|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 16:18:04 GMT 1
To jest dla mnie dziwny post. W sensie mafiozi też bywają nieprzyjemni, szczególnie jeśli np. padnie na kogoś mniej doświadczonego po tamtej stronie. A w ogóle przy kreacji jaką sobie wybrała to nie wiem, może to tylko mój problem, bo ja zakładałem rubaszną sowę rodem z Kubusia puchatka po tym pierwszym "hukaniu", a tu wjechał kurwa jakiś sęp, krążący nad umierającym z pragnienia Forrestem. W ogóle Felietonistka, co chciałaś przekazać w drugim akapicie? Jaki wniosek z tego płynie dla ciebie? Problem? Dlaczego to jest problem? Problem z dopasowaniem kreacji do gry w mojej głowie Ale chyba w międzyczasie sobie to dopasowałem jeszcze do gracza, co składa się w jakąś tam całość i działa chyba na twoją korzyść
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 16:24:36 GMT 1
Sheugorath przesypia lincz na sobie. To pasuje. To się zgadza.
Sheugorath mafia.
Dla Sheugoratha najlepszym kandydatem do linczu był Firefox, który potencjalnie oprócz niego był najmocniej atakowany. To pasuje. To się zgadza.
Sheugorath w swojej najdłuższej analizie atakuje graczy głównie ogólnikami. Mało tam błyskotliwych spostrzeżeń.
Sheugorath zadaje najbardziej bezużyteczne pytania na wejściu.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 16:26:54 GMT 1
No ja bym wolałbym zlinczować dzisiaj Sheugoratha przy okazji sprawdzając swoje zebrane wczoraj wnioski jakie wysunąłem analizując kto jak na początku się odnosił do Smashera.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 16:28:59 GMT 1
Dobrych miastowych i dobrych mafiozów cechuje zdolność znajdywania takich spostrzeżeń, że sobie myślisz o kurcze nie pomyślałem o tym, a to mądre. Znajdźcie takie u Sheugoratha. Nie znajdziecie. Poniżej przykład takiego fajnego organicznego spostrzeżenia, które powstaje u gracza spontanicznie w reakcji na zdarzenia i takie coś cechuje dobrych miastowych i dobrze się czających mafiozów. U Sheugoratha nie ma nic takiego. 1. Tak patrzę na to, co nam tu wrzucił Lau i naprawdę zrobił kawał roboty. Problem w tym, że to taka robota chuja komu potrzebna. Trochę jakby jakiś stażysta chciał się wykazać fajną inicjatywą, ale nie za bardzo wiedział w czym ta inicjatywa miałaby pomóc. Bo jakichś nadzwyczajnych wniosków na podstawie tych cyferek i kolorków nie umiałbym wyciągnąć. On sam ma z tym duży problem, bo to o czym pisze niekoniecznie wynika z tego, co wrzucił i bazuje na czytaniu samej rozgrywki, a nie przerzucaniu suchych faktów do Excela. Jakiś tam wniosek o tych, że Gonbao nie dał żadnej twardej opinii jest trochę pustym sloganem, bo w jaki sposób ja mam to interpretować? Ja rzuciłem kilka nazwisk w kontekście podejrzeń/uniewinnień, które były oparte na „czutce” ale nie powiedziałbym, że mają one większą moc niż drobniejsze interakcje Oldboya. Panie Lau, co sobie myślałeś wpadając na pomysł wykonania tej analizy i co sobie myślałeś w jej trakcie i tuż po jej zakończeniu? Ważny jest dla mnie Twój powód i tok myślenia. Paradoksalnie dla mnie to jest trochę miastowe, mafiak jakby już się tyle napocił to chyba by próbował to chociaż podciągnąć pod jakąś swoją hipotezę. Chyba że się nie spodziewał, że ktoś będzie drążyć ale to by było turbo głupie xD
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 16:29:45 GMT 1
O ile pamiętam Firefox miał trochę podejrzeń na koncie od paru graczy. Więc jeśli Sheugorath w mafii to mafia rękami miasta mogła próbować coś tam zrobić smród wokół Firefoxa ( chociaż na tej przesłance nie uniewinniałbym go całkowicie ale na ten moment mógłby mieć kredyt zaufania).
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 16:30:01 GMT 1
chciałem jedynie przekazać, że jeżeli dobrze kminię tożsamość, to Tasiemiec atakując Silverhanda, wpisuje się dobrze w swoją metę, dlatego mam go raczej za niewinnego. Ale ponieważ uważam go za tego a nie innego gracza, to mu do końca nie ufam. Problem w tym, że nie mogę dokładnie opisać o co chodzi bez łamania regulaminu. a co do tej nieprzyjemności, to ja się nie zgadzam, nieprzyjemność jest raczej miastowa, a w połączeniu z wnioskami Sowy po prostu dają mi obraz miastowego, dużo mocniejszy od graczy, którzy grają swoją metą/naśladowaniem swojej mety. Hobbit w poprzedniej też był nieprzyjemny a czy był miastowy? No właśnie A co do pytania to bardziej mi chodziło o fragment o konflikcie adhdowca z autystą, czy masz jakieś wnioski na tej podstawie odnośnie ich przynależności Co cię tak boli uniewinnianie mnie? przede wszystkim od pewnego momentu spoglądałem na ten konflikt bez głębszego wgłębiania się o co im chodzi, bo to dwójka graczy, którzy uprawiają typową sztukę dla sztuki i czytanie ich emocjonalno-intelektualnych wywodów mnie nuży. Niemniej mniej naturalny w tym konflikcie wydawał mi się Forrest, z kolei rakiem wychodził z niego Iau. Przyczepić się można do obu. Nadmierna emocjonalność Forresta wyglądała sztuczniej od charakterystycznej dla Iaua maniery czepiania się spraw regulaminowych. Z drugiej strony to Iau postanowił załagodzić konflikt, a wiem po sobie, że jak się zrobi coś głupiego w mafii, co winduje Cię na świecznik, to najlepiej się po prostu z tego wycofać, posypać głowę popiołem i liczyć na to, że nikt nie będzie do tej sprawy wracał. Natomiast dużo ciekawsze mimo wszystko wydawało mi się to jak na to reagują inni gracze, i tu plusuje Sowa. Nawet jeśli ma charakter Hobbita, to na pewno ma więcej przemyśleń od niego. Miałem iść pracować, ale jeszcze jeden post chyba nie zaszkodzi mojej pracy, a nie podoba mi się to uniewinnianie Sowy. W sensie, że totalnie się z tym nie zgadzam. Wczoraj po wrzuceniu przeze mnie klasyfikacji graczy Sowa dała taką wrzutkę: Karaś, fajnie piszesz, ale typy to ty masz chujowe. W nocy tknęło mnie, że on nie pisze, że mogę się mylić, tylko że moje typy są chujowe. Jakby z pewnością. Widzę tu 2 opcje: A) mocny gracz ze sprecyzowanymi typami odmiennymi od moich; B) mafiozo, który wie, jaka jest prawda. No tylko jak zapytałem go o jego własne typy, to odpisał takie coś: mafiacorner.boards.net/post/66981/threadNo ja tam konkretnych typów nie widzę, raczej takie rozmyte wszystko. Tak więc opcja A) odpada. Nawet go jeszcze dopytałem o to, jak w takim układzie mam rozumieć jego listę podejrzanych, ale już go nie było od tego czasu i mi nie odpowiedział. Tak więc na razie u mnie jest podejrzany, a na pewno nie wrzucałbym go radośnie do grona niewinnych. A już zwłaszcza nie jak Felietonistka, w której przypadku opinia o Sowie to chyba najmocniejsze stanowisko, które dotychczas zajęła. Bo jestem niewinny i mogę bez ogródek pisać co mi ślina na klawiaturę przyniesie i niczym się nie przejmować. Karaś jeśli ty masz wyrazistą opinię o każdym graczu to gratuluję. Ale na podstawie tego co teraz czuję, to Firefox daje ogólnie raczej pozytywne wajby, niektóre wstawki ma typowo miastowe, był chyba jeden post wczoraj, który mi się nie podobał. Oh Dae-Su wydaje się być pożytecznym graczem, nie uniewinniam go w 100 procentach, ale na teraz swoim zaangażowaniem i koncepcjami, to gracz nie do ruszneia. Forresta najłatwiej będzie mimo wszystko ocenić po kilku dniach. Nie podobało mi się to co wczoraj robił, uważam, że było to przerysowane, a Smasher plusuje dociekliwością i agresywnością. Kiedy zadaje pytania czuje się taki wewnętrzny niepokój, nawet wiedząc o własnej niewinności. A to wskazuje na to, że jest niewinny. Osłabił mnie ten post. Walczą we mnie dwa wilki - jeden podpowiada, że mafia to Forrest, Firefox i Oh Dae Su a drugi, że Szugorat, Ioktany i Smasher/ktoś, kto był glonem. Czułbym się jakoś bardziej zwycięski, gdyby to była ta pierwsza opcja, zdążyłem się już zaangażować emocjonalnie. Na ile ufasz sobie odnośnie Firefoxa i Odessu?
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 16:35:17 GMT 1
Nie no Sowa skład mafii typu Firefox,Forrest i Oh Dae Su wygląda w tym momencie na scenariusz rodem SF zwłaszcza że jeszcze dzień się nie skończył.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 16:43:59 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 16:43:59 GMT 1
Nic mnie nie boli Sówko, ale chyba poddawanie w wątpliwość twojej krystalicznej niewinności też nie jest zabronione w tej grze, co?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 16:50:55 GMT 1
via mobile
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 16:50:55 GMT 1
Wałęsa na koniu czuje się w pozycji do wypominania komuś brak mięsa. Niebywała hipokryzja. Człowieku ja dzisiaj kanał sportowy rozjebałem!
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 16:52:47 GMT 1
Teza. Dzisiejsze wejście Centuriona ze swoją pierwszą długą analizą było dla mafii, o ile była obecna, trudnym testem reakcji. Bo. Centurion jest niewinny, a gdy niewinny gracz wchodzi z czymś takim, mafia woli poczekać co powie o tym choć jeden mieszkaniec zanim samemu zaryzykuje wyrażenie zupełnie nietrafnej opinii. Pierwszy wypowiedział się o tym Smasher i zrobił to z całkowitą pewnością siebie i bez krępacji. Pytanie, czy któryś z obecnych wtedy zareagował waszym zdaniem mniej autentycznie i swobodnie niż reszta wtedy obecnych? Adam Smasher Zwłaszcza na twojej opinii mi zależy, żebyś tam zerknął jeszcze raz i spojrzał reakcje na ten post Centuriona pod tym kątem, o którym pisze. Byłeś tam wtedy na żywo i najbardziej podobała mi się twoja reakcja. Zwłaszcza, że Centurion to był cel bez ustalonej opinii. Mafii łatwo reagować na graczy z utwierdzoną wśród miasta reputacją, ale niezręcznie się czują gdy muszę nagle zareagować na post kogoś o kim nie wiedzą co sądzi miasto.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 16:57:57 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 15, 2023 16:57:57 GMT 1
Teza. Dzisiejsze wejście Centuriona ze swoją pierwszą długą analizą było dla mafii, o ile była obecna, trudnym testem reakcji. Bo. Centurion jest niewinny, a gdy niewinny gracz wchodzi z czymś takim, mafia woli poczekać co powie o tym choć jeden mieszkaniec zanim samemu zaryzykuje wyrażenie zupełnie nietrafnej opinii. Pierwszy wypowiedział się o tym Smasher i zrobił to z całkowitą pewnością siebie i bez krępacji. Pytanie, czy któryś z obecnych wtedy zareagował waszym zdaniem mniej autentycznie i swobodnie niż reszta wtedy obecnych? Adam Smasher Zwłaszcza na twojej opinii mi zależy, żebyś tam zerknął jeszcze raz i spojrzał reakcje na ten post Centuriona pod tym kątem, o którym pisze. Byłeś tam wtedy na żywo i najbardziej podobała mi się twoja reakcja. Zwłaszcza, że Centurion to był cel bez ustalonej opinii. Mafii łatwo reagować na graczy z utwierdzoną wśród miasta reputacją, ale niezręcznie się czują gdy muszę nagle zareagować na post kogoś o kim nie wiedzą co sądzi miasto. Tak jak pisałem, podczepiła się felietonistka i Najman, tu bym szukał
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 16:58:41 GMT 1
I ja bym Cenariusa na day 0/1 kolorował na zielono w stylu -> zostawić go. Jeżeli myślę dobrze to on zawsze tak mechanicznie-matematycznie gra, a tutaj peak tego. Jeżeli myślę dobrze, to on jest graczem z małą ilością czasu na te edycję i pewnie się nie będzie angażował mocno przez weekend (tak estymuje). Zakładam jednak, że da więcej swoich suchych wypowiedzi w podobnym stylu. Zakladam, że jakby trafił do mafii, to by się przymusił (dla mafiozów go proszacych), o większa aktywność. Zatem - dla mnie chillera z nim, ale róbta co chceta. Jak o glonach mowa to walilbym właśnie w Don Kichota. Sowa - mocne opinie Felietonistka - fajny język Cenarius - zwykłe suche zachowanie Tasiemiec - się aktywizuje Drogą eliminacji zostaje tylko Don Kichot, bez konkurencji względem nawet podobnych sobie. Lincz na Don Kichocie byłby na zasadzie kosensusu i odłożeniem części spraw na potem. Ja tam nic podejrzanego do tej pory nie widziałem u Don Kichota i na ten wygląda po prostu że ma po prostu wywalone w to co się dzieje w grze.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 16:59:02 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 15, 2023 16:59:02 GMT 1
Wałęsa na koniu czuje się w pozycji do wypominania komuś brak mięsa. Niebywała hipokryzja. Człowieku ja dzisiaj kanał sportowy rozjebałem! Gdzie hipokryzja? Wskaż moje bezmięsne posty.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Post by Firefox on Sept 15, 2023 16:59:53 GMT 1
ja nie mam przekonania do wyjebania Sheogoratha przeanalizowałem jego wejście to był fajny, proaktywny post Co sądzisz o Smasherze, Forrest Gump ? On cię zaczepił, ty wrzuciłeś mema na temat jego kreacji, a jakieś wstępne zdania na temat jego przynależności? I chętnie posłucham rymowanki tu podzielił sentyment innych miastowych, że moje przyjebanie się do Sowy było dziwne (co ciekawe, przypierdalał się wtedy... do Karasia, ale o tym później): tu dalej do forresta: To dobrze, że nie wiesz, bo jakbyś wiedział, to by znaczyło że jesteś w mafii, punkt dla Ciebie. A jakbyś miał umieścić go na skali od 1 do 7, gdzie 1 to POTĘŻNE przekonanie, że jest w mafii, a 7 to to samo, tylko że w mieście, to ile byś mu dal? tu do Adama, ale już nie o Adamie, tylko o innych Dobra Adam, to zmieniając temat z Ciebie, kto Ci nie przypasował? Forrest na plus czy na minus po swoich następnych postach? ogólnie stężenie proaktywności do fluffu/prób przeczekania rzeczy uważam za dość miastowe w jego pierwszym wejściu w grę no i byłbym ostrożny z mówieniem, że pchała mnie do linczu mafia i używaniem tego jaku argument: częściej mylą się miastowi, kto wie, może cała mafia mnie bronić, a miasto linczować no i te niezręczności, jakby aż tak nie śledził wątku word by word: mafioza raczej czyta wszystko dokładnie, szuka okazji, żeby kogoś przepchnąć albo obawia się trafienia na świecznik O chuj, dopiero teraz zauważyłem, że ten mem od Forresta jest nawiązaniem do mafii,a nie tylko do kreacji, tylko jak głupi myślałem, że punchline będzie na ostatnim slajdzie xD Ja się akurat Karasia wtedy pytałem, bo jakoś przeszedłem obok wierszyka Mozilli no i ta nocna analiza mnie kupuje mafiozie trudno takie coś napisać i trudniej o motywację, żeby takie coś powstało (imo trafienie na świecznik w d0 powoduje lekki defetyzm dla mafiozy), nie wyczułem tam wymuszonych argumentów na czyjąś wine/niewinność, raczej strumień myśli, tu dopisał więcej, tam mniej, jakby pisał, co mu ślina na język przyniesie
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:01:05 GMT 1
Lista interakcji do teraz, jak czytamy: Kto inicjował interakcję - od lewej (z lewej kolumny;; inicjujący) do prawej (z górnej listy;; odbiorca) Komu zainicjowano interakcje - od góry (z górnej listy;; odbiorca) do dołu (z lewej kolumny;; inicjujacy) Liczyłem tylko interakcje, odpowiedzi, etc, a nie opinie o kimś. Czy pojawiły się jakieś wnioski z tej tabelki lepsze niż to: I jakie wyciągasz z tego wnioski, Iau? Na pewno, że Oh Dae-Su bio się mówić mocnie opinie. Nawet nie mówi kto podejrzany/kto nie (nie licząc tego luźnego pomysłu 7/7), a co się mu w kimś nie podoba. Zaraz wrzucę LEPSZY wariant tego excela, wait.
Bo muszę przyznać, że tabelka jest bardzo efektowna, ale równie bezużyteczna. Zresztą z tym wnioskiem powyżej też się nie zgadzam. W sensie nie wynika to z tabelki. To mogło wyniknąć z czytania tematu, żeby przygotować tabelkę, ale z samej tabelki takiego wniosku wysnuć nie można. Ale czytając temat też bym takich wniosków nie wysnuł. Owszem, Oh Dae-Su nie jest najbardziej agresywnym graczem, ale też nie jest jakąś miałką pizdeczką. Choćby to, że wysmażył analizę na Firefoxa temu przeczy, nawet jeśli z analizą się nie zgadzam. Do tego miał jeszcze kilka fajnych uwag w kierunku innych graczy. Iau, mam z Tobą ogromny problem. Już jakiś czas temu założyłem sobie w głowie jakieś wyobrażenie tego, jak będziesz grał w mafii, gdy w końcu do niej trafisz, w sensie jak powinieneś grać, jak grałbym ja, gdybym był Tobą. Są to m.in.: -emocjonalne kłótnie wywołane z dupy (było - z Forrestem) -przepalanie czasu i postów na niepotrzebne rzeczy (było - tabelka) -walenie po glonach zamiast znalezienia trudniejszych podejrzanych (nie było, to niewątpliwie plus) Niestety dla Ciebie Twoja obecna gra wpasowuje się w to wyobrażenie. I teraz pytanie: to mój bias, czy faktycznie wylosowałeś mafię? Wiem, że to pytanie retoryczne. Chcę natomiast, żebyś wiedział, że nie kupuję Twojej obecnej gry i że jak się ona nie zmieni, to będę chciał Cię z niej wypierdolić. Zwłaszcza, że dalej się nie dowiedziałem, co miałeś na myśli z tym szpiegiem, więc dalej obstaję, że post był pisany z perspektywy mafii.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 17:03:52 GMT 1
Poprawka Karaś. W swoim ostatnim poście Iau napisał że waliłby w Don Kichota z glonów.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:03:58 GMT 1
No spoko, jeżeli uważasz że byłbym taką słabiuchną mafią, to możesz mnie za to zlinczować Szpiega już wytłumaczyłem, plus, chyba za bardzo overthinkujesz moje zdanie że "zostaniesz wyjaśniony" rolnymi. Tak sobie to rzuciłem, co już wyjaśniłem, że jak zostaniesz nie zabity w mordzie i nie zlinczowany - to pewnie będziesz w zadymie rolnych, a Ty się spinasz, jakbym zdradził jakąś tajemnicę wszechświata i bym musiał to teraz wyjaśniać, gdy już wyjaśniłem sposobność potencjalną szpiegową.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:08:30 GMT 1
via mobile
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 17:08:30 GMT 1
Wałęsa na koniu czuje się w pozycji do wypominania komuś brak mięsa. Niebywała hipokryzja. Człowieku ja dzisiaj kanał sportowy rozjebałem! Gdzie hipokryzja? Wskaż moje bezmięsne posty. Nie potrafie wskazać miensnego
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:09:40 GMT 1
Oh Ty masz z kolei jakąś dziwną manierę chęci dyrygowania tym jak będzie wyglądać głosowanie. Najpierw totalnie absurdalnie piszesz, że dany gracz nie padnie, bo go dwóch graczy broni (tak jakby los w linczu zależał od liczby osób broniących, a nie atakujących), a teraz chcesz ustalać z innymi czy dany gracz ma polecieć czy nie. Tak jakbyś chciał rozmyć odpowiedzialność za oddany przez siebie głos albo nie zagłosować na kogoś kogo "podejrzewasz" bo miasto zdecyduje, że walimy w glony. Akurat z tym pogrubionym się nie do końca zgadzam. Tu wszystko zależy od jakości i autorytetu broniących. Jak ktoś z autorytetem powie, żeby graczowi X dać spokój na najbliższy dzień, to przynajmniej osoby niezdecydowane mogą odpuścić i spora szansa, że znajdzie się ktoś bardziej "popularny". Natomiast z pozostałą częścią się w sumie zgadzam, trafna obserwacja. Tylko teraz pytanie: czy to Twoim zdaniem Oh Dae-Su uwinnnia, czy też uniewinnia? A może nie ma znaczenia? Po prostu czuję się trochę samotny, ale dobrze, nie rozmawiajmy, może faktycznie tak będzie lepiej. Poczekajmy co się wydarzy. W czym się czujesz samotny?
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:09:50 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 17:09:50 GMT 1
Witam witam, dopiero wstałem po nocce, pełny sił do walki z wiatrakami. I co tam? Mamy już tych mafiozów wytypiwanych? Kiedy leci Firefox? hyyk hyyk?
|
|