Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 22, 2023 15:05:50 GMT 1
Kup lepszą ładowarkę, może taką pionowo stojąca i stabilizująca telefon, to nieważne jak wtyk masz rozjebany - będziesz mógł ładować teleofn, bo mikro-ruchy go nie odlacza od ladowania. Co do szybkosci to nie pomoge. Sam mam jeden stary telefon ktory ma z 5 lat, to praktycznie kazda chwila gdy go nie uzywam to jest na ładowaniu i 3h słuchania muzyki wytrzymuje, a zwyklego uzywnaia max 1 dzien : d tak czy siak jak bateria jest tak dojebana to nie zaczniesz jej szybciej ładować, chyba ze quick chargem z najlepszej ładowarki, ale to watpliwe by dzialalo przy takim zjechaniu
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 22, 2023 15:07:59 GMT 1
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 22, 2023 15:10:49 GMT 1
Kup lepszą ładowarkę, może taką pionowo stojąca i stabilizująca telefon, to nieważne jak wtyk masz rozjebany - będziesz mógł ładować teleofn, bo mikro-ruchy go nie odlacza od ladowania. Co do szybkosci to nie pomoge. Sam mam jeden stary telefon ktory ma z 5 lat, to praktycznie kazda chwila gdy go nie uzywam to jest na ładowaniu i 3h słuchania muzyki wytrzymuje, a zwyklego uzywnaia max 1 dzien : d tak czy siak jak bateria jest tak dojebana to nie zaczniesz jej szybciej ładować, chyba ze quick chargem z najlepszej ładowarki, ale to watpliwe by dzialalo przy takim zjechaniu Jak już mi się uda ułożyć telefon w pozycji, która mu odpowiada (i to samo z ładowarką), to szybkie ładowanie działa. Np. całkiem fajnie się ładuje na ładowarce od laptopa. Natomiast kurewsko mnie irytuje, że każdy mały ruch (albo wibracja, bo przyszedł sms) przerywa ładowanie. A najśmieszniejsze jest to, że oprócz tej ładowarki od laptopa, to najlepiej styka taka ładowarka od poprzedniego telefonu. Tylko ona niestety ładuje właśnie 5h z 20% do 100%.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 15:20:37 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 22, 2023 15:20:37 GMT 1
ogólnie jeśli to nie jest uszkodzenie fizyczne, tylko brud, to można spróbować combo sprężone powietrze (dmuchnąć w port) + delikatnie wydłubać brud wykałaczką/jakimś plasticzkiem (tak, jakbyś chciał wydłubać coś z zęba, ruchem w górę, wydobującym) jak nie masz tego powietrza, to można bez niego czy Twój telefon obsługuje ładowanie bezprzewodowe? mógłbyś kupić jakąś tanią ładowarkę indukcyjną, skoro to tymczasowe rozwiązanie, ale one nie ładują tak szybko jak kabel a najlepiej weź ze sobą tę ładowarkę od laptopa
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 22, 2023 15:31:34 GMT 1
ogólnie jeśli to nie jest uszkodzenie fizyczne, tylko brud, to można spróbować combo sprężone powietrze (dmuchnąć w port) + delikatnie wydłubać brud wykałaczką/jakimś plasticzkiem (tak, jakbyś chciał wydłubać coś z zęba, ruchem w górę, wydobującym) jak nie masz tego powietrza, to można bez niego czy Twój telefon obsługuje ładowanie bezprzewodowe? mógłbyś kupić jakąś tanią ładowarkę indukcyjną, skoro to tymczasowe rozwiązanie, ale one nie ładują tak szybko jak kabel a najlepiej weź ze sobą tę ładowarkę od laptopa Chyba wezmę tę ładowarkę laptopową. Co do czyszczenia, to próbowałem kilka razy wykałaczką, teraz też to zrobiłem. Pomaga minimalnie (mniej starannie muszę potem odkładać telefon jak go podłączę) i na krótko. Sprężonego powietrza nie mam, ale może kumpel będzie miał, to spróbuję. A czy obsługuje bezprzewodowe? Nie wiem, nie znam się. Nie jest też tak, że mi pada po jakichś 2h, ale takie 5h nawigacji sprawia, że dość mocno się rozładowuje niestety. Dobra, kończę pracę, jadę do domu, jem obiad i wyjeżdżam. Głos zostawiam na Iau i będę się starał zaglądać. Stery oddaję Firefoxowi, tak jak pisałem. Tylko proszę bez dyktatury, póki szukamy 2 mafiozów i mamy w grze Iau, Cenariusa i Tasiemca nie ma co szukać kwadratowych jaj, więc ufaj Smasherowi i Gumpowi. Zdecydujcie, co jest najlepsze na jutro. Dla mnie oba lincze: Cenarius i Iau mają swoje plusy i minusy, więc nie będę się wkurzać, jeśli wybierzecie inaczej niż ja i nie traficie. Tasiemca bym nie chciał w pierwszej kolejności, bo jak niewinny, to będzie chujowo.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 15:35:11 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 22, 2023 15:35:11 GMT 1
Dzięki, trzymaj się.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 16:25:21 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 22, 2023 16:25:21 GMT 1
no ta, ale ona dalej ten głos posyłała przy mniejszej liczbie graczy ten głos zyskiwał na coraz większym znaczeniu mogliby Cię przegłosować Cenarius z Iau wraz ze wsparciem kogoś z trójki ja/Smasher/Gump Tak, ale spójrz na to z innej perspektywy. Zakładając, że w mafia jest w trójce Ja-Lau-Centaur, to zabicie Sowy daje jedynie nie to, że miasto może zlinczować najpierw mnie. Potem zostaje 3 vs 2 ale wciąż zostaje Lau i Centaur. I oni są na świeczniku i muszą stawać na chuju, żeby przekonać kogoś do wepchnięcia kogoś z core przed nich. Czy Sowa dałaby się przekonać? Nie wiem, musiałbym dokładniej ją przeczytać. Czy Karaś dałby się przekonać? Pewnie bardzo ciężko, ale on jakieś tam backflipy już rozkminiał. Gump? No tutaj ciężko mi wyrokować po ostatnich postach, ale trochę „podszczypywał” Smashera. Firefox? No Ty przedwczoraj leciałeś mocno po Gumpie. Smasher? Nie wiem, musiałbym dokładniej go przeczytać. Z kolei zakładając, że jedna mafia jest w corze, to rzeczywiście lepiej byłoby trzymać tę Sowę jak najdłużej, bo ona pewnie i tak naparzałaby we mnie, więc wystarczyłoby niewinnego z dwójki Lau-Centaur wepchnąć w lincz, a mnie zostawić do meczówki. Ale patrząc z Twojej perspektywy i zakładając, że ja jestem w mafii z dwójki Lau-Centaur, to z jednej strony pozbyłbym się walącej we mnie Sowy, ale z drugiej all eyes on me, a drugi ziomek i tak jest na świeczniku. I z Twojej perspektywy największy sens miałoby ubijanie Sowy w sytuacji, gdy ja byłbym w mafii z kimś z coru. Bo wtedy mafia pozbywa się walącego we mnie Sowę, ja wprawdzie lecę w linczu, ale drugi mafijny ma w zanadrzu dwa asy w rękawie w postaci Laua i Centaura. Kurwa z logiki detected. Sowa była za głosowaniem na ciebie i Gumpa, który jest w core. Aktualnie w core zostają Karaś i Smasher, którzy dożyją najdłużej, bo niestety grają beznadziejną partię bez poszerzania swoich horyzontów. Stawiam dolary przeciw orzechom, że w następnym mordzie poleci Firefox. Karaś i Smasher nie przyjmą do wiadomości, że w mafii może być ktoś z core, w domyśle Gump i to dlatego właśnie przeżyli ostatni mord. Mafia teraz staje na chuju, żeby kolejka wyglądała Lau+Cenarius w dowolnej kolejności jeśli w mafii jest Tasiemiec lub Tasiemiec+Cenarius jeśli w mafii jest Lau. Coraz bardziej mi się to klei, Sowa zgadła w 100%.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 16:31:03 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 22, 2023 16:31:03 GMT 1
to teraz wystarczy napisać kto staje na chuju i znajdziesz mafię w sumie
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 16:31:58 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 22, 2023 16:31:58 GMT 1
I znowu sie dzieje to co mowilem: MA PANICK MODE -> Mafia Nie ma panick mode i wystrzeliwuje sie z postów i wyjebane -> MAFIA wy nie gracie w mafie xD tylko w szukanie sobie kolegów i na podstawie empatii uniewinnianie i uwiniannie ludzi, tyle lat w piach Kurde ale to prawdziwe i dobrze napisane.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 16:40:56 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 22, 2023 16:40:56 GMT 1
+ też fakt, że on miał iść na emeryturę? wtedy potwierdzałoby, że on aż tak nie napierdala ---- pamietaj ze Monteusz gral 2 edycje na raz na poczatku Ja gram 10 naraz i jakoś sobie radzę. no tak, bo miastowy grajac miastowo normalnie miastowo ma miec refleksje xd jak zawsze tak gral w kazdej przez siebie granej edycji cos nie halo tutaj widze
Nie no, kurwa, Ty musisz być winny, bo to jest aż niemożliwe, żeby aż tak nie rozumieć drugiej osoby. To właśnie miałem na myśli, że jesteś betonem i że tutaj na początku byłeś zaskakująco elastyczny właśnie, nienaturalnie wręcz. Dla mnie jesteś po prostu w mafii, ale jeśli jesteś niewinny, to brak refleksji, że jest się linczowany jako niewinny jest trochę niezrozumiały. Napierdalasz totalne brednie i nielogiczności, po czym piszesz, że piszesz nielogicznie, bo mafia jest logiczna. No kurwa, ja (chyba) jestem całkiem logiczny a w mafii nie jestem. Tak więc może to jednak nie jest argument za mafijnością bądź nie, tylko to kwestia charakteru, osobowości, mózgu. Podsumowując, skoro jesteś nielogiczny w dydskusjach pomiędzy edycjami, to nie widzę powodu, żebyś jako mafia był logiczny i nie traktuję nielogiczności za argument uniewinniający. Zwłaszcza, że akurat nielogiczny jesteś tam, gdzie Ci wygodnie i z uporem maniaka powtarzasz te same teksty. Akurat moim zdaniem takie zacietrzewienie może być miastowe. Mafia zrobi wszystko, żebyś poczuł się zrozumiany i żeby wszystko było spójne i logiczne.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 16:44:15 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 22, 2023 16:44:15 GMT 1
No to najbardziej niekorzystnie chyba Iau i Tasiemiec wypadają. Lau najgorzej jeśli chodzi o podejście promiastowe, ja najgorzej jeśli chodzi o zwalczanie mafii. Centaur z kolei nie tworzy zbytnio kontentu i nie podejmuje tak otwartej gry, więc też ma mniejsze ryzyko na niemiastowe zagrania. Ja tworzę mnóstwo kontentu autorskiego, ostatnimi dniami coraz więcej. Nie mnie go oceniać, sam zjebałem uniewinnienie Felietonistki w późniejszej fazie, ale najpierw ją hejtowałem, więc jakoś się to żeruje.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 22, 2023 16:47:56 GMT 1
Dobrze, odjebmy mnie dzisiaj (jutro) i nie marnujmy na mnie postów. Nie będę prowadził na nikogo żadnej krucjaty ani żadnej krucjaty w swojej obronie. Przepraszam, że nie podołałem jako miastowy. Prowadzcie dalej dyskusje, jakbym nie żył jako miastowy, dla korzyści miasta - zanim Centurion i zanim Karaś wyjadą i nie będą mogli pisać. Dzięki za gierke, Sorraski, że nie pomogłem Ja już wyjechałem, ale będę starał się pisać. Pozdrowienia z doliny 5 Stawow Polskich!
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 22, 2023 16:52:26 GMT 1
Ja uważam, że najmniejszy wkład w grę ma Cenarius, najbardziej antymiejski jest Iau. Głos mam na tym drugim, natomiast spokojnie możecie mnie w razie czego przegłosować pod moją nieobecność. Cenarius jest innym typem niż Bolec, ale podobnie się prześlizguje. Dla mnie to może nawet bezpieczniejszy typ na mafię. Z kolei Iau wydaje się trochę bardziej ryzykowny, ale z drugiej strony nie wiem, czy nie chciałbym mieć tej bramki zamkniętej, jeśli jest niewinny. Boję się, że jego sianie chaosu* przy potencjalnej meczówce rozjebie nam grę. Wolę go zwyczajnie w tej meczówce nie mieć. Zwłaszcza, że jest tak zajęty. No ale moim zdaniem on po prostu jest w mafii i sieje chaos, kłamie i manipuluje, bo ma w tym cel, a nie że robi to dla sportu, żeby nas wkurwić. *wiem, że mało kto w to uwierzy, ale przydomek Król Chaosu po jednej z edycji na forum Bayernu dostał (wraz ze Złotą Amebą) Volverin. A on siał tam ze 25% tego chaosu, co Antura tutaj. Ale on był niewinny i robił to, bo się za mocno wczuł. Daję dużo swoich analiz i wniosków. Wkład jest niski z tego powodu, że autorytet jest niski, a na to wpływu nie mam. Załóżmy jednak, że rzeczywiście gram chujnię, to zapraszam do współpracy. Pomóż mi zagrać lepiej, skoro sobie nie radzę. Porozmawiajmy na dowolny temat, mogę odpisywać bez zwłoki czasowej jak tylko ustalimy godzinę, żebym mógł szybko przeczytać i od razu odpisać.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 22, 2023 16:55:09 GMT 1
Firefox Adam Smasher Forrest Gump Cenarius Wy graliście w discordowej albo tej z Wiśniakiem, część w obu. Tam Antura był niewinny, czy tam też tak bardzo nie rozumiał, co inni chcą przekazać? W discordowej nie mógł mylić tożsamości, ale jak to wyglądało w Wiśniakowej? W discordowej był bardzo merytoryczny i zaangażowany. Przepychał agendę, że kurwidołek=mafia, ale robił to bez wkurwiania i nierozumienia ludzi. W Wiśniowej była dziwna sytuacja, że chłop był zupełnie niewidzialny dla reszty stawki. Tam wrzucał swoje analizy i w sumie na tym się kończyło. Czyli inny sposób gry w obu partiach, ale w drugiej był detektywem i to może przez to. Teraz gra jeszcze coś innego, czego sam nie rozumiem.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 22, 2023 17:00:20 GMT 1
Jeśli chodzi o lincz na mnie to myślałem o tym dzisiaj i właściwie nie miałbym nic przeciw poza tym, że zrobi się nieco ciasno, bo odpali się meczowka. Zakładając twista, a ja go aktualnie zakładam, miasto wtedy przegrywa, bo tak jak pisałem wyżej, przy życiu zostali ludzie nie wierzący w możliwość twista.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 17:05:08 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 22, 2023 17:05:08 GMT 1
Jeśli chodzi o lincz na mnie to myślałem o tym dzisiaj i właściwie nie miałbym nic przeciw poza tym, że zrobi się nieco ciasno, bo odpali się meczowka. Zakładając twista, a ja go aktualnie zakładam, miasto wtedy przegrywa, bo tak jak pisałem wyżej, przy życiu zostali ludzie nie wierzący w możliwość twista. a gdzie byłby twist?
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 22, 2023 17:10:24 GMT 1
Jeśli chodzi o lincz na mnie to myślałem o tym dzisiaj i właściwie nie miałbym nic przeciw poza tym, że zrobi się nieco ciasno, bo odpali się meczowka. Zakładając twista, a ja go aktualnie zakładam, miasto wtedy przegrywa, bo tak jak pisałem wyżej, przy życiu zostali ludzie nie wierzący w możliwość twista. a gdzie byłby twist? Jeśli jest twist to Gump 80%, Smasher 20%. Aktualnie jestem zdania, że mafia to Tasiemiec i Gump, nie od dziś z resztą.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 17:13:48 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 22, 2023 17:13:48 GMT 1
Tasiemiec gra odtwórczo. W grze wcześniej się bulwersowalem, że co ja napisałem to zaraz on pisał. Ja go atakowałem, to i on zaczął. Ja przestałem i on przestał. Piszę z glowy, więc konkretnych cytatów musiałbym poszukać, ale możecie sami przeanalizować jego grę pod tym kątem, może dojdziecie do podobnych wniosków.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 17:14:32 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 22, 2023 17:14:32 GMT 1
to dobrze się rozkłada bo według tego co liczę i nie zakładając jeszcze Smashera/Firefoxa/Karasia, tym się zajmę później
i zakładając że ja się wykluczam z Iau
konsekwentne lincze na jednym z dwójki
Iau/Centaur
Tasiemiec/Gump
dają wygraną
chyba, że mafia to Tasiemiec - Centaur i robią właśnie rajd ostatniej nadziei, ale akurat jedna konfiguracja jest ewidentnie do zbadania dowodowo
dzięki Centaur, robotę mi zrobiłeś
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 22, 2023 17:14:42 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 22, 2023 17:14:42 GMT 1
wczoraj tak jednak pisałeś o Gumpie:
"Gump zaczął grać treściwiej albo ja zacząłem bardziej to zauważać. Być może miało też na to duży wpływ, że skończył jakąś tą drugą rozgrywkę. Widzę w nim chęć komunikacji ze mną i próby ocenienia, wyłuskania materiału. Ogólnie to bardzo miastowe zagranie. Na mnie najprostsza taktyka to "jest w mafii i chuj", a on gra głębiej, szuka, bada i ocenia. Już Smasher czy Firefox gra bardziej w myśl tej "chujowej" taktyki. Gump analizuje wszystkich po kolei, wkurza się na Smashera i jego "gierki". Jego w mafijnym rankingu ustawiłbym na ten moment najbliżej miasta"
jak to się zmieniało w Twoim ciągu przyczynowo-skutkowym?
|
|