 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 16:49:57 GMT 1
Jakby ktoś z discordowej miał źle doświadczenia z tym systemem - to piszcie, chętnie posłucham feedbacku
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:51:39 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 16:51:39 GMT 1
A to że moje posty były ignorowane to znak upadku obyczajów i formy, smutna sprawa, jesscze ciśnięcie po mnie i jawna pogardą że piszę takie posty, meh
Aczkolwiek sam jestem temu po części winny po kreacji Pikachu i Anastazji, ale nie spodziewałem się że mój styl całe forum podchwyci intensywnością i spamem
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:54:52 GMT 1
Post by Volverin on Jul 10, 2023 16:54:52 GMT 1
Myślę, że to nie o to chodzi, że były ignorowane, bo twoje. W końcu na początku nie wiedzieli, że to Ty. Tylko gra w forumową (w tej społeczności) polega na zaciętej rywalizacji, przechodzeniu od razu do konkretów, a za trzymanie się kreacji grozi się linczem. Czy to dobrze, czy źle, nie wiem, co kto woli.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:56:33 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 16:56:33 GMT 1
Znaczy ja bym nawet nie robił tego 3-6 minut. Po prostu w jednym temacie sobie piszesz stricte czatowo. Wiadomo, że na forum nie walisz wiadomości jednozdaniowych jak na czacie. Więc to niewiele zmienia. Zanim napiszesz kolejnego posta to i tak te parę minut na ogół mija.
Natomiast co do twoich postów to serio kwestią jest forma. Ty nawalasz słowami jak z katapulty, do tego gdyby tam były wyraźne akapity. Jakieś odstępy między zdaniami, to patrząc na to wiesz, że chcesz przeczytać.
Wiadomo, że Charlesa Bukowskiego czyta się przyjemniej niż Elizę Orzeszkową. Nawet jeśli ona miała więcej wartości do przekazania.
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:57:53 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 16:57:53 GMT 1
Myślę, że to nie o to chodzi, że były ignorowane, bo twoje. W końcu na początku nie wiedzieli, że to Ty. Tylko gra w forumową (w tej społeczności) polega na zaciętej rywalizacji, przechodzeniu od razu do konkretów, a za trzymanie się kreacji grozi się linczem. Czy to dobrze, czy źle, nie wiem, co kto woli. Nie zrobiłem żadnego związku ze były ignorowane bo były moje, proszę mi tu nie czynić takich sugesti negując twierdzenie, które nie powstało. Po prostu meta stylowa się zmieniła, ale imho na gorsze skoro tylko forma czatowa i nie kreacyjna jest akceptowana.
|
|
NJay
Gracz
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:58:47 GMT 1
via mobile
Post by NJay on Jul 10, 2023 16:58:47 GMT 1
Jakby ktoś z discordowej miał źle doświadczenia z tym systemem - to piszcie, chętnie posłucham feedbacku Super się sprawdziło, jedyne co bym usprawnił to nie ściągał blokady przed linczami, bo to mocno grozi wajchami z dupy w ostatniej chwili.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:59:00 GMT 1
via mobile
Post by Fernando Santos on Jul 10, 2023 16:59:00 GMT 1
A to że moje posty były ignorowane to znak upadku obyczajów i formy, smutna sprawa, jesscze ciśnięcie po mnie i jawna pogardą że piszę takie posty, meh Aczkolwiek sam jestem temu po części winny po kreacji Pikachu i Anastazji, ale nie spodziewałem się że mój styl całe forum podchwyci intensywnością i spamem ja na początku czytałem z zaciekawieniem, ale później przesyt, inna sprawa że detektywa dało się z tego wychwycić - czy jakbyś zagrał zwyczajnie, to też by tak było? nie wiem
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 16:59:30 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 16:59:30 GMT 1
Znaczy ja bym nawet nie robił tego 3-6 minut. Po prostu w jednym temacie sobie piszesz stricte czatowo. Wiadomo, że na forum nie walisz wiadomości jednozdaniowych jak na czacie. Więc to niewiele zmienia. Zanim napiszesz kolejnego posta to i tak te parę minut na ogół mija. Natomiast co do twoich postów to serio kwestią jest forma. Ty nawalasz słowami jak z katapulty, do tego gdyby tam były wyraźne akapity. Jakieś odstępy między zdaniami, to patrząc na to wiesz, że chcesz przeczytać. Wiadomo, że Charlesa Bukowskiego czyta się przyjemniej niż Elizę Orzeszkową. Nawet jeśli ona miała więcej wartości do przekazania. Rozumiem że nie czytasz książek, skoro ci marny post Anturt odstrasza tym, że między dwoma zdaniami nie masz specjalnie wyjustowanej przerwy? Bo nie rozumiem , może bym zrozumiał jakby to jakiś zoomer mi napisał
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:00:51 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 17:00:51 GMT 1
A to że moje posty były ignorowane to znak upadku obyczajów i formy, smutna sprawa, jesscze ciśnięcie po mnie i jawna pogardą że piszę takie posty, meh Aczkolwiek sam jestem temu po części winny po kreacji Pikachu i Anastazji, ale nie spodziewałem się że mój styl całe forum podchwyci intensywnością i spamem ja na początku czytałem z zaciekawieniem, ale później przesyt, inna sprawa że detektywa dało się z tego wychwycić - czy jakbyś zagrał zwyczajnie, to też by tak było? nie wiem W secie z detektywem każdy miastowy powinien udawać Detektywa. Tak czy siak twoje podejrzenia mogą wynikać z tego że odegrany Służba naturalnie wskazuję na Detektywa, nieważne czy jest czy nie jest, obviously
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:01:13 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 17:01:13 GMT 1
Jakby ktoś z discordowej miał źle doświadczenia z tym systemem - to piszcie, chętnie posłucham feedbacku Super się sprawdziło, jedyne co bym usprawnił to nie ściągał blokady przed linczami, bo to mocno grozi wajchami z dupy w ostatniej chwili. Hmm, to co, następna (po edycji Volva z limitem postów) na discordzie w złączeniu z botem?
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:02:16 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 17:02:16 GMT 1
Czytam ksiązki, które mi pasują. I tak też staram się pisać. Uważam, że piszę 10 razy lepiej niż mówię. I zwykle to co piszę jest łatwo przyswajalne. Nawet jeśli piszę to na mnóstwo znaków.
Jasne, to moja perspektywa. Mnie jest łatwiej czytać innych graczy. Ty nie spamujesz postowo, Ty spamujesz słowowo i myślowowo.
Moim zdaniem jeśli autor ma problem z tym, że jest słabo czytany, to problem tkwi w nim, a nie czytających. Tyle.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:03:12 GMT 1
Post by Volverin on Jul 10, 2023 17:03:12 GMT 1
Ten odwrócony detektyw to w sumie jest bardzo spoko rola. Tak, fajne. A pamiętam jak próbowałem lata temu zaproponować deta z opryszkami to egze nie chciał ;<
O, znalazłem:
Volv pyta:
My, naród (egze) odpowiada:
xD
Chociaż wtedy byłeś chyba w fazie trollowania.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:03:47 GMT 1
Post by Volverin on Jul 10, 2023 17:03:47 GMT 1
Myślę, że to nie o to chodzi, że były ignorowane, bo twoje. W końcu na początku nie wiedzieli, że to Ty. Tylko gra w forumową (w tej społeczności) polega na zaciętej rywalizacji, przechodzeniu od razu do konkretów, a za trzymanie się kreacji grozi się linczem. Czy to dobrze, czy źle, nie wiem, co kto woli. Nie zrobiłem żadnego związku ze były ignorowane bo były moje, proszę mi tu nie czynić takich sugesti negując twierdzenie, które nie powstało. Po prostu meta stylowa się zmieniła, ale imho na gorsze skoro tylko forma czatowa i nie kreacyjna jest akceptowana. A to sorry, tak zrozumiałem gdy napisałeś o Pikachu i Anastazji, potem dopisałeś o kwestii stylu gry.
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:04:40 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 17:04:40 GMT 1
Czytam ksiązki, które mi pasują. I tak też staram się pisać. Uważam, że piszę 10 razy lepiej niż mówię. I zwykle to co piszę jest łatwo przyswajalne. Nawet jeśli piszę to na mnóstwo znaków. Jasne, to moja perspektywa. Mnie jest łatwiej czytać innych graczy. Ty nie spamujesz postowo, Ty spamujesz słowowo i myślowowo. Moim zdaniem jeśli autor ma problem z tym, że jest słabo czytany, to problem tkwi w nim, a nie czytających. Tyle. No cóż, zawsze wina innych! Jak miasto przegra - to wina nieszczęśliwych zdarzeń. Jak miasto cię zlinczowalo - to ty dobrze zagrałeś, to miasto błąd że źle odczytało. Widzę pattern
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:05:22 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 17:05:22 GMT 1
Nie zrobiłem żadnego związku ze były ignorowane bo były moje, proszę mi tu nie czynić takich sugesti negując twierdzenie, które nie powstało. Po prostu meta stylowa się zmieniła, ale imho na gorsze skoro tylko forma czatowa i nie kreacyjna jest akceptowana. A to sorry, tak zrozumiałem gdy napisałeś o Pikachu i Anastazji, potem dopisałeś o kwestii stylu gry. Pikachu i Anastazja była w kontekście normowania spamu postów, głównie Pikachu, bo to było przecieranie szlaków ilości bez jakości, co teraz norma
|
|
służba
Edycja#34
słuzby specjalne
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:07:15 GMT 1
via mobile
Post by służba on Jul 10, 2023 17:07:15 GMT 1
Czytam ksiązki, które mi pasują. I tak też staram się pisać. Uważam, że piszę 10 razy lepiej niż mówię. I zwykle to co piszę jest łatwo przyswajalne. Nawet jeśli piszę to na mnóstwo znaków. Jasne, to moja perspektywa. Mnie jest łatwiej czytać innych graczy. Ty nie spamujesz postowo, Ty spamujesz słowowo i myślowowo. Moim zdaniem jeśli autor ma problem z tym, że jest słabo czytany, to problem tkwi w nim, a nie czytających. Tyle. Plus twoje walenie pod teze cały dzień na każdy możliwy sposób to literalny spam ''słowowo i myślowo'', gorszy nawet niż u mnie, bo ja zmienny chociaż jestem i zachowuje otwartość. To co narzekasz u mnie, sam robisz, pisząc samochwalne wiadomości jaki to czytelny nie jesteś Zresztą, co się miastu nie spodobało, bo poleciałeś, nawet bez wajchy mafii
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:12:15 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 17:12:15 GMT 1
Antura ale ja nie narzekam na Ciebie. Ja się staram w jakiś sposób Ci pomóc. Uważam, że często masz mnóstwo wartościowych rzeczy do przekazania, tylko robisz to w formie, która jest trudno akceptowalna dla innych graczy.
A to, że w tej grze poleciałem oczywiście było nie tyle moją winą, co moim celem. Wiedząc, że Gołota do końca rozgrywki mnie nie uniewinni, nie mogłem grać na nic innego. Proste.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:15:34 GMT 1
Post by Czesio on Jul 10, 2023 17:15:34 GMT 1
Ten odwrócony detektyw to w sumie jest bardzo spoko rola. Tak, fajne. A pamiętam jak próbowałem lata temu zaproponować deta z opryszkami to egze nie chciał ;<
O, znalazłem:
Volv pyta:
My, naród (egze) odpowiada:
xD
Chociaż wtedy byłeś chyba w fazie trollowania.
człowiek mądrzeje z wiekiem. inna sprawa, że nadal uważam, że im mniej ról tym lepiej, szczególnie jeśli to role dla ról. Chyba po prostu mam w głowie cały czas czasy IFQ gdzie ról bywało mnóstwo, te setupy były zupełnie niewyważone, potencjał intelektualny przewyższał potencjał typowo growy, rozstrzał między graczami był znacznie wyższy niż obecnie i generalnie było inaczej.
|
|
|
Ogólny
Jul 10, 2023 17:18:15 GMT 1
Post by Volverin on Jul 10, 2023 17:18:15 GMT 1
Antura ale ja nie narzekam na Ciebie. Ja się staram w jakiś sposób Ci pomóc. Uważam, że często masz mnóstwo wartościowych rzeczy do przekazania, tylko robisz to w formie, która jest trudno akceptowalna dla innych graczy. A to, że w tej grze poleciałem oczywiście było nie tyle moją winą, co moim celem. Wiedząc, że Gołota do końca rozgrywki mnie nie uniewinni, nie mogłem grać na nic innego. Proste.To bym zmienił cele i założenia na przyszłe gierki. Wątpliwe odgórne założenie doprowadziło do wyznaczenia sobie złego celu.
|
|