|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:24:08 GMT 1
No dobra, sam pisałeś, że można prostować to prostuję dla mnie to jest trochę bardziej skomplikowane niż 3 kolorki, żeby mieć to w miarę celnie to z 5 co najmniej musiałbym mieć. No ale powiedzmy, że jakieś tam uproszczenie, mogło być gorzej. Mam jeszcze takie jedno pytanie - bo wnioski z kolorków wyciągnąłeś, a co z wnioskami z liczb interakcji, o które pytałem wcześniej? Bo się narobiłeś, przeleciałeś temat, policzyłeś, zrobiłeś tabelkę z objaśnieniami, a ja się zastanawiam, czy miałeś w tym jakiś cel, czy po prostu chciałeś pokazać "ciężką pracę" Z ciekawości to robiłem odnośnie śmiałych tez Volva, jego poradników i tak dalej. Ale raczej uważam, to za bezużyteczne tbh. Sprawdzając wszystkie posty pojedynczo mialem kilka uwag, jakieś z dupy wejścia, zagadki dla mnie czemu tak i z takim tonem i w ogóle - ale nic mi to nie mowi w ramach vibes ani nic nie układa w głowie, tylko robi wiekszy chaos, zwłaszcza ze mi ciezko mowic czy miasto/mafia na tak małych emocjach i takim zblazowaniu. Nawet żaden mocny nurt i zaden swiecznik sie nie zrobił. To chyba dobrze? Nikt nie może czuć się bezpiecznie, bo w każdej chwili sytuacja może się zmienić, może paść ktoś z 3 głosami. Nie propsujesz, że nikt nie może siedzieć w kurwidołku?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 17:24:36 GMT 1
Właśnie załapałem! TO JAKBY KTOŚ CHCIAŁ ODJEBAĆ DON KICHOTA, TO JA JESTEM CHĘTNY!!! Nie no kurwa, tak nie róbmy. Imo on gra zupełnie swoją grę, nie róbmy dziś tego odglanawiania, tylko zostawmy ewentualnie Kichota detektywowi i lecimy z Sheugo, który gra swoją mafijną klasykę.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:26:34 GMT 1
Z ciekawości to robiłem odnośnie śmiałych tez Volva, jego poradników i tak dalej. Ale raczej uważam, to za bezużyteczne tbh. Sprawdzając wszystkie posty pojedynczo mialem kilka uwag, jakieś z dupy wejścia, zagadki dla mnie czemu tak i z takim tonem i w ogóle - ale nic mi to nie mowi w ramach vibes ani nic nie układa w głowie, tylko robi wiekszy chaos, zwłaszcza ze mi ciezko mowic czy miasto/mafia na tak małych emocjach i takim zblazowaniu. Nawet żaden mocny nurt i zaden swiecznik sie nie zrobił. To chyba dobrze? Nikt nie może czuć się bezpiecznie, bo w każdej chwili sytuacja może się zmienić, może paść ktoś z 3 głosami. Nie propsujesz, że nikt nie może siedzieć w kurwidołku? Tak, jest dobrze, co wyraziłem w ramach Oh Dae-Su że jest OK, i co potwierdza duży % postów jako interakcji, duży % określenia graczy swoich typów, i ogółem brak kurwidołkowania (powiedzmy) i wszystkie inne zmienne.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 17:28:55 GMT 1
Tasiemiec, skąd wiedziałeś, że Firefox jest niedoświadczony, jak się zdradził?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:29:18 GMT 1
Właśnie załapałem! TO JAKBY KTOŚ CHCIAŁ ODJEBAĆ DON KICHOTA, TO JA JESTEM CHĘTNY!!! Nie no kurwa, tak nie róbmy. Imo on gra zupełnie swoją grę, nie róbmy dziś tego odglanawiania, tylko zostawmy ewentualnie Kichota detektywowi i lecimy z Sheugo, który gra swoją mafijną klasykę. Podaj chociaż jeden argument, żebym tego nie zrobił. Pamiętaj, że detektyw może uniewinnić a nie uwinnić, bo jest 5 opryszków! Czyli w sumie bardziej opłaca się sprawdzać dobrych graczy a nie takie Kichoty. Ja bym go detem nie sprawdzał, jeszcze wyjdzie niewinny, mafia go oczywiście nie zamorduje i znowu będzie trzeba drżeć do końca, czy czegoś nie odjebie. Ja bym wolał go zajebać i liczyć, że jest winny.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:29:32 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 15, 2023 17:29:32 GMT 1
Właśnie załapałem! TO JAKBY KTOŚ CHCIAŁ ODJEBAĆ DON KICHOTA, TO JA JESTEM CHĘTNY!!! Nie no kurwa, tak nie róbmy. Imo on gra zupełnie swoją grę, nie róbmy dziś tego odglanawiania, tylko zostawmy ewentualnie Kichota detektywowi i lecimy z Sheugo, który gra swoją mafijną klasykę. no ale kto ma wyższą wartość dla miasta Kichot sprawdzony detem czy Shuego sprawdzony detem i do tego det znerfiony
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 17:29:52 GMT 1
Tak sobie myślę, że mafia może wiedzieć, jaki jestem łasy na uniewinnienia i komplementy.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:31:23 GMT 1
Nie no kurwa, tak nie róbmy. Imo on gra zupełnie swoją grę, nie róbmy dziś tego odglanawiania, tylko zostawmy ewentualnie Kichota detektywowi i lecimy z Sheugo, który gra swoją mafijną klasykę. Podaj chociaż jeden argument, żebym tego nie zrobił. Pamiętaj, że detektyw może uniewinnić a nie uwinnić, bo jest 5 opryszków! Czyli w sumie bardziej opłaca się sprawdzać dobrych graczy a nie takie Kichoty. Ja bym go detem nie sprawdzał, jeszcze wyjdzie niewinny, mafia go oczywiście nie zamorduje i znowu będzie trzeba drżeć do końca, czy czegoś nie odjebie. Ja bym wolał go zajebać i liczyć, że jest winny. +1 (nie per se do Kichota, ale ogólnej myśli detowej)
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 17:31:54 GMT 1
Nie no kurwa, tak nie róbmy. Imo on gra zupełnie swoją grę, nie róbmy dziś tego odglanawiania, tylko zostawmy ewentualnie Kichota detektywowi i lecimy z Sheugo, który gra swoją mafijną klasykę. no ale kto ma wyższą wartość dla miasta Kichot sprawdzony detem czy Shuego sprawdzony detem i do tego det znerfiony Byle nie było powtórki z edycji botowej, gdzie topka niewinnych to byli opryszkowie i jedynym pewnym niewinnym był tam Broniewski
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:31:59 GMT 1
Biorąc pod uwagę edycję Botową, to i tak wypadałoby zabijać wszystkie sprawdzenia Deta, która wyjdą jako winne bo khem khem, mogą być problemy.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:32:29 GMT 1
I pragnę zauważyć, to co zostało napisane w setupie - opryszkowie ujawniają się przy śmierci jako opryszkowie. Będzie można liczyć. Tyle dobrego <3
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 17:33:02 GMT 1
To jest człowiek, który mafijność wypisaną ma na twarzy nawet gdy w niej nie jest. Oceniajcie go po spontaniczności, nie po tym czy wygląda mafijnie. Mafijny grałby na sztywno. Chociaż no w sumie trochę mało pisał, to nie będzie jakieś dramatyczne rozwiązanie. Ale ten Sheugo tak kusi.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 17:36:02 GMT 1
Tasiemiec, skąd wiedziałeś, że Firefox jest niedoświadczony, jak się zdradził? Doświadczeni gracze potrafią takie rzeczy wyłapać. Tobie też się to kiedyś uda. co sądzicie o tym poście
jestem głównym podejrzanym Tasiemca, nie ufa mi, jestem do odjebania
a ten tekst trochę jakby pieszczotliwy? jakby wiedział, że pisze do niewinnego, który nie umie wyczytać czyjejś niewinności
FirefoxTasiemiec UzbrojonyWyjaśnicie mi to?
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 17:38:34 GMT 1
To jest człowiek, który mafijność wypisaną ma na twarzy nawet gdy w niej nie jest. Oceniajcie go po spontaniczności, nie po tym czy wygląda mafijnie. Mafijny grałby na sztywno. Chociaż no w sumie trochę mało pisał, to nie będzie jakieś dramatyczne rozwiązanie. Ale ten Sheugo tak kusi. Mi się wydaje, że Don Kichot wczoraj jak i dziś spontanicznie sobie wchodził do tematu i nie odniosłem wrażenia że chciałby sztucznie zaznaczyć obecność jakimś wpisem. Gra go nie uniewinnia.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:38:46 GMT 1
No ale spójrzmy sobie na post: Nic wielkiego tutaj nie napisałem. Przez det/szpieg mialem na myśli całość działań niesprecyzowanych rolnych i tyle, zresztą, podtrzymuje, że moje wyjaśnienie jest logiczne. Mafia powinna cię zamordować. Jezeli Cie nie zamorduje - powinna cie sprawdzic szpiegiem bo moze jesteś detem, i dziwnie byłoby cie tak zostawiac. Ale z tego co widze teraz to raczej detem nie jesteś, bo ewidentnie grasz pod jak najszybsza pomoc miastu i out, więc oby to było prawdą. Ale jakich niesprecyzowanych rolnych? Rolnych jest 2 i są oni sprecyzowani: detektyw oraz starszy szpieg. Jeden znajduje niewinnych (lub opryszków/winnych), drugi znajduje detektywa. Nie wiem skąd założenie, że któryś z nich w jakiś sposób wyjaśni moją sprawę i nie wiem jak miastowy miałby coś takiego w ogóle pomyśleć. I w ogóle całe to Twoje pierdolenie brzmi jakbyś wiedział, że mafia mnie nie zamorduje i będzie chciała mnie wjebać pod pociąg o nazwie "najbardziej niewinny a nie pada w mordzie". A jak dla mnie tylko mafia może sobie tak myśleć. Nikt miastowy nie myśli sobie raczej, że "jak za 3 mordy X nie padnie, to go trzeba zlinczować", a przynajmniej ja takich miastowych nie znam. Forrest Gump Oh Dae-Su Firefox Adam Smasher Marcin Najman co myślicie? Czepiam się bez potrzeby, za bardzo sobie już coś ujebałem we łbie czy jest w tym trochę racji?
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 17:43:09 GMT 1
To co pisała felietonistka o "metodyce szukania mafii" itp można by napisać w sumie w każdym innym momencie gry, bardzo dużo skupienia tam na teorii a mało odniesienia do treści. Zresztą do części wtedy też odnosiłem się na bieżąco, że łatwe uniewinnienia wcale niekoniecznie są na plus dla centaura, a to felietonistka w swoim poście pisała. No to jest akurat miecz obosieczny, w mafii łatwiej uniewinniać bo wiesz kto jest niewinny A co za problem w dalszej fazie gry wyciągnąć minusy jak się stawka skurczy? Ludzie w końcu zmieniają opinie, on nie napisał przecież, że ktokolwiek jest 100% miasto 🤷🏼♂️ w sumie teraz przyszło mi do głowy, że w sumie takie splusowanie połowy miasta ma tę zaletę, że liczysz, że Cię nie zlinczują.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:44:26 GMT 1
To co pisała felietonistka o "metodyce szukania mafii" itp można by napisać w sumie w każdym innym momencie gry, bardzo dużo skupienia tam na teorii a mało odniesienia do treści. Zresztą do części wtedy też odnosiłem się na bieżąco, że łatwe uniewinnienia wcale niekoniecznie są na plus dla centaura, a to felietonistka w swoim poście pisała. w sumie teraz przyszło mi do głowy, że w sumie takie splusowanie połowy miasta ma tę zaletę, że liczysz, że Cię nie zlinczują. A wrzucasz to bo? To świadczy na plus czy na minus Felietonistki?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:44:30 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 17:44:30 GMT 1
To co pisała felietonistka o "metodyce szukania mafii" itp można by napisać w sumie w każdym innym momencie gry, bardzo dużo skupienia tam na teorii a mało odniesienia do treści. Zresztą do części wtedy też odnosiłem się na bieżąco, że łatwe uniewinnienia wcale niekoniecznie są na plus dla centaura, a to felietonistka w swoim poście pisała. w sumie teraz przyszło mi do głowy, że w sumie takie splusowanie połowy miasta ma tę zaletę, że liczysz, że Cię nie zlinczują. No ok, wniosek?
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 15, 2023 17:45:45 GMT 1
No dobra, czyli Szogun wstał se rano wrócił z roboty, wrzucił o 6:10 posta z opinią o graczach i poszedł spać i nie ma go od dwunastu godzin na wyjebce, a w międzyczasie jego temat na tyle się zaczął przewijać, że wyszedł na prowadzenie.
Ale w międzyczasie był moment Don Kichotowy. Prowodyrem był Iau, który o 14:15 zrobił tabelkę, ze wskazaniem, że top ziomy do odjebania wg tego co piszą inni to Firefox, a potem Szogun.
15:01 Iau zaczął forsować Don Kichota, bo reszta powiedzmy mniej angażujących graczy ma chociaż któryś z Atutów jak w RPG które do tych graczy przypisał.
Potem się dzieją rzeczy, Oh-Dae Su nie ma przyjaciół, Don Kichota nie chce bić, Don Kichot też się pojawia, Oh-Dae Su ma przyjaciół i już nie Don Kichot, ale znowu Szogun.
I Wam się to klei? Nie dziwi nikogo, że ktoś by już temu Szogunowi dał cynk, żeby nie odsypiał trzynastą godzinę, tylko zaczął coś działać?
Dwa pierwsze posty Don Kichota dzisiaj:
14:07 (przed tabelką) - plus dla Najmana; 15:09 (po tabelce i po momencie Don Kichotowym) - Szogun wstaje
A potem aktywizacja. No tajming dobry w chuj.
W tym wszystkim jednocześnie ZAGUBIŁ się Firefox, który jeszcze o 14 był podobno na czołówce do odjebania (u mnie nie).
Czyli tak, z lotu ptaka, na podstawie tego co się odjebało, bo mam wrażenie, ze to newralgiczne godziny:
Iau się wyklucza w chuj z Don Kichotem; Oh-Dae Su się wyklucza z Szogunem? tu muszę się upewnić
przez cały ambaras z perspektywy zszedł Firefox
Szoguna jak nie było tak nie ma, muszę jeszcze sprawdzić bliżej kto go bronił, ale to byłoby bardzo niekoleżeńskie ze strony mafiozów tak mu zostawiać czas na obronę dopiero od okolic 19
tak patrząc czysto kompleksowo na przyczyny i skutki, to mam wrażenie, że nieobecność Szoguna lepiej wypada niż obecność Don Kichota
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:46:25 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 17:46:25 GMT 1
No ale spójrzmy sobie na post: Nic wielkiego tutaj nie napisałem. Przez det/szpieg mialem na myśli całość działań niesprecyzowanych rolnych i tyle, zresztą, podtrzymuje, że moje wyjaśnienie jest logiczne. Mafia powinna cię zamordować. Jezeli Cie nie zamorduje - powinna cie sprawdzic szpiegiem bo moze jesteś detem, i dziwnie byłoby cie tak zostawiac. Ale z tego co widze teraz to raczej detem nie jesteś, bo ewidentnie grasz pod jak najszybsza pomoc miastu i out, więc oby to było prawdą. Ale jakich niesprecyzowanych rolnych? Rolnych jest 2 i są oni sprecyzowani: detektyw oraz starszy szpieg. Jeden znajduje niewinnych (lub opryszków/winnych), drugi znajduje detektywa. Nie wiem skąd założenie, że któryś z nich w jakiś sposób wyjaśni moją sprawę i nie wiem jak miastowy miałby coś takiego w ogóle pomyśleć. I w ogóle całe to Twoje pierdolenie brzmi jakbyś wiedział, że mafia mnie nie zamorduje i będzie chciała mnie wjebać pod pociąg o nazwie "najbardziej niewinny a nie pada w mordzie". A jak dla mnie tylko mafia może sobie tak myśleć. Nikt miastowy nie myśli sobie raczej, że "jak za 3 mordy X nie padnie, to go trzeba zlinczować", a przynajmniej ja takich miastowych nie znam. Forrest Gump Oh Dae-Su Firefox Adam Smasher Marcin Najman co myślicie? Czepiam się bez potrzeby, za bardzo sobie już coś ujebałem we łbie czy jest w tym trochę racji? Znaczy no powiem tak - mnie jako miastowemu nie przyszłoby do głowy rozważanie mafijnych ról w taki sposób. Natomiast czy jako mafiozo mówiłbym takie rzeczy głośno w temacie? Też wątpię xD rozważamy tu jakiś scumslip w pierwszym dniu gry, który oczywiście jest możliwy, ale czy prawdopodobny?
|
|