Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 15:36:06 GMT 1
Tak, to mialem na mysli. Ludzie graja tak jak mozna o nich oczekiwac. Co niekoniecznie wiaze sie z uniewinnieniem. Niektore zachowania (naturalne/zwykle/nieodstajace od normy) u niektorych daja dobre reakcje, a u niektorych zle reakcje. Tak uwazam. Tutaj czuc ze wiele osob ma te swoje srednie archetypy - i ludzie sa za to uniewinniani albo za to uwinniani. I to jest bardzo niepokojace. Wiadomo ze oscylujemy wokol tego i na podstawie tego uwinniamy albo innocujemy - ale jak mowi Felietonistka, jestesmy w tej grze w mocnej sredniej a Ty grasz tak jak się od Ciebie oczekuje? zadałem Ci pytanie wcześniej i nie odpowiedziałeś. dwie przeciwstawne strony Ciebie zobaczyłem, bo te ataki na Don Kichota to przecież była czysta Anastazja, czysty Antura. a potem jednak gdzieś to zelżało i pojawiła się druga twarz, przy analizie 75 - 25. takie emocjonalne skoki. No to raczej oczywiste ze jak mniej tunneluje na 1 osobe to jestem zelzony.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 19, 2023 15:38:44 GMT 1
Chyba nie rozumiem tego posta. Przez tę grę będę siedział w pracy do chuj wie której, bo się w ciągu dnia nie mogłem skupić i teraz mam zaległości.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 19, 2023 15:39:40 GMT 1
Chyba nie rozumiem tego posta. Przez tę grę będę siedział w pracy do chuj wie której, bo się w ciągu dnia nie mogłem skupić i teraz mam zaległości. ten żart wyglądał jakby ultra spięty typ chciał obniżyć napięcie
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 15:40:08 GMT 1
Ja mam nadgodziny do 20 to tez sobie do tej posiedze hehe
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 15:43:27 GMT 1
W ogóle Iau po raz kolejny rzucił ciekawym spostrzeżeniem. Moim zdaniem znów trochę źle je interpretuje, ale ciekawsze jest coś innego. Postawa Karasia, który od razu chce zdeprecjonować to co napisał Antura. Od razu spacyfikować takie myślenie, że to może być silna mafia, w zarodku. W ogóle do tego mam jeszcze jedno pytanie - bo ja np. ze stwierdzeniem Iaua się nie zgodziłem, a ty mówisz, że źle je interpretuje. To jak powinien je w takim razie interpretować? Bo to co tu piszesz, to jest imo tylko poboczny wniosek na podstawie reakcji Karasia.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 15:44:10 GMT 1
No właśnie miałem Cię pytać, czy czytałeś Tenorka. Bo ja tę edycję pamiętam i pamiętam jak uniewinniany Tenorek wjeżdżał z analizami, za co uniewinniłem go jeszcze bardziej (niesłusznie). Ogólnie jak czytam posty Tasiemca, to sobie myślę "kurwa, dobre to, chyba niewinny", ale potem sobie przypominam Tenorka i zaczynam wątpić. Niech to po prostu będzie Kichot, Centaur i Felietonistka, bo mnie też łeb paruje a robota leży odłogiem. Ale, jeśli padnę zielony, to wykluczasz w takim przypadku Centaura i Felietonistkę w mafii? Nie podoba mi się tutaj to słowo "jeśli" może się przypierdalam, ale ja jak wiem, że padnę zielony, to w życiu bym nie napisał, że "jeśli padnę zielony" xD
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 15:46:06 GMT 1
Felietonistka, to jak masz pewnych Gumpa i Tasiemca, a jest praktycznie koniec D3 co oznacza, że mamy sześć dni rozgrywki, to kto trzeci? Skoro tak zajebiście Ci poszło znalezienie dwóch graczy w D1, to mając taki potencjał detektywistyczny, doświadczenie, mogłeś zbierać materiały przez pozostały czas i ocenić kto tu pasuje do brydża. No to kto w mafii? Cała trójka. Znów stosujesz klasyczną manipulację, która ma doprowadzić do tego by podważyć moje typy tym, że nie jestem w stanie ze 100procentową pewnością podać całego składu mafii. Sorry ale ja na tym poziomie nie będę dyskutował. Jeśli widzę dwóch w miarę pewnych mafiozów to będę ich wskazywał, a nie na siłę klecił trójkę tylko po to by była. znowu mam złe przeczucia przy tym poście, ostatni raz na takim patencie pt. "szukam mafiozów jeden po drugim i nie będę odpowiadał na pytania o pairingi" dostałem w pizdę od jednego mafiozy
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 19, 2023 15:47:27 GMT 1
W ogóle Iau po raz kolejny rzucił ciekawym spostrzeżeniem. Moim zdaniem znów trochę źle je interpretuje, ale ciekawsze jest coś innego. Postawa Karasia, który od razu chce zdeprecjonować to co napisał Antura. Od razu spacyfikować takie myślenie, że to może być silna mafia, w zarodku. W ogóle do tego mam jeszcze jedno pytanie - bo ja np. ze stwierdzeniem Iaua się nie zgodziłem, a ty mówisz, że źle je interpretuje. To jak powinien je w takim razie interpretować? Bo to co tu piszesz, to jest imo tylko poboczny wniosek na podstawie reakcji Karasia. Bo on już zdecydował, że to we mnie z core będzie napierdalał, więc Ty "źle interpretujesz", a ja "deprecjonuję i pacyfikuję myślenie o silnej mafii".
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 15:48:31 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 19, 2023 15:48:31 GMT 1
Ale, jeśli padnę zielony, to wykluczasz w takim przypadku Centaura i Felietonistkę w mafii? Nie podoba mi się tutaj to słowo "jeśli" może się przypierdalam, ale ja jak wiem, że padnę zielony, to w życiu bym nie napisał, że "jeśli padnę zielony" xD Rzucilbym pomidorem ale posty mi się skończyły
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 15:49:58 GMT 1
Napisz jeszcze jednego posta Kichot :>
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 19, 2023 15:52:00 GMT 1
W ogóle Iau po raz kolejny rzucił ciekawym spostrzeżeniem. Moim zdaniem znów trochę źle je interpretuje, ale ciekawsze jest coś innego. Postawa Karasia, który od razu chce zdeprecjonować to co napisał Antura. Od razu spacyfikować takie myślenie, że to może być silna mafia, w zarodku. W ogóle do tego mam jeszcze jedno pytanie - bo ja np. ze stwierdzeniem Iaua się nie zgodziłem, a ty mówisz, że źle je interpretuje. To jak powinien je w takim razie interpretować? Bo to co tu piszesz, to jest imo tylko poboczny wniosek na podstawie reakcji Karasia. no chodziło mi o to, że na podstawie tych spostrzeżeń Iau powinien przede wszystkim uniewinnić Sowę, która gra in plus tego co można by się po niej spodziewać, a przede wszystkim dojść do wniosku, że o wiele bardziej prawdopodobne jest to, że słabi gracze grają słabo w mafii niż że mocni miastowi grają mocno w mieście. on tej konkluzji nie poczynił, a Karaś na niego naskoczył tak jakby bał się, że Antura wyciągnie zupełnie odwrotne wnioski (przynajmniej ja to tak odebrałem)
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 19, 2023 15:54:26 GMT 1
Znów stosujesz klasyczną manipulację, która ma doprowadzić do tego by podważyć moje typy tym, że nie jestem w stanie ze 100procentową pewnością podać całego składu mafii. Sorry ale ja na tym poziomie nie będę dyskutował. Jeśli widzę dwóch w miarę pewnych mafiozów to będę ich wskazywał, a nie na siłę klecił trójkę tylko po to by była. znowu mam złe przeczucia przy tym poście, ostatni raz na takim patencie pt. "szukam mafiozów jeden po drugim i nie będę odpowiadał na pytania o pairingi" dostałem w pizdę od jednego mafiozy ale tu nie chodzi o to, by szukać jeden po drugim, tylko o to, by nie wyrokować w kwestiach, w których nie ma się wyrobionego zdania. Ja jeśli ktoś mi się nie podoba, to nie boję się tego wyrazić, ale takie zmuszanie mnie do tego, bym zawyrokował cały skład mafii jest manipulacją stworzoną tylko po to, by zdeprecjonować dwa wcześniejsze typy i tylko po to Monti to stworzył. być może w mafii jest Kichot, ale dopuszczam również że mózgiem mafii jest jakaś gruba nomen omen ryba.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 15:56:56 GMT 1
W ogóle do tego mam jeszcze jedno pytanie - bo ja np. ze stwierdzeniem Iaua się nie zgodziłem, a ty mówisz, że źle je interpretuje. To jak powinien je w takim razie interpretować? Bo to co tu piszesz, to jest imo tylko poboczny wniosek na podstawie reakcji Karasia. no chodziło mi o to, że na podstawie tych spostrzeżeń Iau powinien przede wszystkim uniewinnić Sowę, która gra in plus tego co można by się po niej spodziewać, a przede wszystkim dojść do wniosku, że o wiele bardziej prawdopodobne jest to, że słabi gracze grają słabo w mafii niż że mocni miastowi grają mocno w mieście. on tej konkluzji nie poczynił, a Karaś na niego naskoczył tak jakby bał się, że Antura wyciągnie zupełnie odwrotne wnioski (przynajmniej ja to tak odebrałem) Ooooooooooooooooooooooo. BARDZO dobrze to powiedziane. Bardzo dobrze. Bo albo Sowa gra KOSMICZNIE na swoje mozliwosci i czyni CUDA, albo jest po prostu niewinny i sie dobrze stara i zasluzyl na uniewinnienie. Bardziej niz typowi miastowi grajcay typowe miasto jak zawsze w miescie (Gary, Kshaq, Monti). CIekawe wnioski. Podobaja mi sie. Fajnie ze tak temat zostal pociagniety. Bedzie trzeba te Sowe poczytac faktycznie, bo nie czytalem i wsadzasz mi te implikacje w usta, ale moze - moze ona jest sluszna.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 19, 2023 16:01:06 GMT 1
W ogóle do tego mam jeszcze jedno pytanie - bo ja np. ze stwierdzeniem Iaua się nie zgodziłem, a ty mówisz, że źle je interpretuje. To jak powinien je w takim razie interpretować? Bo to co tu piszesz, to jest imo tylko poboczny wniosek na podstawie reakcji Karasia. no chodziło mi o to, że na podstawie tych spostrzeżeń Iau powinien przede wszystkim uniewinnić Sowę, która gra in plus tego co można by się po niej spodziewać, a przede wszystkim dojść do wniosku, że o wiele bardziej prawdopodobne jest to, że słabi gracze grają słabo w mafii niż że mocni miastowi grają mocno w mieście. on tej konkluzji nie poczynił, a Karaś na niego naskoczył tak jakby bał się, że Antura wyciągnie zupełnie odwrotne wnioski (przynajmniej ja to tak odebrałem) mocni miastowi grają dobrze w mafii powinno być, strasznie niechlujnie piszę ostatnio.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 16:02:14 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 19, 2023 16:02:14 GMT 1
XDDDD
|
|
|
Rozgrywka
Sept 19, 2023 16:03:10 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 19, 2023 16:03:10 GMT 1
jedno jest na pewno słuszne - idę poczytać Sowę
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 16:04:19 GMT 1
Bo albo Sowa gra KOSMICZNIE na swoje mozliwosci i czyni CUDA jako mafiozo, albo jest po prostu niewinny i sie dobrze stara i zasluzyl na uniewinnienie.
Dopisalem pogrubione, wazne
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 19, 2023 16:06:45 GMT 1
Ale zgadzam sie z Egze.
Silni miastowi w mafi vbeda grali swoja klasyczna mete (jak Tomus w swojej Kuleszowo-Wspominkowej), a silni miastowi niewinni beda w miescie tak samo niewinni.
Z kolei slabi gracze w mafii beda grali slabiutko w miesice i slabo symulowali swoja mete, a w miescie po prostu beda zwylkaclo miastowi.
cool cool
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 16:08:04 GMT 1
W ogóle do tego mam jeszcze jedno pytanie - bo ja np. ze stwierdzeniem Iaua się nie zgodziłem, a ty mówisz, że źle je interpretuje. To jak powinien je w takim razie interpretować? Bo to co tu piszesz, to jest imo tylko poboczny wniosek na podstawie reakcji Karasia. no chodziło mi o to, że na podstawie tych spostrzeżeń Iau powinien przede wszystkim uniewinnić Sowę, która gra in plus tego co można by się po niej spodziewać, a przede wszystkim dojść do wniosku, że o wiele bardziej prawdopodobne jest to, że słabi gracze grają słabo w mafii niż że mocni miastowi grają mocno w mieście. on tej konkluzji nie poczynił, a Karaś na niego naskoczył tak jakby bał się, że Antura wyciągnie zupełnie odwrotne wnioski (przynajmniej ja to tak odebrałem) znaczy tak, co do uniewinnienia sowy na moment obecny się zgadzam, ale drugi wniosek nie do końca jestem w stanie zrozumieć, a tym bardziej przyporządkować sobie do tej gry tzn. zależy co masz na myśli pod stwierdzeniem "słabi gracze". Słabi gracze ogółem? Słabi gracze mafijni? dlaczego to że grają słabo w mafii (swoją drogą kogo miałbyś na myśli w kontekście tej rozgrywki), ma być bardziej prawdopodobne, że mocni miastowi grają mocno w mieście? Z mojego doświadczenia tu wynika, że właśnie mocni miastowi, jeżeli są w mieście, trzymają tu poziom. Miastowy Monti, miastowy lowrider, miastowy Gary, miastowy Volv, whatever. Ale zawsze możesz tego minimum oczekiwać. Imo jest trochę tak, że to właśnie ta mafijna gra jest tajemnicą, bo statystycznie dużo rzadziej jest się mafią, niż miastowym. Mocna gra mocnych miastowych to raczej stała.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 19, 2023 16:08:42 GMT 1
no chodziło mi o to, że na podstawie tych spostrzeżeń Iau powinien przede wszystkim uniewinnić Sowę, która gra in plus tego co można by się po niej spodziewać, a przede wszystkim dojść do wniosku, że o wiele bardziej prawdopodobne jest to, że słabi gracze grają słabo w mafii niż że mocni miastowi grają mocno w mieście. on tej konkluzji nie poczynił, a Karaś na niego naskoczył tak jakby bał się, że Antura wyciągnie zupełnie odwrotne wnioski (przynajmniej ja to tak odebrałem) mocni miastowi grają dobrze w mafii powinno być, strasznie niechlujnie piszę ostatnio. xD ok, to do wyjebania moje pytanie wyżej
|
|