|
Post by Antura on Jul 19, 2023 11:30:42 GMT 1
Temat na rozgrywkę.
|
|
|
Post by Antura on Jul 20, 2023 9:14:10 GMT 1
Role:Czueku - Freaq - MVP Egze - egzepodszyw - Szpieg Jose – Borixo - Członek Zarządu Kacperek – Pomidorek - Lobbysta Kshaq - Dionizos - Sędzia Kurwiszon - PSSE w Gdyni - Wjebaniec Monti - Morte - Sybaryta Piernikowy - piernikowy freakfighter - Lekarz Pshemo – Słoneczko - Podszywacz Sentence (koxefer) - Lord Miles - Troll Sienhal - Senegal - Szeryf Squbaniec - Squbaniec FreakFight - Barman Wszystkim dodałem ich rolę jako nazwę podtytułu. Proszę nie zmieniać! Skład frakcji: Mafia - 1 zwykły mafiozo, 1 diler (razem na discordzie), 2 zaginionych mafiozów (bez kontaktu z sobą i discordową mafią) Niewinni - 1 detektyw, 1 opryszek, 6 zwykłych niewinnych
|
|
|
Post by Antura on Jul 20, 2023 9:46:43 GMT 1
Głosowanie na Burmistrza: Dzisiaj o 18:00 zaczyna się głosowanie na Burmistrza i trwa do jutra do 21:00. Burmistrzem może zostać każdy. W trakcie głosowania na Burmistrza role - te związane z głosami, jak i te nie dotyczące głosów - normalnie działają. Wyjątkiem jest Lobbysta i MVP, te role nie działają na czas wyboru Burmistrza. Można ich używać dopiero po wyborze Burmistrza.
Głosowanie na Burmistrza jest jedynym głosowaniem tajnym (!). Głosy będą jednak ujawniane po skończonym głosowaniu. Troll i sędzia używają swoich ról, gdy zostaną ujawnione głosy niejawnego głosowania. Głosy do mnie na PW. Nie można głosować na samego siebie w głosowaniu na Burmistrza. Każdy musi zagłosować.
|
|
|
Post by Antura on Jul 20, 2023 13:29:38 GMT 1
Używanie roli: Użycia wszystkich roli proszę mi deklarować na priw. Jeżeli rola działa w nocy - deklaracja przed końcem linczu - przed 21:00. Jeżeli rola działa przed fazą wajchy - deklaracja przed rozpoczęciem fazy wajchy - do 20:00 godziny (z wyjątkiem dnia startowego która nie ma fazy wajchy). Jeżeli rola działa w trakcie fazy wajchy - można jej użyć tylko między godziną 20:00 a 21:00, przed momentem linczu/wyboru burmistrza (np. Szeryf). Itp.
Może wystąpić (przy jawnych) bardzo rzadka sytuacja, że ktoś użyje na kogoś moc przed fazą nocy, kto zostanie tego dnia zlinczowany (poprzez zmiany trolla, sędzi, etc). Oczywiście pozwolę wtedy rolnemu, jeżeli będzie online w początkowym stadium fazy nocy, zmienić cel. Jest to jednak wyjście tylko dla linczów równych, gdzie zmiany dokonują się pod koniec, a rolny wysłał użycie swojej mocy krótko przed samym końcem linczu.
|
|
|
Post by Antura on Jul 20, 2023 17:00:09 GMT 1
Kilka ról zostało zmienionych, doprecyzowanych i zbalansowanych, dlatego polecam przeczytać ponownie mechaniczne tematy! Dodatkowo - zapewniam sobie możliwość mechanicznych zmian, jeżeli przeoczyłem coś oczywistego a błędnego (bardzo możliwe z takim galimatiasem) Miłej gry, niechaj każdy z Miasta się przedstawi i udanego folgowania sobie w tym zacnym gronie przy wyborze waszego lidera - Burmistrza! Oby tym razem przywódca miasta okazał się kompetentny Do czasu napisania 1 posta każdy może zmienić swój nick/avatar - który zostaje potem wieczny.
Do jutro do 21 - limit 70 postów na gracza!
Pamiętajcie: Maybe The Real Treasure Are the Friends We Gonna Made Along the Way Let's go!
|
|
|
Rozgrywka
Jul 20, 2023 17:00:36 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy freakfighter on Jul 20, 2023 17:00:36 GMT 1
Witam.
Niniejszym zgłaszam swoją kandydaturę na burmistrza.
Dlaczego mnie wybrać?
1. jestem niewinny 2. jestem lekarzem (zawód godny zaufania) 3. można na mnie polegać, regularnie jestem dostępny 4. burmistrz ma nieśmiertelność na dwa dni, a komu lepiej ją zapewnić niż lekarzowi?
Program wyborczy: 1. będę obiektywny i bezstronny 2. miastowi gospodarzami we własnej metropolii - "nie" dla mafijnych roszczeń 3. będę pracowity (doświadczenie w CV jako Przodownik Pracy Pracuś)
Dziękuję, liczę na Państwa głosy. Jeśli nie zostanę wybrany, to pewnie mafia przeforsuje jakąś mafiuszkę. Głosujcie rozsądnie.
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 20, 2023 17:02:23 GMT 1
spierdalaj, na burmistrza tylko szeryf.
|
|
Freaq
Edycja#F1
|
Post by Freaq on Jul 20, 2023 17:03:10 GMT 1
Witam, zgłaszam chęć zostania Burmistrzem. Moglibyście zadać sobie teraz pytanie "ALE DLACZEGO MIAŁBYŚ NIM ZOSTAĆ?". Otóż odpowiedź jest bardzo prosta - PONIEWAŻ JESTEM MVP! Kto inny wygra miastu grę, jak nie ja? Oczywiście wygraną będziemy zawdzięczać w 10% innym graczom, ale 90% to moja zasługa. Więc jeśli chcecie być w tych 10% - zagłosujcie na moją kandydaturę!
|
|
|
Post by Słoneczko on Jul 20, 2023 17:03:44 GMT 1
Hi ihhihi hihihih
|
|
|
Rozgrywka
Jul 20, 2023 17:04:18 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy freakfighter on Jul 20, 2023 17:04:18 GMT 1
O, mafia już wytoczyła ciężkie działa. Wulgarnego capa i pseudoMVP. Tym bardziej wybór jest prosty.
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 20, 2023 17:04:44 GMT 1
proponuję uporządkować role na jednorazowe/promiastowe/promafijne, ihmo najsilniejszą rolą promiastową jest szeryf, dlatego powinien zostać burmistrzem, by nie odpaść za szybko, jeśli ktoś ma lepszy plan to słucham, ciekaw jestem.
|
|
|
Post by Słoneczko on Jul 20, 2023 17:05:16 GMT 1
Dajcie mi burmistrza bo nie wiem co robi
|
|
Freaq
Edycja#F1
|
Post by Freaq on Jul 20, 2023 17:05:28 GMT 1
O, mafia już wytoczyła ciężkie działa. Wulgarnego capa i pseudoMVP. Tym bardziej wybór jest prosty. Mocne słowa, jak na skorumpowanego lekarza
|
|
|
Post by Lord Miles on Jul 20, 2023 17:06:43 GMT 1
siemanko
|
|
|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 20, 2023 17:07:14 GMT 1
Witam
|
|
|
Post by Lord Miles on Jul 20, 2023 17:10:14 GMT 1
Jako troll miałbym z burmistrzem naturalną synergię, więc wybór jest oczywisty.
|
|
|
Post by Dionizos on Jul 20, 2023 17:11:19 GMT 1
Witam na Olimpie.
Ja jestem nie dość że bogiem, to jeszcze sędzią (czy sprawiedliwym, to się okaże). Nie widzę lepszej kandydatury na burmistrza.
|
|
|
Post by PSSE w Gdyni on Jul 20, 2023 17:14:24 GMT 1
Witam ja nie składam kandydatury na burmistrza ponieważ i tak nie da się mnie zamordować = mam wyjebane psse.gdynia@sanepid.gov.pl
|
|
|
Post by egzepodszyw on Jul 20, 2023 17:14:27 GMT 1
Witam na Olimpie. Ja jestem nie dość że bogiem, to jeszcze sędzią (czy sprawiedliwym, to się okaże). Nie widzę lepszej kandydatury na burmistrza. masz rolę typowo promafijną (w przypadku gdy jesteś w mafii działa na korzyść mafii/w przypadku gdy jesteś w mieście na dwoje babka wróżyła), absolutnie nie powinieneś dostawać burmistrza.
|
|
|
Rozgrywka
Jul 20, 2023 17:15:05 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy freakfighter on Jul 20, 2023 17:15:05 GMT 1
O, mafia już wytoczyła ciężkie działa. Wulgarnego capa i pseudoMVP. Tym bardziej wybór jest prosty. Mocne słowa, jak na skorumpowanego lekarza Siemanko Czuek, przecież Ty nie potrzebujesz roli burmistrza mechanicznie, możesz sobie zclaimować, masz wprawę xD
|
|