|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 13:55:08 GMT 1
No mi by wystarczyło widzieć, że moja pozycja słabnie, żeby zacząć cisnąć. Nie wiem jaki bodziec jest tu potrzebny. Zwłaszcza, że lista nicków jest potężna przecież. A oni jak baranki na rzeź czekają.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 13:59:30 GMT 1
No mi by wystarczyło widzieć, że moja pozycja słabnie, żeby zacząć cisnąć. Nie wiem jaki bodziec jest tu potrzebny. Zwłaszcza, że lista nicków jest potężna przecież. A oni jak baranki na rzeź czekają. W taki sposób przecież najcześciej giną mafiozi, a nie miastowi. Jak żaden miastowy nie zrobi hero-linczu, masówki, ani żadnej akcji w stylu "analiza pod teze, głosujemy na XXX", to jest ogromna szansa, że troche przypadkiem, a troche nie - na rzeź trafi mafioza, hehe. Miasto się pogodzi ze stratą (przy głosach w ciemno) 1 miastowego. Mafia nie. Czemu to źle?
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 14:01:35 GMT 1
I ja bym Cenariusa na day 0/1 kolorował na zielono w stylu -> zostawić go. Jeżeli myślę dobrze to on zawsze tak mechanicznie-matematycznie gra, a tutaj peak tego. Jeżeli myślę dobrze, to on jest graczem z małą ilością czasu na te edycję i pewnie się nie będzie angażował mocno przez weekend (tak estymuje). Zakładam jednak, że da więcej swoich suchych wypowiedzi w podobnym stylu. Zakladam, że jakby trafił do mafii, to by się przymusił (dla mafiozów go proszacych), o większa aktywność. Zatem - dla mnie chillera z nim, ale róbta co chceta. Jak o glonach mowa to walilbym właśnie w Don Kichota.
Sowa - mocne opinie Felietonistka - fajny język Cenarius - zwykłe suche zachowanie Tasiemiec - się aktywizuje
Drogą eliminacji zostaje tylko Don Kichot, bez konkurencji względem nawet podobnych sobie.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 14:04:09 GMT 1
No mi by wystarczyło widzieć, że moja pozycja słabnie, żeby zacząć cisnąć. Nie wiem jaki bodziec jest tu potrzebny. Zwłaszcza, że lista nicków jest potężna przecież. A oni jak baranki na rzeź czekają. Czekaj, czyli wyznacznikiem słabnącej pozycji i zachętą do podjęcia większego wysiłku miałaby być Twoja aluzja? Twoim zdaniem niektórzy grają tu na zasadzie wyszukiwania swoich nicków i patrzenia tylko czy ktoś ich wymienia w gronie zagrożonych linczem? No mi to się nijak nie dodaje, bo chyba wszyscy potrafią wyczuć czy są zagrożeni, czytając rozgrywkę w miarę na bieżąco.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 14:06:23 GMT 1
No to poczekajmy i zobaczmy co się stanie.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Post by Firefox on Sept 15, 2023 14:57:36 GMT 1
2. Kto podejrzewa, że Najman jest w mafii i dlaczego? Firefox Ciebie wzywam jako głównego świadka.
myślę, że może być w mafii, nie umiem go uniewinnić
generalnie taki styl grania mnie co najmniej irytuje, żeby nie powiedzieć, że mocniej wkurza, więc mogę mieć bias
siedzisz sobie w kreacyjce i "hehe patrzcie jaki ze mnie luzak, bawie sie forumową mafia", a ciężary ponosić musi ktoś inny
przemyca typy i spostrzeżenia, ale nie wiem, czy ktokolwiek od jego ataków poczuł się zagrożony, bo to takie wszystko śmieszkowe albo takie rzucanie szpileczek, jedynie w Cenariusa wszedł mocniej, no ale to też było takie powtórzenie częściowo po innych + ogólny styl to osłabia
i w ogóle chyba nikomu nie zadał żadnego pytania nieretorycznego: jesteś miastowym, masz podejrzanych, nie chcesz ich dopytać o coś, żeby się oczyścili/na czymś wjebali? ocenić reakcję?
dla mnie to może być taka tykająca bomba i chciałbym, żeby przestał się kreować i normalnie dawał więcej mięcha/z wątroby, a nie taka obecność w wątku, który coś tam rzuci, ale generalnie woli poklepywać swoich niewinnych po pleckach
ktoś powie "ale ma luz, luz jest miastowy", no ale poziom poszedł do przodu, pisanie luźnych postów w 2024 przychodzi mafiozom łatwiej, w moich notowaniach wyżej stoi uczciwy content dla gry i drążenie
tak jak Chińczyk robi rzeczy i ma wkład, ale wydaje mi się wyprany z emocji (rzadko go coś śmieszy, nie irytuje się, nie wkurwia, no kurwa jakby ktoś silnik mafiowy językowy wymyślił a decyzje o linczach były wyciągane z komputera), sztywny, tak Najman jest luźny, ale nie daje wkładu
i nie wiem, czy te uniewinnienia w temacie na serio, czy wszyscy sobie pomyśleli "poczekajmy, aż skończy się kreować w d2 i wtedy ocenimy", wtedy bym zrozumiał, ale nie rzucanie uniewinnień wprost
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 15:01:20 GMT 1
Azjaci są bardziej powściągliwi. Taką mamy kulturę.
A do tego sporo przeszedłem. A Najman jak najbardziej mnie bawi.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 15:09:17 GMT 1
No i Karasia mam niewinnego. Przynajmniej tu się zgadzamy. Odessu - letnia woda w kranie, nie chce nikomu podpaść, jego opus magnum jest teoria, że w połowie graczy znajduje się przynajmniej 1 mafiozo. Forrest Gump - manipulator, celowo wdał się w konflikt z Ioktanym o byle gówno, żeby zdobyć punkty z naturalności Firefox - dużo didaskaliów, mongolskie teorie na mój temat, podejrzanie ugodowy Smasher - nie mam zdania, środek stawki Johnny Silverhand - wygląda na to, że to jego niewinna wersja, ale ekspertem nie jestem Najman - przemyka na dowcipie i wajbie, powinien być niżej Felietonistka - zgoda Don Kichot - zgoda Tasiemiec - zgoda Cenerius - to samo, co Najman Ioktany - wg mnie taki typowy środek stawki, na żółto Szugorat - tak samo jak Ioktany i Smasher W międzyczasie rozpoznałem Johnny'ego i raczej też skłaniam się ku niewinności, a na pewno bym go nie linczował w 2 pierwszych dniach. Grillować, podszczypywać - jak najbardziej, ale dla mnie do czasu rozmów o tożsamościach nie powinno być tematu jego linczu. Co do Najmana, to nie mogłem go dać niżej - do glonów się nie łapie, a do grona śmierdzieli moim zdaniem się nie kwalifikuje. Czyli jeśli dobrze rozumiem Twoją listę, to oprócz glonów najbardziej podejrzani są Gump, Firefox, Najman i Cenerius? Ewentualnie jeszcze Oh Dae-Su? Czy źle czytam Twojego posta? W zasadzie tak to na tamten moment wyglądało, z tym, że Oh Dae Sun na równi z wcześniej wymienionymi. W ogóle dwie osoby mi zarzucają neutralność. Sowa i Iau. A kto bardziej ode mnie ma sprecyzowanego winnego? Nie żebym się czuł potrzebę bronić, ale intryguje mnie to. Trochę mi to wygląda na mafijne gorzkie żale, że nie pykło postrzeganie w temacie w stosunku do tego, co zostało zaplanowane. Oczywiście, miastowy też może mieć frustrację, że daje z wątroby, a miasto ma to w chuju, ale mafia bardziej przeżywa sprawy wizerunkowe. Do tego ten płacz, że się ma wyklarowanego podejrzanego - może to też jest problem, że to jest jeden wyklarowany podejrzany do walenia jak w bęben. Nie wiem, co następuje później, jestem teraz na 18. stronie. Dodam, że atak na Firefoxa mi się podobał, ale mafiozów jest trzech.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 15:10:17 GMT 1
To nie są żale, mnie intryguje zachowanie innych. Nie frustruje. Jak widzę osobliwość, to o niej piszę.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 15:33:55 GMT 1
Co wyniknęło dobrego z mojej teorii? A co do dolewania oliwy do ognia. Ani dolewania nie było, ani zmiany stosunku. To co uważam, że Iau zrobił nie w porządku to napisałem z dobrym celem, ale na koniec czułem, że krytykując tylko jego postąpiłem nie sprawiedliwie, więc napisałem drugi raz, że oboje tam zawinili. I nie ma sensu już o tym fragmencie gry gadać, to szkodzi. Uniewinnianie obu Foresta i Iau obu jednocześnie głównie na podstawie samej tej dyskusji mi się też nie podoba. I tak, siedzi tu wyrachowana maszyna, nie człowiek. Tak dokładnie ma być. Przyszedłem się zemścić. M. in. beef Forrest/Iau. A jak taki post wysmażył mafiozo, to gratuluję mu jajec: mafiacorner.boards.net/post/66876/threadA Iau spoko gra. Też się zdziwiłem z tym sugerowaniem użycia szpiega na Karasiu, gdy erka to wytknął, ale przypomniałem sobie, że niektórzy są miłośnikami ról i wariantów/kombinacji użycia i mi się to tym bardziej skleiło xd. Obyś mnie w chuja nie robił RPGowcu, bo się zblaznieTakie to jakieś kwaśne, nie wiem. Coś jak polityk robiący sobie fotosesję z browarem w dłoni. Sowa Mądra Głowa - na plus, chociaż ciężko nie mieć wrażenia, że jakaś taka przyczajona ta Sówka, na tyle przydatny, żeby nie być nawet w szerokim gronie, nie na tyle, żeby liderować, ale może liderować nie chce, póki co albo się z Sową zgadzam, albo chociaż rozuiem jej rozumowanie. Jedyne co, to że chociaż słusznie zauważył, że pożyteczny Dobromir to kandydat do linczu, zupełnie zignorował w tym kontekście Mozillę, który przydatnością wręcz cuchnął. Ale ot, może przeczoenie. Firefox - jak dla mnie to chyba najlepszy kandydat do linczu na ten moment, bardzo ugodowy, przydatny, no do tańca i do różańca, aż do przesady - zwłaszcza ta mała wojenka między Forrestem a tym drugim. Nie dość, że gdy trwała to nawoływał i nawoływał do tego spokoju raz za razem, potem jeszcze wracał do tego tematu, IMO w dość sztuczny i naciągany sposób. Mam wrażenie, że większość oskarżeń i uniewinnień wynika u niego nie tyle z przemyśleń, co niejako z metagry. Wspomniałem o tym w kontekście jego uniewinnień mnie: coś, co mafiozo mógłby wyciągnąć na dowód czyjejś niewinności (albo winy), gdy sam nie wie, jak powinien się zachować udając miastowego. Lekka hiperbola, ale zgadzam się z duchem przekazu. I nie jest tak, że zupełnie pominąłem Firefoxa: Firefox - dużo didaskaliów, mongolskie teorie na mój temat, podejrzanie ugodowy
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 15, 2023 15:48:52 GMT 1
Karaś mafiacorner.boards.net/post/66733/thread zaczyna się bronić przed postem kreacyjnym. Póki co nie umiem określić czy to na plus czy minus, zależy od tożsamości. mafiacorner.boards.net/post/66743/threadKontynuacja obrony, ale wraz z kontratakiem w myśl zasady on mnie atakuje to ja jego. To takie lekko miastowe, +0.5pkt mafiacorner.boards.net/post/66787/thread Tego typu długie tasiemce i głębokie analizy mogą być elementem manipulacji. Dla mafii to nic trudnego, naprodukować się tunelowo na jeden temat. Z drugiej strony, emocjonalny miastowy też by mógł spokojnie tak zagrać. Bez punktów, za to odnotowane na później. mafiacorner.boards.net/post/66790/thread rel Firefox od razu zauważył to co ja. Ten post jednak mógłby powstać po obu stronach barykady. Kusi dać połówkę na plus, ale jednak neutral, by nie zatopić się w pułapce potwierdzenia. mafiacorner.boards.net/post/66822/thread zauważył to co i ja podczas ten analizy, że Najman pisze miałkie rzeczy. Brak treści i brak moich notatek o nim mimo jego aktywności. +0.5 mafiacorner.boards.net/post/66829/thread emocje brzmią naturalnie, +1Możesz wskazać posta, za którego dostałem plusa? Nie kojarzę żadnego swojego emocjonalnego posta, więc aż postanowiłem wejść w odnośnik (w zeszłej edycji ktoś pisał, że można wjebać cokolwiek, bo i tak nikt nie kliknie i zwykle byłem z tych nieklikających), żeby sobie przypomnieć, ale nie znalazłem. W ogóle jak już dajesz linki do postów, to nie dawaj do całego wątku, bo się otwiera czasem na postach innych osób. Sory byku, przeoczyłem twój post, a teraz w nadrabianiu właśnie go zobaczyłem. Chodzilo o to: Robert Karaś
Tak, preferowałbym mafiozów na wejściu i dalszej grze w zbiorze drugim. Chyba że byłbyś najlepszym Mafiozem w historii, to pewnie dobieram nieidealnie, jednak Ci na froncie mają najłatwiej, by się przewrócić. Ja to jestem raczej najgorszym mafiozą w historii, więc gdybym wylosował tym razem mafię, to już byście to wiedzieli. [/div]
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 15:49:42 GMT 1
Doświadczeni gracze potrafią takie rzeczy wyłapać. Tobie też się to kiedyś uda.
co sądzicie o tym poście
jestem głównym podejrzanym Tasiemca, nie ufa mi, jestem do odjebania
a ten tekst trochę jakby pieszczotliwy? jakby wiedział, że pisze do niewinnego, który nie umie wyczytać czyjejś niewinności
Mnie bardziej ciekawi, skąd on wiedział, że jesteś niedoświadczonym graczem.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 15:57:55 GMT 1
Don Kichot niewinny, ciężko wytłumaczyć dlaczego, ale tak uważam. Poziom spontaniczności i wyjebki jest za duży, żeby on był w mafii.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 16:04:44 GMT 1
Gość wchodzi piąta rano napisać Szogun wstał.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 15, 2023 16:05:26 GMT 1
Dobra skończyłem nadrabianie. Wrzucam. Mam niecałą godzinę i potem dopiero około 20:30-21, więc proszę o grillowanie już teraz. Laughtanhoy mafiacorner.boards.net/post/66963/threadTakie "kłamanie" uznałbym za przejaw elastycznego podchodzenia do faktów z lenistwa. Myślę, że mafia by się bardziej przyłożyła w tym aspekcie, więc to zagranie miejskie. +1 mafiacorner.boards.net/post/67033/threadNa tym etapie wydaje mi się, że mafia już ma rozpracowane tożsamości, więc ten post wydaje się miastowy. +1 mafiacorner.boards.net/post/67216/threadWyrzucenie na wierzch prawidłowej oceny mojej sytuacji w momencie, gdy mafia z łatwością mogłaby mnie przepchać do linczu. Za to +1 Tasiemiec mafiacorner.boards.net/post/67007/threadWylosował mój aktualny prawie trzon miasta, więc to sugeruje zdrowo myślącego miastowego lub mafię chcącego dołączyć do pociągu. Pociąg już jednak dość obszerny, więc czy ta strategia byłaby najlepsza?... Dam za to +0.5pkt mafiacorner.boards.net/post/67153/threadNie kupuję tłumaczeń tasiemca, imo Firefox tu dobrze wypunktował gafę. -0.5pkt Sheogorath mafiacorner.boards.net/post/67013/threadCoś dużo słówek "niewinny" w jednym zdaniu. Skojarzyło mi się z Dudą który cały czas się uczy, tak jakby argument miał być przyjęty przez jego wielokrotne powtórzenie. -0.5pkt mafiacorner.boards.net/post/67077/threadOgólnie około 15-20 strony zaczął tworzyć się trzon miasta, taktyka mafii na tamten moment powinna polegać na podgrzaniu najbardziej miejskich. Tutaj analiza bijąca w Smashera pasuje jak ulał. -1pkt Firefox mafiacorner.boards.net/post/67082/threadChłop świadomie lub nie, kładzie nieco głowę pod topór, bo przyklepuje hierarchię miasta, która nie jest mu na rękę. Albo robi to nieświadomie (miasto), albo robi przysługę dla innego mafiozy, którzy siedzi w formującym się core. Jego czerwień tutaj dużo by powiedziała. Pamiętać na później, póki co skromne +1, bo raczej obstawiam pierwszy scenariusz. mafiacorner.boards.net/post/67085/threadMam podobne odczucia, czyli miastowe wajby są u Lisa. Daje mu to kolejne +1 Oh dae su mafiacorner.boards.net/post/67087/threadMiastowe. +1 Felietonistka mafiacorner.boards.net/post/67100/threadDobry post, wprowadzający nowy wątek, choć nieco przewracający karty. +1 mafiacorner.boards.net/post/67151/thread rozsądny post do zapisania, ale niestety bez punktów, bo łatwy do odtworzenia po stronie mafii Po mojej analizie wylało się trochę hejtu, zapewne słusznego, skoro aż tak dużo ludzi to jednomyślnie przyklepnelo, ale no właśnie... mam wrażenie, że w takich sytuacjach mafia leci na doczepkę. A tu doczepił się Najman i Felietonistka. Za to po -1. Najman mafiacorner.boards.net/post/67144/threadObrazek boiska z trzonem miasta. Wygląda, jakby chciał się do niego wladowac, ale moim zdaniem nie reprezentuje tego poziomu co koledzy, których "powołuje". Brak mięsa, where stejki?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 16:06:40 GMT 1
Cenarius niewinny też. xD O, Cenarius, akurat jak jego nick przewinął się w bardzo luźnych okolicach słowa "mafia", przybył wyczuć fetor trzeba się było umyć, panie Wałęsa, a nie teraz zrzucać na innych Fetor czuć z pierwszej części posta, z drugiej bije jedynie chwała Półboga swego rodu. Co do emocjonalności wspomnianej wyżej, mam zgoła odmienne zdanie, zwykle to najtańszy wybielacz z biedronki, wielbiony przez plugawe pomioty. Post idealnie w jego stylu, wejście też miał całkowicie spontaniczne i pozbawione agendy. I zapowiadał zwiększenie aktywności w weekend, a nawet teraz stara się dokładać w tych dłuższych postach.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 16:09:24 GMT 1
Sowa jest niewinna bo jest nieprzyjemna i myśli niesztampowo. A poza tym dostrzega problem nadnaturalności. Przy tak długim zakazie gry metą, mafiozo o ugruntowanej opinii spokojnie może na początku pójść taktyką naśladowania swojej mety. Czego doskonałym przykładem był konflikt adhdowca z autystą. Jakby się chcieli przekrzyczeć, który bardziej jest sobą. Ciekaw jestem Tasiemca, bo to co napisał o Silverhandzie też w sumie może być wpasywaniem się we własną metę, ale w sposób dość subtelny. Bardziej jestem skłonny wierzyć w jego niewinność, ale czy mu ufam? No nie. Kurde, to ja wczoraj już po wyłączeniu kompa, kładąc się spać (i oczywiście myśląc o mafii, zamiast dać głowie odpocząć), doszedłem do wniosku, że Sowa jest w mafii. Nie wiem, czy bycie nieprzyjemnym to kwestia przynależności, może bardziej osobowości i po obu stronach jest nieprzyjemna? Bo mnie się po zastanowieniu bardzo nie podoba jedna rzecz u niego. Może w międzyczasie ktoś dojdzie do tego sam i wyłapie plusa. To jest syndrom zepsutego zegara/kompasu. No ja bym powiedział, że jeśli jest coś z Sową nie tak, to właśnie ta antypatyczność. Stawianie tez w opozycji do miasta na +, zwłaszcza, że są tam argumenty, może nie jakoś rozbudowane, ale są. Robienie tego w sposób antypatyczny na -. Szczerość to nie antypatyczność. Sowa jest niewinna bo jest nieprzyjemna i myśli niesztampowo. A poza tym dostrzega problem nadnaturalności. Przy tak długim zakazie gry metą, mafiozo o ugruntowanej opinii spokojnie może na początku pójść taktyką naśladowania swojej mety. Czego doskonałym przykładem był konflikt adhdowca z autystą. Jakby się chcieli przekrzyczeć, który bardziej jest sobą. Ciekaw jestem Tasiemca, bo to co napisał o Silverhandzie też w sumie może być wpasywaniem się we własną metę, ale w sposób dość subtelny. Bardziej jestem skłonny wierzyć w jego niewinność, ale czy mu ufam? No nie. To jest dla mnie dziwny post. W sensie mafiozi też bywają nieprzyjemni, szczególnie jeśli np. padnie na kogoś mniej doświadczonego po tamtej stronie. A w ogóle przy kreacji jaką sobie wybrała to nie wiem, może to tylko mój problem, bo ja zakładałem rubaszną sowę rodem z Kubusia puchatka po tym pierwszym "hukaniu", a tu wjechał kurwa jakiś sęp, krążący nad umierającym z pragnienia Forrestem. W ogóle Felietonistka, co chciałaś przekazać w drugim akapicie? Jaki wniosek z tego płynie dla ciebie? Problem? Dlaczego to jest problem? Zagrania typu przeczytałem połowę i wysyłam wnioski wyglądajom naturalnie kiedy jest jakaś presja czasu na ten przykład została godzina do ogłoszenia składu i każdy dobry wniosek jest na wage złota bo może potem przerzutować na to jak drużyna będzie wyglądała na boisku
A Cerjanusz pokazuje jakieś żoga bonito żeby uspokoić nasze oczekiwania w momencie kiedy nie jest to nam specjalnie potrzebne a czy jest to jemu potrzebne? Punkty dodatnie dla selekcjonera za oczywisty wybór kapitana to też niepotrzebne kurjozum. Tym gorzej to wygląda kiedy wiemy jaki Cerjanusz ma potencjał ogromny. Póki co gra jak typowy spasiony kot. Bardzo tródna decyzja Pełna zgoda.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 16:14:21 GMT 1
Sowa też jest niewinna. Chociaż jego nie muszę bronić w sumie. Zajebiście ciężko jest tłumaczyć swoją intuicję gdy gracze mają tak mało postów i interakcji. Ale ta intuicja bardzo intensywnie krzyczy teraz, że Cenariusowi należy dać czas.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 16:16:45 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 15, 2023 16:16:45 GMT 1
Witam witam, dopiero wstałem po nocce, pełny sił do walki z wiatrakami. I co tam? Mamy już tych mafiozów wytypiwanych? Kiedy leci Firefox?
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 16:17:59 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 15, 2023 16:17:59 GMT 1
Generalnie w moich tych dwóch komplementarnych analizach może brakować pewnych ludzi, ponieważ czytając temat zapisywałem wszystkie treściwe posty. W następnych etapach będę się zastanawiał, dlaczego ktoś nie daje mięsa mimo pisania postów, np Donkochot, Najman, Sowa
|
|