|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 19, 2023 15:11:47 GMT 1
Do Karasia: No tylko dziwnym trafem oprócz Lewkonia i może Łuczyka, każdy z graczy gra na takim poziomie o jaki moglibyśmy go podejrzewać przed edycją. Lewkoń zyskuje in plus, Łuczyk jest na minus, choć teraz znacząco nadrabia pozycję. I to jest punkt wyjścia bardzo wygodny dla mafii. Bo z jednej strony - co oczywiste - łatwiej graczowi często podejrzewanemu w mieście zagrać w mafii grę w której też będzie podejrzewany niż graczowi wybielanemu za miejską grę zagrać miejsko w mafii, ale z drugiej strony jeśli któryś z graczy uniewinnianych za swoją miejskość załapie się do wagonika z napisem "nietykalny" to mamy pograne. Ty zaś w ogóle zdajesz się nie dopuszczać takiej myśli. No kurwa, mordini. Ty piszesz, że ja napierdalałem tylko w Karasia? XD Przecież Ty nawet nie czytasz moich postów, ale i tak wrzucasz z rozpędu do winnych. Nie rozumiem o czym Ty piszesz w tym momencie, chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 15:12:10 GMT 1
Do Karasia: No tylko dziwnym trafem oprócz Lewkonia i może Łuczyka, każdy z graczy gra na takim poziomie o jaki moglibyśmy go podejrzewać przed edycją. Lewkoń zyskuje in plus, Łuczyk jest na minus, choć teraz znacząco nadrabia pozycję. I to jest punkt wyjścia bardzo wygodny dla mafii. Bo z jednej strony - co oczywiste - łatwiej graczowi często podejrzewanemu w mieście zagrać w mafii grę w której też będzie podejrzewany niż graczowi wybielanemu za miejską grę zagrać miejsko w mafii, ale z drugiej strony jeśli któryś z graczy uniewinnianych za swoją miejskość załapie się do wagonika z napisem "nietykalny" to mamy pograne. Ty zaś w ogóle zdajesz się nie dopuszczać takiej myśli. No kurwa, mordini. Ty piszesz, że ja napierdalałem tylko w Karasia? XD Przecież Ty nawet nie czytasz moich postów, ale i tak wrzucasz z rozpędu do winnych. Ej kurwa, ja myślałem, że to Don Kichot odpowiada na pytanie "Do kogo pisał?" XD
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 15:13:20 GMT 1
No kurwa, mordini. Ty piszesz, że ja napierdalałem tylko w Karasia? XD Przecież Ty nawet nie czytasz moich postów, ale i tak wrzucasz z rozpędu do winnych. Nie rozumiem o czym Ty piszesz w tym momencie, chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem Zobaczyłem "Do Karasia" i od razu założyłem, że to Kichot mi odpisał.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 15:14:01 GMT 1
No nie wiem bratku, patrząc na to jak Tasiemiec i Fekalionistka napierdalają tylko w ciebie, to pewnie też przeczytali testament od Silverhanda i chcą wywołać skutek odwrotny do tego opisanego ze Smasherem, bo przecież mafiozo by się przymilał, a nie napierdalał. Zwłaszcza, że tunneling jest jedyna na Ciebie, a jedyne co taki Tasiemiec zrobił w moim kierunku to przypisał sobie twoje napierdalanie we mnie i zamotanie mnie. No nie wiem nie wiem Do kogo był pisany ten post? Don Kichot Odpowiedz, proszę.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 15:18:19 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 15:18:19 GMT 1
To zamiast porywać się na największą z całej zgrai może lepiej małymi krokami wyłapać tych mafiozów mniej niewinnych i ich odjebać Ktorych konkretnie masz na myśli? Nie mam nikogo na myśli bo nie wiem kto z Karasiem mógłby być w mafii. Jeśli miałby być mafiozą, to może warto przeanalizować początek, bo o ile jego konflikt z (nie pamietam z kim się wtedy tak napiedalał) raczej sztuczny nie był, to mafia mogła to wykorzystać na swoją korzyść i jako pierwsza go oczyścić, a miasto za tym poszło. Co by wtedy miało sens zakładając silną mafie, a reszta mafii też w takim wypadku ma wysokie pozycje. Moim zdaniem istotny będzie mord za te 2 dni.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 15:18:54 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 15:18:54 GMT 1
Do kogo był pisany ten post? Don Kichot Odpowiedz, proszę. Do Karasia Edit: no ja myslalem ze ten post Felietonistki to do mnie xddd
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 19, 2023 15:20:31 GMT 1
Do Karasia: No tylko dziwnym trafem oprócz Lewkonia i może Łuczyka, każdy z graczy gra na takim poziomie o jaki moglibyśmy go podejrzewać przed edycją. Lewkoń zyskuje in plus, Łuczyk jest na minus, choć teraz znacząco nadrabia pozycję. I to jest punkt wyjścia bardzo wygodny dla mafii. Bo z jednej strony - co oczywiste - ł atwiej graczowi często podejrzewanemu w mieście zagrać w mafii grę w której też będzie podejrzewany niż graczowi wybielanemu za miejską grę zagrać miejsko w mafii, ale z drugiej strony jeśli któryś z graczy uniewinnianych za swoją miejskość załapie się do wagonika z napisem "nietykalny" to mamy pograne. Ty zaś w ogóle zdajesz się nie dopuszczać takiej myśli. No jak wczoraj dopuściłem taką myśl do głowy i przeanalizowałem Smashera, to mnie wyśmiałeś, więc się zdecyduj. I jak to w końcu jest ztym Smasherem? Winny? Podejrzany? Niewinny? Niewinny w chuj? A co do pogrubionego, to ja też tak zakładam i uważam, że jebanie teraz w takiego na przykład Smashera czy Gumpa to jakiś mindfuck, który może się skończyć tym, że mafia wygra, mając żywego GreenPixela i Bolca. No jednak wolę atakować kogoś, kto wniósł mało i gra gówno niż kogoś, kto wnosi dużo, jest naturalny i szuka prawdy. Jaki jest argument za moją winą czy za winą Smashera? "Bo za łatwo uniewinnion!"? "Bo jak jest w mafii, to kaplica!"? No chyba nie o to chodzi. Ostatnia edycja sprawiła, że bardzo mocno wierzę w wartość uniewinnień. Wierzę, że obwinić da się każdego, ale nie każdy śmierdzący post to powód, żeby kogoś obwiniać, bo analizę da się napisać na każdego. Obiecuję natomiast, że jeśli dzisiejszy lincz będzie niecelny, to przemyślę swoje stanowisko wobec innych, choć mnie wygląda to bardziej na mafijną desperację z Twojej strony niż rzeczywistą obawę, że źle celujemy. Na razie uważam, że Smasher, Firefox i Gump są niewinni, Sowa i Iau prawie na pewno też, więc mafia musi siedzieć w pozostałej czwórce. Jeśli uważasz, że w trójce Felietonistka-Kichot-Centaur nie ma żadnej mafii, za to jesteś przekonany do Tasiemca i Gumpa, to czemu nie chcesz dać łba pod topór? Mamy 3 lincze, dziś jebniemy w Ciebie, jeśli jesteś niewinny, to możemy potem walnąć oba Twoje cele, obiecuję tego dopilnować. Idziesz na to? Bo mam przeczucie, że nie. Edit: Ktorych konkretnie masz na myśli? Nie mam nikogo na myśli bo nie wiem kto z Karasiem mógłby być w mafii. Jeśli miałby być mafiozą, to może warto przeanalizować początek, bo o ile jego konflikt z (nie pamietam z kim się wtedy tak napiedalał) raczej sztuczny nie był, to mafia mogła to wykorzystać na swoją korzyść i jako pierwsza go oczyścić, a miasto za tym poszło. Co by wtedy miało sens zakładając silną mafie, a reszta mafii też w takim wypadku ma wysokie pozycje. Moim zdaniem istotny będzie mord za te 2 dni. Ja się napierdalałem ze Smasherem na początku. I chyba on mnie pierwszy uniewinnił. Albo Koreaniec. Albo Najman. No kurwa, same mafijne ustawki.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 15:21:10 GMT 1
via mobile
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 19, 2023 15:21:10 GMT 1
Czyli jednak piszesz, że napierdalam w Karasia, gdzie nic takiego nie miało miejsca? Cool.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 19, 2023 15:22:22 GMT 1
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 15:23:16 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 15:23:16 GMT 1
Ostatni post - ja już nie wiem kto może być w tej mafii. Albo serio to grono jest tak słabe i całe wpadło - albo macie przejebane. Log out, widzimy się w podsumowaniu i powodzenia 🫡
Edit: no to lepiej dla ciebie jak osoby ktore cie uniewinnialy jako pierwsze byly niewinne
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 15:23:40 GMT 1
Do Karasia: No tylko dziwnym trafem oprócz Lewkonia i może Łuczyka, każdy z graczy gra na takim poziomie o jaki moglibyśmy go podejrzewać przed edycją. Lewkoń zyskuje in plus, Łuczyk jest na minus, choć teraz znacząco nadrabia pozycję. I to jest punkt wyjścia bardzo wygodny dla mafii. Bo z jednej strony - co oczywiste - łatwiej graczowi często podejrzewanemu w mieście zagrać w mafii grę w której też będzie podejrzewany niż graczowi wybielanemu za miejską grę zagrać miejsko w mafii, ale z drugiej strony jeśli któryś z graczy uniewinnianych za swoją miejskość załapie się do wagonika z napisem "nietykalny" to mamy pograne. Ty zaś w ogóle zdajesz się nie dopuszczać takiej myśli. Tak, to mialem na mysli. Ludzie graja tak jak mozna o nich oczekiwac. Co niekoniecznie wiaze sie z uniewinnieniem. Niektore zachowania (naturalne/zwykle/nieodstajace od normy) u niektorych daja dobre reakcje, a u niektorych zle reakcje. Tak uwazam. Tutaj czuc ze wiele osob ma te swoje srednie archetypy - i ludzie sa za to uniewinniani albo za to uwinniani. I to jest bardzo niepokojace. Wiadomo ze oscylujemy wokol tego i na podstawie tego uwinniamy albo innocujemy - ale jak mowi Felietonistka, jestesmy w tej grze w mocnej sredniej
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 19, 2023 15:24:23 GMT 1
też mi się nie podoba analiza na Felie ale po co miałby to robić w mafii? chyba że na townie points ze starym jak świat 'wychodzę z założenia że jest winny, a kończę zielonym' mega łatwo się na tym przejechać ja Wam zadam pytanie - Don Kichot, Don Kichotem, ale czego wy oczekujecie od Felie dalej w grze? ja nie widzę szansy na progres, cały czas to samo No i nawet, jeśli by nie miała progresu do końca gry, to co w związku z tym? jeśli ktoś nie progresuje, znaczy, że jest w mafii, albo jest na tyle uparty w swoim stanowisku - przypominam PO D1, GDZIE TWIERDZIŁ, ŻE W PIERWSZYM POŚĆIE TO ON JUŻ WSKAZAŁ SZOGUNA. w tym samym pierwszym poście w którym napisał, że woli Gumpa od Smashera - że nie ma szansy nawiązania nici współpracy i jest to jedyny taki gracz w tym momencie w stawce, nawet od Centaura czuję jakieś wibracje drążenia, nawet Don Kichot przynajmniej sprawia wrażenie, że czegoś szuka a Felietonistka się okopała jak pod Studziankami i chuj
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 15:24:31 GMT 1
Do Karasia: No tylko dziwnym trafem oprócz Lewkonia i może Łuczyka, każdy z graczy gra na takim poziomie o jaki moglibyśmy go podejrzewać przed edycją. Lewkoń zyskuje in plus, Łuczyk jest na minus, choć teraz znacząco nadrabia pozycję. I to jest punkt wyjścia bardzo wygodny dla mafii. Bo z jednej strony - co oczywiste - ł atwiej graczowi często podejrzewanemu w mieście zagrać w mafii grę w której też będzie podejrzewany niż graczowi wybielanemu za miejską grę zagrać miejsko w mafii, ale z drugiej strony jeśli któryś z graczy uniewinnianych za swoją miejskość załapie się do wagonika z napisem "nietykalny" to mamy pograne. Ty zaś w ogóle zdajesz się nie dopuszczać takiej myśli. No jak wczoraj dopuściłem taką myśl do głowy i przeanalizowałem Smashera, to mnie wyśmiałeś, więc się zdecyduj. I jak to w końcu jest ztym Smasherem? Winny? Podejrzany? Niewinny? Niewinny w chuj? A co do pogrubionego, to ja też tak zakładam i uważam, że jebanie teraz w takiego na przykład Smashera czy Gumpa to jakiś mindfuck, który może się skończyć tym, że mafia wygra, mając żywego GreenPixela i Bolca. No jednak wolę atakować kogoś, kto wniósł mało i gra gówno niż kogoś, kto wnosi dużo, jest naturalny i szuka prawdy. Jaki jest argument za moją winą czy za winą Smashera? "Bo za łatwo uniewinnion!"? "Bo jak jest w mafii, to kaplica!"? No chyba nie o to chodzi. Ostatnia edycja sprawiła, że bardzo mocno wierzę w wartość uniewinnień. Wierzę, że obwinić da się każdego, ale nie każdy śmierdzący post to powód, żeby kogoś obwiniać, bo analizę da się napisać na każdego. Obiecuję natomiast, że jeśli dzisiejszy lincz będzie niecelny, to przemyślę swoje stanowisko wobec innych, choć mnie wygląda to bardziej na mafijną desperację z Twojej strony niż rzeczywistą obawę, że źle celujemy. Na razie uważam, że Smasher, Firefox i Gump są niewinni, Sowa i Iau prawie na pewno też, więc mafia musi siedzieć w pozostałej czwórce. Jeśli uważasz, że w trójce Felietonistka-Kichot-Centaur nie ma żadnej mafii, za to jesteś przekonany do Tasiemca i Gumpa, to czemu nie chcesz dać łba pod topór? Mamy 3 lincze, dziś jebniemy w Ciebie, jeśli jesteś niewinny, to możemy potem walnąć oba Twoje cele, obiecuję tego dopilnować. Idziesz na to? Bo mam przeczucie, że nie. Edit: Nie mam nikogo na myśli bo nie wiem kto z Karasiem mógłby być w mafii. Jeśli miałby być mafiozą, to może warto przeanalizować początek, bo o ile jego konflikt z (nie pamietam z kim się wtedy tak napiedalał) raczej sztuczny nie był, to mafia mogła to wykorzystać na swoją korzyść i jako pierwsza go oczyścić, a miasto za tym poszło. Co by wtedy miało sens zakładając silną mafie, a reszta mafii też w takim wypadku ma wysokie pozycje. Moim zdaniem istotny będzie mord za te 2 dni. Ja się napierdalałem ze Smasherem na początku. I chyba on mnie pierwszy uniewinnił. Albo Koreaniec. Albo Najman. No kurwa, same mafijne ustawki. Ale z tym tez sie zgadzam Pierwszenstwo zawsze ma odkurwidolkowanie i rozwianie watpliwosci a potem szukanie kwadratowych jaj nie na odwrot
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 19, 2023 15:25:42 GMT 1
Do Karasia: No tylko dziwnym trafem oprócz Lewkonia i może Łuczyka, każdy z graczy gra na takim poziomie o jaki moglibyśmy go podejrzewać przed edycją. Lewkoń zyskuje in plus, Łuczyk jest na minus, choć teraz znacząco nadrabia pozycję. I to jest punkt wyjścia bardzo wygodny dla mafii. Bo z jednej strony - co oczywiste - łatwiej graczowi często podejrzewanemu w mieście zagrać w mafii grę w której też będzie podejrzewany niż graczowi wybielanemu za miejską grę zagrać miejsko w mafii, ale z drugiej strony jeśli któryś z graczy uniewinnianych za swoją miejskość załapie się do wagonika z napisem "nietykalny" to mamy pograne. Ty zaś w ogóle zdajesz się nie dopuszczać takiej myśli. Tak, to mialem na mysli. Ludzie graja tak jak mozna o nich oczekiwac. Co niekoniecznie wiaze sie z uniewinnieniem. Niektore zachowania (naturalne/zwykle/nieodstajace od normy) u niektorych daja dobre reakcje, a u niektorych zle reakcje. Tak uwazam. Tutaj czuc ze wiele osob ma te swoje srednie archetypy - i ludzie sa za to uniewinniani albo za to uwinniani. I to jest bardzo niepokojace. Wiadomo ze oscylujemy wokol tego i na podstawie tego uwinniamy albo innocujemy - ale jak mowi Felietonistka, jestesmy w tej grze w mocnej sredniej a Ty grasz tak jak się od Ciebie oczekuje? zadałem Ci pytanie wcześniej i nie odpowiedziałeś. dwie przeciwstawne strony Ciebie zobaczyłem, bo te ataki na Don Kichota to przecież była czysta Anastazja, czysty Antura. a potem jednak gdzieś to zelżało i pojawiła się druga twarz, przy analizie 75 - 25. takie emocjonalne skoki.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 19, 2023 15:27:10 GMT 1
Felietonistka, to jak masz pewnych Gumpa i Tasiemca, a jest praktycznie koniec D3 co oznacza, że mamy sześć dni rozgrywki, to kto trzeci? Skoro tak zajebiście Ci poszło znalezienie dwóch graczy w D1, to mając taki potencjał detektywistyczny, doświadczenie, mogłeś zbierać materiały przez pozostały czas i ocenić kto tu pasuje do brydża.
No to kto w mafii? Cała trójka.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 15:27:47 GMT 1
Tak, gram tak jak ode mnie sie oczekuje. Gram w 100% tego jak sie ode mnie oczekuje - nawet jezeli ludzie mnie za to nie lubia. Robie to, by pomoc miastu. Juz o tym pisalem w tym poscie. Tutaj to wyjasniam: mafiacorner.boards.net/post/68988/threadChce by miasto wygralo i nie chce znowu sie dolozyc do przegranej miasta jako miastowy bo poki co wszystkie edycje na tym forum ze mna jako miastem to przegrana miasta XDDD
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 15:28:04 GMT 1
Nie bede kombinowal i zmienial swojego playstyle, jezeli kosztem tego jest zwiekszenie trudnosci dla miasta.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 15:29:31 GMT 1
A co do rozwiewania watpliwosci Karasiowego: Uwazam ze pierdolonym obowiazkiem miastowego, jezeli watpliwosci nei sa OGROMNE a miasto ma X linczow (bo wtedy mozna dac sie zlinczowac) Jest NAPIERDALAC O UNIEWINNIENIE to ze Sheogorrath sie nie uniewinnial ani nie walczy. Tragedia. Powinien walczyc jak lew, byk, i jak dzika maupa Miastowy w momencie swiecznikowaa ma wejsc pedalem na maksa i pokazac ze jest niewinny i tyle
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 19, 2023 15:30:19 GMT 1
Felietonistka, to jak masz pewnych Gumpa i Tasiemca, a jest praktycznie koniec D3 co oznacza, że mamy sześć dni rozgrywki, to kto trzeci? Skoro tak zajebiście Ci poszło znalezienie dwóch graczy w D1, to mając taki potencjał detektywistyczny, doświadczenie, mogłeś zbierać materiały przez pozostały czas i ocenić kto tu pasuje do brydża. No to kto w mafii? Cała trójka. Znów stosujesz klasyczną manipulację, która ma doprowadzić do tego by podważyć moje typy tym, że nie jestem w stanie ze 100procentową pewnością podać całego składu mafii. Sorry ale ja na tym poziomie nie będę dyskutował. Jeśli widzę dwóch w miarę pewnych mafiozów to będę ich wskazywał, a nie na siłę klecił trójkę tylko po to by była.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 19, 2023 15:34:56 GMT 1
Felietonistka, to jak masz pewnych Gumpa i Tasiemca, a jest praktycznie koniec D3 co oznacza, że mamy sześć dni rozgrywki, to kto trzeci? Skoro tak zajebiście Ci poszło znalezienie dwóch graczy w D1, to mając taki potencjał detektywistyczny, doświadczenie, mogłeś zbierać materiały przez pozostały czas i ocenić kto tu pasuje do brydża. No to kto w mafii? Cała trójka. Znów stosujesz klasyczną manipulację, która ma doprowadzić do tego by podważyć moje typy tym, że nie jestem w stanie ze 100procentową pewnością podać całego składu mafii. Sorry ale ja na tym poziomie nie będę dyskutował. Jeśli widzę dwóch w miarę pewnych mafiozów to będę ich wskazywał, a nie na siłę klecił trójkę tylko po to by była. Tasiemiec prawdopodobnie mafia, do tego jakiś Gump i ktoś z trzeciego szeregu. Bo mafia to Tasiemiec, Gump i któryś z cichociemnych. Przy czym raczej nie Cenarius, który dobrze kmini z tym rozłożeniem głosów. Może ten Chichot i się Gump chciał na nim wybielić. mhm bo mi ten trzeci szereg właśnie wygląda jakby było na siłę klecone tylko po to, żeby był
|
|