Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:17:02 GMT 1
Na pewno, że Oh Dae-Su bio się mówić mocnie opinie. Nawet nie mówi kto podejrzany/kto nie (nie licząc tego luźnego pomysłu 7/7), a co się mu w kimś nie podoba. Zaraz wrzucę LEPSZY wariant tego excela, wait.
Zaraz gościu, to są twoje wnioski z tabelki, gdzie masz suche liczby na temat interakcji i sam piszesz, że nie liczyłeś opinii o kimś? Patrz co teraz wrzuciłem "gościu". Sprawdzałem też opinie i nie licząc super wczesnego momentu do Oh Dae-Su nie dał (chyba) żadnej twardej opinii o nikim, nie licząc wczesnego 7/7, czy to charakterystyczne dla tego gracza, czy nie, to trzeba o tym pomyśleć ;d
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:17:54 GMT 1
Firefox to moim zdaniem nie ma przekichane, tylko ma bezpieczną pozycję na dziś, bo ma po swojej stronie dwóch w miarę mocnych ochroniarzy. Mnie i Karasia. Iau, ale co tam się z tobą dzieje, że ty odkurwidołkowywujesz mnie a nie Dona Kichota, czy jakiegoś innego agenta? w sumie po glonach chyba łatwiej byłoby mu jebać? sporo ich, starczyłoby na co najmniej dwa dni, a wszyscy uznaliby to za spodziewane To prawda.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:19:09 GMT 1
To kto ma przekichane Dae-Su? Wymień 3 przekichanych graczy. Z wyłączeniem powodów "że glon", bo to nie wpłynie dobrze na rozmowę.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:20:12 GMT 1
No moim zdaniem na ten moment umrze albo Sheugo, albo ktoś z dwójki Kichot, Centaur.
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 13:20:13 GMT 1
Zaraz gościu, to są twoje wnioski z tabelki, gdzie masz suche liczby na temat interakcji i sam piszesz, że nie liczyłeś opinii o kimś? Patrz co teraz wrzuciłem "gościu". Sprawdzałem też opinie i nie licząc super wczesnego momentu do Oh Dae-Su nie dał (chyba) żadnej twardej opinii o nikim, nie licząc wczesnego 7/7, czy to charakterystyczne dla tego gracza, czy nie, to trzeba o tym pomyśleć ;d Stosunkując ilość pracy potrzebną do wykonania tabelki do ilości wniosków które wyciągnołeś uważasz to za dobrą metodę że zaraz planujesz pokazac kolejną tabele?
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 13:22:28 GMT 1
Zaraz gościu, to są twoje wnioski z tabelki, gdzie masz suche liczby na temat interakcji i sam piszesz, że nie liczyłeś opinii o kimś? Patrz co teraz wrzuciłem "gościu". Sprawdzałem też opinie i nie licząc super wczesnego momentu do Oh Dae-Su nie dał (chyba) żadnej twardej opinii o nikim, nie licząc wczesnego 7/7, czy to charakterystyczne dla tego gracza, czy nie, to trzeba o tym pomyśleć ;d Ok, w tym samym momencie wysłaliśmy posta, nie widziałem tej późniejszej tabelki. Natomiast te kolorki, jak tak patrzę po tym jak pokolorowałeś moje typy, nie do końca są trafne - ciebie mam na powiedzmy żółto, nie czerwono, Najmanowi bliżej do lekkiej zieleni, Tasiemca miałem bez opinii jak na razie, bo za mało było materiału a teraz szczerze mówiąc nie czytałem go dokładnie, bo mnie łeb napierdala od rana. No ale powiedzmy że rozumiem, że to na wyczucie robiłeś, rozbieżności nie są jakieś ogromne. Z tego co widzę to u hińczyka też czerwony kolorek się pojawia, więc o ile dobrze rozumiem, znalazłeś u niego typy do linczu?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:22:57 GMT 1
Iau, ale co tam się z tobą dzieje, że ty odkurwidołkowywujesz mnie a nie Dona Kichota, czy jakiegoś innego agenta? w sumie po glonach chyba łatwiej byłoby mu jebać? sporo ich, starczyłoby na co najmniej dwa dni, a wszyscy uznaliby to za spodziewane Absurdalne imho ta dyskusja. Stawiam kase, że prędzej padnie dzisiaj mało aktywny gracz niż aktywny, bo to dla miasta optymalne i wszyscy to wiedzą. Nie ma już u nas ochoty (przynajmniej ostatnio) na hero-lincze, a gracze normatywnie czyszczą przedpole. Nie ogarniam was czemu w ogóle myślicie w sposób mój anty-glonowy, w sytuacji, gdy raczej z glonami problemu nie będzie i ich czyszczeniem. Myślicie czy sprowadzacie gracza do "anty-glony", bo raz grał anty-glony w specyficznej sytuacji, gdy glonów było dużo, a miasto ich nie chciało czyścić?
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 15, 2023 13:23:22 GMT 1
Nie bardzo rozumiem motywacji Iau-a, to znaczy te tabelki są fajne i można z nich parę wniosków wysnuć, ale on wysnuwa o tym kto ma przekichane a nie kto np. nie typuje winnych (np. ja).
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 15, 2023 13:24:06 GMT 1
Co zresztą nie jest do końca prawdą, bo napisałem co najmniej raz kto moim zdaniem jest mafijnym pozorantem. Ale mniejsza.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 13:25:05 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 13:25:05 GMT 1
no to wygląda jakby podejrzewał Azjatę, zrobił tabelkę i nadal podejrzewał Azjatę xd iau, co z takim popularnym gdzieniegdzie podejściem, że trzeba odjebać glony, bo wkładamy serce w edycję i chcemy normalnie grać, a nie żeby nam potem glony decydowały w meczówce? odjebałbyś Azjatę przed takim Don Kichotem?
e: dobra, widzę, że na pkt drugi odpowiedział wyżej
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:26:09 GMT 1
Patrz co teraz wrzuciłem "gościu". Sprawdzałem też opinie i nie licząc super wczesnego momentu do Oh Dae-Su nie dał (chyba) żadnej twardej opinii o nikim, nie licząc wczesnego 7/7, czy to charakterystyczne dla tego gracza, czy nie, to trzeba o tym pomyśleć ;d Ok, w tym samym momencie wysłaliśmy posta, nie widziałem tej późniejszej tabelki. Natomiast te kolorki, jak tak patrzę po tym jak pokolorowałeś moje typy, nie do końca są trafne - ciebie mam na powiedzmy żółto, nie czerwono, Najmanowi bliżej do lekkiej zieleni, Tasiemca miałem bez opinii jak na razie, bo za mało było materiału a teraz szczerze mówiąc nie czytałem go dokładnie, bo mnie łeb napierdala od rana. No ale powiedzmy że rozumiem, że to na wyczucie robiłeś, rozbieżności nie są jakieś ogromne. Z tego co widzę to u hińczyka też czerwony kolorek się pojawia, więc o ile dobrze rozumiem, znalazłeś u niego typy do linczu? Ta tabelka ma dobrze oddawać vibes i to gdzie kto kierunkuje, bo inaczej byłaby bezwartościowa.
Dałem siebie na czerwono w twojej wersji bo napisałeś, że mi bliżej do złych intencji i że mam gorsze notowania niż Forester z akcji "kłotnia". To "leanuje" do czerwieni. O Najmanie napisales ze do obserwacji - typowa żółć. Tasiemiec na czerwono, bo napisales ze "Materiał na przselizgujacego mafioze".
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:27:31 GMT 1
Co zresztą nie jest do końca prawdą, bo napisałem co najmniej raz kto moim zdaniem jest mafijnym pozorantem. Ale mniejsza. W sumie dla mnie to jest ważne żebyśmy porozmawiali o Sheugo (bo zakładam, że to on jest tym pozorantem). Najpierw się ustali, czy on dziś leci, czy nie, a jeśli nie on, to którego glona. Idę go poczytać.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:29:52 GMT 1
Co zresztą nie jest do końca prawdą, bo napisałem co najmniej raz kto moim zdaniem jest mafijnym pozorantem. Ale mniejsza. Masz typowania:
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 15, 2023 13:30:49 GMT 1
Oh Ty masz z kolei jakąś dziwną manierę chęci dyrygowania tym jak będzie wyglądać głosowanie. Najpierw totalnie absurdalnie piszesz, że dany gracz nie padnie, bo go dwóch graczy broni (tak jakby los w linczu zależał od liczby osób broniących, a nie atakujących), a teraz chcesz ustalać z innymi czy dany gracz ma polecieć czy nie. Tak jakbyś chciał rozmyć odpowiedzialność za oddany przez siebie głos albo nie zagłosować na kogoś kogo "podejrzewasz" bo miasto zdecyduje, że walimy w glony.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:33:26 GMT 1
Po prostu czuję się trochę samotny, ale dobrze, nie rozmawiajmy, może faktycznie tak będzie lepiej. Poczekajmy co się wydarzy.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 13:33:31 GMT 1
Ok, w tym samym momencie wysłaliśmy posta, nie widziałem tej późniejszej tabelki. Natomiast te kolorki, jak tak patrzę po tym jak pokolorowałeś moje typy, nie do końca są trafne - ciebie mam na powiedzmy żółto, nie czerwono, Najmanowi bliżej do lekkiej zieleni, Tasiemca miałem bez opinii jak na razie, bo za mało było materiału a teraz szczerze mówiąc nie czytałem go dokładnie, bo mnie łeb napierdala od rana. No ale powiedzmy że rozumiem, że to na wyczucie robiłeś, rozbieżności nie są jakieś ogromne. Z tego co widzę to u hińczyka też czerwony kolorek się pojawia, więc o ile dobrze rozumiem, znalazłeś u niego typy do linczu? Ta tabelka ma dobrze oddawać vibes i to gdzie kto kierunkuje, bo inaczej byłaby bezwartościowa.
Dałem siebie na czerwono w twojej wersji bo napisałeś, że mi bliżej do złych intencji i że mam gorsze notowania niż Forester z akcji "kłotnia". To "leanuje" do czerwieni. O Najmanie napisales ze do obserwacji - typowa żółć. Tasiemiec na czerwono, bo napisales ze "Materiał na przselizgujacego mafioze". No dobra, sam pisałeś, że można prostować to prostuję dla mnie to jest trochę bardziej skomplikowane niż 3 kolorki, żeby mieć to w miarę celnie to z 5 co najmniej musiałbym mieć. No ale powiedzmy, że jakieś tam uproszczenie, mogło być gorzej. Mam jeszcze takie jedno pytanie - bo wnioski z kolorków wyciągnąłeś, a co z wnioskami z liczb interakcji, o które pytałem wcześniej? Bo się narobiłeś, przeleciałeś temat, policzyłeś, zrobiłeś tabelkę z objaśnieniami, a ja się zastanawiam, czy miałeś w tym jakiś cel, czy po prostu chciałeś pokazać "ciężką pracę"
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 13:34:23 GMT 1
Natomiast jest jedna rzecz która mi zapala żółtą lampkę przy hińczyku, ale dajcie mi 3 minuty na to
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:37:06 GMT 1
Ta tabelka ma dobrze oddawać vibes i to gdzie kto kierunkuje, bo inaczej byłaby bezwartościowa.
Dałem siebie na czerwono w twojej wersji bo napisałeś, że mi bliżej do złych intencji i że mam gorsze notowania niż Forester z akcji "kłotnia". To "leanuje" do czerwieni. O Najmanie napisales ze do obserwacji - typowa żółć. Tasiemiec na czerwono, bo napisales ze "Materiał na przselizgujacego mafioze". No dobra, sam pisałeś, że można prostować to prostuję dla mnie to jest trochę bardziej skomplikowane niż 3 kolorki, żeby mieć to w miarę celnie to z 5 co najmniej musiałbym mieć. No ale powiedzmy, że jakieś tam uproszczenie, mogło być gorzej. Mam jeszcze takie jedno pytanie - bo wnioski z kolorków wyciągnąłeś, a co z wnioskami z liczb interakcji, o które pytałem wcześniej? Bo się narobiłeś, przeleciałeś temat, policzyłeś, zrobiłeś tabelkę z objaśnieniami, a ja się zastanawiam, czy miałeś w tym jakiś cel, czy po prostu chciałeś pokazać "ciężką pracę" Z ciekawości to robiłem odnośnie śmiałych tez Volva, jego poradników i tak dalej. Ale raczej uważam, to za bezużyteczne tbh. Sprawdzając wszystkie posty pojedynczo mialem kilka uwag, jakieś z dupy wejścia, zagadki dla mnie czemu tak i z takim tonem i w ogóle - ale nic mi to nie mowi w ramach vibes ani nic nie układa w głowie, tylko robi wiekszy chaos, zwłaszcza ze mi ciezko mowic czy miasto/mafia na tak małych emocjach i takim zblazowaniu. Nawet żaden mocny nurt i zaden swiecznik sie nie zrobił.
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 13:37:32 GMT 1
Mam jeszcze takie jedno pytanie - bo wnioski z kolorków wyciągnąłeś, a co z wnioskami z liczb interakcji, o które pytałem wcześniej? Bo się narobiłeś, przeleciałeś temat, policzyłeś, zrobiłeś tabelkę z objaśnieniami, a ja się zastanawiam, czy miałeś w tym jakiś cel, czy po prostu chciałeś pokazać "ciężką pracę" Kolejny powtarza po selekcionerze, szkoda że już cie raz wziąłem do składu bo bym wziął po raz drugi!
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:38:14 GMT 1
zwłaszcza ze mi ciezko mowic czy miasto/mafia na tak małych emocjach i takim zblazowaniu. Nawet żaden mocny nurt i zaden swiecznik sie nie zrobił. No właśnie trochę przez to co pisze Iau mi się narzuca ta tendencja dyrygowania linczem. Czuję dyskomfort gdy tak dryfujemy.
|
|