|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:12:05 GMT 1
via mobile
Post by Marcin Najman on Sept 15, 2023 17:12:05 GMT 1
Kolejny platfus myśli ze bendzie wymuszał i szantażował żebym zrezygnował z roli selekcjonera. Tylko bardziej napendzacie mnie do działania!
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 17:12:11 GMT 1
Oh Ty masz z kolei jakąś dziwną manierę chęci dyrygowania tym jak będzie wyglądać głosowanie. Najpierw totalnie absurdalnie piszesz, że dany gracz nie padnie, bo go dwóch graczy broni (tak jakby los w linczu zależał od liczby osób broniących, a nie atakujących), a teraz chcesz ustalać z innymi czy dany gracz ma polecieć czy nie. Tak jakbyś chciał rozmyć odpowiedzialność za oddany przez siebie głos albo nie zagłosować na kogoś kogo "podejrzewasz" bo miasto zdecyduje, że walimy w glony. Akurat z tym pogrubionym się nie do końca zgadzam. Tu wszystko zależy od jakości i autorytetu broniących. Jak ktoś z autorytetem powie, żeby graczowi X dać spokój na najbliższy dzień, to przynajmniej osoby niezdecydowane mogą odpuścić i spora szansa, że znajdzie się ktoś bardziej "popularny". Natomiast z pozostałą częścią się w sumie zgadzam, trafna obserwacja. Tylko teraz pytanie: czy to Twoim zdaniem Oh Dae-Su uwinnnia, czy też uniewinnia? A może nie ma znaczenia? Po prostu czuję się trochę samotny, ale dobrze, nie rozmawiajmy, może faktycznie tak będzie lepiej. Poczekajmy co się wydarzy. W czym się czujesz samotny? W walce o to miasto. Ale teraz, czuję, że mam w nim wielu przyjaciół. Pozmieniało się.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:13:25 GMT 1
No spoko, jeżeli uważasz że byłbym taką słabiuchną mafią, to możesz mnie za to zlinczować Szpiega już wytłumaczyłem, plus, chyba za bardzo overthinkujesz moje zdanie że "zostaniesz wyjaśniony" rolnymi. Tak sobie to rzuciłem, co już wyjaśniłem, że jak zostaniesz nie zabity w mordzie i nie zlinczowany - to pewnie będziesz w zadymie rolnych, a Ty się spinasz, jakbym zdradził jakąś tajemnicę wszechświata i bym musiał to teraz wyjaśniać, gdy już wyjaśniłem sposobność potencjalną szpiegową. No właśnie kurwa nie wytłumaczyłeś nic. Dalej nie dostałem odpowiedzi na poniższego posta: Mafia może Cię zostawić licząc, że będziesz miał słabe typy, a obecność takiego gracza wśród żywych bez mordów jest podejrzana z oczywistego powodu. W takim wariancie - mafia wie, że nie zginiesz, bo zamordować cię nie zamordują, w linczu się obronisz. Mogą Cię sprawdzić szpiegiem, by wykluczyć rolność i tworzyć z Ciebie problem dla miasta, a nie taki zysk jaki opisaleś - czyli mord na Ciebie, zamiast na detektywa Kurwa, dalej mam wrażenie, że piszesz to jakby z perspektywy mafii a nie miasta. Że Ty rozkminiasz jako mafia czy opłaca Wam się mnie sprawdzać szpiegiem, od razu mordować, czy może zostawiać, żeby we mnie napierdalać, bo "hurr, durr, mafia go nie morduje a on taki groźny, niewinny, to na pewno dlatego że sam jest w mafii". Podsumowując, nie podoba mi się to. Jesteś w stanie jakoś sensownie wytłumaczyć, czemu w ogóle pomyślałeś o tym, że rolni, w tym KURWA MAFIJNY SZPIEG!!! jakoś rozstrzygną mój temat, czy jak to tam napisałeś?
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 17:14:23 GMT 1
Chyba nie do końca przeczytałeś o co mi tam chodziło. Tam pisałem że przy ewentualnej winie Sheogorathu pchanie ciebie na lincz mafia mogła rękami miasta zrobić niekoniecznie samemu brudząc rączki. To nie jest przesłanka która ciebie uniewinnia na pewno, ale dałaby pewnie jakiś kredyt zaufania.
Jeśli ty niewinny to prędzej czy później i tak mafioza potencjalny mógłby się wywalić przy próbie zlinczowania ciebie. No chyba że ty jesteś winny ale to wyjdzie w następnych dniach.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 17:14:47 GMT 1
ja nie mam przekonania do wyjebania Sheogoratha przeanalizowałem jego wejście to był fajny, proaktywny post Co sądzisz o Smasherze, Forrest Gump ? On cię zaczepił, ty wrzuciłeś mema na temat jego kreacji, a jakieś wstępne zdania na temat jego przynależności? I chętnie posłucham rymowanki tu podzielił sentyment innych miastowych, że moje przyjebanie się do Sowy było dziwne (co ciekawe, przypierdalał się wtedy... do Karasia, ale o tym później): tu dalej do forresta: To dobrze, że nie wiesz, bo jakbyś wiedział, to by znaczyło że jesteś w mafii, punkt dla Ciebie. A jakbyś miał umieścić go na skali od 1 do 7, gdzie 1 to POTĘŻNE przekonanie, że jest w mafii, a 7 to to samo, tylko że w mieście, to ile byś mu dal? tu do Adama, ale już nie o Adamie, tylko o innych Dobra Adam, to zmieniając temat z Ciebie, kto Ci nie przypasował? Forrest na plus czy na minus po swoich następnych postach? ogólnie stężenie proaktywności do fluffu/prób przeczekania rzeczy uważam za dość miastowe w jego pierwszym wejściu w grę no i byłbym ostrożny z mówieniem, że pchała mnie do linczu mafia i używaniem tego jaku argument: częściej mylą się miastowi, kto wie, może cała mafia mnie bronić, a miasto linczować no i te niezręczności, jakby aż tak nie śledził wątku word by word: mafioza raczej czyta wszystko dokładnie, szuka okazji, żeby kogoś przepchnąć albo obawia się trafienia na świecznik O chuj, dopiero teraz zauważyłem, że ten mem od Forresta jest nawiązaniem do mafii,a nie tylko do kreacji, tylko jak głupi myślałem, że punchline będzie na ostatnim slajdzie xD Ja się akurat Karasia wtedy pytałem, bo jakoś przeszedłem obok wierszyka Mozilli no i ta nocna analiza mnie kupuje mafiozie trudno takie coś napisać i trudniej o motywację, żeby takie coś powstało (imo trafienie na świecznik w d0 powoduje lekki defetyzm dla mafiozy), nie wyczułem tam wymuszonych argumentów na czyjąś wine/niewinność, raczej strumień myśli, tu dopisał więcej, tam mniej, jakby pisał, co mu ślina na język przyniesie No dobra, ale wniosków, ale takich organicznych, gdzie gdzieś coś na szybkości wywnioskował w reakcji na czyjś post, to ile on miał? Bo moim zdaniem nic. Pytania to łatwo i analizy na ogólnikach przygotowane pisać.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 15, 2023 17:15:49 GMT 1
straszny dzień w robocie coś czytałem, ale bez konsolidacji wniosków jeszcze, więc zaraz nadrobię, ale może z takich głównych spraw: I ja bym Cenariusa na day 0/1 kolorował na zielono w stylu -> zostawić go. Jeżeli myślę dobrze to on zawsze tak mechanicznie-matematycznie gra, a tutaj peak tego. Jeżeli myślę dobrze, to on jest graczem z małą ilością czasu na te edycję i pewnie się nie będzie angażował mocno przez weekend (tak estymuje). Zakładam jednak, że da więcej swoich suchych wypowiedzi w podobnym stylu. Zakladam, że jakby trafił do mafii, to by się przymusił (dla mafiozów go proszacych), o większa aktywność. Zatem - dla mnie chillera z nim, ale róbta co chceta. Jak o glonach mowa to walilbym właśnie w Don Kichota. Sowa - mocne opinie Felietonistka - fajny język Cenarius - zwykłe suche zachowanie Tasiemiec - się aktywizuje Drogą eliminacji zostaje tylko Don Kichot, bez konkurencji względem nawet podobnych sobie. Lincz na Don Kichocie byłby na zasadzie kosensusu i odłożeniem części spraw na potem. Ja tam nic podejrzanego do tej pory nie widziałem u Don Kichota i na ten wygląda po prostu że ma po prostu wywalone w to co się dzieje w grze. Czyli w ramach odglanawiania i tego, że do tej pory nie wykształcił się żaden kierunek (ok, ja też nie mam top podejrzanych, rozumiem, ale no...) powstał generalny pomysł, żeby zabić najbardziej przezroczystego typa nie rokującego aktywnością, a jego konkurenci to odznaczają się takimi wybitnymi cechami jak 'mocne opinie', 'fajny język', 'zwykłe suche zachowanie', 'się zaktywizuje'? Ale nikt za tym nie poszedł ostatecznie?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:16:12 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 17:16:12 GMT 1
Teza. Dzisiejsze wejście Centuriona ze swoją pierwszą długą analizą było dla mafii, o ile była obecna, trudnym testem reakcji. Bo. Centurion jest niewinny, a gdy niewinny gracz wchodzi z czymś takim, mafia woli poczekać co powie o tym choć jeden mieszkaniec zanim samemu zaryzykuje wyrażenie zupełnie nietrafnej opinii. Pierwszy wypowiedział się o tym Smasher i zrobił to z całkowitą pewnością siebie i bez krępacji. Pytanie, czy któryś z obecnych wtedy zareagował waszym zdaniem mniej autentycznie i swobodnie niż reszta wtedy obecnych? Adam Smasher Zwłaszcza na twojej opinii mi zależy, żebyś tam zerknął jeszcze raz i spojrzał reakcje na ten post Centuriona pod tym kątem, o którym pisze. Byłeś tam wtedy na żywo i najbardziej podobała mi się twoja reakcja. Zwłaszcza, że Centurion to był cel bez ustalonej opinii. Mafii łatwo reagować na graczy z utwierdzoną wśród miasta reputacją, ale niezręcznie się czują gdy muszę nagle zareagować na post kogoś o kim nie wiedzą co sądzi miasto. Zerknąłem ma ten moment jeszcze raz i na dyskusje później no i chyba najmniej tam wnosiły dodatkowe spostrzeżenia Felietonistki. W sensie Karaś wszedł i się po prostu ze mną zgodził, no nic odkrywczego ale jeżeli reszta gry się broni to nie wszystko musi być odkrywczym wnioskiem. Twoje i Najmana wnioski mi się podobały bo rzeczywiście wnosiły coś istotnego - ty że bardzo dużo gada tam o sobie, Najman że timing tego jest zupełnie z dupy, i ja oba te dodatki kupuję. To co pisała felietonistka o "metodyce szukania mafii" itp można by napisać w sumie w każdym innym momencie gry, bardzo dużo skupienia tam na teorii a mało odniesienia do treści. Zresztą do części wtedy też odnosiłem się na bieżąco, że łatwe uniewinnienia wcale niekoniecznie są na plus dla centaura, a to felietonistka w swoim poście pisała.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 17:17:18 GMT 1
Zresztą postawa Sheugo dzisiaj to jest przecież ucieleśnienie defetyzmu, więc bronienie go tym, że u mafiozy zobaczylibyśmy defetyzm uważam za mocno nietrafione.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:17:20 GMT 1
No spoko, jeżeli uważasz że byłbym taką słabiuchną mafią, to możesz mnie za to zlinczować Szpiega już wytłumaczyłem, plus, chyba za bardzo overthinkujesz moje zdanie że "zostaniesz wyjaśniony" rolnymi. Tak sobie to rzuciłem, co już wyjaśniłem, że jak zostaniesz nie zabity w mordzie i nie zlinczowany - to pewnie będziesz w zadymie rolnych, a Ty się spinasz, jakbym zdradził jakąś tajemnicę wszechświata i bym musiał to teraz wyjaśniać, gdy już wyjaśniłem sposobność potencjalną szpiegową. No właśnie kurwa nie wytłumaczyłeś nic. Dalej nie dostałem odpowiedzi na poniższego posta: Kurwa, dalej mam wrażenie, że piszesz to jakby z perspektywy mafii a nie miasta. Że Ty rozkminiasz jako mafia czy opłaca Wam się mnie sprawdzać szpiegiem, od razu mordować, czy może zostawiać, żeby we mnie napierdalać, bo "hurr, durr, mafia go nie morduje a on taki groźny, niewinny, to na pewno dlatego że sam jest w mafii". Podsumowując, nie podoba mi się to. Jesteś w stanie jakoś sensownie wytłumaczyć, czemu w ogóle pomyślałeś o tym, że rolni, w tym KURWA MAFIJNY SZPIEG!!! jakoś rozstrzygną mój temat, czy jak to tam napisałeś? Powtarzam - napisałem sobie to od tak. Nie jestem mafiozą, by myśleć nad konstrukcją każdego zdania, które robię. Piszę co mi ślina przyniesie na język. Miastowe to jest i nauczyłem się tego odruchu. Zresztą, sam juz mnie przyłapałes na nieścisłości z Spontaniczną. Takie sa tego efekty.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:17:20 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 15, 2023 17:17:20 GMT 1
Witam witam, dopiero wstałem po nocce, pełny sił do walki z wiatrakami. I co tam? Mamy już tych mafiozów wytypiwanych? Kiedy leci Firefox? hyyk hyyk? Nie skomentuję tego.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:17:54 GMT 1
straszny dzień w robocie coś czytałem, ale bez konsolidacji wniosków jeszcze, więc zaraz nadrobię, ale może z takich głównych spraw: Lincz na Don Kichocie byłby na zasadzie kosensusu i odłożeniem części spraw na potem. Ja tam nic podejrzanego do tej pory nie widziałem u Don Kichota i na ten wygląda po prostu że ma po prostu wywalone w to co się dzieje w grze. Czyli w ramach odglanawiania i tego, że do tej pory nie wykształcił się żaden kierunek (ok, ja też nie mam top podejrzanych, rozumiem, ale no...) powstał generalny pomysł, żeby zabić najbardziej przezroczystego typa nie rokującego aktywnością, a jego konkurenci to odznaczają się takimi wybitnymi cechami jak 'mocne opinie', 'fajny język', 'zwykłe suche zachowanie', 'się zaktywizuje'? Ale nikt za tym nie poszedł ostatecznie? Wygląda na to, że albo padnie Szogun, albo będzie odglonawianie. A Ty, którą opcję byś preferował?
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:18:14 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 17:18:14 GMT 1
czemu jestem w mafii? masz innych kandydatów?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:19:02 GMT 1
No ale spójrzmy sobie na post:
Nic wielkiego tutaj nie napisałem. Przez det/szpieg mialem na myśli całość działań niesprecyzowanych rolnych i tyle, zresztą, podtrzymuje, że moje wyjaśnienie jest logiczne. Mafia powinna cię zamordować. Jezeli Cie nie zamorduje - powinna cie sprawdzic szpiegiem bo moze jesteś detem, i dziwnie byłoby cie tak zostawiac. Ale z tego co widze teraz to raczej detem nie jesteś, bo ewidentnie grasz pod jak najszybsza pomoc miastu i out, więc oby to było prawdą.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 17:19:45 GMT 1
Teza. Dzisiejsze wejście Centuriona ze swoją pierwszą długą analizą było dla mafii, o ile była obecna, trudnym testem reakcji. Bo. Centurion jest niewinny, a gdy niewinny gracz wchodzi z czymś takim, mafia woli poczekać co powie o tym choć jeden mieszkaniec zanim samemu zaryzykuje wyrażenie zupełnie nietrafnej opinii. Pierwszy wypowiedział się o tym Smasher i zrobił to z całkowitą pewnością siebie i bez krępacji. Pytanie, czy któryś z obecnych wtedy zareagował waszym zdaniem mniej autentycznie i swobodnie niż reszta wtedy obecnych? Adam Smasher Zwłaszcza na twojej opinii mi zależy, żebyś tam zerknął jeszcze raz i spojrzał reakcje na ten post Centuriona pod tym kątem, o którym pisze. Byłeś tam wtedy na żywo i najbardziej podobała mi się twoja reakcja. Zwłaszcza, że Centurion to był cel bez ustalonej opinii. Mafii łatwo reagować na graczy z utwierdzoną wśród miasta reputacją, ale niezręcznie się czują gdy muszę nagle zareagować na post kogoś o kim nie wiedzą co sądzi miasto. Zerknąłem ma ten moment jeszcze raz i na dyskusje później no i chyba najmniej tam wnosiły dodatkowe spostrzeżenia Felietonistki. W sensie Karaś wszedł i się po prostu ze mną zgodził, no nic odkrywczego ale jeżeli reszta gry się broni to nie wszystko musi być odkrywczym wnioskiem. Twoje i Najmana wnioski mi się podobały bo rzeczywiście wnosiły coś istotnego - ty że bardzo dużo gada tam o sobie, Najman że timing tego jest zupełnie z dupy, i ja oba te dodatki kupuję. To co pisała felietonistka o "metodyce szukania mafii" itp można by napisać w sumie w każdym innym momencie gry, bardzo dużo skupienia tam na teorii a mało odniesienia do treści. Zresztą do części wtedy też odnosiłem się na bieżąco, że łatwe uniewinnienia wcale niekoniecznie są na plus dla centaura, a to felietonistka w swoim poście pisała. Ja liczyłem, że dorzucisz jeszcze Najmana do tej kolekcji, tak jak to zrobił Centaur, bo mnie to o timingu właśnie nie przekonuje. Dla mnie zupełnie losowy timing Centaura świadczy na jego korzyść, a nie winę, mafia kombinuje kiedy coś pisać, nie pisać, miastowy po prostu pisze. Ale okej, dzięki za odpowiedź, w każdym razie tu bym szukał Najman, Felietonistka. Moim głównym podejrzanym oczywiście Sheugo, jakby był czerwony to + dla Felietonistki.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 17:20:06 GMT 1
Ta tabelka ma dobrze oddawać vibes i to gdzie kto kierunkuje, bo inaczej byłaby bezwartościowa.
Dałem siebie na czerwono w twojej wersji bo napisałeś, że mi bliżej do złych intencji i że mam gorsze notowania niż Forester z akcji "kłotnia". To "leanuje" do czerwieni. O Najmanie napisales ze do obserwacji - typowa żółć. Tasiemiec na czerwono, bo napisales ze "Materiał na przselizgujacego mafioze". No dobra, sam pisałeś, że można prostować to prostuję dla mnie to jest trochę bardziej skomplikowane niż 3 kolorki, żeby mieć to w miarę celnie to z 5 co najmniej musiałbym mieć. No ale powiedzmy, że jakieś tam uproszczenie, mogło być gorzej. Mam jeszcze takie jedno pytanie - bo wnioski z kolorków wyciągnąłeś, a co z wnioskami z liczb interakcji, o które pytałem wcześniej? Bo się narobiłeś, przeleciałeś temat, policzyłeś, zrobiłeś tabelkę z objaśnieniami, a ja się zastanawiam, czy miałeś w tym jakiś cel, czy po prostu chciałeś pokazać "ciężką pracę" Pożyteczny Dobromir. 2. Kto podejrzewa, że Najman jest w mafii i dlaczego? Firefox Ciebie wzywam jako głównego świadka. myślę, że może być w mafii, nie umiem go uniewinnić generalnie taki styl grania mnie co najmniej irytuje, żeby nie powiedzieć, że mocniej wkurza, więc mogę mieć bias
siedzisz sobie w kreacyjce i "hehe patrzcie jaki ze mnie luzak, bawie sie forumową mafia", a ciężary ponosić musi ktoś inny
przemyca typy i spostrzeżenia, ale nie wiem, czy ktokolwiek od jego ataków poczuł się zagrożony, bo to takie wszystko śmieszkowe albo takie rzucanie szpileczek, jedynie w Cenariusa wszedł mocniej, no ale to też było takie powtórzenie częściowo po innych + ogólny styl to osłabia i w ogóle chyba nikomu nie zadał żadnego pytania nieretorycznego: jesteś miastowym, masz podejrzanych, nie chcesz ich dopytać o coś, żeby się oczyścili/na czymś wjebali? ocenić reakcję?
dla mnie to może być taka tykająca bomba i chciałbym, żeby przestał się kreować i normalnie dawał więcej mięcha/z wątroby, a nie taka obecność w wątku, który coś tam rzuci, ale generalnie woli poklepywać swoich niewinnych po pleckach ktoś powie "ale ma luz, luz jest miastowy", no ale poziom poszedł do przodu, pisanie luźnych postów w 2024 przychodzi mafiozom łatwiej, w moich notowaniach wyżej stoi uczciwy content dla gry i drążenie
tak jak Chińczyk robi rzeczy i ma wkład, ale wydaje mi się wyprany z emocji (rzadko go coś śmieszy, nie irytuje się, nie wkurwia, no kurwa jakby ktoś silnik mafiowy językowy wymyślił a decyzje o linczach były wyciągane z komputera), sztywny, tak Najman jest luźny, ale nie daje wkładu
i nie wiem, czy te uniewinnienia w temacie na serio, czy wszyscy sobie pomyśleli "poczekajmy, aż skończy się kreować w d2 i wtedy ocenimy", wtedy bym zrozumiał, ale nie rzucanie uniewinnień wprost
Dobrze napisane, generalnie się zgadzam. Ale trzeba pamiętać, że taki "pasażer na gapę", o ile nie da się zlinczować, to idealna gra dla detektywa. Nic mnie nie boli Sówko, ale chyba poddawanie w wątpliwość twojej krystalicznej niewinności też nie jest zabronione w tej grze, co? Tylko po co? Teza. Dzisiejsze wejście Centuriona ze swoją pierwszą długą analizą było dla mafii, o ile była obecna, trudnym testem reakcji. Bo. Centurion jest niewinny, a gdy niewinny gracz wchodzi z czymś takim, mafia woli poczekać co powie o tym choć jeden mieszkaniec zanim samemu zaryzykuje wyrażenie zupełnie nietrafnej opinii. Pierwszy wypowiedział się o tym Smasher i zrobił to z całkowitą pewnością siebie i bez krępacji. Pytanie, czy któryś z obecnych wtedy zareagował waszym zdaniem mniej autentycznie i swobodnie niż reszta wtedy obecnych? Adam Smasher Zwłaszcza na twojej opinii mi zależy, żebyś tam zerknął jeszcze raz i spojrzał reakcje na ten post Centuriona pod tym kątem, o którym pisze. Byłeś tam wtedy na żywo i najbardziej podobała mi się twoja reakcja. Zwłaszcza, że Centurion to był cel bez ustalonej opinii. Mafii łatwo reagować na graczy z utwierdzoną wśród miasta reputacją, ale niezręcznie się czują gdy muszę nagle zareagować na post kogoś o kim nie wiedzą co sądzi miasto. Tak jak pisałem, podczepiła się felietonistka i Najman, tu bym szukał Przecież Najman rozjebał cię na łopatki.
Czy Firefox ma interes bronić Szugorata, swojego potencjalnego kontrkandydata? A może chce, żebyśmy pomyśleli, że w mafii nie miałby interesu tego robić?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:20:41 GMT 1
Właśnie załapałem! TO JAKBY KTOŚ CHCIAŁ ODJEBAĆ DON KICHOTA, TO JA JESTEM CHĘTNY!!!
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 17:22:02 GMT 1
straszny dzień w robocie coś czytałem, ale bez konsolidacji wniosków jeszcze, więc zaraz nadrobię, ale może z takich głównych spraw: Lincz na Don Kichocie byłby na zasadzie kosensusu i odłożeniem części spraw na potem. Ja tam nic podejrzanego do tej pory nie widziałem u Don Kichota i na ten wygląda po prostu że ma po prostu wywalone w to co się dzieje w grze. Czyli w ramach odglanawiania i tego, że do tej pory nie wykształcił się żaden kierunek (ok, ja też nie mam top podejrzanych, rozumiem, ale no...) powstał generalny pomysł, żeby zabić najbardziej przezroczystego typa nie rokującego aktywnością, a jego konkurenci to odznaczają się takimi wybitnymi cechami jak 'mocne opinie', 'fajny język', 'zwykłe suche zachowanie', 'się zaktywizuje'? Ale nikt za tym nie poszedł ostatecznie? Na ten moment większe prawdopodobieństwo padnięcia dzisiaj w linczu ma Sheogorath. Odglanawianie na razie nie ma takiego poparcia.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:22:06 GMT 1
straszny dzień w robocie coś czytałem, ale bez konsolidacji wniosków jeszcze, więc zaraz nadrobię, ale może z takich głównych spraw: Lincz na Don Kichocie byłby na zasadzie kosensusu i odłożeniem części spraw na potem. Ja tam nic podejrzanego do tej pory nie widziałem u Don Kichota i na ten wygląda po prostu że ma po prostu wywalone w to co się dzieje w grze. Czyli w ramach odglanawiania i tego, że do tej pory nie wykształcił się żaden kierunek (ok, ja też nie mam top podejrzanych, rozumiem, ale no...) powstał generalny pomysł, żeby zabić najbardziej przezroczystego typa nie rokującego aktywnością, a jego konkurenci to odznaczają się takimi wybitnymi cechami jak 'mocne opinie', 'fajny język', 'zwykłe suche zachowanie', 'się zaktywizuje'? Ale nikt za tym nie poszedł ostatecznie? Nie robiłem kierunku ani nie robiłem odglanawiania. W zasadzie temat glonów w ramach mnie poruszali inni gracze, w ramach "jak śmiesz śmieć nie odglanawiać". Stwierdziłem, że spojrzę na glony, spojrzałem i napisalem czemu każdy z poszczególnych glonów wzbudził moją sympatię i nie widzę sensu go dzisiaj zabijac. Pani Dziennikarka fajnie pisze. Pan Wałęsa gra typowo matematycznie i sucho jak on, i zgadza się to mi z jego problemami czasowymi na teraz. A Mucha bez Ucha wali silnymi opiniami, które to opinie rezonują pośród reszty graczy. No dla mnie spoko by ich nie linczować. A u Kichota nie widze nic ani charakterystycznego, ani aktywizujacego - wiec jakbym mial walic w glona, to w niego. Ale to jest moja opinia. Nie mowie - miasto, głosujcie na glona!
Powiedizalem cos innego w ramach metafizycznych problemów Oh Dae-Su - niech kazdy zagłosuje w ciemno jak uwaza. Szansa ze stracimy deta jest 1/14. Im ready for this. Hehe. Ale znowu to nie jest plan, do ktorego nagianim, chociaż do tej wizji mi najblizej. I na taka wizje (na teraz, na 18;23) sie zanosi (i wczesniej tez zanosiło) dlatego w ramach tego pisalem do Oh Dae-Su. Że jest OK. On z kolei vibami czul jakoby było zle i trzeba byłoby wprowadzac jakies impulsy. Nie wiem czemu. Nie wyjasnil.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 17:23:08 GMT 1
Na dzisiaj nie ruszam: Najmana, Forresta, Karasia, Laua, Smashera, Sowy, Felietonistki, Gonbao DeSu.
Po przejrzeniu jeszcze raz postów jechałbym w takiej kolejności eliminacji: Shemalegorath, Silverhand.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 17:23:30 GMT 1
Potem Firefox, Centurion.
|
|