Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 12:42:05 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 20, 2023 12:42:05 GMT 1
kurwa, już nie wiem
ta odpowiedź Cenariusa dała mi takie wajby niezrozumiałego miastowego, że szok
takie "tłumaczę się, już nie mam siły, co powiem, to obrócicie przeciwko mnie"
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 20, 2023 12:44:26 GMT 1
Jeszcze tak sobie myślę, że kurwa. Mieć w niewinnych od wczesnych faz gry cały aktualny core miasta, pokrywać się z podejrzeniami całej reszty i do nich aktywnie dążyć, to by w przypadku mafii przecież było debilne i samobójcze zachowanie. I tego nikt nie widzi. Ja nie wiem o chuj tu wszystkim chodzi, ale na pewno nie o racjonalizm. Prędzej o jakieś racjonalizacje tu jest w sumie racja a kogo Ty byś widział do zlinczowania w tym cyklu? jak oceniasz wydarzenia przedlinczowe? Teraz jako mafia to bym zignorował tą wiadomość i odpisał za kilka godzin że niby nie czytałem. W międzyczasie bym sobie wszystko poukładał w głowie i odpisał kwieciście, bo wiem że od tej odpowiedzi może dużo zależeć. A tak to mam to w dupie i możecie mnie linczować, ja już straciłem przyjemność z dalszej gry, a grono mafii myślę że już znam i jest to Tasiemiec i Gump. Z drugiego rzutu wchodzi Kichot lub lau, bo faktycznie chłop sobie dalej pogrywa z tą ilością postów. Całość muszę przeczytać żeby odpowiedzieć jakościowo, ale dzisiaj to mi się nie chce.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 12:47:43 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 20, 2023 12:47:43 GMT 1
Cenarius wczoraj ode mnie plusa zebrał tym że nie próbował wykręcić się z kolejki
Natomiast no jak uznamy że i Cenarius, i Kichot niewinni, no to już jest ciekawie, bo się trzeba zwrócić w stronę reszty
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 12:50:41 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 20, 2023 12:50:41 GMT 1
Cenarius wczoraj ode mnie plusa zebrał tym że nie próbował wykręcić się z kolejki Natomiast no jak uznamy że i Cenarius, i Kichot niewinni, no to już jest ciekawie, bo się trzeba zwrócić w stronę reszty no i to byłaby jego pierwsza mafia w tym community a w swojej to dekadę temu grał a my tu który dzień już napierdalamy, jutro tydzień? jaki endurance by musiał mieć
|
|
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 12:53:42 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 20, 2023 12:53:42 GMT 1
Mi Cenarius zaplusował tym, że chciał mnie wepchnąć przed siebie i "gg" tak jakby faktycznie myślał, że jestem mafią i chciał szybko skończyć grę. Jeśli to byłaby mafijna zagrywka, a przedemną padłby tasiemiec jako czerwony i Centaur byłbym ostatnim mafiozą, to jedyne co bym tym zyskał to przesunięcie się o jedno miejsce w kolejce, a i tak by został zlinczowany zaraz po mnie. Przedłużanie gry bez sensu. To nie jest moim zdaniem tak proste. Ja kiedyś byłem w zasadzie spalony od dnia pierwszego, może drugiego, a padłem w 8. linczu, bo zawsze udawało się kogoś wepchnąć przed siebie. Może mafia na to liczyła? A może nie planowali tak dalekosiężnie, tylko chcieli odjebać Ciebie, będzie 6-3 i potem się zobaczy. Mnie ten Centaur nie pasuje mocno. Jeśli mam szukać kogoś, kogo nie uniewinnia nic, to on jest taką osobą w tej edycji. Bo tak poza tym: -Firefox - mocne rozkminy, zaangażowanie, dużo procesów myślowych. -Adam Smasher - to samo. -Forrest Gump - emocjonalne wybuchy, napierdalanka z Felą, do tego gra duuużo lepiej niż Glorfindel, a już Glorfindel został ogłoszony najlepszym mafiozą, którego udało się zlinczować w historii tego forum. -Don Kichot - mafia wczoraj chciała go wyjebać. -Sowa - naturalna gra, do tego byłby to niebywały progres po Hobbicie, ludzie aż tak z edycji na edycję się nie poprawiają. -Iau - strumień świadomości -Tasiemiec - no też mało go uniewinnia, ale jednak część postów wczoraj i przedwczoraj miał dobrych. Tak więc ja uważam, że ten Centaur nie może być uniewinniany, nie przy takiej grze. Edit: Bo bądźmy szczerzy, jeśli będzie meczówka to raczej będzie wyglądać tak: Karaś, Gump, Firefox/Sowa No chyba że w meczówce będą 4 osoby to wtedy i Firefox i Sowa Czemu Ty już do meczówki wybiegasz? I to w takim składzie? Po prostu chodziło mi o to, że nie ważne co zrobi do meczówki na pewno zostanie zlinczowany, więc przedłużanie tego celowo nie miałoby sensu, nie wiem co musiałby zrobić zeby tam sie znaleźć
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 20, 2023 12:54:16 GMT 1
Trochę się powkurwiać i już zaczynacie się zastanawiać. I potem jeszcze powiecie, że to nie emocje tylko racjonalizm wami rządzi. Śmiechu warte.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 12:55:05 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 20, 2023 12:55:05 GMT 1
Trochę się powkurwiać i już zaczynacie się zastanawiać. I potem jeszcze powiecie, że to nie emocje tylko racjonalizm wami rządzi. Śmiechu warte. mną akurat emocje często xd chyba najbardziej emocjonalnym tu graczem jestem
e: w sumie słynę ze łzawego posta xd
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 20, 2023 13:05:00 GMT 1
W celu rozładowania własnych emocji odpowiem na pytanie "co ma Piernik do Wiatraka": ja byłbym ostrożny z uniewinnianiem Kichota przypomina mi się ślepo-kulawa, gdzie chcieli się wyjebać nawzajem od początku i jak daleko Bolec na tym dojechał poza tym w Kichocie mi sporo rzeczy nie gra, widziałem tam jego miejskie odruchy (np. to, że sobie sięgnął po testament Silverhanda), ale fakt unikania gry, tłumaczenia się pracą, poziom tej śmiechoanalizy nie pozwala mi o nim myśleć spokojnie
|
|
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 13:05:03 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 20, 2023 13:05:03 GMT 1
Trochę się powkurwiać i już zaczynacie się zastanawiać. I potem jeszcze powiecie, że to nie emocje tylko racjonalizm wami rządzi. Śmiechu warte. Znaczy no, ja dalej uważam że wszystko co pisałem wcześniej ma rację bytu xD Ale zgadzam się również z szanownym uż. Sidorem który twierdzi, że to w znakomitej części gra intuicji, a nie jakiegoś, ha tfu, racjonalizmu I czasem właśnie te emocjonalne rzeczy trzeba brać pod uwagę, ocenić na ile są szczere i nimi się kierować, szczególnie jeśli inne aspekty rozgrywki akurat w tej edycji u ciebie do mnie nie przemawiają Racjonalnie to ja wyjebałem z gry Rudego zamiast Wiśniaka
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 13:13:55 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 20, 2023 13:13:55 GMT 1
w ogóle progresja Felietonistki w sprawie tasiemca "mafia to Gump, Tasiemiec i gruba ryba" walone regularnie wielka pewność a w czasie linczu "nie no hehe ten Tasiemiec fajne analizki robił, nie wywalę go" Tasiemca nie chcę ubijać po tym co dziś robi, Centaura mam za zagubionego ale raczej miastowego, jak mam paść, to wolę sprawdzić tego Kichota.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 13:20:13 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 20, 2023 13:20:13 GMT 1
tylko że Cenariusa też nie chciał wywalić?
a wtedy była duża szansa, nie? na front cenariusowy skuteczny
muszę zobaczyć, jak to wyglądało przed linczem
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 13:27:50 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 20, 2023 13:27:50 GMT 1
+ rozumiem scum!Tasiemca, jeśli nie chciałby wyjebać Felietonistki
ale
- zamiast siedzieć cicho i zbierać front Cenarius/Kichot o niej nie wspominając - on ją jawnie broni, i to jeszcze, czy pojebało Karasia xD - to wyzwisko do Centaura o meli w ryj" no w mafii trzeba mieć jaja, raczej miastowy broniący się tak powie ("spierdalaj Wiśnia")- bo mafia chce zachować pozę tego racjonalnego?
a Iau tam w norze
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 20, 2023 13:54:14 GMT 1
w ogóle progresja Felietonistki w sprawie tasiemca "mafia to Gump, Tasiemiec i gruba ryba" walone regularnie wielka pewność a w czasie linczu "nie no hehe ten Tasiemiec fajne analizki robił, nie wywalę go" No i tu już widzę, że pojawia się problem z Twoim tokiem myślenia w stylu "hehe, fajne analizki robił". Bo Ty nawet nie próbujesz zastanowić się nad tym, jakie motywacje wtedy mógł mieć Feli. Myślisz zerojedynkowo, że skoro chciał mi dać czas, to ja muszę być, hehe, w mafii. Nie pomyślisz nawet o tym, że to typ, który na pewno liczył głosy i gdy chce to trzyma nerwy na wodzy i spokojnie mógł zobaczyć, że pójście w Kichota jest jego jedyną szansą na przeżycie, bo wyczuł, że ze mnie te głosy schodzą (ja byłem wtedy zajęty obrażaniem Centaura). Albo jeszcze inaczej. Widząc jak zaczyna kształtować się front na siebie, to postanowiła mnie przetrzymać przy życiu, bo ja nawet w momencie gdy się ratowałem, nie chciałem na nią zagłosować. Wtedy eliminuje Kichota, który być może, okaże się niewinnym i zyska jeden dzień, wrzucając mnie na karuzelę. I Ty mi najpewniej odpowiesz, że no hehe, ale wtedy ona by i tak poleciała następna. Tak, ale miałaby dwóch niewinnych wepchniętych przed siebie i byłaby już meczówka. 4 vs 3, perfidna mafia mogłaby przekonać jedną osobę (dajmy na to Sowę) i mają wina. Tak w ogóle to polecam Ci się skupić na tym co będzie po mojej niewinności, bo na razie to większość swojej uwagi koncentrujesz na wyszukiwaniu kolejnych argumentów za moją winą, gdzie ja jestem już w zasadzie martwy. Rozumiem Twoją podjarkę, bo miałeś udział przy zlinczowaniu mafiozy, ale Ty siebie stawiasz w pozycji jakiegoś bohatera, a prawda jest taka, że dobiłeś piłkę do pustej bramki po wspaniałej akcji kolegów składającej się z 40 podań z wymiennością pozycji. Zejdź na ziemię, byczku.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 14:09:15 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 20, 2023 14:09:15 GMT 1
@tasiemiec czyli taka klasyczna mafia wg Ciebie to by była, która napierdala w jeden cel, który za szybko nie padnie? nawet nie jeden Felio: w Gumpa, Tasiemca i Karasia jak Ty padasz, to Gumpa, jak Gump to Karaś Iau: w Kichota dwa dni? ale akurat Kichot mógł paść w każdej chwili, co by Iau robił, gdy Kichot pada?
czy Iau szykował grunt/progresje na kogoś innego?
bo jest sens w tym, co piszesz jak Ty byś ją tak jawnie bronił, to mogłaby Cię pociągnąć za sobą, spleść Wasze losy a Cenarius miał ją za yellowreada, więc jakby mniejszy sens go aż tak bronić tylko jaki sens miała gra Felietonistki? przecież to jest do odjebania ale w sumie mimo wszystko dwa dni pożyła, prawie trzy, więc nie taka głupia strategia? Robert Karaś kojarzysz przypadki, gdy aż tak jawnie by mafioza bronił mafiozy? takimi wybuchami jak Tasiemiec Felio?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 20, 2023 14:10:27 GMT 1
To nie jest moim zdaniem tak proste. Ja kiedyś byłem w zasadzie spalony od dnia pierwszego, może drugiego, a padłem w 8. linczu, bo zawsze udawało się kogoś wepchnąć przed siebie. Może mafia na to liczyła? A może nie planowali tak dalekosiężnie, tylko chcieli odjebać Ciebie, będzie 6-3 i potem się zobaczy. Mnie ten Centaur nie pasuje mocno. Jeśli mam szukać kogoś, kogo nie uniewinnia nic, to on jest taką osobą w tej edycji. Bo tak poza tym: -Firefox - mocne rozkminy, zaangażowanie, dużo procesów myślowych. -Adam Smasher - to samo. -Forrest Gump - emocjonalne wybuchy, napierdalanka z Felą, do tego gra duuużo lepiej niż Glorfindel, a już Glorfindel został ogłoszony najlepszym mafiozą, którego udało się zlinczować w historii tego forum. -Don Kichot - mafia wczoraj chciała go wyjebać. -Sowa - naturalna gra, do tego byłby to niebywały progres po Hobbicie, ludzie aż tak z edycji na edycję się nie poprawiają. -Iau - strumień świadomości -Tasiemiec - no też mało go uniewinnia, ale jednak część postów wczoraj i przedwczoraj miał dobrych. Tak więc ja uważam, że ten Centaur nie może być uniewinniany, nie przy takiej grze. Edit: Czemu Ty już do meczówki wybiegasz? I to w takim składzie? Po prostu chodziło mi o to, że nie ważne co zrobi do meczówki na pewno zostanie zlinczowany, więc przedłużanie tego celowo nie miałoby sensu, nie wiem co musiałby zrobić zeby tam sie znaleźć Jeszcze raz, jaka meczówka w składzie Karaś, Gump, Firefox/Sowa? Kto tam miałby być w mafii? Jaki ciąg linczów i mordów Cię do tej meczówki doprowadził? Kurwa, typie, mam naprawdę spore przekonanie, że jesteś niewinny i że mafia chciała Cię wczoraj wyjebać. Raczej nie widzę, żebyś padł niedługo w linczu, w mordzie oczywiście też nie padniesz, więc zacznij kurwa myśleć. Drugi raz z rzędu prawdopodobnie znalazłeś się w sytuacji, w której dojdziesz do kluczowych faz rozgrywki. Raz dzięki mechanicznemu uniewinnieniu, teraz dzięki takiemu a nie innemu układowi wczorajszego linczu. Poprzednio prawie spierdoliłeś meczówkę, więc ostrzegam, że jeśli spróbujesz coś takiego odpierdolić tym razem, to zrobię wszystko, żeby z Tobą więcej nie grać.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 20, 2023 14:19:14 GMT 1
@tasiemiec czyli taka klasyczna mafia wg Ciebie to by była, która napierdala w jeden cel, który za szybko nie padnie? nawet nie jeden Felio: w Gumpa, Tasiemca i Karasia jak Ty padasz, to Gumpa, jak Gump to Karaś Iau: w Kichota dwa dni? ale akurat Kichot mógł paść w każdej chwili, co by Iau robił, gdy Kichot pada?
czy Iau szykował grunt/progresje na kogoś innego?
bo jest sens w tym, co piszesz jak Ty byś ją tak jawnie bronił, to mogłaby Cię pociągnąć za sobą, spleść Wasze losy a Cenarius miał ją za yellowreada, więc jakby mniejszy sens go aż tak bronić tylko jaki sens miała gra Felietonistki? przecież to jest do odjebania ale w sumie mimo wszystko dwa dni pożyła, prawie trzy, więc nie taka głupia strategia? Robert Karaś kojarzysz przypadki, gdy aż tak jawnie by mafioza bronił mafiozy? takimi wybuchami jak Tasiemiec Felio? Z takimi wybuchami? To chyba tylko licz tak bronił jako American Dream, ale on tam emocjonalnie bronił siebie, jeśli kolegów, to przy okazji. Przynajmniej tak to pamiętam. Ja w tamtej edycji nie grałem, spędziłem ją na cmentarzu, bo oczywiście mimo braku czasu i tak się nie powstrzymałem i śledziłem.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 14:22:45 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 20, 2023 14:22:45 GMT 1
a na ile Iau i Kichot mogli udawać? czy to nie do udania
Iau wspominał kiedyś "szkoda, że nie gram, bo chciałbym trafić do mafii i zrobić tam Rimbaud vs Pinsa"
w tej grze właściwie Iau go jebał, a Kichot odpowiadał zdawkowo
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 20, 2023 14:31:45 GMT 1
To nie jest moim zdaniem tak proste. Ja kiedyś byłem w zasadzie spalony od dnia pierwszego, może drugiego, a padłem w 8. linczu, bo zawsze udawało się kogoś wepchnąć przed siebie. Może mafia na to liczyła? A może nie planowali tak dalekosiężnie, tylko chcieli odjebać Ciebie, będzie 6-3 i potem się zobaczy. Mnie ten Centaur nie pasuje mocno. Jeśli mam szukać kogoś, kogo nie uniewinnia nic, to on jest taką osobą w tej edycji. Bo tak poza tym: -Firefox - mocne rozkminy, zaangażowanie, dużo procesów myślowych. -Adam Smasher - to samo. -Forrest Gump - emocjonalne wybuchy, napierdalanka z Felą, do tego gra duuużo lepiej niż Glorfindel, a już Glorfindel został ogłoszony najlepszym mafiozą, którego udało się zlinczować w historii tego forum. -Don Kichot - mafia wczoraj chciała go wyjebać. -Sowa - naturalna gra, do tego byłby to niebywały progres po Hobbicie, ludzie aż tak z edycji na edycję się nie poprawiają. -Iau - strumień świadomości -Tasiemiec - no też mało go uniewinnia, ale jednak część postów wczoraj i przedwczoraj miał dobrych. Tak więc ja uważam, że ten Centaur nie może być uniewinniany, nie przy takiej grze. Edit: Czemu Ty już do meczówki wybiegasz? I to w takim składzie? "Tak więc ja uważam, że ten Centaur nie może być uniewinniany" Piszesz "więc", zatem z czego to jest wniosek? Z tego że innych uniewinniłeś? Kurwa z logiki poczyniona. Z tego, że inni zrobili rzeczy, które uznaję za uniewinniające. U Ciebie takowych nie znajduję, więc nie możesz być uniewiniony. I oczywiście to się jasno da wyczytać z mojego posta, ale lepiej napisać coś o kurwieniu logiki. Mam wrażenie jakbym gadał z Felietonistką, doczepić się do słówka, wkurwić rozmówcę.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 20, 2023 14:35:06 GMT 1
Dobrze, że grillujecie mój temat - mozna sprawdzic ile mafiozów sie podczepia watpliwosciami (czy nie), a nie ma co mi ułatwiać meczówek! A może to ja was jebie najlepszą mafią w historii? Hehehe, nie no, słabiuchna strasznie by była Obiecalem ze przeczytam dzisiaj Tasiemca to przeczytam chociaż czasu duzo nie mam, a do roboty w robocie sporo
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 20, 2023 14:35:19 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 20, 2023 14:35:19 GMT 1
jeśli Iau + Cenarius
to się spozycjonowaliby na antagonizm
Cenarius: team Mozilla, anty Gump
Iau: team Gump, anty Mozilla
żebyśmy zrobili napierdalankę i głowy pod topór
i Cenarius oskarża Gumpa bardzo płytko: "no dla mnie to nie jest Glorfindel" - od kiedy Cenarius oskarża na podstawie tożsamości? tam nie padało dużo argumentów
a Cenarius to analityczny gość, oskarża na podstawie przemyśleń/zachowań
zwłaszcza że to byłby Glorfindel na resorach
|
|