|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 18:38:42 GMT 1
laktator też miasto aż poczułem tę frustrację Miasto: Karaś, Laktator, Forrest Raczej miasto: Silverhand - fajny efforcik, patrzeć, czy będzie umiał zgrabnie uzasadniać podejrzenia w dalszych etapach gry, na razie jest okej Szogun - miał dwa takie niezręczne momenty, które imo cechują częściej miastowych niż mafiozów: 1) nieogarnięcie treści mema, 2) self consciousness w temacie przyjebania się do mnie o przyjebanie do Sowy nie stawiałbym teraz na niewinność: Cenarius - trzeba patrzeć, czy się rozkręci, kojarzę takie drewniane wejścia miastowych, ale trza mi więcej, z tego grona z potencjałem na trafienie wyżej, ale mam przemyślenia, czego od niego oczekuję Ah Dae Su - wejście na środek sceny z teoriami jest dość odważne i jako chyba pierwszy podawanie zwięzłej listy swoich miastowych i podejrzanych jest okej, ale nie podoba mi się potrzeba wzmacniania swoich podejrzeń teoriami z dupy, tak jakby nie mógł wymyślić prawdziwych powodów swoich podejrzeń i uniewinnień na podstawie gry? Smasher - to wejście było tak tryhardowe, że szok xD, w sumie ten tekst teraz, że Cenarius się nie myje też mnie uderzył, po chuj takie coś pisać jak już się pokreowało? Smasher u mnie faluje Najman - mam wrażenie, że w swoich pierwszych czterech postach omijał grę, poczekał aż niewinni (Karaś) i świecznik się trochę wykreują, żeby zobaczyć, co się poniesie i wtedy zaczął dawać content, ale to trochę intuicja/czutka o mnie, prosiłbym o kontropinie Glonarium: Sowa - tu mi nie gra, przyjebałem się do niego (jak wiecie), a on wrócił do tematu, żeby się wytłumaczyć, ale nie czuł potrzeby dać jakiegoś wkładu w grę od siebie niezwiązanego ze mną Kichot Tasiemiec Felietonistka - wróciłem do tego posta i w sumie nie wiem, czy był pisany po rozpoczęciu gry (to by się trochę zgadzało) czy przed (odwołania do Kichota), tak czy siak, jeździć, obserwować To u mnie jest inne pogrupowanie: Niewinni:Oh Dae-su Forrest Gump Raczej niewinni:Firefox Smasher Aktywni, ale nie umiem ich zakwalifikować ani do niewinnych, ani do śmierdzieli:Johnny Silverhand Najman Sowa (bo się uaktywniła w międzyczasie, tak to była glonem) Glony:Felietonistka Don Kichot Tasiemiec Cenarius Śmierdziuchy:Iaucośtam Sheogorath Firefoxik, powiedz mi, czemu aż tak nam się rozjeżdżają opinie? Czemu Cenarius nie wylądował w glonarium? Czemu Iau i Szogun niewinni? Czemu Oh Dae-Su nie jesteś w stanie wrzucić do czystych? Pytam bez złych intencji, podoba mi się Twoja gra, jestem ciekaw po prostu Twoich przemyśleń.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 14, 2023 18:41:35 GMT 1
Karaś, fajnie piszesz, ale typy to ty masz chujowe.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:44:05 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 18:44:05 GMT 1
"Czemu Cenarius nie wylądował w glonarium?" bo mimo tej niskiej objętości, wyraził opinię o grze (mimo kreowania się) , więc odstaje od ludzi, którzy się tylko pokreowali w tamtym momencie o Cenariusie wiemy: 1) podoba mu się Firefox 2) nie podoba mu się Smasher 3) emocjonalność uznaje za sztuczkę mafijną, więc jak rozumiem, nie do końca uniewinnia kogoś z grona Forrest/Iau no i kojarzę takie drentwe wejścia miastowych
e: co do Szoguna to napisałem w tej rozpisce, tamte niezręczności skłaniają mnie ku zaufania mu, mafiozi raczej mają bardziej przemyślaną grę (chociaż sztuczną), a tu takie dwa poślizgnięcia się Szoguna na skórce od banana zwracające na niego uwagę dla mnie są bardziej miastowe
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 18:52:01 GMT 1
Robert Karaś mnie iaucta się wydaje miastowy wyglądało to na typowe obruszenie się i jakąś urażoną dumę + frustrację (cisnął tam ostrzej Forrestowi "grasz chujnię") emocjonalne to było a te gry mógł tak po prostu zapamiętać, niekoniecznie kłamać, po co kłamać, jak to właściwie mogło zostać sprostowane rozumiem, jak mafioza kłamie o bieżącej grze, żeby kogoś wjebać do linczu, ale nie widzę sensu kłamania na temat historycznych gier To może inaczej Iau to taka osoba, która będzie emocjonalna niezależnie od strony. A przynajmniej tak go sobie wyobrażam w mafii, moim zdaniem nie ma innej drogi w jego przypadku. Uważam więc, że co najmniej ta kłótnia go nie uniewinnia. Natomiast wyobrażam sobie, że jako mafiozo mógł chcieć sprowokować taką kłótnię z dupy, żeby móc pokazać swoją emocjonalność, skoro to za to jest najczęściej uniewinniany i po tym rozpoznawany. I może faktycznie nie kłamał, tylko nie sprawdził, ale to też dalej nie zmienia faktu, że wysnuwa bzdurne tezy, które nie mają pokrycia w faktach.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:52:22 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 14, 2023 18:52:22 GMT 1
Karaś, fajnie piszesz, ale typy to ty masz chujowe. Zgadzam się, nie wiem jak jeszcze mnie do niewinnych nie wpisał
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 18:52:49 GMT 1
Karaś, fajnie piszesz, ale typy to ty masz chujowe. Skąd wiesz, że chujowe? Jakie są Twoje?
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:54:23 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 18:54:23 GMT 1
Robert Karaś"Natomiast wyobrażam sobie, że jako mafiozo mógł chcieć sprowokować taką kłótnię z dupy, żeby móc pokazać swoją emocjonalność, skoro to za to jest najczęściej uniewinniany i po tym rozpoznawany." A to nie jest trudne dla mafiozy i nie rzuca się w oczy? W sensie: udawanie emocjonalności.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:57:30 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 14, 2023 18:57:30 GMT 1
Wiadomo, dla mafiozy ta kłótnia była korzystna żeby wykazać jakąś tam aktywność, emocjonalność i odznaczyć się na karcie historii, ale jeśli to była kłótnia między miastowymi to nie dobrze, nie możemy tak się kłócić
|
|
|
Post by Sheogorath on Sept 14, 2023 18:57:35 GMT 1
Z jakiej paki zostałem Szogunem? Jak tak trudno napisać Sheogorath, to można Mości Książe, brzydzi mnie japoniofilia Firefox jakie pośliezgnięcia się masz na myśli? Musiałem coś przeoczyć
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:58:10 GMT 1
via mobile
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 14, 2023 18:58:10 GMT 1
Byłem w odbycie. Powiedział mi, że cieszy się że już nie musi siedzieć z Robertem Karasiem.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 18:59:22 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 18:59:22 GMT 1
Z jakiej paki zostałem Szogunem? Jak tak trudno napisać Sheogorath, to można Mości Książe, brzydzi mnie japoniofilia Firefox jakie pośliezgnięcia się masz na myśli? Musiałem coś przeoczyć O chuj, dopiero teraz zauważyłem, że ten mem od Forresta jest nawiązaniem do mafii,a nie tylko do kreacji, tylko jak głupi myślałem, że punchline będzie na ostatnim slajdzie xD
|
|
|
Post by Sheogorath on Sept 14, 2023 19:04:25 GMT 1
To pierwsze to ok, chociaż mogłem kłamać (nie wiem po co konkretnie, ale mogłem!), ale o jakim poślizgnięciu mowa w tym drugim?
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 19:06:50 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 19:06:50 GMT 1
no to takie jawne obwieszczanie, że zwracasz uwagę na to, co piszesz, imo mniej prawdopodobne, żeby mafioza by się do tego przyznał, bo on musi się kreować na kogoś full miastowego, który pisze, co myśli, bez zastanowienia
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 14, 2023 19:07:44 GMT 1
Niewinni:Oh Dae-su Forrest Gump Raczej niewinni:Firefox Smasher Aktywni, ale nie umiem ich zakwalifikować ani do niewinnych, ani do śmierdzieli:Johnny Silverhand Najman Sowa (bo się uaktywniła w międzyczasie, tak to była glonem) Glony:Felietonistka Don Kichot Tasiemiec Cenarius Śmierdziuchy:Iaucośtam Sheogorath Firefoxik, powiedz mi, czemu aż tak nam się rozjeżdżają opinie? Czemu Cenarius nie wylądował w glonarium? Czemu Iau i Szogun niewinni? Czemu Oh Dae-Su nie jesteś w stanie wrzucić do czystych? Pytam bez złych intencji, podoba mi się Twoja gra, jestem ciekaw po prostu Twoich przemyśleń. Odessu - letnia woda w kranie, nie chce nikomu podpaść, jego opus magnum jest teoria, że w połowie graczy znajduje się przynajmniej 1 mafiozo. Forrest Gump - manipulator, celowo wdał się w konflikt z Ioktanym o byle gówno, żeby zdobyć punkty z naturalności Firefox - dużo didaskaliów, mongolskie teorie na mój temat, podejrzanie ugodowy Smasher - nie mam zdania, środek stawki Johnny Silverhand - wygląda na to, że to jego niewinna wersja, ale ekspertem nie jestem Najman - przemyka na dowcipie i wajbie, powinien być niżej Felietonistka - zgoda Don Kichot - zgoda Tasiemiec - zgoda Cenerius - to samo, co Najman Ioktany - wg mnie taki typowy środek stawki, na żółto Szugorat - tak samo jak Ioktany i Smasher
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 14, 2023 19:11:59 GMT 1
No i Karasia mam niewinnego.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 19:14:31 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 19:14:31 GMT 1
Wiadomo, dla mafiozy ta kłótnia była korzystna żeby wykazać jakąś tam aktywność, emocjonalność i odznaczyć się na karcie historii, ale jeśli to była kłótnia między miastowymi to nie dobrze, nie możemy tak się kłócić A która wersja zaszła wg Ciebie?
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 14, 2023 19:18:11 GMT 1
Panowie, czy wy traktujecie mnie powarznie?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 19:21:14 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 14, 2023 19:21:14 GMT 1
Wiadomo, dla mafiozy ta kłótnia była korzystna żeby wykazać jakąś tam aktywność, emocjonalność i odznaczyć się na karcie historii, ale jeśli to była kłótnia między miastowymi to nie dobrze, nie możemy tak się kłócić A która wersja zaszła wg Ciebie? Wersja nr 2. Wiele przykładów takich kłótni już mamy i były typowo miastowe
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 19:21:22 GMT 1
Robert Karaś mnie iaucta się wydaje miastowy wyglądało to na typowe obruszenie się i jakąś urażoną dumę + frustrację (cisnął tam ostrzej Forrestowi "grasz chujnię") emocjonalne to było a te gry mógł tak po prostu zapamiętać, niekoniecznie kłamać, po co kłamać, jak to właściwie mogło zostać sprostowane rozumiem, jak mafioza kłamie o bieżącej grze, żeby kogoś wjebać do linczu, ale nie widzę sensu kłamania na temat historycznych gier To może inaczej Iau to taka osoba, która będzie emocjonalna niezależnie od strony. A przynajmniej tak go sobie wyobrażam w mafii, moim zdaniem nie ma innej drogi w jego przypadku. Uważam więc, że co najmniej ta kłótnia go nie uniewinnia. Natomiast wyobrażam sobie, że jako mafiozo mógł chcieć sprowokować taką kłótnię z dupy, żeby móc pokazać swoją emocjonalność, skoro to za to jest najczęściej uniewinniany i po tym rozpoznawany. I może faktycznie nie kłamał, tylko nie sprawdził, ale to też dalej nie zmienia faktu, że wysnuwa bzdurne tezy, które nie mają pokrycia w faktach. Imo ta kłótnia nie była celowa, jestem w stanie sobie wyobrazić, że to tłumaczenie OMGUSa rzeczywiście poszło bez namysłu nad tym, kto to zrozumie, a kto nie. No a że akurat trafiło na kogoś z krótkim lontem, to się potoczyło tak a nie inaczej. Paradoksalnie mimo że sporo mi się nie podobało w tym co laktator pisał w trakcie, to wyszedł chyba ostatecznie na plus w tym wszystkim Forrest też, chociaż on zwyżkował mi trochę tam wcześniej, z tego co pamiętam.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 19:21:33 GMT 1
Panowie, czy wy traktujecie mnie powarznie? Nie, a o co chodzi?
|
|