|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:37:19 GMT 1
Przetłumaczyłem angielski zwrot OMGUS, nie sparafrazowałem. Parafraza zakłada zmianę szyku i użytych słów, przy oddaniu tego samego. Muszę bambiku Ci takie rzeczy tłumaczyć? Oh My God, You Suck. - eng. O mój boże, jesteś beznadziejny. - pl. Stawiasz się w roli świętoszka pilnującego regulaminu a: Twoje pierwsze posty nie miały praktycznie żadnej wartości, oprócz wspomnienia byłych kreacji między innymi Hermiony Granger i Cugowskiego (czyli łamanie mety w Twojej definicji, a teraz tego pilnujesz?), a teraz jeszcze wyzwiska (a tego też pilnujesz?) Twoje zachowania to czysta hipokryzja. Nie dziwi mnie jednak, że schodzisz na działania łamiące regulamin (w twoim mniemaniu od pierwszych postów), na hipokryzję, i na obrażanie jak na ślizgu - bo grasz słabo jak obrażalska panna, którą być może jesteś, co póki co coraz bardziej chcesz udowadniać. Moją wiadomość, w której nie chciałem Cie wziąć do mojej teoretycznej mafii i gdzie zadeklarowałem, że głosuje na Ciebie, bo grasz w skrócie mega chujówkę - potraktowałeś tak obrażalsko, że od razu chciałeś to zbyć na "generalizację" i zrobiłeś na mnie OMGUSA atakiem, co jeszcze bardziej obniżyło twoje notowania i nie-jakość gracza. Nie wiem kim jesteś, więc oceniam Cię z perspektywy tylko tej gry - ale wygląda jakbyś się zapisał, byleby zrobić dymy dla dymów. 1. Wchodzisz do gry z łamaniem regulaminu (w twojej definicji mety, bo skoro nie chcesz mety i szeroko ją definiujesz, to nie wiem po co wspominać o innych kreacjach) 2. Czepiasz się innych o regulamin (co jest łamaniem regulaminu, bo MG ma pilnować, nie Ty). 3. Obrażasz innych (bo ktoś śmiał cię na Ciebie zagłosować i Cię pressować!) 4. Chujowo grasz. Nie wiem czy była kreacja Hermiony Granger, punt do Cugowskiego w Twoim wykonaniu to himalaje absurdu biorąc pod uwagę to co sam tworzysz. Podkreśliłem czyste określenia mojej osoby w powyższym poście, ale najciekawsze jest to, że mocne wyjście z Twojej strony nastąpiło po tym, jak wyraziłem opinię o Firefoxie na podstawie interakcji z Tobą, co odebrałeś jako uno reverse card w przypierdalanie się do Ciebie (a ja tam napisałem tylko, że Twój post miał w sobie dużą dozę generalizowania XD) i od tej pory obrażasz mnie na na każdym kroku i mówisz, że chujowo gram i mam się tłumaczyć. Nie dość, że przeinaczasz fakty tak, żeby wyszło na to co sam napisałeś, w całej wymianie zdań na temat określonego zachowania wywołujesz tylko odniesienie do Twojej osoby które było tam najmniej ważne, to jeszcze w każdym poście robisz wszystko, żeby mnie określić i ustabilizować pewien obraz mojej osoby. To zachowanie psychopatyczne i obojętnie od Twojej intencji robisz to w bardzo pojebany sposób. Nie wiem czy to świadczy o tym, że jesteś w mafii, ale wiem, że no cóż. Chujowo grasz.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 16:39:07 GMT 1
Cały ten twój post to uno-reverse-card.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:40:21 GMT 1
Napisałem na ten temat trzy posty.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 16:40:26 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 14, 2023 16:40:26 GMT 1
Intuicyjnie czuję fetor z tego posta. Cenarius jeszcze nie czytał reszty, schowam się póki co w gęstwinie, lecz przybędę z pomocą gdy wezwie mnie zew czasu. xD O, Cenarius, akurat jak jego nick przewinął się w bardzo luźnych okolicach słowa "mafia", przybył wyczuć fetor trzeba się było umyć, panie Wałęsa, a nie teraz zrzucać na innych Fetor czuć z pierwszej części posta, z drugiej bije jedynie chwała Półboga swego rodu. Co do emocjonalności wspomnianej wyżej, mam zgoła odmienne zdanie, zwykle to najtańszy wybielacz z biedronki, wielbiony przez plugawe pomioty.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 16:41:44 GMT 1
Swoją drogą, ciekawy socjopatyczny plan: Celowo nie zrozum oczywistego OMGUSa albo przyjmij go od razu z maksymalnie złą kartą, zakładając złe intencje drugiej osoby. Usprawiedliw się tłumaczeniem OMGUSa (mimo, iż gracz wyjaśnił, że to tłumaczenie i nie miał na celu cię w żaden sposób obrazić) na obrażanie, domniemanie w kontrze. Obraź kogoś od "małego kurwia". Ktoś ci równie mocno odpowiada. A teraz problem, że "OBRAŻAJO?" i ojeju ojeju aż podkreślamy w poście!
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:42:57 GMT 1
Swoją drogą, ciekawy socjopatyczny plan: Celowo nie zrozum oczywistego OMGUSa albo przyjmij go od razu maksymalnie ze złą kartą, zakładając złe intencje drugiej osoby. Usprawiedliw się tłumaczneiem OMGUSa (mimo, iż gracz wyjaśnił, że to tłumaczenie), kontr-wyzywaniem. Obraź kogoś od "małego kurwia". Ktoś ci równie mocno odpowiada. A teraz problem, że "OBRAŻAJO?" i ojeju ojeju aż podkreślę! Ale ja nie jestem z forum pokemonów i mam w dupie gdzie Ty sobie stosujesz OMGUSA i czy dla Ciebie to dopuszczalne. Jak mi śmieciu piszesz w swoim drugim odniesieniu do mojej osoby, że jestem beznadziejny, to nie zostawiam tego bez reakcji. Nikt poza Tobą tego nie używa i nikt poza Tobą nie uznaje tego jako czegoś normalnego. Jak chcesz tak grać to wypierdalaj na forum tibii.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 16:45:14 GMT 1
Intensyfikować czy nie? To pytanie.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:46:05 GMT 1
No i Smasher wybrnął, bo teoretycznie mógłby powiedzieć że przypierdala się dla przypierdalania (mafijne, szczególnie na początku), a on przedstawił konkrety - jak pisałem, można się z nimi nie zgadzać, można stwierdzić że z dupy, ale jest ugruntowany. Więc Karaś też tu zrobił dobrą robotę, ale dla Smashera, zmuszając go do rozwinięcia wypowiedzi. Z drugiej strony widzę z kolei przypierdalania się za - przykładowo - marne żarty. Niby mniejsza spina w majtach niż u Adasia, a jakby o wiele większy współczynnik generalizowania. Więc tutaj z kolei nie spodobał mi się jednocześnie Firefox który na wyprzódki poleciał chwalić post zamiast dopytać jak Karaś. Forrest Gump Tego do końca nie rozumiem: "Więc tutaj z kolei nie spodobał mi się jednocześnie Firefox który na wyprzódki poleciał chwalić post zamiast dopytać jak Karaś" O co dopytał Karaś, a o co ja nie dopytałem? Zamiast pytania odpowiedziałem i ustosunkowałem się, z czym się nie zgadzam. Biorąc pod uwagę fakt, że sam post laktatora. był odpowiedzią na moje pytanie, więc dziwnie się czuję z oskarżeniem, że o coś nie dopytuję Oczywiście, że był odpowiedzią na Twoje pytanie, z drugiej strony zawierał jednak duży współczynnik generalizowania. Zastanawiałem się więc nad uniwersum, w którym uznałbym taki post za fajny i chciał jednocześnie to zaznaczyć w odpowiedzi. Raczej bym tak nie zrobił, przyjął do wiadomości i ewentualnie wyraził własne zdanie (to druga część Twojego posta). Bo mi bliżej jednak, abstrahując od jakości pytań i ich timingu, do tego co robi Szogun, tj. zadaj pytanie i zostaw je na stole, bez jednoznacznego wyrażania opinii. I paradoksalnie między Smasherem, któremu napisał wprost, że mu się to nie podoba, a Szogunem jest punkt wspólny, bo przecież zanim Adam został pociągnięty za język to też wyraził jednoznacznie 'rozwinę się jak uznam to za słuszne'. Róznica jest w tym, że Smasher twierdzi, a Szogun pyta, ale ciężko nie zauważyć, że przypierdolił się o coś, co pierwotnie sam chciał zrobić - przed Karasiową interwencją. nie wiem, czy to wina jakiegoś mojego nierozgarnięcia, ale gubię się w toku rozumowania forresta tutaj: "Zastanawiałem się więc nad uniwersum, w którym uznałbym taki post za fajny i chciał jednocześnie to zaznaczyć w odpowiedzi. Raczej bym tak nie zrobił, przyjął do wiadomości i ewentualnie wyraził własne zdanie" Forrest, jak coś Ci się nie podoba, to piszesz, że Ci się nie podoba, np. tak pisałeś o moim pochwaleniu. Jednak jeśli coś Ci się spodoba, to wolisz to zostawić dla siebie? Uważasz, że pisanie o czymś "o, miastowy post", "o, fajny post" jest niekorzystne dla miasta? Powiedzmy, że jest wg mnie różnica jeśli samemu się rzuca wędkę, a jeśli wędkarzem jest ktoś inny. Nie widzę problemu w podchwytywaniu ze zbioru. Natomiast tutaj interakcja wyszła z Twojej strony - laktator odpowiedział na bezpośrednie pytanie, do jakości posta już się odniosłem, ale podniosę jeszcze raz, że próbując go ocenić obiektywnie stwierdziłem, że różni się on zdecydowanie od tego, co wysmażył Smasher a Smashera oceniłem pozytywnie - a Ty zareagowałeś na o, taki, zwykł post twierdzeniem 'fajny post', a potem nie zgodziłeś się z 1/3 jego zawartości. Czyli cała interakcja została sprokurowana i oceniona przez jedną osobę. Dlatego jak patrzę na całokształt, to mi się nie spina i łatwo mógłbym sobie wyobrazić dwóch mafiozów którzy taką wymianę przeprowadzają. Dla rekordu - trzy posty z których laktator jedyne co wyniósł, to odbicie w jego stronę.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 16:47:27 GMT 1
Ale ty musisz mieć silną psychę, że jeden głos tak na ciebie działa.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 16:48:07 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 16:48:07 GMT 1
laktator też miasto
aż poczułem tę frustrację
Miasto: Karaś, Laktator, Forrest
Raczej miasto:
Silverhand - fajny efforcik, patrzeć, czy będzie umiał zgrabnie uzasadniać podejrzenia w dalszych etapach gry, na razie jest okej
Szogun - miał dwa takie niezręczne momenty, które imo cechują częściej miastowych niż mafiozów: 1) nieogarnięcie treści mema, 2) self consciousness w temacie przyjebania się do mnie o przyjebanie do Sowy
nie stawiałbym teraz na niewinność:
Cenarius - trzeba patrzeć, czy się rozkręci, kojarzę takie drewniane wejścia miastowych, ale trza mi więcej, z tego grona z potencjałem na trafienie wyżej, ale mam przemyślenia, czego od niego oczekuję
Ah Dae Su - wejście na środek sceny z teoriami jest dość odważne i jako chyba pierwszy podawanie zwięzłej listy swoich miastowych i podejrzanych jest okej, ale nie podoba mi się potrzeba wzmacniania swoich podejrzeń teoriami z dupy, tak jakby nie mógł wymyślić prawdziwych powodów swoich podejrzeń i uniewinnień na podstawie gry?
Smasher - to wejście było tak tryhardowe, że szok xD, w sumie ten tekst teraz, że Cenarius się nie myje też mnie uderzył, po chuj takie coś pisać jak już się pokreowało? Smasher u mnie faluje
Najman - mam wrażenie, że w swoich pierwszych czterech postach omijał grę, poczekał aż niewinni (Karaś) i świecznik się trochę wykreują, żeby zobaczyć, co się poniesie i wtedy zaczął dawać content, ale to trochę intuicja/czutka o mnie, prosiłbym o kontropinie
Glonarium:
Sowa - tu mi nie gra, przyjebałem się do niego (jak wiecie), a on wrócił do tematu, żeby się wytłumaczyć, ale nie czuł potrzeby dać jakiegoś wkładu w grę od siebie niezwiązanego ze mną
Kichot
Tasiemiec
Felietonistka - wróciłem do tego posta i w sumie nie wiem, czy był pisany po rozpoczęciu gry (to by się trochę zgadzało) czy przed (odwołania do Kichota), tak czy siak, jeździć, obserwować
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 16:48:21 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 14, 2023 16:48:21 GMT 1
Swoją drogą, ciekawy socjopatyczny plan: Celowo nie zrozum oczywistego OMGUSa albo przyjmij go od razu maksymalnie ze złą kartą, zakładając złe intencje drugiej osoby. Usprawiedliw się tłumaczneiem OMGUSa (mimo, iż gracz wyjaśnił, że to tłumaczenie), kontr-wyzywaniem. Obraź kogoś od "małego kurwia". Ktoś ci równie mocno odpowiada. A teraz problem, że "OBRAŻAJO?" i ojeju ojeju aż podkreślę! Ale ja nie jestem z forum pokemonów i mam w dupie gdzie Ty sobie stosujesz OMGUSA i czy dla Ciebie to dopuszczalne. Jak mi śmieciu piszesz w swoim drugim odniesieniu do mojej osoby, że jestem beznadziejny, to nie zostawiam tego bez reakcji. Nikt poza Tobą tego nie używa i nikt poza Tobą nie uznaje tego jako czegoś normalnego. Jak chcesz tak grać to wypierdalaj na forum tibii. Po co ta mafijna agresywność i wyzwiska
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 16:48:46 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 16:48:46 GMT 1
apel do foresta i laktatora o danie pograć w ukochana forumowa mafia, zwłaszcza jak mają iść wycieczki osobiste
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:49:19 GMT 1
I powtarzam.
Nie znam kreacji Hermiona Granger (to akurat soft) i nie znam 'oczywistego' OMGUSA.
Zanim coś rzucisz, spróbuj znaleźć w swojej psychopatycznej główce powody dlaczego ktoś reaguje tak, a nie inaczej. Bo w każdym innym przypadku to nie będzie mila rozgrywka, tylko rozgrywka w świat według Iauctagnhy'otl. Niczego się nie uczysz, robisz to co grę.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 16:51:03 GMT 1
Jakim cudem stawiasz się w roli świętoszka i chcesz mnie uczyc jak się zachowywać, gdy celowo robisz gnój? Jeżeli uznamy moje tłumaczenie OMGUSA za niecelowy i przypadkowy gnój, to jak mamy niby usprawiedliwić twojego małego kurwia? Jeżeli ja Ci coś zrobiłem na starcie, to przypadkiem. Ty zaś robisz to z całą celowością złej intencji.
Już nie wspominając, że Ty mnie obrażasz (do czego sam się przyznałeś) na podstawie tego kim jestem poza kreacją. Ja zaś nie mam zielonego pojęcia kim jesteś i oceniłem tylko twoje posty i zachowania w tym temacie.
Niech miasto oceni z kogo to robi małego człowieka.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 16:52:33 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 14, 2023 16:52:33 GMT 1
Walka z mafią jest jak walka z wiatrakami, bo miasto i tak samo siebie udupi
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 16:54:34 GMT 1
Nie wiem jak można do kogoś napisać, "o mój Boże, ale ty jesteś beznadziejny" i nie spodziewać się, że zostanie to źle odebrane.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:54:50 GMT 1
Ale ty musisz mieć silną psychę, że jeden głos tak na ciebie działa. Znowu przeinaczasz. Nie odnoszę się do głosu, nie odnoszę się do Twojej opinii - co w rozgrywce, to w rozgrywce. Absolutnie mnie nie ruszył Twój głos na mnie. Możesz wskazywać, że ja odbiłem w Ciebie, ja na to przytaczam posty, że nie, ludzie mogą ocenić. To jest okej. W rozgrywce manipuluj jeśli potrzebujesz. Jedna część to normalna dyskusja, gdzie wskazywałem Ci, że manipulujesz. Przywołuję posty wprost. Wszystko jest widoczne. Druga część to Twoje wykorzystywanie mojego odbioru wyzwiska wprost, a potem próby wskazania, że znowu łamiesz regulamin jako 'płaczliwości'. Nie chodzi o płaczliwość. Chodzi o Ciebie. Nie znałem OMGUSA, nie jest to oczywiste, nie powinno to być akceptowalne, rzucasz mi w twarz poczwarz, a potem udajesz, że nic się nie stało i wykorzystujesz to jako argument, dodając do tego kolejne pięć epitetów. To już nie jest okej.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 16:55:45 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 16:55:45 GMT 1
xD O, Cenarius, akurat jak jego nick przewinął się w bardzo luźnych okolicach słowa "mafia", przybył wyczuć fetor trzeba się było umyć, panie Wałęsa, a nie teraz zrzucać na innych Fetor czuć z pierwszej części posta, z drugiej bije jedynie chwała Półboga swego rodu. Co do emocjonalności wspomnianej wyżej, mam zgoła odmienne zdanie, zwykle to najtańszy wybielacz z biedronki, wielbiony przez plugawe pomioty. dla mnie jak ktoś robi emocjonalne cyrki w mafii to wygląda to sztucznie, sztuczniej niż w przypadku laktator/forrest takie, że wiesz, od razu widać, że to jest przerysowane i nie oddaje obecnych uczuć miasta więc na ten "trick" imo mafiozi się nie rzucają tak szybko
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 14, 2023 16:56:02 GMT 1
Tak, tak pisał. Możesz sprawdzić poprzednią grę (jego mała ilość postów na starcie, mimo dużej energii do grania) i mafijne forum (gdzie podobnie pisał, jak napisałeś, że niby nikt nie napisał).
I chyba można pisać o graczach, którzy nie grają, bo wiemy kto gra.
Nie rozumiem dlaczego mówisz nieprawdę z niekorzyścią dla miasta i nie chcesz się wytłumaczyć, tylko wchodzisz na regulamin, więcej przykładów i zignorowanie swojego podania nieprawdziwej informacji, gdy taki przypadek miał miejsce lada edycję temu.
Sprawdziłem, w analogicznym do tej gry momencie nic nie było pisane na forum mafii na temat strategicznego opóźnienia wejścia w rozgrywkę. Natomiast pisał jednoosobowo, bez konstruowania planów, że trudno mu się wczuć. Tak jak ja napisałem w drugim swoim zdaniu. Nie widziałem jeszcze mafii, która na początku gadałaby między sobą o planie 'ja zacznę później, poczekam jak się rozwinie'. Moim zdaniem mafia wchodzi jak im się życie układa i kiedy czuje komfort (oceny rozgrywki i złożenia wypowiedzi).
To raczej miastowy wbija w rozgrywkę nawet jak niekoniecznie może jeszcze dużo dać od siebie. Więc imo ta teoria to już generator liczb losowych. Gdzie mówię więc nieprawdę? Napisałem dokładnie stan faktyczny, natomiast to Ty go naginasz. Wchodzę na regulamin? Najpierw mnie obrażasz, a teraz przeinaczasz metę, żeby wyszło na swoje. To teraz wejdę przeciwko regulaminowi: Uważam, że jesteś małym kurwiem, który nie powinien wychodzić poza mistrzowanie, bo masz wówczas w dupie wszystkie ustalenia, sam przed rozgrywką zakładałeś full zakaz mety, a teraz nie dość, że obrażasz pod przykrywką 'tłumaczenia', to jeszcze przeinaczasz własne statementy.
Nie będę z Tobą rozmawiał, jeśli nie będę musiał. Heh, jak Kevin Garnett - "Trzymajcie mnie!"
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:57:40 GMT 1
Jakim cudem stawiasz się w roli świętoszka i chcesz mnie uczyc jak się zachowywać, gdy celowo robisz gnój? Jeżeli uznamy moje tłumaczenie OMGUSA za niecelowy i przypadkowy gnój, to jak mamy niby usprawiedliwić twojego małego kurwia? Jeżeli ja Ci coś zrobiłem na starcie, to przypadkiem. Ty zaś robisz to z całą celowością złej intencji.
Już nie wspominając, że Ty mnie obrażasz (do czego sam się przyznałeś) na podstawie tego kim jestem poza kreacją. Ja zaś nie mam zielonego pojęcia kim jesteś i oceniłem tylko twoje posty i zachowania w tym temacie.
Niech miasto oceni z kogo to robi małego człowieka. Mały kurw był w odpowiedzi na dalsze podnoszenie tego tematu. Uważam, że to nie ja mam problem z jego odbiorem, tylko Ty masz poważny problem ze zrozumieniem emocji. I to znowu jest poza-rozgrywkowe. Efekt jest taki, że kolejną edycję z rzędu robisz gnój naokoło tematu i jednocześnie nie widzisz w sobie nic złego, a rzucasz w innego gracza kolejne warstwy kompostu. Koniec tematu z mojej strony, nie widzę na jakim gruncie miałbym podjąć z Tobą dyskusję, więc pozwolę - jeśli rozgrywka będzie kontynuowana - że inni gracze to ocenią w odniesieniu do tego co pisałeś o rozgrywce, czyli odbiciu piłeczki, gdzie sednem było porównanie Firefoxa do Smashera i do mafii bez komfortu wejścia, gdzie próbowałeś na siłę przekazać, że mafiozi mają zwerbalizowany przed rozgrywką plan i tak jest zawsze. Mimo, że to też jest zdecydowanie daleko wykraczające w metę, więc i tak jest bardziej w szarej strefie. Nie pozdrawiam.
|
|