|
Ogólny
Sept 22, 2023 13:37:27 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 13:37:27 GMT 1
mój plan na naprawę gry miasta w następnych edycjach: 1. z chłopców zrobić mężczyzn (zakaz chodzenia w rurkach) 2. linczować mafiozów Ja w tej edycji miałem dwa problemy: 1. Spróbowałbym grać jak Legolas to szybko umrę. 2. Próbować inaczej grać z rolą niż ostatnio jak miałem role to mogę też szybko umrzeć jeśli mafia mnie wyczai.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 14:23:04 GMT 1
Post by Volverin on Sept 22, 2023 14:23:04 GMT 1
Nie wiem jak to jest, no ale wchodzę teraz w posty Smashera z myślą "mafioza" i rzeczywiście, sensowne xD A wcześniej mózg nie dopuszczał takiej możliwości. Beka. Może kiedyś uda mi się ten bias wyłączyć (nawet jak Smasher niewinny to to powyżej aktualne, bo wcześniej mózg nie chciał za bardzo nawet rozważać tego, kompletna blokada na taki scenariusz).
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 14:48:12 GMT 1
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 22, 2023 14:48:12 GMT 1
Smok Wawelski, Donald Glover - wy też tak (nie) zapamiętaliście Madzi Kumorek z tamtej edycji?
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 15:54:50 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Sept 22, 2023 15:54:50 GMT 1
Pamiętam kreację, ale czy tam jakość gry była jakaś wysoka to już nie mam pojęcia.
Kshaq, jeśli w mafii, bardzo fajnie skorzystał ze swojej kreacji na początku z tą przesadzoną agresją w reakcjach.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 18:21:07 GMT 1
Post by Oh Dae-Su on Sept 22, 2023 18:21:07 GMT 1
A co to za ekspert mówi, że Smasher mafia?
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 19:17:39 GMT 1
via mobile
Post by lowrider on Sept 22, 2023 19:17:39 GMT 1
Doktor Redzik edit: chociaż mamy progresję myśli u eksperta
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 19:42:22 GMT 1
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 22, 2023 19:42:22 GMT 1
Olaboga.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 20:14:56 GMT 1
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 22, 2023 20:14:56 GMT 1
Red może robić grunt pod swój udział w następnej edycji.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 20:21:53 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Sept 22, 2023 20:21:53 GMT 1
Jak Karaś jest w mafii to rozjebał totalnie i śmiesznie będzie wyglądała moja analiza startu Firefoxa, gdzie mówię, że Karaś jedzie na dzień dobry mocnym konkretem i nie pokażecie mi takiego mafiozy XD
W winę Karasia akurat niespecjalnie jestem w stanie uwierzyć. Kshaq prędzej.
Jedyne co mi stoi na przeszkodzie mafii Firefox - Gump to ta teoria polinczowa Firefoxa. Wtedy taki kshaq mógłby być fajnym, sensownym twistem. TROCHĘ jest za mało kshaqa w kshaqu, w sensie więcej się waha, mniej ukąśliwych przemyśleń itp., ale no partyjka sztos tak czy siak.
A Karaś jak w mafii to dla mnie tak na pierwszy rzut oka pojebany mafioza, ja bym takiego mafiozy nie był w stanie wyłapać. Nawet jak są jakieś zgrzyty to on ma win murowany w prawie każdym mieście, bo linczowanie tak grającego zawodnika to po prostu błąd.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 21:23:58 GMT 1
Post by Johnny Silverhand on Sept 22, 2023 21:23:58 GMT 1
Cóż Volv prędzej czy później musiał taki mafioza nastąpić wykorzystujący swój autorytet. Przy czym ma pomoc od drugiego mafiozy, który też ma autorytet. Wyszedł im tam bardzo trudny mur do przebicia. Z 95% miast by mogło nie dać rady go przebić. Analiza na Smashera jako potencjalny twist by miała ręce i nogi, ponieważ na pewno coś by się na niego znalazło. Mimo tego jakoś wina Smashera mi się nie dodaje za bardzo. Czekam na reakcje po edycji na temat składu mafii tych co zostali w grze
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 21:43:23 GMT 1
via mobile
Post by Volverin on Sept 22, 2023 21:43:23 GMT 1
Czytam sobie gierkę od początku i no ni chuja, Karaś nie jest w mafii. Za dobrze zaczął grę, nie uwierzę w tak mocne ustawienie się Mafiozy na starcie. Niewierny Volv, aż do momentu gdy coś takiego zobaczę.
Smasher natomiast rzeczywiście może być w mafii. Wtedy fajnie wybrnął z interakcji z Karasiem na początku i potem bardzo stabilnie postował, rzucał przemyśleniami, dopytywał itp itd, klasyczna edycja silnego Mafiozy, który wbił się do town core'u i pielęgnował pozycję. Rzeczywiście jest TROSZKĘ za grzeczny, jak winny to świetnie odwzorował swoją metę miejską i gg.
|
|
Red
Gracz
|
Ogólny
Sept 22, 2023 22:02:02 GMT 1
Post by Red on Sept 22, 2023 22:02:02 GMT 1
Red może robić grunt pod swój udział w następnej edycji. To znaczy co? Typując? Robię to w każdej edycji, w której gram/śledzę, nie da się chyba inaczej w tej grze Mafia jest imo w duecie Smasher/Karaś, daję 80% na Karasia po przeczytaniu obu - ale to mój typ już bardziej oparty na takim czystym prawdopodobieństwie tego, że obaj mają podobne odchyły od mety (czyli drobne) i kwestia czy zakładam, że bardziej potencjał by to zrobić ma Gary niż Kshaq - większe doświadczenie w mafii. I stosunków Felietonistki do obu. Nic więcej. Prawda o tej edycji jest taka - pasują obaj i winy Smashera nie mam jak wykluczyć. Antura niewinny.
Jeszcze Centaur mógłby być w mafii z JEGO gry, ale to mi znowu nie gra zbytnio w sensie stosunków z egze - egze w tej edycji to był dziadek z fajką, który dobrze się czuł i sobie gierkę ustawiał. A Centaur to by była fuszerka - bez szans. A parę bardzo miejskich postów ma i one zastanawiają - zwłaszcza że to by było dziwne, bo by znaczyło, że momentami gra w mafii kapitalnie, a momentami robi śmieszne błędy - z doświadczenia mafiozi aż tak nie falują i albo grają dobrze całą grę, albo średnio/słabo też z grubsza cały czas. Tak samo Tasiemiec, w którego zresztą winę nigdy szczerze mówiąc nie wierzyłem, a od bodaj dnia 3 mi się jednak uniewinnił paroma postami. Firefox wyklucza się z Gumpem.
Przy czym niezależnie od tego, który z duetu Karaś/Smasher jest w mafii, to imo najlepszy mafiozo na tym forum. Wiśniak był top, ale dopiero w defensywie, w ataku było dobrze, ale nie idealnie. Karaś/Smasher nie wiemy jak difens, bo nie musieli się bronić
W sumie jeszcze mógłby być Firefox z Karasiem/Smasherem, ale to znowu Gump by musiał być niewinny - a imo bardziej czerwony niż Zmarzlik w ostatnich dniach (piję tu do polinczowego podniecenia swoją teorią - jeśli to mafia, to już wyjątkowo wybitne aktorstwo), więc wolę typować Gump-Karaś niż Firefox-Karaś. Ale te 20% bym zostawił, jakieś tam lampki czytając mi się świeciły z lotu ptaka. W posty lisa nie wchodziłem xd
Pojebany poziom tej mafii, miasto bez szans imo było w tym składzie.
|
|
Red
Gracz
|
Ogólny
Sept 22, 2023 22:06:01 GMT 1
Post by Red on Sept 22, 2023 22:06:01 GMT 1
Czytam sobie gierkę od początku i no ni chuja, Karaś nie jest w mafii. Wyłapałem u Karasia dwa momenty, które mi zapaliły czerwoną lampkę. Gdyby nie to, to też bym raczej nie uwierzył. Dwie takie rzeczy, których imo poczciwy Gollum by nie zrobił i najbardziej prawdopodobnym wytłumaczeniem dla mnie jest po prostu wina. To i stosunek egzego - bardziej mi pasuje z interakcji wina Karasia niż Smashera.
Natomiast jak wspomniałem, gra jest taka, że nijak winy Smashera nie mogę wykluczyć i tu może być tak, że to jednak Smasher okaże się winny, a Karaś mylącym się miastowym (ale wtedy po grze zapytam go koniecznie o te dwa momenty, o co tam chodziło, bo nie mam na to za bardzo wytłumaczenia jeśli Gary jest w mieście).
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 22:14:57 GMT 1
Post by Volverin on Sept 22, 2023 22:14:57 GMT 1
Spoko. No cóż, ciekawa końcowka się szykuje. Garecjusz by pięknie tu odjebał gdyby był w mafii, ale dla mnie impet z jakim wjechał na początku, wzbudzając przy tym ZERO podejrzeń, a zgarniając same plusy, jest dla mnie mega mastowy. Albo jest mafijnym majstersztykiem i jeszcze czegoś takiego nie widziałem w naszej społeczności i chyba nigdzie indziej. Stawiam, że jednak Smashera wyłapałeś, a potem trochę przekombinowałeś z Karasiem No a to wykluczenie Firefoxa i Gumpa jest niestety niepokojące. Szkoda jeśli niewinny Firefox tak się z tej teorii szybko wycofał, bo gdyby tego nie zrobił to bym utrzymał opinię, że to bez sensu strategicznie, a tak jednak zostaje szansa, że sobie to wkalkulowali. No i mafia zdecydowanie bardzo silna, to ewidentnie nie koniec panowania Mafiozów na Mafiacorner, nawet jeśli by tu miasto jakimś cudem ugrało.
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 22:34:45 GMT 1
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 22, 2023 22:34:45 GMT 1
Red może robić grunt pod swój udział w następnej edycji. To znaczy co? Typując? Robię to w każdej edycji, w której gram/śledzę, nie da się chyba inaczej w tej grze Typując błędnie, żeby potem było, że nie trzeba cię linczować, jak się pomylisz.
|
|
Red
Gracz
|
Ogólny
Sept 22, 2023 22:35:23 GMT 1
Post by Red on Sept 22, 2023 22:35:23 GMT 1
Szkoda jeśli niewinny Firefox tak się z tej teorii szybko wycofał, bo gdyby tego nie zrobił to bym utrzymał opinię, że to bez sensu strategicznie, a tak jednak zostaje szansa, że sobie to wkalkulowali. To prawda, ale to strasznie ryzykowne, bo mogło się skończyć jak z Japońcem - zła reakcja miasta i z fantastycznego zwycięstwa przeradza się w najbardziej FRAJERSKĄ porażkę jaką widziałem w mafii od kiedy gram w tę grę, czyli ponad 10 lat. Dlatego w to kompletnie nie wierzę, bo nigdy takiej rzeczy nie widziałem. Jak już mafia gra tak dobrze, to aż tak nie szarżuje, nawet egze, a co dopiero Zmarzlik IMO sci-fi
|
|
Red
Gracz
|
Ogólny
Sept 22, 2023 22:38:10 GMT 1
Post by Red on Sept 22, 2023 22:38:10 GMT 1
To znaczy co? Typując? Robię to w każdej edycji, w której gram/śledzę, nie da się chyba inaczej w tej grze Typując błędnie, żeby potem było, że nie trzeba cię linczować, jak się pomylisz. Ja już nie jestem w stanie typować aż tak dobrze jak kiedyś, ale to kwestia tego, że mafie zaczynają grać za dobrze Musi koniecznie uszczuplić się grono graczy, wtedy dalej nawet tego najlepszego mafiozę idzie złapać, ale niestety kilka miastowych linczów właściwie co edycje trzeba wkalkulować. I to już tak od edycji Doktorskiej. Naprawdę się potworni mafiozi potworzyli. I to z każdej strony, a nie tylko 2-3 graczy na krzyż jak kiedyś
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 22:39:03 GMT 1
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 22, 2023 22:39:03 GMT 1
Czyli obu, razem, w mafii wykluczasz? Smasher/Karaś
|
|
Red
Gracz
|
Ogólny
Sept 22, 2023 22:43:09 GMT 1
Post by Red on Sept 22, 2023 22:43:09 GMT 1
Hmmm, no w sumie mogliby być. Ale to już by był kosmos totalny. I po chuj wtedy jeszcze to szczypanie Smashera przez Karasia? Takie plucie miastu w ryj, raczej totalnie zbędne. Ale wykluczyć w sumie nie można xD
|
|
|
Ogólny
Sept 22, 2023 22:43:10 GMT 1
Post by Volverin on Sept 22, 2023 22:43:10 GMT 1
Szkoda jeśli niewinny Firefox tak się z tej teorii szybko wycofał, bo gdyby tego nie zrobił to bym utrzymał opinię, że to bez sensu strategicznie, a tak jednak zostaje szansa, że sobie to wkalkulowali. To prawda, ale to strasznie ryzykowne, bo mogło się skończyć jak z Japońcem - zła reakcja miasta i z fantastycznego zwycięstwa przeradza się w najbardziej FRAJERSKĄ porażkę jaką widziałem w mafii od kiedy gram w tę grę, czyli ponad 10 lat. Dlatego w to kompletnie nie wierzę, bo nigdy takiej rzeczy nie widziałem. Jak już mafia gra tak dobrze, to aż tak nie szarżuje, nawet egze, a co dopiero Zmarzlik IMO sci-fi No trudno się nie zgodzić, te same odczucia. A jednak tego Firefoxa tam wpycham dalej xD
Dlatego myślę, że Smasher tutaj rozwiązuje zagwozdkę i teraz chyba wszystko się skleja - bez jakichś pojebanych akcji wykluczających jak Firefox-Gump, po prostu Smasher ładnie się wybronił na pierwszych stronach i potem zbudował sobie stabilną pozycję.
|
|