|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 11:50:15 GMT 1
Oj Tasiemcu wcale nie chodziło o to "kiedyś". Ty zasugerowałeś, że on teraz nie potrafi znaleźć niewinnego, a przynajmniej tak wynika z twojej wypowiedzi. No bo skoro piszesz, że kiedyś mu się to uda, to znaczy, że twoim zdaniem teraz mu to nie wychodzi. A przecież gdyby był w mafii, to by mu to nie mogło teraz nie wychodzić.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 11:54:56 GMT 1
Hobbit w poprzedniej też był nieprzyjemny a czy był miastowy? No właśnie A co do pytania to bardziej mi chodziło o fragment o konflikcie adhdowca z autystą, czy masz jakieś wnioski na tej podstawie odnośnie ich przynależności przede wszystkim od pewnego momentu spoglądałem na ten konflikt bez głębszego wgłębiania się o co im chodzi, bo to dwójka graczy, którzy uprawiają typową sztukę dla sztuki i czytanie ich emocjonalno-intelektualnych wywodów mnie nuży. Niemniej mniej naturalny w tym konflikcie wydawał mi się Forrest, z kolei rakiem wychodził z niego Iau. Przyczepić się można do obu. Nadmierna emocjonalność Forresta wyglądała sztuczniej od charakterystycznej dla Iaua maniery czepiania się spraw regulaminowych. Z drugiej strony to Iau postanowił załagodzić konflikt, a wiem po sobie, że jak się zrobi coś głupiego w mafii, co winduje Cię na świecznik, to najlepiej się po prostu z tego wycofać, posypać głowę popiołem i liczyć na to, że nikt nie będzie do tej sprawy wracał. Natomiast dużo ciekawsze mimo wszystko wydawało mi się to jak na to reagują inni gracze, i tu plusuje Sowa. Nawet jeśli ma charakter Hobbita, to na pewno ma więcej przemyśleń od niego. Czyli dobrze rozumiem, że raczej wykluczasz tu ustawkę dwóch mafiozów? Bo ja w sumie tak. Jeżeli miałby to być publicity stunt, to dwie rzeczy mi się nie kleją - właśnie Lau przepraszający po całym zajściu, plus Forrest, który po przeprosinach i tak drąży i wysuwa podejrzenia w stronę adwersarza. Wydawało mi się, że w momencie po najgorętszych chwilach konfliktu sporo osób zaczęło pisać, że taka kłótnia to miastowa itp, mówiąc w skrócie - mimo wszystko na emocjach zaczęli łapać punkty. W takim momencie nie widzę większego sensu podkopywania współmafiozy, skoro i tak wychodzicie obaj na plus. A na pewno nie na minus. Z drugiej strony, przy takim wybuchu jestem w stanie wyobrazić sobie mafiozę, który przeprosiny przyjmuje i nie drąży tematu, żeby nie zwracać na siebie uwagi, a Forrest dalej podszczypuje - tym razem merytorycznie - w tamtą stronę. Dla mnie to jest plus u Forresta.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 15, 2023 12:02:38 GMT 1
No nie jestem w stanie sobie wyobrazić, żeby dwóch mafiozów to wyreżyserowało. Jeśli któryś z nich jest w mafii, to tylko jeden. Gdyby obaj byli w mafii to ten konflikt wyglądałby ihmo dużo sztuczniej. A tak jeden mógł skorzystać z charakteru drugiego. A może i obaj są niewinni.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 12:08:27 GMT 1
Oj Tasiemcu wcale nie chodziło o to "kiedyś". Ty zasugerowałeś, że on teraz nie potrafi znaleźć niewinnego, a przynajmniej tak wynika z twojej wypowiedzi. No bo skoro piszesz, że kiedyś mu się to uda, to znaczy, że twoim zdaniem teraz mu to nie wychodzi. A przecież gdyby był w mafii, to by mu to nie mogło teraz nie wychodzić. „Kiedyś mu się to uda”, bo może teraz nie ma na ten temat pojęcia, a kiedyś (np. za 10 edycji) będzie to pojęcie mieć. Po czym wnoszę brak pojęcia? A po tym, że zadaje pytania o podstawy uniewinnienia Najmana. Nawet będąc w mafii w tej grze, może generalnie mieć z tym problem jako prawdziwy uczestnik naszych rozgrywek. Moja wypowiedź była całkowicie wyłączona z perspektywy tej obecnej edycji i moim zdaniem logicznie bronię jej kontekstu, nawet jeśli jako całość była nic nie wnoszącym prztyczkiem. A jak Ty odczytujesz sam fakt, że się do tego odniósł po czasie?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 12:14:42 GMT 1
Nie wiem, ja jestem zbiasowany na jego winę, ale postanowiłem mu dziś odpuścić. Uważam, że spokojnie można mu dać więcej czasu i jak jest miastowym to z tego wyjdzie, a jak jest z mafii, to już nie dogra do końca. Przestałem go rozważać. Chcę go zobaczyć w dalszej fazie gry też. W tej wypadł słabo jak dla mnie.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 12:17:05 GMT 1
Karaś jeśli ty masz wyrazistą opinię o każdym graczu to gratuluję. Ale na podstawie tego co teraz czuję, to Firefox daje ogólnie raczej pozytywne wajby, niektóre wstawki ma typowo miastowe, był chyba jeden post wczoraj, który mi się nie podobał. Oh Dae-Su wydaje się być pożytecznym graczem, nie uniewinniam go w 100 procentach, ale na teraz swoim zaangażowaniem i koncepcjami, to gracz nie do ruszneia. Forresta najłatwiej będzie mimo wszystko ocenić po kilku dniach. Nie podobało mi się to co wczoraj robił, uważam, że było to przerysowane, a Smasher plusuje dociekliwością i agresywnością. Kiedy zadaje pytania czuje się taki wewnętrzny niepokój, nawet wiedząc o własnej niewinności. A to wskazuje na to, że jest niewinny. Nie mam wyrazistej opinii o każdym graczy. Po prostu zaskoczyło mnie, że Ty masz (i wygłaszasz) opinię o Sowie, a nie masz albo nie wygłaszasz opinii o bardziej charakterystycznych postaciach. Innymi słowy: wydajesz się bardzo dobrze zorientowany i bardzo mało wnoszący do gry. I mi się to nie podoba. Bo jak kogoś nie ma, to ok, nie pisze, ale też nie czyta, więc nie wie, co się dzieje. Ty wiesz, co się dzieje, ale nie masz potrzeby w tych wydarzeniach uczestniczyć. I ja chcę wiedzieć, dlaczego. A co do mojego uniewinnienia Forresta, to bardzo mi zaplusował tym, że on o Smasherze napisał to, co ja na chłodno też bym napisał, ale miałem uprzedzenie, zatunelowanie, bo to ja go oskarżałem, więc nie widziałem tego, co powinienem był widzieć. Dla mnie to zachowanie totalnie niemafijne. Może się mylę, albo może się nie mylę, ale obiektywnie uniewinniam za wcześnie, nie wiem. Ja to tak czuję i zarówno Forresta, jak i Firefoxa nie pozwolę dzisiaj zlinczować.
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 12:22:40 GMT 1
Kapitan powtarza po swoim trenerze. I tak to powinno wyglondać. Brawo!
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 12:27:03 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 12:27:03 GMT 1
Oj Tasiemcu wcale nie chodziło o to "kiedyś". Ty zasugerowałeś, że on teraz nie potrafi znaleźć niewinnego, a przynajmniej tak wynika z twojej wypowiedzi. No bo skoro piszesz, że kiedyś mu się to uda, to znaczy, że twoim zdaniem teraz mu to nie wychodzi. A przecież gdyby był w mafii, to by mu to nie mogło teraz nie wychodzić. „Kiedyś mu się to uda”, bo może teraz nie ma na ten temat pojęcia, a kiedyś (np. za 10 edycji) będzie to pojęcie mieć. Po czym wnoszę brak pojęcia? A po tym, że zadaje pytania o podstawy uniewinnienia Najmana. Nawet będąc w mafii w tej grze, może generalnie mieć z tym problem jako prawdziwy uczestnik naszych rozgrywek. Moja wypowiedź była całkowicie wyłączona z perspektywy tej obecnej edycji i moim zdaniem logicznie bronię jej kontekstu, nawet jeśli jako całość była nic nie wnoszącym prztyczkiem. A jak Ty odczytujesz sam fakt, że się do tego odniósł po czasie? dziwny ten post sam mówisz, że Najmana uniewinniasz intuicją/czutką i nie umiesz uzasadnić jak to się ma do "posiadania pojęcia" o uniewinnianiu, skoro pochodzi ono z czutki, nie z doświadczenia "Nawet będąc w mafii w tej grze, może generalnie mieć z tym problem jako prawdziwy uczestnik naszych rozgrywek." mnie się nie podoba to zdanie i sam fakt, że najpierw nie zajarzyłeś, o co Azjacie chodzi a dajesz jakieś zdanie wzmocnione "jako prawdziwy uczestnik naszych rozgrywek" a jaki to jest nieprawdziwy uczestnik naszych rozgrywek, jakieś to dziwne didaskalium
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 12:39:03 GMT 1
Lista interakcji do teraz, jak czytamy: Kto inicjował interakcję - od lewej (z lewej kolumny;; inicjujący) do prawej (z górnej listy;; odbiorca) Komu zainicjowano interakcje - od góry (z górnej listy;; odbiorca) do dołu (z lewej kolumny;; inicjujacy) Liczyłem tylko interakcje, odpowiedzi, etc, a nie opinie o kimś.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 12:42:57 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 12:42:57 GMT 1
I jakie wyciągasz z tego wnioski, Iau?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 12:45:41 GMT 1
Odniesienie się Smashera do analizy Szeo
To kto jest twoim głównym kandydatem, skoro mnie w komentarzu do analizy nie zaatakowałeś. a Sowa twoim głownym kandydatem nie jest? Nie licząc Cenariusa i Tasiemnca.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 12:46:00 GMT 1
„Kiedyś mu się to uda”, bo może teraz nie ma na ten temat pojęcia, a kiedyś (np. za 10 edycji) będzie to pojęcie mieć. Po czym wnoszę brak pojęcia? A po tym, że zadaje pytania o podstawy uniewinnienia Najmana. Nawet będąc w mafii w tej grze, może generalnie mieć z tym problem jako prawdziwy uczestnik naszych rozgrywek. Moja wypowiedź była całkowicie wyłączona z perspektywy tej obecnej edycji i moim zdaniem logicznie bronię jej kontekstu, nawet jeśli jako całość była nic nie wnoszącym prztyczkiem. A jak Ty odczytujesz sam fakt, że się do tego odniósł po czasie? dziwny ten post sam mówisz, że Najmana uniewinniasz intuicją/czutką i nie umiesz uzasadnić jak to się ma do "posiadania pojęcia" o uniewinnianiu, skoro pochodzi ono z czutki, nie z doświadczenia "Nawet będąc w mafii w tej grze, może generalnie mieć z tym problem jako prawdziwy uczestnik naszych rozgrywek." mnie się nie podoba to zdanie i sam fakt, że najpierw nie zajarzyłeś, o co Azjacie chodzi a dajesz jakieś zdanie wzmocnione "jako prawdziwy uczestnik naszych rozgrywek" a jaki to jest nieprawdziwy uczestnik naszych rozgrywek, jakieś to dziwne didaskalium Można mieć ogromny talent do gry w mafię, ale dobrej czutki nabiera się wraz z doświadczeniem nabytym w dużej ilości i dużej różnorodności rozgrywek. Dotyczy to chyba każdej dziedziny życia. Skoro Ty tego nie widzisz, to jednak miałem rację z moim tekstem, do którego się dosadziłeś. Doskonale zauważyłem o co chodzi Azjacie i doprecyzowałem logikę mojej wypowiedzi, żeby inni nie musieli się już do nich przyczepiać. Ale postanowiłeś znowu wjechać na trojanie i drążyć temat, czepiając się coraz absurdalniejszych rzeczy. I te wstawki z didaskaliami. Odpuść, bo tylko tracisz czas na rozdmuchiwanie błahej wypowiedzi, a przecież tak bardzo chciałeś się wyspać. Ja w tym temacie kończę, bo tylko tracę czas na wchodzenie w tak bzdurne dyskusje.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 12:49:21 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 12:49:21 GMT 1
Odniesienie się Smashera do analizy Szeo
To kto jest twoim głównym kandydatem, skoro mnie w komentarzu do analizy nie zaatakowałeś. a Sowa twoim głownym kandydatem nie jest? Nie licząc Cenariusa i Tasiemnca.
Na moment obecny? Szogun. Z tobą nie wiem co zrobić chwilowo, fajnie byłoby zobaczyć jakieś wnioski co do tej excelowej tabelki, a nie same cyferki.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 12:49:32 GMT 1
I jakie wyciągasz z tego wnioski, Iau? Na pewno, że Oh Dae-Su bio się mówić mocnie opinie. Nawet nie mówi kto podejrzany/kto nie (nie licząc tego luźnego pomysłu 7/7), a co się mu w kimś nie podoba. Zaraz wrzucę LEPSZY wariant tego excela, wait.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:09:27 GMT 1
Iau, ale co tam się z tobą dzieje, że ty odkurwidołkowywujesz mnie a nie Dona Kichota, czy jakiegoś innego agenta?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:14:26 GMT 1
Iau, ale co tam się z tobą dzieje, że ty odkurwidołkowywujesz mnie a nie Dona Kichota, czy jakiegoś innego agenta? Nie odkurwidołkowuje Ciebie. Co się boisz?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:15:11 GMT 1
No z tego co zrozumiałem zarzucasz mi małą ilość interakcji i wypowiedzi o innych graczach. Ja się nie tyle boję co bardziej się zastanawiam, co ty robisz.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:15:34 GMT 1
Kto jak kogo koloruje na teraz. (Niebieski to opinia, że glon). Ten sam sposób - lewy (kto koloruje), do góry (kogo).
Brałem ostatnią opinię o danym graczu, oczywiście gdzieś mogłem się pomylić, to zainteresowany może poprawić. Z korzyścią dla miasta! Na teraz widać że głownie Firefox ma przekichane, a za nim podażą Sheo.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 13:15:36 GMT 1
I jakie wyciągasz z tego wnioski, Iau? Na pewno, że Oh Dae-Su bio się mówić mocnie opinie. Nawet nie mówi kto podejrzany/kto nie (nie licząc tego luźnego pomysłu 7/7), a co się mu w kimś nie podoba. Zaraz wrzucę LEPSZY wariant tego excela, wait.
Zaraz gościu, to są twoje wnioski z tabelki, gdzie masz suche liczby na temat interakcji i sam piszesz, że nie liczyłeś opinii o kimś?
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 13:15:43 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 13:15:43 GMT 1
Iau, ale co tam się z tobą dzieje, że ty odkurwidołkowywujesz mnie a nie Dona Kichota, czy jakiegoś innego agenta? w sumie po glonach chyba łatwiej byłoby mu jebać? sporo ich, starczyłoby na co najmniej dwa dni, a wszyscy uznaliby to za spodziewane
|
|