|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 13:39:07 GMT 1
To mi się rzuciło dzisiaj w oczy: Na ten moment jakby miał być lincz to albo padłoby na Sheogoratha, albo losowanie pomiędzy kimś z grona <20 postów. Więc piłka po waszej stronie. Bo o tym co napisaliście mam wrażenie, że ciężko jeszcze coś więcej powiedzieć. No moim zdaniem na ten moment umrze albo Sheugo, albo ktoś z dwójki Kichot, Centaur. Co zresztą nie jest do końca prawdą, bo napisałem co najmniej raz kto moim zdaniem jest mafijnym pozorantem. Ale mniejsza. W sumie dla mnie to jest ważne żebyśmy porozmawiali o Sheugo (bo zakładam, że to on jest tym pozorantem). Najpierw się ustali, czy on dziś leci, czy nie, a jeśli nie on, to którego glona. Idę go poczytać. No to jest taka odpowiedź na pytanie bardziej oceniająca sentyment miasta, niż rzeczywiście wskazująca palcem, kogo by hińczyk chciał ubić. I ja się nie czuję komfortowo przy takich odpowiedziach, jakbym słuchał Mateusza Borka, a nie Roberta Lewandowskiego (pozdro Najman). Mam takie wrażenie, jakby mi ktoś mówił "no zabijecie se Szoguna, ale jakby co to nie ja." Nie ma tu wzięcia odpowiedzialności za kierunek w jakim idzie miasto ani nawet forsowania swoich typów, brzmi to jakbyś był spoko z tym, że zginie albo Szogun albo glon i elo, lecimy dalej.
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 13:39:10 GMT 1
Spokojnie nie pozwole mu drygować rzadnym linczem. Masz we mnie oparcie chińczyku.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 13:39:25 GMT 1
1. Tak patrzę na to, co nam tu wrzucił Lau i naprawdę zrobił kawał roboty. Problem w tym, że to taka robota chuja komu potrzebna. Trochę jakby jakiś stażysta chciał się wykazać fajną inicjatywą, ale nie za bardzo wiedział w czym ta inicjatywa miałaby pomóc. Bo jakichś nadzwyczajnych wniosków na podstawie tych cyferek i kolorków nie umiałbym wyciągnąć. On sam ma z tym duży problem, bo to o czym pisze niekoniecznie wynika z tego, co wrzucił i bazuje na czytaniu samej rozgrywki, a nie przerzucaniu suchych faktów do Excela. Jakiś tam wniosek o tych, że Gonbao nie dał żadnej twardej opinii jest trochę pustym sloganem, bo w jaki sposób ja mam to interpretować? Ja rzuciłem kilka nazwisk w kontekście podejrzeń/uniewinnień, które były oparte na „czutce” ale nie powiedziałbym, że mają one większą moc niż drobniejsze interakcje Oldboya.
Panie Lau, co sobie myślałeś wpadając na pomysł wykonania tej analizy i co sobie myślałeś w jej trakcie i tuż po jej zakończeniu? Ważny jest dla mnie Twój powód i tok myślenia.
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 13:41:03 GMT 1
Jerzeli będziecie mieli jakieś problemy to jestem tu po to żeby ich wysłuchać.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 13:41:18 GMT 1
1. Tak patrzę na to, co nam tu wrzucił Lau i naprawdę zrobił kawał roboty. Problem w tym, że to taka robota chuja komu potrzebna. Trochę jakby jakiś stażysta chciał się wykazać fajną inicjatywą, ale nie za bardzo wiedział w czym ta inicjatywa miałaby pomóc. Bo jakichś nadzwyczajnych wniosków na podstawie tych cyferek i kolorków nie umiałbym wyciągnąć. On sam ma z tym duży problem, bo to o czym pisze niekoniecznie wynika z tego, co wrzucił i bazuje na czytaniu samej rozgrywki, a nie przerzucaniu suchych faktów do Excela. Jakiś tam wniosek o tych, że Gonbao nie dał żadnej twardej opinii jest trochę pustym sloganem, bo w jaki sposób ja mam to interpretować? Ja rzuciłem kilka nazwisk w kontekście podejrzeń/uniewinnień, które były oparte na „czutce” ale nie powiedziałbym, że mają one większą moc niż drobniejsze interakcje Oldboya. Panie Lau, co sobie myślałeś wpadając na pomysł wykonania tej analizy i co sobie myślałeś w jej trakcie i tuż po jej zakończeniu? Ważny jest dla mnie Twój powód i tok myślenia. Paradoksalnie dla mnie to jest trochę miastowe, mafiak jakby już się tyle napocił to chyba by próbował to chociaż podciągnąć pod jakąś swoją hipotezę. Chyba że się nie spodziewał, że ktoś będzie drążyć ale to by było turbo głupie xD
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:41:47 GMT 1
To mi się rzuciło dzisiaj w oczy: Na ten moment jakby miał być lincz to albo padłoby na Sheogoratha, albo losowanie pomiędzy kimś z grona <20 postów. Więc piłka po waszej stronie. Bo o tym co napisaliście mam wrażenie, że ciężko jeszcze coś więcej powiedzieć. No moim zdaniem na ten moment umrze albo Sheugo, albo ktoś z dwójki Kichot, Centaur. W sumie dla mnie to jest ważne żebyśmy porozmawiali o Sheugo (bo zakładam, że to on jest tym pozorantem). Najpierw się ustali, czy on dziś leci, czy nie, a jeśli nie on, to którego glona. Idę go poczytać. No to jest taka odpowiedź na pytanie bardziej oceniająca sentyment miasta, niż rzeczywiście wskazująca palcem, kogo by hińczyk chciał ubić. I ja się nie czuję komfortowo przy takich odpowiedziach, jakbym słuchał Mateusza Borka, a nie Roberta Lewandowskiego (pozdro Najman). Mam takie wrażenie, jakby mi ktoś mówił "no zabijecie se Szoguna, ale jakby co to nie ja." Nie ma tu wzięcia odpowiedzialności za kierunek w jakim idzie miasto ani nawet forsowania swoich typów, brzmi to jakbyś był spoko z tym, że zginie albo Szogun albo glon i elo, lecimy dalej. No właśnie nie jest spoko dlatego chcę rozmawiać o tym Sheugo. Miałem głównego podejrzanego Mozillę, ale przy jego grze na tle tego miasta byłoby skandalem dziś go zlinczować. To co mam robić teraz. Zresztą mnie Iau sam pisał o to kto ma przekichane, czyli pytał mnie o sentyment miasta. A ten post z <20 postów to był napisany po to, żeby właśnie zakomunikować graczom, że mogą polecieć jak czegoś nie zrobią. To była chęć pobudzenia ich do działania.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 13:42:05 GMT 1
2. Kto podejrzewa, że Najman jest w mafii i dlaczego? Firefox Ciebie wzywam jako głównego świadka.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:42:06 GMT 1
1. Tak patrzę na to, co nam tu wrzucił Lau i naprawdę zrobił kawał roboty. Problem w tym, że to taka robota chuja komu potrzebna. Trochę jakby jakiś stażysta chciał się wykazać fajną inicjatywą, ale nie za bardzo wiedział w czym ta inicjatywa miałaby pomóc. Bo jakichś nadzwyczajnych wniosków na podstawie tych cyferek i kolorków nie umiałbym wyciągnąć. On sam ma z tym duży problem, bo to o czym pisze niekoniecznie wynika z tego, co wrzucił i bazuje na czytaniu samej rozgrywki, a nie przerzucaniu suchych faktów do Excela. Jakiś tam wniosek o tych, że Gonbao nie dał żadnej twardej opinii jest trochę pustym sloganem, bo w jaki sposób ja mam to interpretować? Ja rzuciłem kilka nazwisk w kontekście podejrzeń/uniewinnień, które były oparte na „czutce” ale nie powiedziałbym, że mają one większą moc niż drobniejsze interakcje Oldboya. Panie Lau, co sobie myślałeś wpadając na pomysł wykonania tej analizy i co sobie myślałeś w jej trakcie i tuż po jej zakończeniu? Ważny jest dla mnie Twój powód i tok myślenia. Jestem w pracy. Cały czas pracuje. Nawet teraz pisząc tego posta. Mogłem zrobić mechaniczne proste działania obok nie wymagające dużego myślenia. Zrobiłem. Od razu wrzuciłem - zanim zacząłem nad tym myśleć i siedzieć. Gdybym tego nie robił, i tak bym nie siedział na forum i nie postował żadnych mysli - bo pracuje.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 13:43:13 GMT 1
1. Tak patrzę na to, co nam tu wrzucił Lau i naprawdę zrobił kawał roboty. Problem w tym, że to taka robota chuja komu potrzebna. Trochę jakby jakiś stażysta chciał się wykazać fajną inicjatywą, ale nie za bardzo wiedział w czym ta inicjatywa miałaby pomóc. Bo jakichś nadzwyczajnych wniosków na podstawie tych cyferek i kolorków nie umiałbym wyciągnąć. On sam ma z tym duży problem, bo to o czym pisze niekoniecznie wynika z tego, co wrzucił i bazuje na czytaniu samej rozgrywki, a nie przerzucaniu suchych faktów do Excela. Jakiś tam wniosek o tych, że Gonbao nie dał żadnej twardej opinii jest trochę pustym sloganem, bo w jaki sposób ja mam to interpretować? Ja rzuciłem kilka nazwisk w kontekście podejrzeń/uniewinnień, które były oparte na „czutce” ale nie powiedziałbym, że mają one większą moc niż drobniejsze interakcje Oldboya. Panie Lau, co sobie myślałeś wpadając na pomysł wykonania tej analizy i co sobie myślałeś w jej trakcie i tuż po jej zakończeniu? Ważny jest dla mnie Twój powód i tok myślenia. Jestem w pracy. Cały czas pracuje. Nawet teraz pisząc tego posta. Mogłem zrobić mechaniczne proste działania obok nie wymagające dużego myślenia. Zrobiłem. Od razu wrzuciłem - zanim zacząłem nad tym myśleć i siedzieć. Gdybym tego nie robił, i tak bym nie siedział na forum i nie postował żadnych mysli - bo pracuje. A kiedy robiłeś tę analizę?
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 13:44:24 GMT 1
To mi się rzuciło dzisiaj w oczy: No to jest taka odpowiedź na pytanie bardziej oceniająca sentyment miasta, niż rzeczywiście wskazująca palcem, kogo by hińczyk chciał ubić. I ja się nie czuję komfortowo przy takich odpowiedziach, jakbym słuchał Mateusza Borka, a nie Roberta Lewandowskiego (pozdro Najman). Mam takie wrażenie, jakby mi ktoś mówił "no zabijecie se Szoguna, ale jakby co to nie ja." Nie ma tu wzięcia odpowiedzialności za kierunek w jakim idzie miasto ani nawet forsowania swoich typów, brzmi to jakbyś był spoko z tym, że zginie albo Szogun albo glon i elo, lecimy dalej. No właśnie nie jest spoko dlatego chcę rozmawiać o tym Sheugo. Miałem głównego podejrzanego Mozillę, ale przy jego grze na tle tego miasta byłoby skandalem dziś go zlinczować. To co mam robić teraz. Zresztą mnie Iau sam pisał o to kto ma przekichane, czyli pytał mnie o sentyment miasta. A ten post z <20 postów to był napisany po to, żeby właśnie zakomunikować graczom, że mogą polecieć jak czegoś nie zrobią. To była chęć pobudzenia ich do działania. Ale to w takim razie masz go za podejrzanego, czy nie? Bo tam wspominasz o ustaleniu, czy to on jest pozorantem, więc wydawało mi się, że Szogun jest w gronie twoich podejrzanych.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:44:53 GMT 1
Teraz. Przed chwilą. I to nie jest analiza. Tylko liczenie postów w stosunku interakcji + opinie na 3 stosunkach. To nie wymaga myślenia o informacjach w kontekście kłamania/manipulowania, bo przyjmuje je, takimi jakimi są. Jak odpadnie połowa graczy to pewnie to coś więcej powie. A może nie.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 13:46:25 GMT 1
Dobra, Laua daję do miastowych.
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 13:47:19 GMT 1
2. Kto podejrzewa, że Najman jest w mafii i dlaczego? Firefox Ciebie wzywam jako głównego świadka. Świetne zagranie Tasiemiec. Trzeba tych gagatków zebrać w jednym miejscu i nawrócić. Brak zaufania do selekcjonera już na tym etapie jest apsolutnie niedopuszczalny.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:47:33 GMT 1
No właśnie nie jest spoko dlatego chcę rozmawiać o tym Sheugo. Miałem głównego podejrzanego Mozillę, ale przy jego grze na tle tego miasta byłoby skandalem dziś go zlinczować. To co mam robić teraz. Zresztą mnie Iau sam pisał o to kto ma przekichane, czyli pytał mnie o sentyment miasta. A ten post z <20 postów to był napisany po to, żeby właśnie zakomunikować graczom, że mogą polecieć jak czegoś nie zrobią. To była chęć pobudzenia ich do działania. Ale to w takim razie masz go za podejrzanego, czy nie? Bo tam wspominasz o ustaleniu, czy to on jest pozorantem, więc wydawało mi się, że Szogun jest w gronie twoich podejrzanych. No tak, mi wyszło to zawężenie początkowo do zbioru Mozilla, Sheugo. Wybrałem z tego zawężenia Mozillę. Poatakowałem go, zobaczyłem jak na to reaguje i jak gra oraz jak gra reszta miasta i stwierdziłem, że nie ma chuja we wsi nie można dziś iść w Mozillę, więc naturalnie zostaje mi albo Sheugo, którego widzę, że sporo osób oprócz mnie podejrzewa, albo ktoś z półglonów. Zwłaszcza, że wejście Centaura dzisiaj moim zdaniem było słabe, o czym pisałem.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 13:50:38 GMT 1
No to dlaczego tak miękko się wypowiadałeś o tym linczu, w sensie "pewnie umrze Sheo", a nie "pewnie chciałbym zagłosować na Sheo"? Jeżeli to by nie był twój typ to by jeszcze miało jakieś uzasadnienie a tak po prostu się zastanawiam skąd ta spolegliwość, szczególnie że wiem, że typy umiesz wyrażać. O ile cię dobrze zidentyfikowałem xD
Natomiast rozmowie o centaurze też nie powiem nie.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:51:31 GMT 1
No napisałem, że pewnie umrze ten lub tamten, żeby zaczęli coś grać i nie umarli. Ja bym chciał, żebyśmy dziś zrobili lincz mocny, intensywny. A nie taki, że ten Sheugo to w sumie początkowo wpadł to padł, albo w kogoś kto mniej pisał. No ale jak ten dzień dalej tak się będzie toczył tego linczu intensywnego nie będzie. Co mnie nie cieszy. Więc tak, Sheugo to mój typ na ten moment obok Centaura i Kichota. Ale nie cieszy mnie, że któryś z nich ma paść w taki sposób w jaki to się dzieje.
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 13:52:23 GMT 1
Na temat szoguna też mam pewne opinie ale wyraże je najwcześniej na wieczornej konferencji prasowej.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 13:52:44 GMT 1
Kłopoty, kłopoty Oldboya. Ciekawe jak odpowie na ten trafny punkt Smashera.
|
|
|
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 13:52:51 GMT 1
Tymczasem proponuje wziąść się do roboty Panie Szogun.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 13:54:23 GMT 1
No napisałem, że pewnie umrze ten lub tamten, żeby zaczęli coś grać i nie umarli. Naprawdę wierzyłeś w to, że tak delikatną "muką" ich uruchomisz? Chyba muszę Cię wynająć do budzenia mojej żony w weekendy.
|
|