|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 17:47:29 GMT 1
I Wam się to klei? Nie dziwi nikogo, że ktoś by już temu Szogunowi dał cynk, żeby nie odsypiał trzynastą godzinę, tylko zaczął coś działać? A kiedy on ostatnio nie spał w godzinach swojej śmierci?
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 17:47:50 GMT 1
I w ogóle całe to Twoje pierdolenie brzmi jakbyś wiedział, że mafia mnie nie zamorduje i będzie chciała mnie wjebać pod pociąg o nazwie "najbardziej niewinny a nie pada w mordzie". A jak dla mnie tylko mafia może sobie tak myśleć. Nikt miastowy nie myśli sobie raczej, że "jak za 3 mordy X nie padnie, to go trzeba zlinczować", a przynajmniej ja takich miastowych nie znam. Dla mnie to brzmi na przedwczesne nakręcanie paranoi przy znanym nicku to wskazałeś Karaś. Użycie tego sformułowania jest o tyle niefortunne, że nieraz najbardziej niewinni żyli do końca gry. To się zdarza że mafia nie wszystkich najbardziej niewinnych nie zdąży wymordować lub taki niewinny robi na mieście robotę za nich i go wykorzystują do końca. Nie rozkminiałbym tego w taki sposób jak robi Iau.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 17:48:21 GMT 1
Żadnego wniosku, poza tym, że Smasher ładnie tam zmanipulował.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 17:49:02 GMT 1
Tasiemiec, skąd wiedziałeś, że Firefox jest niedoświadczony, jak się zdradził? W tamtym momencie to tak trochę strzeliłem z dupy tym tekstem. Możliwe, że jakby ktoś inny mi w ten sposób zwrócił uwagę, to też bym odpisał w ten sam sposób. No może trochę sposób myślenia Mozilli wydawał mi się taki naiwny i jednak podświadomie tak odparsknąłem, ale to też nie umiem dokładnie wrócić do tamtego momentu z ówczesną myślą.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:49:31 GMT 1
No dobra, czyli Szogun wstał se rano wrócił z roboty, wrzucił o 6:10 posta z opinią o graczach i poszedł spać i nie ma go od dwunastu godzin na wyjebce, a w międzyczasie jego temat na tyle się zaczął przewijać, że wyszedł na prowadzenie. Ale w międzyczasie był moment Don Kichotowy. Prowodyrem był Iau, który o 14:15 zrobił tabelkę, ze wskazaniem, że top ziomy do odjebania wg tego co piszą inni to Firefox, a potem Szogun. 15:01 Iau zaczął forsować Don Kichota, bo reszta powiedzmy mniej angażujących graczy ma chociaż któryś z Atutów jak w RPG które do tych graczy przypisał. Potem się dzieją rzeczy, Oh-Dae Su nie ma przyjaciół, Don Kichota nie chce bić, Don Kichot też się pojawia, Oh-Dae Su ma przyjaciół i już nie Don Kichot, ale znowu Szogun. I Wam się to klei? Nie dziwi nikogo, że ktoś by już temu Szogunowi dał cynk, żeby nie odsypiał trzynastą godzinę, tylko zaczął coś działać? Dwa pierwsze posty Don Kichota dzisiaj: 14:07 (przed tabelką) - plus dla Najmana; 15:09 (po tabelce i po momencie Don Kichotowym) - Szogun wstaje A potem aktywizacja. No tajming dobry w chuj. W tym wszystkim jednocześnie ZAGUBIŁ się Firefox, który jeszcze o 14 był podobno na czołówce do odjebania (u mnie nie). Czyli tak, z lotu ptaka, na podstawie tego co się odjebało, bo mam wrażenie, ze to newralgiczne godziny: Iau się wyklucza w chuj z Don Kichotem; Oh-Dae Su się wyklucza z Szogunem? tu muszę się upewnić przez cały ambaras z perspektywy zszedł Firefox Szoguna jak nie było tak nie ma, muszę jeszcze sprawdzić bliżej kto go bronił, ale to byłoby bardzo niekoleżeńskie ze strony mafiozów tak mu zostawiać czas na obronę dopiero od okolic 19 tak patrząc czysto kompleksowo na przyczyny i skutki, to mam wrażenie, że nieobecność Szoguna lepiej wypada niż obecność Don Kichota bardzo fajny post
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 15, 2023 17:49:32 GMT 1
Iauctagnhy'otl - przez udział w tej wojence o nim też nabrałem negatywnego zdania, chociaż z dwojga złego on chyba mniej agresywny, bardziej sarkastyczny, co mi bardziej pasuje. Ciekawa sprawa z tamtą wymianą zdań zresztą, bo jak się wejdzie w posty i ominie bluzgi, to treści jest zdecydowanie mniej, niż się spodziewałem, mocno zrobiła robotę tamta kłótnia. Nie spodobało mi się to, w jaki tłumaczył się ze swojej opinii o mnie, wrzucił link do posta, informację o tym, że nie odpowiedzialem na jego pytanie i że zlałem grafomańską interakcję, jak gdyby to wszystko było osobnymi postami, jak gdyby było "na mnie" coś więcej, niż w rzeczywistości jest. Stwierdzenie, że to mocno na minus, ale z drugiej strony może być miastowe pachnie mi trochę próbą zostawienia mnie na następne lincze - jeśli w tym padłbym na zielono, to przy mnie nie stoi, nie namawiał na mnie, ale jeśli przeżyłbym jeden czy dwa lincze, zawsze może wrócić do mojego tematu "no czas go sprawdzić". W typach się jakoś strasznie nie rozjeżdżamy jak widziałem, póki raczej wśród podejrzanych, nie w kolejce do linczu. Firefox Odp: Jak spytałem czy jest w mafii, to odpowiedział, że nie ma pytania na pytanie/pas.
Dodatkowo - w żaden sposób nie odniósł się do cześci kreacyjnej w ramach całego clue swojej kreacji Sheo/Jyga... co jest jeszcze dziwniejsze. Mocno na minus. Ale takie nielogiczne dziwnostki to zazwyczaj miastowi robią. no nie wiem, chciałem sprawdzić, czy oni do siebie pasują, czy się wykluczają czy ki chuj, ale takie nieostre te wbity tutaj, że aż nie wiadomo co powiedzieć czyli bardziej Iau się wyklucza z Don Kichotem niż Iau pasuje do Szoguna
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 17:50:34 GMT 1
A w sumie to mi to obojętnie kto dziś z tej dwójki miałby paść, drugi i tak z taką grą nie dożyje do końca, a jak się poprawi to super. Ja daje na Shugorata i spadam jak zapowiadałem.
Niepotrzebnie aż tak naciskałem chyba. Liczyłem, że jak Kichot przyszedł to coś popisze, a nie pisze. Ale dla mnie nieobecność Szugorata teraz nie działa na jego korzyść, a wręcz przeciwnie. Wpisuje się w pattern.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:51:26 GMT 1
Ja też zagłosowałem, i idę na siłkę pobiegać. Wajchujcie, herolinczujcie, dobijajcie posty do 100, licze że z korzyścią dla miasta!
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:52:04 GMT 1
To mi się rzuciło dzisiaj w oczy: Na ten moment jakby miał być lincz to albo padłoby na Sheogoratha, albo losowanie pomiędzy kimś z grona <20 postów. Więc piłka po waszej stronie. Bo o tym co napisaliście mam wrażenie, że ciężko jeszcze coś więcej powiedzieć. No moim zdaniem na ten moment umrze albo Sheugo, albo ktoś z dwójki Kichot, Centaur. W sumie dla mnie to jest ważne żebyśmy porozmawiali o Sheugo (bo zakładam, że to on jest tym pozorantem). Najpierw się ustali, czy on dziś leci, czy nie, a jeśli nie on, to którego glona. Idę go poczytać. No to jest taka odpowiedź na pytanie bardziej oceniająca sentyment miasta, niż rzeczywiście wskazująca palcem, kogo by hińczyk chciał ubić. I ja się nie czuję komfortowo przy takich odpowiedziach, jakbym słuchał Mateusza Borka, a nie Roberta Lewandowskiego (pozdro Najman). Mam takie wrażenie, jakby mi ktoś mówił "no zabijecie se Szoguna, ale jakby co to nie ja." Nie ma tu wzięcia odpowiedzialności za kierunek w jakim idzie miasto ani nawet forsowania swoich typów, brzmi to jakbyś był spoko z tym, że zginie albo Szogun albo glon i elo, lecimy dalej. Abstrahując od tego, że faktycznie dobrze opisałeś postawę Oh Dae-Su w tej materii, to nie za bardzo wiem, co jest złego w tym, że ktoś z aprobatą patrzy na lincz pomiędzy Szogunem a jakimś glonem czy dwoma. Szogun jest dla mnie zdecydowanie śmierdzący i podejrzany, a odwalenie glona też zawsze spoko. Gdzie problem?
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 15, 2023 17:52:11 GMT 1
I Wam się to klei? Nie dziwi nikogo, że ktoś by już temu Szogunowi dał cynk, żeby nie odsypiał trzynastą godzinę, tylko zaczął coś działać? A kiedy on ostatnio nie spał w godzinach swojej śmierci? A to jest jakiś stały ziom co ginie w linczach? I Ty wiesz kto to? Czyli, przykładowo, mogło kiedyś być tak, że byliście razem nad jakimś jeziorem? No dobra, to mam teraz więcej informacji z mety. XD To powiedzmy nie poruszając jej jeszcze, bo mógłby to robić tylko Szogun się broniąc, to imo całokształt mi bardziej leży na tym, żeby z tej dwójki poszedł Don Kichot do linczu, ALE to jest tylko na zasadzie mniejszego zła, więc decyzji jeszcze nie podejmuję, idę łapać dałej całokształt.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:52:13 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 17:52:13 GMT 1
Żadnego wniosku, poza tym, że Smasher ładnie tam zmanipulował. Co ty sowa pierdolisz, odnosiłem się do wcześniejszego posta Felietonistki a ten, który wkleiłeś powstał dopiero jak ja wyraziłem swoje wątpliwości do jej argumentacji. Hińczyk mnie pytał o konkretny moment w rozgrywce. Czego nie rozumiesz?
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 17:52:34 GMT 1
Tasiemiec, skąd wiedziałeś, że Firefox jest niedoświadczony, jak się zdradził? co sądzicie o tym poście
jestem głównym podejrzanym Tasiemca, nie ufa mi, jestem do odjebania
a ten tekst trochę jakby pieszczotliwy? jakby wiedział, że pisze do niewinnego, który nie umie wyczytać czyjejś niewinności
Firefox Tasiemiec Uzbrojony Wyjaśnicie mi to? Już to wyjaśniałem, przeskrolluj moje posty. Nie chcę po raz enty tego drążyć.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:52:49 GMT 1
O KURWA DOSZŁO DO MNIE CZEMU CHCE GŁOSOWAĆ KARAŚ NA DON-KICHOTA
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 17:53:06 GMT 1
Ja nic nie wiem o żadnych jeziorach. Zresztą on sam zapowiadał, że dziś będzie a go nie ma. Już 19.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 17:53:50 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 17:53:50 GMT 1
To mi się rzuciło dzisiaj w oczy: No to jest taka odpowiedź na pytanie bardziej oceniająca sentyment miasta, niż rzeczywiście wskazująca palcem, kogo by hińczyk chciał ubić. I ja się nie czuję komfortowo przy takich odpowiedziach, jakbym słuchał Mateusza Borka, a nie Roberta Lewandowskiego (pozdro Najman). Mam takie wrażenie, jakby mi ktoś mówił "no zabijecie se Szoguna, ale jakby co to nie ja." Nie ma tu wzięcia odpowiedzialności za kierunek w jakim idzie miasto ani nawet forsowania swoich typów, brzmi to jakbyś był spoko z tym, że zginie albo Szogun albo glon i elo, lecimy dalej. Abstrahując od tego, że faktycznie dobrze opisałeś postawę Oh Dae-Su w tej materii, to nie za bardzo wiem, co jest złego w tym, że ktoś z aprobatą patrzy na lincz pomiędzy Szogunem a jakimś glonem czy dwoma. Szogun jest dla mnie zdecydowanie śmierdzący i podejrzany, a odwalenie glona też zawsze spoko. Gdzie problem? Absolutnie nic, ja sam mam głos na Szogunie 🤷🏼♂️ bardziej miałem problem z postawą Hińczyka, która wyglądała mi na odsuwanie od siebie odpowiedzialności za potencjalne pudło, co w dalszych postach też precyzowałem
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:54:19 GMT 1
Ale jakich niesprecyzowanych rolnych? Rolnych jest 2 i są oni sprecyzowani: detektyw oraz starszy szpieg. Jeden znajduje niewinnych (lub opryszków/winnych), drugi znajduje detektywa. Nie wiem skąd założenie, że któryś z nich w jakiś sposób wyjaśni moją sprawę i nie wiem jak miastowy miałby coś takiego w ogóle pomyśleć. I w ogóle całe to Twoje pierdolenie brzmi jakbyś wiedział, że mafia mnie nie zamorduje i będzie chciała mnie wjebać pod pociąg o nazwie "najbardziej niewinny a nie pada w mordzie". A jak dla mnie tylko mafia może sobie tak myśleć. Nikt miastowy nie myśli sobie raczej, że "jak za 3 mordy X nie padnie, to go trzeba zlinczować", a przynajmniej ja takich miastowych nie znam. Forrest Gump Oh Dae-Su Firefox Adam Smasher Marcin Najman co myślicie? Czepiam się bez potrzeby, za bardzo sobie już coś ujebałem we łbie czy jest w tym trochę racji? Znaczy no powiem tak - mnie jako miastowemu nie przyszłoby do głowy rozważanie mafijnych ról w taki sposób. Natomiast czy jako mafiozo mówiłbym takie rzeczy głośno w temacie? Też wątpię xD rozważamy tu jakiś scumslip w pierwszym dniu gry, który oczywiście jest możliwy, ale czy prawdopodobny? No ostatnimi czasy mafiozi przyzwyczaili do tego, że się nie wjebują jakoś spektakularnie, ale kiedyś bywały różne kwiatki tego kalibru, więc nie wykluczam.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 15, 2023 17:54:41 GMT 1
Abstrahując od tego, że faktycznie dobrze opisałeś postawę Oh Dae-Su w tej materii, to nie za bardzo wiem, co jest złego w tym, że ktoś z aprobatą patrzy na lincz pomiędzy Szogunem a jakimś glonem czy dwoma. Szogun jest dla mnie zdecydowanie śmierdzący i podejrzany, a odwalenie glona też zawsze spoko. Gdzie problem? Absolutnie nic, ja sam mam głos na Szogunie 🤷🏼♂️ bardziej miałem problem z postawą Hińczyka, która wyglądała mi na odsuwanie od siebie odpowiedzialności za potencjalne pudło, co w dalszych postach też precyzowałem No to teraz zacząłem tę odpowiedzialność przyciągać, więc się pozmieniało.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 15, 2023 17:55:57 GMT 1
O KURWA DOSZŁO DO MNIE CZEMU CHCE GŁOSOWAĆ KARAŚ NA DON-KICHOTA Doszło, czy koledzy na mafijnym podpowiedzieli?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 17:56:30 GMT 1
Don Kichot: Mała aktywność. Jest po nocce, czyli pracował w nocy. Odespał, był gotowy się napierdalać, ale się nie napierdala. Nie robi luźnych miss-lynchy. Ani razu nie wyjaśnił zawczasu ani w trakcie gry, że będzie w dole aktywności. <a ten powód wycenzurowany przez brak mety>
Głosuję na Kichota. Miasto i tak powinno być na plus.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 15, 2023 17:57:15 GMT 1
Żadnego wniosku, poza tym, że Smasher ładnie tam zmanipulował. Co ty sowa pierdolisz, odnosiłem się do wcześniejszego posta Felietonistki a ten, który wkleiłeś powstał dopiero jak ja wyraziłem swoje wątpliwości do jej argumentacji. Hińczyk mnie pytał o konkretny moment w rozgrywce. Czego nie rozumiesz? Co powiesz o II wojnie światowej? Polacy mordowali Żydów. NO PRZECIEŻ PRAWDA!!!
|
|