|
Post by Johnny Silverhand on Sept 14, 2023 17:59:51 GMT 1
Na tym etapie jakbyś miał złapanego mafiozę to byłbyś geniuszem lub mafią ( nie licząc spektakularnych wtop i wiadomo że <nick> to mafia).
Kim jest ten <nick>? <nick> - wstaw dowolny nick, czego tutaj nie rozumiesz?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 18:00:29 GMT 1
Mafia zazwyczaj gra z opóźnieniem, ale czy można teraz to zakładać?
Czemu nie.
Ja bym stawiał na wariant opóźniający tak na 1,5 mafioza.
Jeden mafioza opóźniony.
Pół na pół na 2. Jeden mafioza nieopóźniony.
Bazując na wszystkich poprzednich grach i przyśpieszaniu nawet tych co lepszych graczy.
Iau jest gotowy poprzeć przyjęte przeze mnie założenia pomimo, że wyszło mi z nich, że jest w najbardziej podejrzanej trójce. Mozilla mafia. Czemu Firefox a nie Szogun?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 18:02:35 GMT 1
Za wcześnie, nie chcę, żeby ktoś miał trudniejsze wejście w grę, bo się losowo przywaliliśmy do akurat jego postów kreacyjnych, taka osoba ma potem ciężej się uniewinnić (Case Panasiuka, ale znalazłoby się takich przypadków więcej), a ktoś inny ma za to łatwiejsze wejście. Pozwólmy ich tematowi naturalnie się rozwinąć. Propsuję, fajny, rozsądny, miastowy post.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:02:46 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 14, 2023 18:02:46 GMT 1
Myślę, że nikt tutaj nie jest tak złym człowiekiem, żeby specjalnie podjudzać w takiej kłótni, bo to nie była przecież kłótnia o to kto jest w mafii, tylko personalna. Więc to co zarzuca mi Mozilla jest mocnym brakiem wyczucia sytuacji. Zgadzam się, mafia pewnie wolała się nie wtrącać bo skoro miasto się żre od początku to nie ma potrzeby podjudzania
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 14, 2023 18:03:24 GMT 1
Mozilla generalnie przoduje w mocnym braku wyczucia sytuacji
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:03:41 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 14, 2023 18:03:41 GMT 1
<nick> - wstaw dowolny nick, czego tutaj nie rozumiesz? Czyli że wstawię tam nick i ta osoba będzie mafią? OP taktyka w sumie
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 14, 2023 18:04:16 GMT 1
Oddessu to mój ulubiony chińczyk
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 14, 2023 18:07:17 GMT 1
<nick> - wstaw dowolny nick, czego tutaj nie rozumiesz? Czyli że wstawię tam nick i ta osoba będzie mafią? OP taktyka w sumie To miało nakreślić sytuację do poprzednich edycji i dlatego dałem <nick> w takim sensie że ktoś mógł się na początku spektakularnie wpierdolić na tym etapie i wiadomo było że mafia ( gdzie taka sytuacja w której ktoś na starcie się wjebie jako mafioza jest współcześnie to jest wyjątek niż reguła)
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 18:09:35 GMT 1
Przy czym w tym momencie jestem skłonny postawić na niewinność Smashera, Silverhanda, Gumpa, Karasia. Czyli grono podejrzanych mi się zawęża do Iau, Sheo, Firefoxa. Zgadzam się, że raczej cała mafia nie siedzi cicho na początku, więc jestem w stanie się zgodzić, że w pokolorowanej siódemce + Ty (bo też zacząłeś grać i się nie pokolorowałeś, ładna manipulacja ) siedzi jakaś mafia. Myślę, że jedna lub dwie - nie wierzę w mafię super aktywną, prawie zawsze ktoś odstaje, jakiś Pixel, Bolec czy inny tego typu gość. Tylko trochę inaczej ułożyłbym nacisk na uniewinnienia i podejrzenia. To znaczy: za niewinnych mam Ciebie, Gumpa i Firefoxa, Smasher miał kilka fajnych zagrań, więc zakładam, że raczej jest gitem, jest dla mnie najbliżej uniewinnienia. Natomiast Silverhanda bym nie uniewinnił, może to kwestia tego, że pracowałem i nie mogłem poświęcić grze pełni uwagi, ale na tych 8 stronach (bo tyle na razie przeczytałem) nie zarejestrowałem żadnego jego posta, który by pchał grę do przodu. Pamiętam tylko, że się lekko przyklejał do Smashera, tłumacząc mi, że ta agresja to faktycznie kreacja. Iau pisze tak, że go nie rozumiem, zaś Sheo mi zaśmierdział jak przemyślałem swoją interakcję ze Smasherem. Nie no szanujmy się, nie pokolorowałem siebie, bo jak mam siebie podejrzewać, rozkmina jest z mojej perspektywy, oczywiste było dla mnie, że każdy powinien zastosować ją ze swojej. Natomiast cieszy mnie, że ktoś też próbuje tym tropem pokombinować. Iau jest gotowy poprzeć przyjęte przeze mnie założenia pomimo, że wyszło mi z nich, że jest w najbardziej podejrzanej trójce. Mozilla mafia. Czemu Firefox a nie Szogun? Tutaj chciałem go po prostu przypressować, sprawdzić reakcje.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 18:16:36 GMT 1
Myślę, że nikt tutaj nie jest tak złym człowiekiem, żeby specjalnie podjudzać w takiej kłótni, bo to nie była przecież kłótnia o to kto jest w mafii, tylko personalna. Więc to co zarzuca mi Mozilla jest mocnym brakiem wyczucia sytuacji. Przecież to nie kwestia bycia złym człowiekiem tylko dążenia do wygranej. Z drugiej strony w ogóle to imo wiadomo że taka sytuacja prędzej czy później się tak czy inaczej wyjaśni, więc mafia spokojnie mogłaby ugrać coś na próbie zgrywania mediatora.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 18:17:40 GMT 1
<nick> - wstaw dowolny nick, czego tutaj nie rozumiesz? Czyli że wstawię tam nick i ta osoba będzie mafią? OP taktyka w sumie xD Don Kichot chyba miasto, zwykle jak mnie czyjeś posty bawiły to raczej miejskie
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 14, 2023 18:19:18 GMT 1
Myślę, że nikt tutaj nie jest tak złym człowiekiem, żeby specjalnie podjudzać w takiej kłótni, bo to nie była przecież kłótnia o to kto jest w mafii, tylko personalna. Więc to co zarzuca mi Mozilla jest mocnym brakiem wyczucia sytuacji. Przecież to nie kwestia bycia złym człowiekiem tylko dążenia do wygranej. Z drugiej strony w ogóle to imo wiadomo że taka sytuacja prędzej czy później się tak czy inaczej wyjaśni, więc mafia spokojnie mogłaby ugrać coś na próbie zgrywania mediatora. Niby co by mogła ugrać?
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 18:20:18 GMT 1
Przecież to nie kwestia bycia złym człowiekiem tylko dążenia do wygranej. Z drugiej strony w ogóle to imo wiadomo że taka sytuacja prędzej czy później się tak czy inaczej wyjaśni, więc mafia spokojnie mogłaby ugrać coś na próbie zgrywania mediatora. Niby co by mogła ugrać? No nie wiem kurwa, pozycję w mieście na byciu tym rozsądnym? Rusz głową sowa, masz do tego warunki
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 14, 2023 18:21:26 GMT 1
Chyba się zamotałeś, Pożyteczny Dobromir to naturalny kandydat do linczu.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 18:24:06 GMT 1
Chyba się zamotałeś, Pożyteczny Dobromir to naturalny kandydat do linczu. Nie ma tu takiego gracza
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 18:24:36 GMT 1
Zgadzam się, że raczej cała mafia nie siedzi cicho na początku, więc jestem w stanie się zgodzić, że w pokolorowanej siódemce + Ty (bo też zacząłeś grać i się nie pokolorowałeś, ładna manipulacja ) siedzi jakaś mafia. Myślę, że jedna lub dwie - nie wierzę w mafię super aktywną, prawie zawsze ktoś odstaje, jakiś Pixel, Bolec czy inny tego typu gość. Tylko trochę inaczej ułożyłbym nacisk na uniewinnienia i podejrzenia. To znaczy: za niewinnych mam Ciebie, Gumpa i Firefoxa, Smasher miał kilka fajnych zagrań, więc zakładam, że raczej jest gitem, jest dla mnie najbliżej uniewinnienia. Natomiast Silverhanda bym nie uniewinnił, może to kwestia tego, że pracowałem i nie mogłem poświęcić grze pełni uwagi, ale na tych 8 stronach (bo tyle na razie przeczytałem) nie zarejestrowałem żadnego jego posta, który by pchał grę do przodu. Pamiętam tylko, że się lekko przyklejał do Smashera, tłumacząc mi, że ta agresja to faktycznie kreacja. Iau pisze tak, że go nie rozumiem, zaś Sheo mi zaśmierdział jak przemyślałem swoją interakcję ze Smasherem. Nie no szanujmy się, nie pokolorowałem siebie, bo jak mam siebie podejrzewać, rozkmina jest z mojej perspektywy, oczywiste było dla mnie, że każdy powinien zastosować ją ze swojej. Natomiast cieszy mnie, że ktoś też próbuje tym tropem pokombinować. Podejrzewać siebie wiadomo, że nie będziesz. Ale jak zaznaczasz tych, którzy zaczęli grać, to siebie też zaznacz i najwyżej szukając w tej grupie podejrzanych zacznij od napisania, że z tej grupy nie podejrzewasz siebie z oczywistych względów oraz Karasia, bo jest zajebisty, Smashera, bo coś tam, Silverhanda, bo chuj wie, a Gumpa, bo coś tam innego. Tak moim zdaniem byłoby bardziej uczciciwie. I ok, pewnie mam paranoję, bo z jednej strony fajnie grasz i mam Cię za top 3 niewinnych (a nawet liczę, że będziesz top 1 niewinnych do jutrzejszego mordu ), ale z drugiej sobie myślę: "a co jak on chce pchnąć miasto do rozkminiania tej grupy siedmiu aktywnych, a tak naprawdę to tym aktywnym mafiozą jest on? Bo jednak kolorki rzucają się w oczy i jak taka lista się dobrze przyklei, to potem już nikt nie pamięta jak powstała, tylko szuka się mafii na zasadzie: "no ktoś tam musi być". Wiem, trochę science fiction, że coś takiego dzieje się teraz, ale pomyślałem to, więc się dzielę. Czemu Firefox a nie Szogun? Tutaj chciałem go po prostu przypressować, sprawdzić reakcje. I co Ci wyszło (może już pisałeś, to do tego dotrę jak nadrobię)?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 18:26:30 GMT 1
Spontaniczna - mafia zaliczyła celowe opóźnione wejście i minimalizowanie aktywności na start, by porozmawiać z sobą w nocy, a potem znowu zmniejszyć aktywność.Kreskówkowa - znowu Volverin z wejściem byleby się wpisać (kreacyjne, bez wartości), i mocne celowe opóźnienie aktywności. Botowa - Klocuch robiący wejście dla wpisania (kreacyjne, bez wartości), i mocne celowe opóźnienie aktywności. Aczkolwiek co jest ważniejsze? Stosunek ilości gry miastowych na samym starcie do stosunku ilości gry mafiozów (w przeliczeniu na członków frakcji) - wychodzi niekorzystnie dla mafii. Wniosek prosty: mafia opóźnia, nic dziwnego, ciężej się pisze posty jako mafiozo.
Nie widziałem jeszcze mafii, która na początku gadałaby między sobą o planie 'ja zacznę później, poczekam jak się rozwinie'. Czemu kłamiesz, żeby pasowało do Twojej tezy? Przecież tam edycja, jak sama nazwa wskazuje, ruszyła spontanicznie. Obaj mafiozi wpisali się na 2. (słownie: drugiej) stronie i ciężko powiedzieć, żeby ktoś przed nimi zaczął grać. I owszem, Aldona z Despero pojawili się o czwartej, ale nie było tak, że wcześniej przez 3 godziny naradzali się na mafijnym: Świętyprzemysław — 25.02.2023 21:32
ino ja na imprezie właśnie jestem
więc w temat teraz nie wejde
egze — 25.02.2023 21:32
spoko
Świętyprzemysław — 25.02.2023 21:32
od jutra dopiero albo jak skończy się impra
egze — 25.02.2023 21:32
gra sie zacznie jutro
wiec bez presji, pogadamy jutro, milej imprezy
Świętyprzemysław — 25.02.2023 21:38
dobra
whatsappa nie mam niestety
egze — 25.02.2023 21:39
dobra moze ogarne tego discorda jakos jutro na telefonie ;p
Świętyprzemysław — 26.02.2023 04:10
siemanko jesteś?
egze — 26.02.2023 04:10
jestem wlasnie posta usmarzylem 😄
Świętyprzemysław — 26.02.2023 04:10
ja też zamierzam XD
ten discord co mamy
jest włączony cały czas?
w sensie ten dla całej społeczności
nie wiem czy sobie tam nie dać offline
żeby nie szło tożsamości wyczaić
egze — 26.02.2023 04:11
no daj sobie offline
moja tozsamosc i tak wyczają
Świętyprzemysław — 26.02.2023 04:11
no dobra
ale jak tam się daje offline
egze — 26.02.2023 04:12
na discordzie nie wiem
Świętyprzemysław — 26.02.2023 04:13
znalazłem
dobra wbijam w temat
btw znam twoją tożsamość
Red nie wiedział, że zamierzamy się ukrywać przed sobą
i mi podał
w pierwszej wiadomośći
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:33:55 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 18:33:55 GMT 1
Robert Karaśmnie iaucta się wydaje miastowy wyglądało to na typowe obruszenie się i jakąś urażoną dumę + frustrację (cisnął tam ostrzej Forrestowi "grasz chujnię") emocjonalne to było a te gry mógł tak po prostu zapamiętać, niekoniecznie kłamać, po co kłamać, jak to właściwie mogło zostać sprostowane rozumiem, jak mafioza kłamie o bieżącej grze, żeby kogoś wjebać do linczu, ale nie widzę sensu kłamania na temat historycznych gier
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:35:48 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 14, 2023 18:35:48 GMT 1
Robert Karaśmnie iaucta się wydaje miastowy wyglądało to na typowe obruszenie się i jakąś urażoną dumę + frustrację (cisnął tam ostrzej Forrestowi "grasz chujnię") emocjonalne to było a te gry mógł tak po prostu zapamiętać, niekoniecznie kłamać, po co kłamać, jak to właściwie mogło zostać sprostowane rozumiem, jak mafioza kłamie o bieżącej grze, żeby kogoś wjebać do linczu, ale nie widzę sensu kłamania na temat historycznych gier Jedno kłamstwo mafiozy nie czyni
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:38:02 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 18:38:02 GMT 1
a Smasher mi też zaplusował odnosząc się do mojej rozpiski niepytany + rzucił tam swoje niegłupie wnioski
niestety niewinności Oh Dae Su nie jestem w stanie dojrzeć
ten strzał we mnie był bez wzmianek w temacie, a teraz, że to prowokacja pressingowa
no i nie klei mi się podejście podczas dyskusji i to przejście z podpalania:
"Nie wiem jak można do kogoś napisać, "o mój Boże, ale ty jesteś beznadziejny" i nie spodziewać się, że zostanie to źle odebrane. "
do, jak już było po wszystkim, tej myśli:
" Już jebać to, dla mnie obaj się nie popisali, ale chcę normalnie móc grać i w ogóle zignorować to wydarzenie. "
|
|