|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 14:29:55 GMT 1
Co to znaczy, że nikt nie tryharduje postami? Jest kilka osób które regularnie podchodzą pod limit, to że się nie wypostowują to chyba tylko znaczy o coraz lepszym dostosowaniu się do grania na limity Nie rozumiem też drugiej części tego posta. Ci co nie są uniewinniani, nie są uniewinniani za swoją standardową grę twoim zdaniem? Lewkoń nie jest przecież uniewinniany za bycie wulgarnym. Unikalny styl gry Egzego odbiegas od tego, co prezentował w poprzednich edycjach, imo to widać. Czueka sam oskarżasz na podstawie jego wyjebania. Njay imo budził dużo większy autorytet swoją grą w poprzednich edycjach. Nie rozumiem, co miałeś tu na myśli. Wyjaśnisz? Niektórzy są uniewinniani za swoja mete (a zazwyczaj sa), a niektorzy nie sa (a zazwyczaj nie sa). Egze, gdy gra jak Egze, zazwyczaj z tego co widywalem, nie jest uniewinniany. Tutaj tak gra i nie jest uniewinniany - co jest normatywne, bo zazwyczaj przez to paskudnie ginal nawet jako niewinny. Lewkon gdy gra mocno agresywnie, a jest to u niego normalne, nie jest uniewinniany. Zginal tak jako Joker, jako Hobbit bardzo wczesnie - dla przykladu. Njay, ktory gra sobie matematyczna gierke, nie laczy sie zazwyczaj z miastem, i za ten spokoj tez jest traktowany ptoencjalnie jako winny. Discordowa, teraz ta gra, jego poprzednie - na szczescie go tez czesto morduje mafia, ale przyjemnosci mu to z miastem nie stawia. O to mi chodzi. Ze Ci ktorzy zazwyczaj sa uniewinniani za bycie soba - tutaj sa uniewinniani, ale Ci ktorzy czest nie sa uniewinniani za bycie sobą - tutaj nie są uniewinniani. DLa przykladu. To mnie mocno martwi. No a mi się właśnie zdaje, że wszyscy są w tej grze traktowani w miarę sprawiedliwie jeżeli chodzi o metę. Ja od początku mówiłem, że Lewkoń nie zdaje mi się być swoim mafijnym wcieleniem, jak był Jokerem to chyba jako jedyny go uniewinniałem. Z Egzem miałem tak samo, przypominj sobie poprzednie edycje uniewinniłem - z trudem, bo z trudem, ale zawsze - i trolla, i Czesia. Njay jako Drzewiec wjechał na pełnej i zginął w pierwszym mordzie, jako Makłowicz też poleciał w mordzie bo zaczął bardzo sensownie grać. Tu żadna matematyka nie ma nic do rzeczy, to chodzi o różnicę w pewności i w autorytecie. Ja mam wrażenie, że ty po prostu źle czytasz, za co ktoś jest uniewinniany, a za co nie.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 19, 2023 14:30:48 GMT 1
W ogóle Iau po raz kolejny rzucił ciekawym spostrzeżeniem. Moim zdaniem znów trochę źle je interpretuje, ale ciekawsze jest coś innego. Postawa Karasia, który od razu chce zdeprecjonować to co napisał Antura. Od razu spacyfikować takie myślenie, że to może być silna mafia, w zarodku.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:32:07 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 14:32:07 GMT 1
chłopie, co ja czytałem dzisiaj ogólnie czytałem Felio, czytałem Cenariusa, czytałem Kichota czytałem Tenorka, czytałem Stankiewicza
u Tenorka się obsrałem, bo zobaczyłem, że też analizy smażył
ale tam tylko pierwsza była dobra, ta późniejsza, gdzie opisywałeś, co się działo przy linczu była mafijna w chuj, tam były same komentarze, a tutaj jednak opiniujeszale jednak stać Cię na analizy w mafii ta analiza na Felio nie do końca się zgadzam tam miałem takie zgrzyty - dużo teoretyzowania na wejściu - ten tekst, że mafiozów charakteryzuje chijowa celność: jakby chciał dołożyć uzasadnienie do uniewinnienia sówki No właśnie miałem Cię pytać, czy czytałeś Tenorka. Bo ja tę edycję pamiętam i pamiętam jak uniewinniany Tenorek wjeżdżał z analizami, za co uniewinniłem go jeszcze bardziej (niesłusznie). Ogólnie jak czytam posty Tasiemca, to sobie myślę "kurwa, dobre to, chyba niewinny", ale potem sobie przypominam Tenorka i zaczynam wątpić. Niech to po prostu będzie Kichot, Centaur i Felietonistka, bo mnie też łeb paruje a robota leży odłogiem. Ale, jeśli padnę zielony, to wykluczasz w takim przypadku Centaura i Felietonistkę w mafii?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:34:16 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 14:34:16 GMT 1
Co mówiliście o wysuwaniu osób z miastowego core?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:35:53 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 14:35:53 GMT 1
Bo mam wrażenie że ktoś sie do tego od pewnego czasu przygotowuje (nie powiem kto)
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 14:37:27 GMT 1
xD Kichot broni się z ikrą teraz, muszę to przyznać
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 19, 2023 14:50:13 GMT 1
No właśnie miałem Cię pytać, czy czytałeś Tenorka. Bo ja tę edycję pamiętam i pamiętam jak uniewinniany Tenorek wjeżdżał z analizami, za co uniewinniłem go jeszcze bardziej (niesłusznie). Ogólnie jak czytam posty Tasiemca, to sobie myślę "kurwa, dobre to, chyba niewinny", ale potem sobie przypominam Tenorka i zaczynam wątpić. Niech to po prostu będzie Kichot, Centaur i Felietonistka, bo mnie też łeb paruje a robota leży odłogiem. Ale, jeśli padnę zielony, to wykluczasz w takim przypadku Centaura i Felietonistkę w mafii? Że co? Przecież jak Ty padniesz niewinny, to już tym bardziej nie widzę szans, żeby Centaura i Felietonistki tam nie było. 3 mafiozów bez Ciebie i Centaura albo Felietonistki? No naprawdę ciężko mi to sobie wyobrazić. No bo kto? Tasiemiec, Felietonistka/Centaur i kto trzeci? Sowa? No raczej nie. Gump? No nie widzę tego. Firefox? Nie ma opcji. Smasher? Analizowałem go wczoraj jak złapałem paranoję, też nie ma opcji. Czyli co, Iau? No też ciężko.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 14:51:04 GMT 1
Ale, jeśli padnę zielony, to wykluczasz w takim przypadku Centaura i Felietonistkę w mafii? Że co? Przecież jak Ty padniesz niewinny, to już tym bardziej nie widzę szans, żeby Centaura i Felietonistki tam nie było. 3 mafiozów bez Ciebie i Centaura albo Felietonistki? No naprawdę ciężko mi to sobie wyobrazić. No bo kto? Tasiemiec, Felietonistka/Centaur i kto trzeci? Sowa? No raczej nie. Gump? No nie widzę tego. Firefox? Nie ma opcji. Smasher? Analizowałem go wczoraj jak złapałem paranoję, też nie ma opcji. Czyli co, Iau? No też ciężko. A może Ty?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 14:57:49 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 14:57:49 GMT 1
Uwaga, przeczytałem testament Silverhanda. Wynika z niego że nie potrafię wyciągnąć wniosków, coś o tym że do Smashera mogła się mafia podczepić w d1 (Jakaś feliatonistka, firefox i coś tam z GUMPEM GRAJĄCYM UNDERPOTENCJAŁ) no ale nie wiem, coś jeszcze pisał, że niewinny chinol uniewinnia centaura ale to tego akurat nie byłbym pewnien. No i jeszcze że Firefox winny tylko jakby mu jakość postowania drastycznie spadła, a chyba nie spadła?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 19, 2023 14:59:11 GMT 1
W ogóle Iau po raz kolejny rzucił ciekawym spostrzeżeniem. Moim zdaniem znów trochę źle je interpretuje, ale ciekawsze jest coś innego. Postawa Karasia, który od razu chce zdeprecjonować to co napisał Antura. Od razu spacyfikować takie myślenie, że to może być silna mafia, w zarodku. Ale tu nie chodzi o silną/słabą mafię, tylko o to, że jednak gramy już prawie 6 dni i widać, kto jak gra. Niektóre rzeczy po prostu wydają się skrajnie nieprawdopodobne. Czy przed edycją wierzyłbym w mafię Łuczyk-egze-Pshemo? No czemu nie, losowanie to losowanie. Teraz wiemy już, że to niemożliwe, Pshemo padł. Czy wierzę w mafię kshaq-Piernikowy-Monti? No nie wierzę, już obecność jednego z nich przy takiej grze to byłby dla mnie mindfuck. Znowu teoretyzujesz, bo tak Ci wygodniej, pogadajmy o faktach. A fakty są takie, że nie zostałem uniewinniony, bo uniewinnia się mnie zawsze, tylko dlatego że zagrałem niewinnie. Zacytuję Ci coś: "Nie ma znaczenia kto mnie pierwszy uniewinnił. Ponieważ uniewinniłem się ja. A nie wy mnie. Więc chuj mnie boli kto pierwszy napisał, że jestem niewinny." No to tu trochę analogicznie. Spostrzeżenie Antury nie ma sensu, to nie ja zostałem uniewinniony, bo jestem Garym, tylko dobrze gram. Kshaq się uniewinnił, a nie został uniewinniony za bycie sobą. Ja wiem, że Tobie odpowiada takie rozbijanie trzonu miasta, ale nie przejdzie to, nie ma takiej opcji. Tamto spostrzeżenie Antury było bez senso, to to napisałem. A mafia może być silna. Jeśli ten Łuczyk jest jednak w mafii, to zwłaszcza przy braku w niej Kichota mafia Łuczyk-egze-Njay musi być uznawana za mocną.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 19, 2023 15:00:05 GMT 1
Że co? Przecież jak Ty padniesz niewinny, to już tym bardziej nie widzę szans, żeby Centaura i Felietonistki tam nie było. 3 mafiozów bez Ciebie i Centaura albo Felietonistki? No naprawdę ciężko mi to sobie wyobrazić. No bo kto? Tasiemiec, Felietonistka/Centaur i kto trzeci? Sowa? No raczej nie. Gump? No nie widzę tego. Firefox? Nie ma opcji. Smasher? Analizowałem go wczoraj jak złapałem paranoję, też nie ma opcji. Czyli co, Iau? No też ciężko. A może Ty? Poczekaj, sprawdzę Ołpenmafię, może faktycznie przegapiłem, że jestem w mafii. Edit: sprawdziłem, nie jestem.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 15:02:32 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 15:02:32 GMT 1
No nie wiem bratku, patrząc na to jak Tasiemiec i Fekalionistka napierdalają tylko w ciebie, to pewnie też przeczytali testament od Silverhanda i chcą wywołać skutek odwrotny do tego opisanego ze Smasherem, bo przecież mafiozo by się przymilał, a nie napierdalał. Zwłaszcza, że tunneling jest jedyna na Ciebie, a jedyne co taki Tasiemiec zrobił w moim kierunku to przypisał sobie twoje napierdalanie we mnie i zamotanie mnie. No nie wiem nie wiem
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 15:04:13 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 15:04:13 GMT 1
Czemu nie szukają i nie drążą dalej tylko zachowują się jakby już wszystko było załatwione i po sprawie lmao
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 15:06:15 GMT 1
No nie wiem bratku, patrząc na to jak Tasiemiec i Fekalionistka napierdalają tylko w ciebie, to pewnie też przeczytali testament od Silverhanda i chcą wywołać skutek odwrotny do tego opisanego ze Smasherem, bo przecież mafiozo by się przymilał, a nie napierdalał. Zwłaszcza, że tunneling jest jedyna na Ciebie, a jedyne co taki Tasiemiec zrobił w moim kierunku to przypisał sobie twoje napierdalanie we mnie i zamotanie mnie. No nie wiem nie wiem Do kogo był pisany ten post?
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 19, 2023 15:06:36 GMT 1
Do Karasia:
No tylko dziwnym trafem oprócz Lewkonia i może Łuczyka, każdy z graczy gra na takim poziomie o jaki moglibyśmy go podejrzewać przed edycją. Lewkoń zyskuje in plus, Łuczyk jest na minus, choć teraz znacząco nadrabia pozycję. I to jest punkt wyjścia bardzo wygodny dla mafii. Bo z jednej strony - co oczywiste - łatwiej graczowi często podejrzewanemu w mieście zagrać w mafii grę w której też będzie podejrzewany niż graczowi wybielanemu za miejską grę zagrać miejsko w mafii, ale z drugiej strony jeśli któryś z graczy uniewinnianych za swoją miejskość załapie się do wagonika z napisem "nietykalny" to mamy pograne.
Ty zaś w ogóle zdajesz się nie dopuszczać takiej myśli.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 15:07:00 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 15:07:00 GMT 1
No chyba że plottwist jest taki że jesteś z nimi w mafii, heh, to w takim razie gratuluję edycji
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 15:09:27 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 15:09:27 GMT 1
Do Karasia: No tylko dziwnym trafem oprócz Lewkonia i może Łuczyka, każdy z graczy gra na takim poziomie o jaki moglibyśmy go podejrzewać przed edycją. Lewkoń zyskuje in plus, Łuczyk jest na minus, choć teraz znacząco nadrabia pozycję. I to jest punkt wyjścia bardzo wygodny dla mafii. Bo z jednej strony - co oczywiste - łatwiej graczowi często podejrzewanemu w mieście zagrać w mafii grę w której też będzie podejrzewany niż graczowi wybielanemu za miejską grę zagrać miejsko w mafii, ale z drugiej strony jeśli któryś z graczy uniewinnianych za swoją miejskość załapie się do wagonika z napisem "nietykalny" to mamy pograne. Ty zaś w ogóle zdajesz się nie dopuszczać takiej myśli. To zamiast porywać się na największą z całej zgrai może lepiej małymi krokami wyłapać tych mafiozów mniej niewinnych i ich odjebać Edit: a dobra, myslalem ze to do mnie :pp
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 15:09:49 GMT 1
Do Karasia: No tylko dziwnym trafem oprócz Lewkonia i może Łuczyka, każdy z graczy gra na takim poziomie o jaki moglibyśmy go podejrzewać przed edycją. Lewkoń zyskuje in plus, Łuczyk jest na minus, choć teraz znacząco nadrabia pozycję. I to jest punkt wyjścia bardzo wygodny dla mafii. Bo z jednej strony - co oczywiste - łatwiej graczowi często podejrzewanemu w mieście zagrać w mafii grę w której też będzie podejrzewany niż graczowi wybielanemu za miejską grę zagrać miejsko w mafii, ale z drugiej strony jeśli któryś z graczy uniewinnianych za swoją miejskość załapie się do wagonika z napisem "nietykalny" to mamy pograne. Ty zaś w ogóle zdajesz się nie dopuszczać takiej myśli. No kurwa, mordini. Ty piszesz, że ja napierdalałem tylko w Karasia? XD Przecież Ty nawet nie czytasz moich postów, ale i tak wrzucasz z rozpędu do winnych.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 19, 2023 15:09:58 GMT 1
Ale, jeśli padnę zielony, to wykluczasz w takim przypadku Centaura i Felietonistkę w mafii? Że co? Przecież jak Ty padniesz niewinny, to już tym bardziej nie widzę szans, żeby Centaura i Felietonistki tam nie było. 3 mafiozów bez Ciebie i Centaura albo Felietonistki? No naprawdę ciężko mi to sobie wyobrazić. No bo kto? Tasiemiec, Felietonistka/Centaur i kto trzeci? Sowa? No raczej nie. Gump? No nie widzę tego. Firefox? Nie ma opcji. Smasher? Analizowałem go wczoraj jak złapałem paranoję, też nie ma opcji. Czyli co, Iau? No też ciężko. Masz szansę obudzić się zanim umrzesz. Nie spierdol tego
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 19, 2023 15:10:18 GMT 1
Do Karasia: No tylko dziwnym trafem oprócz Lewkonia i może Łuczyka, każdy z graczy gra na takim poziomie o jaki moglibyśmy go podejrzewać przed edycją. Lewkoń zyskuje in plus, Łuczyk jest na minus, choć teraz znacząco nadrabia pozycję. I to jest punkt wyjścia bardzo wygodny dla mafii. Bo z jednej strony - co oczywiste - łatwiej graczowi często podejrzewanemu w mieście zagrać w mafii grę w której też będzie podejrzewany niż graczowi wybielanemu za miejską grę zagrać miejsko w mafii, ale z drugiej strony jeśli któryś z graczy uniewinnianych za swoją miejskość załapie się do wagonika z napisem "nietykalny" to mamy pograne. Ty zaś w ogóle zdajesz się nie dopuszczać takiej myśli. To zamiast porywać się na największą z całej zgrai może lepiej małymi krokami wyłapać tych mafiozów mniej niewinnych i ich odjebać Ktorych konkretnie masz na myśli?
|
|