|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 15:58:14 GMT 1
Dla mnie zawężenie, że akurat w tych 7 osobach, które wybrałem będzie przynajmniej jeden, to już bardzo dużo na tym etapie gry.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:03:33 GMT 1
Nie widziałem jeszcze mafii, która na początku gadałaby między sobą o planie 'ja zacznę później, poczekam jak się rozwinie'. Moim zdaniem mafia wchodzi jak im się życie układa i kiedy czuje komfort (oceny rozgrywki i złożenia wypowiedzi). To raczej miastowy wbija w rozgrywkę nawet jak niekoniecznie może jeszcze dużo dać od siebie. Więc imo ta teoria to już generator liczb losowych. Dokładnie to, co masz w cudzysłowie, zrobił Volverin w poprzedniej edycji na znikomej celowej obecności na początku gry, tak właśnie wyjaśniając swoje działanie na mafijnym forum.
Mam podać więcej przykładów?
Tłumacz się.
I na początku gadał z mafią o planie "ja zacznę później, poczekam aż się rozwinie"? Wskaż przykład. Podaj więcej. Ale teraz to chyba zabronione? Nie rozumiem dlaczego celowo chcesz mnie wkurwić i zachowujesz się jak pajac.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 16:03:46 GMT 1
Jakie dajesz szanse, że w mafii siedzą 3 osoby, które opóźniają wejście w grę? Mafia zazwyczaj gra z opóźnieniem, ale czy można teraz to zakładać?
Czemu nie.
Ja bym stawiał na wariant opóźniający tak na 1,5 mafioza.
Jeden mafioza opóźniony.
Pół na pół na 2. Jeden mafioza nieopóźniony.
Bazując na wszystkich poprzednich grach i przyśpieszaniu nawet tych co lepszych graczy.
Iau jest gotowy poprzeć przyjęte przeze mnie założenia pomimo, że wyszło mi z nich, że jest w najbardziej podejrzanej trójce. Mozilla mafia.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 16:07:47 GMT 1
Dokładnie to, co masz w cudzysłowie, zrobił Volverin w poprzedniej edycji na znikomej celowej obecności na początku gry, tak właśnie wyjaśniając swoje działanie na mafijnym forum.
Mam podać więcej przykładów?
Tłumacz się.
I na początku gadał z mafią o planie "ja zacznę później, poczekam aż się rozwinie"? Wskaż przykład. Podaj więcej. Ale teraz to chyba zabronione? Nie rozumiem dlaczego celowo chcesz mnie wkurwić i zachowujesz się jak pajac. Tak, tak pisał. Możesz sprawdzić poprzednią grę (jego mała ilość postów na starcie, mimo dużej energii do grania) i mafijne forum (gdzie podobnie pisał, jak napisałeś, że niby nikt nie napisał).
I chyba można pisać o graczach, którzy nie grają, bo wiemy kto gra.
Nie rozumiem dlaczego mówisz nieprawdę z niekorzyścią dla miasta i nie chcesz się wytłumaczyć, tylko wchodzisz na regulamin, więcej przykładów i zignorowanie swojego podania nieprawdziwej informacji, gdy taki przypadek miał miejsce lada edycję temu.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 16:08:31 GMT 1
Prawdopodobieństwo, że żaden mafiozo nie zaczął jeszcze grać na poważnie oceniam jako bardzo niskie. Czyli w poniższym gronie (zaznaczeni na zielono), jest przynajmniej jeden mafiozo. 1. Adam Smasher2. Sowa Mądra Głowa 3. Prześliczna Felietonistka 4. Marcin Najman 5. Firefox6. Johnny Silverhand7. Sheogorath8. Tasiemiec Ubrojony 9. Don Kichot 10. Oh Dae-Su 11. Forrest Gump12. Cenarius 13. Robert Karaś14. Iauctagnhy'otlPrzy czym w tym momencie jestem skłonny postawić na niewinność Smashera, Silverhanda, Gumpa, Karasia. Czyli grono podejrzanych mi się zawęża do Iau, Sheo, Firefoxa. W sumie ciekawe, że na 2 różne sposoby doszliśmy do podobnego rozwiązania, bo 2 z tych 3 osób też wymieniałem w gronie moich podejrzanych. A z grona Cenarius - Najman - Felietonistka - Sowa kogoś byś widział? Wiem, że niewiele tam jest treści na razie, ale podywagować se można
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 16:10:15 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 16:10:15 GMT 1
Mafia zazwyczaj gra z opóźnieniem, ale czy można teraz to zakładać?
Czemu nie.
Ja bym stawiał na wariant opóźniający tak na 1,5 mafioza.
Jeden mafioza opóźniony.
Pół na pół na 2. Jeden mafioza nieopóźniony.
Bazując na wszystkich poprzednich grach i przyśpieszaniu nawet tych co lepszych graczy.
Iau jest gotowy poprzeć przyjęte przeze mnie założenia pomimo, że wyszło mi z nich, że jest w najbardziej podejrzanej trójce. Mozilla mafia. Mozilla = latarnia miejska ohdaesu = gość, któremu wystarczy, że ktoś się zgodzi z mongolskimi teoriami, żeby się zazielenić albo mafia jeszcze nie wiem
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 16:13:21 GMT 1
Za wcześnie, nie chcę, żeby ktoś miał trudniejsze wejście w grę, bo się losowo przywaliliśmy do akurat jego postów kreacyjnych, taka osoba ma potem ciężej się uniewinnić (Case Panasiuka, ale znalazłoby się takich przypadków więcej), a ktoś inny ma za to łatwiejsze wejście. Pozwólmy ich tematowi naturalnie się rozwinąć.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 16:14:08 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 14, 2023 16:14:08 GMT 1
Przy czym w tym momencie jestem skłonny postawić na niewinność Smashera, Silverhanda, Gumpa, Karasia. Czyli grono podejrzanych mi się zawęża do Iau, Sheo, Firefoxa. W sumie ciekawe, że na 2 różne sposoby doszliśmy do podobnego rozwiązania, bo 2 z tych 3 osób też wymieniałem w gronie moich podejrzanych. A z grona Cenarius - Najman - Felietonistka - Sowa kogoś byś widział? Wiem, że niewiele tam jest treści na razie, ale podywagować se można Intuicyjnie czuję fetor z tego posta. Cenarius jeszcze nie czytał reszty, schowam się póki co w gęstwinie, lecz przybędę z pomocą gdy wezwie mnie zew czasu.
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 14, 2023 16:14:46 GMT 1
Panowie żeby jeszcze pewne rzezy sobie usystentyzować bo mamy trzech chińczyków
7. Sheogorath 10. Oh Dae-Su 14. Iauctagnhy'otl
Do składu wejdą albo nie bo jesteśmy tolerancyjni i to nie od ich koloru skóry zależy ale wszyscy aziaci wyglądają tak samo i trzeba ich zacząć odrużniać
zawodnik z 7 to rozuiem tak zwany szogun hehe, dobra ksywa brawa dla tego co ją wymyślił a jak nazwiemy zawodnika 10 i 14? Odeasu to nazwa podobna do stolicy Krymu Odessa, znam się nieco na geopolityce ale o tym możemy porozmawiać na serwisie twitter
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 16:15:50 GMT 1
Spontaniczna - mafia zaliczyła celowe opóźnione wejście i minimalizowanie aktywności na start, by porozmawiać z sobą w nocy, a potem znowu zmniejszyć aktywność. Kreskówkowa - znowu Volverin z wejściem byleby się wpisać (kreacyjne, bez wartości), i mocne celowe opóźnienie aktywności. Botowa - Klocuch robiący wejście dla wpisania (kreacyjne, bez wartości), i mocne celowe opóźnienie aktywności. Aczkolwiek co jest ważniejsze? Stosunek ilości gry miastowych na samym starcie do stosunku ilości gry mafiozów (w przeliczeniu na członków frakcji) - wychodzi niekorzystnie dla mafii. Wniosek prosty: mafia opóźnia, nic dziwnego, ciężej się pisze posty jako mafiozo.
Nie widziałem jeszcze mafii, która na początku gadałaby między sobą o planie 'ja zacznę później, poczekam jak się rozwinie'.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:17:47 GMT 1
I na początku gadał z mafią o planie "ja zacznę później, poczekam aż się rozwinie"? Wskaż przykład. Podaj więcej. Ale teraz to chyba zabronione? Nie rozumiem dlaczego celowo chcesz mnie wkurwić i zachowujesz się jak pajac. Tak, tak pisał. Możesz sprawdzić poprzednią grę (jego mała ilość postów na starcie, mimo dużej energii do grania) i mafijne forum (gdzie podobnie pisał, jak napisałeś, że niby nikt nie napisał).
I chyba można pisać o graczach, którzy nie grają, bo wiemy kto gra.
Nie rozumiem dlaczego mówisz nieprawdę z niekorzyścią dla miasta i nie chcesz się wytłumaczyć, tylko wchodzisz na regulamin, więcej przykładów i zignorowanie swojego podania nieprawdziwej informacji, gdy taki przypadek miał miejsce lada edycję temu.
Sprawdziłem, w analogicznym do tej gry momencie nic nie było pisane na forum mafii na temat strategicznego opóźnienia wejścia w rozgrywkę. Natomiast pisał jednoosobowo, bez konstruowania planów, że trudno mu się wczuć. Tak jak ja napisałem w drugim swoim zdaniu. Nie widziałem jeszcze mafii, która na początku gadałaby między sobą o planie 'ja zacznę później, poczekam jak się rozwinie'. Moim zdaniem mafia wchodzi jak im się życie układa i kiedy czuje komfort (oceny rozgrywki i złożenia wypowiedzi).
To raczej miastowy wbija w rozgrywkę nawet jak niekoniecznie może jeszcze dużo dać od siebie. Więc imo ta teoria to już generator liczb losowych. Gdzie mówię więc nieprawdę? Napisałem dokładnie stan faktyczny, natomiast to Ty go naginasz. Wchodzę na regulamin? Najpierw mnie obrażasz, a teraz przeinaczasz metę, żeby wyszło na swoje. To teraz wejdę przeciwko regulaminowi: Uważam, że jesteś małym kurwiem, który nie powinien wychodzić poza mistrzowanie, bo masz wówczas w dupie wszystkie ustalenia, sam przed rozgrywką zakładałeś full zakaz mety, a teraz nie dość, że obrażasz pod przykrywką 'tłumaczenia', to jeszcze przeinaczasz własne statementy.
Nie będę z Tobą rozmawiał, jeśli nie będę musiał.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 16:21:26 GMT 1
No to się zgadzamy, mafia wchodzi tak jak im komfortowo, czyli jest skłonna zaplanować opóźnienie swojego wejścia, jeśli wyjdzie jej tak z rachunków. Ja po prostu do tego zakładam, że mafia bałaby się opóźnić wejście całą trójką. To ryzykowne, kontrintuicyjne, mafiozi chcą często dobrze wypaść.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 16:21:32 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 16:21:32 GMT 1
Forrest miasto
im ktoś bardziej emocjonalny, tym bardziej miastowy
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:22:02 GMT 1
Dodam, że wyniki losowania były już wczoraj wieczorem, to nie jest tak, że mafia dowiedziała się, że jest w mafii tuż przed startem gry. Prawdopodobnie budząc się rano mieli pojęcie, że są w mafii i jakiś tam plan na rozpoczęcie rozgrywki, nie sądzę, żeby tym pomysłem miał być plan opóźnionego startu całą trójką.Przypominam, pomiocie Cthulhu, o czym rozmawiamy. PLAN. O komforcie napisałem ja, makiawelistyku. Więc jak chcesz ze mną rozmawiać to nie pisz do mnie 'tłumacz się'.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 16:24:18 GMT 1
Nie bałbym się samemu opóźnić swojego wejścia, jeśli koledzy byliby aktywni, ale jeśli widziałbym, że dwóch moich kolegów nie gra na początku, to na bank bym grał, gdybym miał taką możliwość. O tyle i tylko tyle mi chodzi.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 16:26:16 GMT 1
W sumie ciekawe, że na 2 różne sposoby doszliśmy do podobnego rozwiązania, bo 2 z tych 3 osób też wymieniałem w gronie moich podejrzanych. A z grona Cenarius - Najman - Felietonistka - Sowa kogoś byś widział? Wiem, że niewiele tam jest treści na razie, ale podywagować se można Intuicyjnie czuję fetor z tego posta. Cenarius jeszcze nie czytał reszty, schowam się póki co w gęstwinie, lecz przybędę z pomocą gdy wezwie mnie zew czasu. xD O, Cenarius, akurat jak jego nick przewinął się w bardzo luźnych okolicach słowa "mafia", przybył wyczuć fetor trzeba się było umyć, panie Wałęsa, a nie teraz zrzucać na innych
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 16:26:58 GMT 1
Ja nie do Ciebie, sam tworzyłem takie teorie kiedyś, ale w tym momencie wychodzę z założenia, że ustalanie odgórnych założeń setupu rzadko się sprawdza. Niemniej uważam, że jest to z Twojej strony ruch dobry, bo prowokujący do dyskusji i interakcji.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 16:27:38 GMT 1
Panowie żeby jeszcze pewne rzezy sobie usystentyzować bo mamy trzech chińczyków 7. Sheogorath 10. Oh Dae-Su 14. Iauctagnhy'otl Do składu wejdą albo nie bo jesteśmy tolerancyjni i to nie od ich koloru skóry zależy ale wszyscy aziaci wyglądają tak samo i trzeba ich zacząć odrużniać zawodnik z 7 to rozuiem tak zwany szogun hehe, dobra ksywa brawa dla tego co ją wymyślił a jak nazwiemy zawodnika 10 i 14? Odeasu to nazwa podobna do stolicy Krymu Odessa, znam się nieco na geopolityce ale o tym możemy porozmawiać na serwisie twitter Marcin a kto poza Karasiem w mieście? Bo za systematyzowanie chińczyków ci rasizm mogą zarzucić, to ci inny temat podrzucam
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 16:29:14 GMT 1
Przetłumaczyłem angielski zwrot OMGUS, nie sparafrazowałem. Parafraza zakłada zmianę szyku i użytych słów, przy oddaniu tego samego. Muszę bambiku Ci takie rzeczy tłumaczyć? Oh My God, You Suck. - eng. O mój boże, jesteś beznadziejny. - pl.
Stawiasz się w roli świętoszka pilnującego regulaminu a: Twoje pierwsze posty nie miały praktycznie żadnej wartości, oprócz wspomnienia byłych kreacji między innymi Hermiony Granger i Cugowskiego (czyli łamanie mety w Twojej definicji, a teraz tego pilnujesz?), a teraz jeszcze wyzwiska (a tego też pilnujesz?) Twoje zachowania to czysta hipokryzja.
Nie dziwi mnie jednak, że schodzisz na działania łamiące regulamin (w twoim mniemaniu od pierwszych postów), na hipokryzję, i na obrażanie jak na ślizgu - bo grasz słabo jak obrażalska panna, którą być może jesteś, co póki co coraz bardziej chcesz udowadniać.
Moją wiadomość, w której nie chciałem Cie wziąć do mojej teoretycznej mafii i gdzie zadeklarowałem, że głosuje na Ciebie, bo grasz w skrócie mega chujówkę - potraktowałeś tak obrażalsko, że od razu chciałeś to zbyć na "generalizację" i zrobiłeś na mnie OMGUSA atakiem, co jeszcze bardziej obniżyło twoje notowania i nie-jakość gracza.
Nie wiem kim jesteś, więc oceniam Cię z perspektywy tylko tej gry - ale wygląda jakbyś się zapisał, byleby zrobić dymy dla dymów. 1. Wchodzisz do gry z łamaniem regulaminu (w twojej definicji mety, bo skoro nie chcesz mety i szeroko ją definiujesz, to nie wiem po co wspominać o innych kreacjach) 2. Czepiasz się innych o regulamin (co jest łamaniem regulaminu, bo MG ma pilnować, nie Ty). 3. Obrażasz innych (bo ktoś śmiał na Ciebie zagłosować i Cię pressować!) 4. Chujowo grasz.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 16:34:33 GMT 1
Mój głos na graczu, co gra jako czysty intencjonalny hipokryta, tylko się umacnia.
|
|