|
Post by Senegal on Jul 22, 2023 17:41:53 GMT 1
Przecież chodzi o to, że jak Pshemo zginie to mafia usuwa rolę, może to się stać w przyszłości, w linczu, niekoniecznie dzisiaj. Serio Nie zrozumieliście? No dobra, ale tak naprawdę to w takim momencie jeżeli mafijny Pshemo pada w linczu, to i tak jesteśmy mafiozę do przodu. Do tej pory mamy wjebańca na niewinnym i nawet jeśli potem go stracisz, to co z tego? Do tego momentu imo ta rola już nie powinna być aż tak cenna. A Monti to przedstawił jakby tą rolą Pshemo co najmniej atomówkę w mieście miał odpalić. Po anulowaniu roli i tak masz kolejną dobę gry co najmniej, a to bardzo dużo w późniejszych stadiach gry. No to po co tak bronić Sanepida, skoro jego rola nie ma znaczenia?
|
|
|
Rozgrywka
Jul 22, 2023 17:42:23 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 17:42:23 GMT 1
edit pshema, podbijam, żeby nie zginął
" EDIT:!!! PRZECZYTAJCIE DOKŁADNIE OPIS MOJEJ ROLI I NIE SLUCHAJCIE SENEGALA. MOJA ROLA POZWALA KOMUŚ USUNĄĆ ROLĘ, TYLKO GDY ZGINĘ W MORDZIE, NIE W LINCZU I UWAGA. TYLKO GDY ZGINĘ, NIE GDY PRZEŻYJĘ MORD JAKO ZAGUBIONY MAFIOZO"
no to się klei, więc faktycznie mało użyteczna rola pshema, zwłaszcza dziwnie to brzmi z ust Senegala i Montiego, którzy mają pshema z wysokim prawdopodobieństwem za zaginionego, przecież pshemo zaginiony nie użyje roli w tej grze, chyba że go mafia sama odjebie dwa razy, raz żeby zaprosić na discorda, raz żeby zabić swojego xD
|
|
|
Post by Senegal on Jul 22, 2023 17:43:12 GMT 1
edit pshema, podbijam, żeby nie zginął " EDIT:!!! PRZECZYTAJCIE DOKŁADNIE OPIS MOJEJ ROLI I NIE SLUCHAJCIE SENEGALA. MOJA ROLA POZWALA KOMUŚ USUNĄĆ ROLĘ, TYLKO GDY ZGINĘ W MORDZIE, NIE W LINCZU I UWAGA. TYLKO GDY ZGINĘ, NIE GDY PRZEŻYJĘ MORD JAKO ZAGUBIONY MAFIOZO" no to się klei, więc faktycznie mało użyteczna rola pshema, zwłaszcza dziwnie to brzmi z ust Senegala i Montiego, którzy mają pshema z wysokim prawdopodobieństwem za zaginionego, przecież pshemo zaginiony nie użyje roli w tej grze, chyba że go mafia sama odjebie dwa razy, raz żeby zaprosić na discorda, raz żeby zabić swojego xD CYTAT Z ANTURY:
Podszywacz – [Raz na grę] [W przypadku swojej śmierci] Anuluje rolę wybranemu graczowi.
GDZIE TU MASZ MOWĘ O MORDZIE?
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 17:45:53 GMT 1
to słoneczko kłamie w żywe oczy? uwaga podbijam też edity Morte [Monti] , żeby były widoczne
|
|
|
Post by Senegal on Jul 22, 2023 17:46:48 GMT 1
BEZCZELNE KŁAMSTWO PSHEMY.
|
|
|
Rozgrywka
Jul 22, 2023 17:47:45 GMT 1
via mobile
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 17:47:45 GMT 1
Ma znaczenie o tyle, że daje ci co najmniej dobę gry więcej:
- dzisiaj robimy zamianę - mafia strzela w ciebie raz (zakładając najmniej optymistyczny scenariusz, że od razu będą chcieli się ciebie pozbyć), tracisz wjebańca - jutro rola Pshema nie ma znaczenia + chronisz kogoś innego przed mordem swoją rolą
Jeżeli nie strzelą od razu po zamianie, to to jest co najmniej dwa dni, a zakładając że a)mafia nie strzeli od razu b)trafimy po drodze kogoś innego niż Pshemo To jest ochrona pod stany końcowe gry.
Oczywiście to wyżej nie ma znaczenia jeżeli sanepid jest w mafii, ale jeśli nie jest to tracimy bardzo fajny asset.
No ale to co Pshemo napisał o działaniu swojej roli to rzeczywiście słabo wygląda
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 17:53:04 GMT 1
kurwa ale galimatias Morte [Monti] ja rozumiem, że freaq oddał według Ciebie zazieleniający go trochę głoś (bo w słoneczko, a nie w kontrkandydata), ale Ty przez ten głos przeszedłeś z nim od pierwszego do wyjebania do niewinnego tak czy siak, chyba i tak niepotrzebnie się pieklimy, bo i tak padnie sanepid, bo, kurwa, nikogo więcej nie ma, a Morte [Monti] ma trzy głosy właściwie, więc musimy się zdać na jego czutkę
ja też jestem w stanie wywalić sanepida, bo takie szantaże emocjonalne i teksty "wjebańcy gnębią" są po prostu niesmaczne, Red o tym mówił, że gdzieś trzeba granicę postawić, a nie że świeższy gracz w społeczności szantażuje czymś takim (jak Zmarzlik), a community nie chce się pozbywać nowych graczy, więc odstępuje od linczu
|
|
|
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 17:58:13 GMT 1
kurwa no wystrzelaliśta się z postów i nawet nie ma jak dyskutować, gratuluję pshemo i monte
|
|
|
Rozgrywka
Jul 22, 2023 18:11:01 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 18:11:01 GMT 1
Dionizos a jak Ty widzisz niewinność Senegala załóżmy, że jest tym zaginionym, to w kogo on miał strzelać, jak nie w mafiozę? tak to mają win-win bo zmuszony przez miasto do strzału Senegal zostałby prędzej czy później jakby strzelił we mnie, to by umarł bez korzyści dla drugiego mafiozy, a tak i tak jest martwy mafioza, ale Senegal wybielony monti jest potężnym rozkminiaczem a tego jakoś nie rozkminia, a pshemo tak mam te rozkminy, bo gdzieś ta mafia musi siedzieć
1. sanepid wg Dionizosowej czutki niewinny
2. Miles staje okrakiem do miasta i ignoruje pytania i wprost mówi, że je ignoruje, po co takie cyrki miałby robić w mafii?
3. freaq wali głosem w słoneczko zamiast w kontrkandydata 4. pshemo full upartego, niewinnego zaangażowania 5. monti wyzywa ludzi od głupków i robi, co może, żeby mieć wkład dla miasta
6. ja niewinny
7. Dionizos niewinny shaq 8. Senegal odjebał mafiozę
9. Squbi naturalny
10. borixon gra swoją miejską grę
to kurwa gdzie trzech mafiozów wg Ciebie Dionizos
|
|
|
Rozgrywka
Jul 22, 2023 18:16:42 GMT 1
via mobile
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 18:16:42 GMT 1
Dionizos a jak Ty widzisz niewinność Senegala załóżmy, że jest tym zaginionym, to w kogo on miał strzelać, jak nie w mafiozę? tak to mają win-win bo zmuszony przez miasto do strzału Senegal zostałby prędzej czy później jakby strzelił we mnie, to by umarł bez korzyści dla drugiego mafiozy, a tak i tak jest martwy mafioza, ale Senegal wybielony monti jest potężnym rozkminiaczem a tego jakoś nie rozkminia, a pshemo tak Mi się jego gra wczoraj podobała, nie wiem jakie jest prawdopodobieństwo że oni obaj by dostali takie role i musieli w d1 się posunąć do takiego plejsa. Nie podoba mi się zarówno u Montiego jak i u niego niechęci do rozważania jakichkolwiek innych wariantów niż "sanepid winny" Natomiast jest inna kwestia - mamy 1.5 godziny do linczu. Dlaczego mafijny potencjalnie sanepid nie claimuje deta? Szczególniej że i przez ciebie, i przez kogoś tam innego był o tę rolę podejrzewany? No jak dla mnie to nie trzyma się kupy. A czuequ, bolec i squbi se siedzą w kurwidołku i zawijają w sreberka (borygo nie wymieniam bo się do mnie spruje że mówił, że go w sobotę nie będzie 🤷🏼♂️) E: ja ogólnie nie szukam trzech mafiozów, szukam jednego bo jeżeli go znajdziemy, to reszta nie ma znaczenia
|
|
|
Rozgrywka
Jul 22, 2023 18:23:24 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 18:23:24 GMT 1
no a Monti przecież szybko wyłapuje detowanie (vide: Antura służba), a u sanepidu nawet nie zwrócił na to uwagi i jeszcze ta rola Montiego, co mu grę może wygrać, bo ma w praktyce trzy głosy oni z Senegalem nie tylko są mocno pewni tego sanepidu, ale jednocześnie już zagubienia pshema, no ludzie, gdzie tu townie truth seeking i niepewność, nawet jednego linczu nie mieliśmy, a tu takie zdecydowanie kurwa jak Monti jest zagubiony to mamy przekichane z tą jego rolą A ten Monti to serio mało drążący w tej edycji Dionizos pamiętasz jak maglował Panasa, zanim go odstrzelił?
|
|
|
Post by PSSE w Gdyni on Jul 22, 2023 18:25:58 GMT 1
dlatego ja sugerowałem sprawdzenie Montiego detem bo ma w chuj mafijną role, to mi jeszcze wytknął że pisałem o sprawdzeniu dla dwóch różnych osób
a jeszcze Pshemo wcześniej pisał, że Monti 99% niewinny, bo sytuacja z Egze go uniewinnia(w jaki sposób?), może Monti jest po prostu zagubiony mafiozo?
|
|
|
Post by PSSE w Gdyni on Jul 22, 2023 18:27:21 GMT 1
sanepid 4 Monti , Jag , Boletz , piernikowy
a dlaczego Boletz wali we mnie? przecież byłem zielony dla niego
|
|
|
Rozgrywka
Jul 22, 2023 18:28:21 GMT 1
via mobile
Post by piernikowy freakfighter on Jul 22, 2023 18:28:21 GMT 1
a ja dobrze rozumiem, że jutro i później będzie w chuj ciężko montiego ubić, bo gość ma praktycznie +3 w głosowaniu? i +2 od mafii ewentualnie?
|
|
|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 22, 2023 18:30:24 GMT 1
Dobra dobra jestem wreszcie w domu. Dlaczego niektórzy robią takie opory by zlinczować PSSE, który rzuca podejrzanymi na lewo i prawo byle swoje życie ocalić?
|
|
|
Rozgrywka
Jul 22, 2023 18:32:31 GMT 1
via mobile
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 18:32:31 GMT 1
no a Monti przecież szybko wyłapuje detowanie (vide: Antura służba), a u sanepidu nawet nie zwrócił na to uwagi i jeszcze ta rola Montiego, co mu grę może wygrać, bo ma w praktyce trzy głosy oni z Senegalem nie tylko są mocno pewni tego sanepidu, ale jednocześnie już zagubienia pshema, no ludzie, gdzie tu townie truth seeking i niepewność, nawet jednego linczu nie mieliśmy, a tu takie zdecydowanie kurwa jak Monti jest zagubiony to mamy przekichane z tą jego rolą A ten Monti to serio mało drążący w tej edycji Dionizos pamiętasz jak maglował Panasa, zanim go odstrzelił? No ja już mówiłem, że dla mnie to słabo wygląda, i rzeczywiście jest sporo kminienia w jego wykonaniu, ale mało wchodzenia w szczegół? Tunnel vision z ostentacyjnym ignorowaniem innych możliwości. Dla gościa który Klakiera podejrzewał o fejkowanie roli, tutaj idzie jak w dym w jedyną słuszną opcję. Ja ogólnie na podstawienie tego co pisałem, nie wyrzucałbym dzisiaj sanepidu, on gra wyjątkowo mało samozachowawczo. Przecież widział że leci, spokojnie mógł spróbować chociaż subtelnie zahintować że jest detem a zaprzeczył. W ogóle ten limit postów w takiej formie to jest chuj, zabija dyskusję na koniec dnia. Musi być odblokowany na godzinę przed linczem czy coś.
|
|
|
Rozgrywka
Jul 22, 2023 18:33:04 GMT 1
via mobile
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 18:33:04 GMT 1
Dobra dobra jestem wreszcie w domu. Dlaczego niektórzy robią takie opory by zlinczować PSSE, który rzuca podejrzanymi na lewo i prawo byle swoje życie ocalić? Squbi przeczytaj najpierw wątek pls
|
|
|
Post by Squbaniec FreakFight on Jul 22, 2023 18:34:02 GMT 1
Dobra dobra jestem wreszcie w domu. Dlaczego niektórzy robią takie opory by zlinczować PSSE, który rzuca podejrzanymi na lewo i prawo byle swoje życie ocalić? Squbi przeczytaj najpierw wątek pls Na spokojnie sprawdzę co się odwalało, bo akurat niestety czytanie czasem z telefonu to chuj nie czytanie
|
|
|
Rozgrywka
Jul 22, 2023 18:34:41 GMT 1
via mobile
Post by Dionizos on Jul 22, 2023 18:34:41 GMT 1
Jeżeli dzisiaj zlinczujemy jako niewinnego Sanepida, to borixon musi podmienić Montiemu rolę z kimś innym i chuj
|
|
|
Post by PSSE w Gdyni on Jul 22, 2023 18:45:22 GMT 1
Nawet jak mnie dziś zlinczujecie to nie jest tak źle, det niech sprawdzi Słoneczko/Montiego, być może będzie miał jeszcze jedno sprawdzenie przed ujawnieniem. Szkoda mojej roli ale już chuj, bo dzisiaj na pewno nie chce jej na Senegalu ani Montim, a miasto na Dionizosa się nie zgodzi
|
|