Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 12:41:49 GMT 1
Marcin NajmanNie martw się. My się obronimy i uniewinnimy, a przynajmniej postaramy, sami.
Słuszność jest po naszej stronie, to i los nam będzie sprzyjał.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 12:45:47 GMT 1
A jak to "jebie na kilometr" się ma na skali podejrzeń do Firefoxa i Sheogoratha? Nie podoba mi się ten post, bo w sumie ze mną masz top 2 interakcji, z czego te z Johnnym zdaje się są kreacyjne i wymuszone przez pochodzenie z jednego uniwersum, tymczasem o mnie piszesz tak jakbyś sobie dopiero przypomniał, że masz się wypowiedzieć i nie jest to naturalne. Z zarzutem w moim kierunku ("niereformowalna niechęć do zrozumienia kreacji innych graczy") się nie zgadzam. Po pierwsze, na razie dotyczyć by to potencjalnie mogło jednego gracza - Ciebie. Do innych się raczej nie przypierdalałem, a na pewno nie mocno. Po drugie, ja rozumiem, że możesz sobie budować konflikt z Johnnnym, bo jesteście kreacjami z jednego środowiska. Ale jak piszesz o rozsmarowaniu Forresta, na pytanie Firefoxa odsyłasz do Google, a jak Google nic nie pokazuje i postanawiam podrążyć, to reagujesz agresją, a teraz jeszcze piszesz, że moje zachowanie jebie na kilometr, bo śmiałem się do Ciebie doczepić. No coś tu jest nie tak. I sorry, ja akurat nie jestem fanem kreowania się dłużej niż przez 2-3 posty, no chyba że ktoś w kreacji przemyca jakąś grę i jest to dla innych zrozumiałe. Ty na razie tylko pierdolisz, że tamtego zabijesz, tego zdepczesz, a owego rozsmarujesz. Ok, tylko niech to ma jakieś podstawy w grze. Dla mnie na przykład przypierdolka do Forresta nie miała podstaw, to się dojebałem. Nie wiem, nie rysowałem wykresu. Nie rozumiem totalnie twojego zarzutu, chińczyk mnie spytał kto mi się nie podoba to mu odpowiedziałem. Gdzie tu wymuszenie czegokolwiek? Może się mylę, ale ze względu na liczbę wspólnych interakcji, jeśli o kimś na tak wczesnym etapie mogłeś wyrobić sobie zdanie, to o mnie. Tymczasem zdanie o mnie zostało dodane na końcu, jakbyś właśnie poczuł przymus jego wyrażenia. Jakbyś nawet mnie wjebał jako głównego podejrzanego, to choć nie byłbym zadowolony, uznałbym to za bardziej naturalne niż to, co zrobiłeś. Próbuję się postawić na Twoim miejscu i jakbym nie patrzył na sytuację, to myślę, że grając Smasherem swój wywód bym zaczął od Karasia, jeśli miałbym o nim do napisania, że "jebie na kilometr". Gdybyś miał inne wnioski co do mnie, to ok. Ale jeśli osoba, z którą masz najwięcej interakcji "jebie Ci na kilometr" i na pytanie o podejrzanych nie wymieniasz jej na pierwszym miejscu, to z kolei mnie jebie to na kilometr, bo zaczynam się zastanawiać, czy Ty faktycznie kogoś podejrzewasz i ktoś Ci jebie, czy też musisz to wymyślić. Cała ta agresja jest kreacyjna, a ty się obruszasz jakbym ci matkę obraził. Co mnie obchodzi, czy jesteś fanem kreowania się przez 3 posty, czy 30? Mamy 48-godzinny tryb dnia, do linczu 1.5 doby a zachowujesz się, jakbyśmy mieli już pożar. Dodatkowo jeszcze nie wiem, czy się za bardzo wczuwasz, czy wyłączyłeś poczucie humoru na tę edycję, ale to o Google'u było skierowane do Mozilli (PRZEGLĄDARKI INTERNETOWEJ), nie do ciebie. No spoko, nie wyłapałem żartu z Firefoxem i Googlem, ale pytanie, czemu akurat Forrest pozostaje w mocy. Przyjebałeś się do losowego typa, napisałeś, że będziesz mógł to wyjaśnić, więc czekam. I oczywiście, że może Cię nie obchodzić czy jestem fanem kreowania się, a mnie może nie obchodzić czy jakieś posty są kreacyjne czy nie, wszystkie traktować poważnie i się do nich dopierdalać. Jak sam zauważyłeś mamy 48-godzinny cykl, 1.5 doby do linczu, więc nawet jak się dojebię do posta kreacyjnego, bo nie rozpoznam, że jest kreacyjny, to nic wielkiego się nie stanie i dany gracz od tego nie umrze. Tak więc teraz nie rozumiem, czemu Ty bierzesz to tak poważnie i zachowujesz się, jakbym wywoływał pożar.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 12:50:06 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 14, 2023 12:50:06 GMT 1
Dobrze Lisowi patrzy z oczu. Nie śmie śmieć myśleć, że Cenarius umoczony w brukanie prastarych lasów.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 12:50:06 GMT 1
Nie wiem, nie rysowałem wykresu. Nie rozumiem totalnie twojego zarzutu, chińczyk mnie spytał kto mi się nie podoba to mu odpowiedziałem. Gdzie tu wymuszenie czegokolwiek? Może się mylę, ale ze względu na liczbę wspólnych interakcji, jeśli o kimś na tak wczesnym etapie mogłeś wyrobić sobie zdanie, to o mnie. Tymczasem zdanie o mnie zostało dodane na końcu, jakbyś właśnie poczuł przymus jego wyrażenia. Jakbyś nawet mnie wjebał jako głównego podejrzanego, to choć nie byłbym zadowolony, uznałbym to za bardziej naturalne niż to, co zrobiłeś. Próbuję się postawić na Twoim miejscu i jakbym nie patrzył na sytuację, to myślę, że grając Smasherem swój wywód bym zaczął od Karasia, jeśli miałbym o nim do napisania, że "jebie na kilometr". Gdybyś miał inne wnioski co do mnie, to ok. Ale jeśli osoba, z którą masz najwięcej interakcji "jebie Ci na kilometr" i na pytanie o podejrzanych nie wymieniasz jej na pierwszym miejscu, to z kolei mnie jebie to na kilometr, bo zaczynam się zastanawiać, czy Ty faktycznie kogoś podejrzewasz i ktoś Ci jebie, czy też musisz to wymyślić. Cała ta agresja jest kreacyjna, a ty się obruszasz jakbym ci matkę obraził. Co mnie obchodzi, czy jesteś fanem kreowania się przez 3 posty, czy 30? Mamy 48-godzinny tryb dnia, do linczu 1.5 doby a zachowujesz się, jakbyśmy mieli już pożar. Dodatkowo jeszcze nie wiem, czy się za bardzo wczuwasz, czy wyłączyłeś poczucie humoru na tę edycję, ale to o Google'u było skierowane do Mozilli (PRZEGLĄDARKI INTERNETOWEJ), nie do ciebie. No spoko, nie wyłapałem żartu z Firefoxem i Googlem, ale pytanie, czemu akurat Forrest pozostaje w mocy. Przyjebałeś się do losowego typa, napisałeś, że będziesz mógł to wyjaśnić, więc czekam. I oczywiście, że może Cię nie obchodzić czy jestem fanem kreowania się, a mnie może nie obchodzić czy jakieś posty są kreacyjne czy nie, wszystkie traktować poważnie i się do nich dopierdalać. Jak sam zauważyłeś mamy 48-godzinny cykl, 1.5 doby do linczu, więc nawet jak się dojebię do posta kreacyjnego, bo nie rozpoznam, że jest kreacyjny, to nic wielkiego się nie stanie i dany gracz od tego nie umrze. Tak więc teraz nie rozumiem, czemu Ty bierzesz to tak poważnie i zachowujesz się, jakbym wywoływał pożar. Zerknij wyżej, jest cały post na Forresta.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 12:50:12 GMT 1
A to akurat celna uwaga ze strony Smashera. Bardzo nie lubię wyciągania nieaktywnych na początku gry. Wszyscy mają swoje życie, a już zwłaszcza w tym trybie, gdy ważne wydarzenia są dopiero za ponad 30h, wygląda to dla mnie niesmacznie, że wyciąga się typa po jednym poście kreacyjnym. Tak więc Firefox, wytłumacz się, dlaczego akurat do Sowy się dojebałeś a nie do innego jednopostowca? A ja lubię wyciągać wcześnie: myślę, że te najwcześniejsze strony mogą sporo powiedzieć. Wiadomo, że mafioza chce wyrobić pozycję lub w planie minimum nie trafić na świecznik za szybko. Czy Sowa to jakiś ogar, który postawił się w roli obserwatora? Czy to mafioza, który chce przeczekać wczesne formowanie świecznika, żeby się nie poplamić? A czemu akurat Sowa: cóż, rzuciła najbardziej "nietreściwym" jednopostem, onomatopejką, a jednocześnie czekała, jak mniemam, na start gry, bo wpisała się stosunkowo wcześnie. Równie dobrze mógł się tam pojawić Cenarius, ale Sówka jakby roztoczyła większą enigmatyczność, stąd wybór No cóż, mnie takie wczesne wyciąganie kojarzy się ze słabymi mafiozami, którzy wolą napierdalać w kogoś, kogo nie ma, to nie odpowie i mało się wtedy ryzykuje. A już zwłaszcza na początku gry takie wyciąganie typa jak go nie ma jest dla mnie słabe. Ja bym wolał mu zadać pytanie, czemu czekał na start gry a potem się schował, gdy już się znowu pojawi, żeby zobaczyć również szybkość reakcji. Teraz to on może sobie spokojnie przemyśleć odpowiedź i napisać np. o 20, twierdząc, że wcześniej był w pracy.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 12:59:52 GMT 1
Może się mylę, ale ze względu na liczbę wspólnych interakcji, jeśli o kimś na tak wczesnym etapie mogłeś wyrobić sobie zdanie, to o mnie. Tymczasem zdanie o mnie zostało dodane na końcu, jakbyś właśnie poczuł przymus jego wyrażenia. Jakbyś nawet mnie wjebał jako głównego podejrzanego, to choć nie byłbym zadowolony, uznałbym to za bardziej naturalne niż to, co zrobiłeś. Próbuję się postawić na Twoim miejscu i jakbym nie patrzył na sytuację, to myślę, że grając Smasherem swój wywód bym zaczął od Karasia, jeśli miałbym o nim do napisania, że "jebie na kilometr". Gdybyś miał inne wnioski co do mnie, to ok. Ale jeśli osoba, z którą masz najwięcej interakcji "jebie Ci na kilometr" i na pytanie o podejrzanych nie wymieniasz jej na pierwszym miejscu, to z kolei mnie jebie to na kilometr, bo zaczynam się zastanawiać, czy Ty faktycznie kogoś podejrzewasz i ktoś Ci jebie, czy też musisz to wymyślić. No spoko, nie wyłapałem żartu z Firefoxem i Googlem, ale pytanie, czemu akurat Forrest pozostaje w mocy. Przyjebałeś się do losowego typa, napisałeś, że będziesz mógł to wyjaśnić, więc czekam. I oczywiście, że może Cię nie obchodzić czy jestem fanem kreowania się, a mnie może nie obchodzić czy jakieś posty są kreacyjne czy nie, wszystkie traktować poważnie i się do nich dopierdalać. Jak sam zauważyłeś mamy 48-godzinny cykl, 1.5 doby do linczu, więc nawet jak się dojebię do posta kreacyjnego, bo nie rozpoznam, że jest kreacyjny, to nic wielkiego się nie stanie i dany gracz od tego nie umrze. Tak więc teraz nie rozumiem, czemu Ty bierzesz to tak poważnie i zachowujesz się, jakbym wywoływał pożar. Zerknij wyżej, jest cały post na Forresta. Widzę, pojawił się, gdy pisałem swoje. Akceptuję to tłumaczenie, wycofuję zarzut o wyciągnięciu Forresta z dupy. Natomiast nie podoba mi się końcówka tego posta o Forreście, tam gdzie piszesz, że ten plus go do końca nie oczyszcza. Mam wrażenie, że boisz się stanowczych stanowisk. Ja Ci jebię na kilometr, ale nie wrzucasz mnie na czoło listy podejrzanych. Forresta "do końca nie oczyszczasz", czyli nie uniewinniasz, ale w sumie nie wiem, czy masz opinię neutralną, czy jest lekko podejrzany (mimo plusa). Naprawdę, opinie o graczach można zmieniać, więc skąd ta asekuracja?
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:02:53 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 13:02:53 GMT 1
Robert Karaś"No cóż, mnie takie wczesne wyciąganie kojarzy się ze słabymi mafiozami, którzy wolą napierdalać w kogoś, kogo nie ma, to nie odpowie i mało się wtedy ryzykuje" Mogło tak być, jednak w moim przypadku było to wywołanie do partycypacji w wątku z nawiązaniem do pradawnej rymowanki. "Ja bym wolał mu zadać pytanie, czemu czekał na start gry a potem się schował, gdy już się znowu pojawi, żeby zobaczyć również szybkość reakcji. Teraz to on może sobie spokojnie przemyśleć odpowiedź i napisać np. o 20, twierdząc, że wcześniej był w pracy." Tu masz rację, tak byłoby zgrabniej. Nadgorliwość
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 13:04:06 GMT 1
Pisanie, że coś kogoś do końca nie oczyszcza na tak wczesnym etapie gry jest zbędne, bo powinno być oczywiste. Jak można mieć jasne stanowiska po 5 stronach gry?
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:04:20 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 13:04:20 GMT 1
Adam SmasherJakbyś był w mafii, to z kim chciałbyś tworzyć ten zacny zespół, wybierając z graczy, którzy mają chociaż jedną napisaną wiadomość? W mafii zmierzającej do zwycięstwa oczywiście. A Ty, laktagnorze, z kim NIE CHCIAŁBYŚ tworzyć zespołu zmierzającego do zwycięstwa?
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 14, 2023 13:04:20 GMT 1
Firefox wytłumacz mi tutaj dlaczego dowaliłeś się do Iauctagnhy'otl o to by pisał po polsku?
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:05:29 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 13:05:29 GMT 1
Firefox wytłumacz mi tutaj dlaczego dowaliłeś się do Iauctagnhy'otl o to by pisał po polsku? Bo mało zrozumiałem!
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 13:05:34 GMT 1
Pisanie, że coś kogoś do końca nie oczyszcza na tak wczesnym etapie gry jest zbędne, bo powinno być oczywiste. Jak można mieć jasne stanowiska po 5 stronach gry? Otóż to, dlatego mi się posty Smashera nie podobają, bo widzę tam często jakieś zbędne wstawki.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:06:38 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 13:06:38 GMT 1
Pisanie, że coś kogoś do końca nie oczyszcza na tak wczesnym etapie gry jest zbędne, bo powinno być oczywiste. Jak można mieć jasne stanowiska po 5 stronach gry? Otóż to, dlatego mi się posty Smashera nie podobają, bo widzę tam często jakieś zbędne wstawki. Ja tu widziałbym case kogoś, kto chce na "ostro" wyrobić szybko mocną pozycję, jednak wyszło nie do końca.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 13:07:45 GMT 1
a czyjegoś wejścia w temat nie lubisz? Sheogoratha. Dziwne pytania zadaje. Mógłbyś to rozszerzyć? Bo mi się akurat start Sheogoratha podoba. Ale Twój też mi się podoba i zastanawiam się, czy coś przeoczyłem.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 13:10:25 GMT 1
Zerknij wyżej, jest cały post na Forresta. Widzę, pojawił się, gdy pisałem swoje. Akceptuję to tłumaczenie, wycofuję zarzut o wyciągnięciu Forresta z dupy. Natomiast nie podoba mi się końcówka tego posta o Forreście, tam gdzie piszesz, że ten plus go do końca nie oczyszcza. Mam wrażenie, że boisz się stanowczych stanowisk. Ja Ci jebię na kilometr, ale nie wrzucasz mnie na czoło listy podejrzanych. Forresta "do końca nie oczyszczasz", czyli nie uniewinniasz, ale w sumie nie wiem, czy masz opinię neutralną, czy jest lekko podejrzany (mimo plusa). Naprawdę, opinie o graczach można zmieniać, więc skąd ta asekuracja? Bo jest początek gry, na litość boską, nie mam żadnego mafiozy złapanego za jaja. W chuj mi się nie podobało to jak mnie wyciągałeś z kreacji, ale biorę też pod uwagę, że po części to dlatego, że ja byłem po drugiej stronie tej interakcji. To jak przepytujesz ludzi wydaje mi się z drugiej strony typowo miejskie dla ciebie. To co, mam cię linczować, bo się spiąłem z tobą? Forrest gra dziwnie, balansuje na linie, tak. Ten moment przy którym napisałem że mogę go zajebać, to był jego pierwszy kreacyjny post, potem robił rzeczy raczej niedorzeczne. Złapał jednego plusa, którego wyszczególniłem. Mam go w typach do obserwacji. Czy oddałbym na niego głos teraz? Być może, a być może na Mozillę. Jak można mi zarzucać asekurację w momencie w którym wszedłem do gry pisząc, kogo bym mordował? xD Bądźmy poważni z tymi zarzutami.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 14, 2023 13:13:45 GMT 1
Firefox wytłumacz mi tutaj dlaczego dowaliłeś się do Iauctagnhy'otl o to by pisał po polsku? Bo mało zrozumiałem! Może tylko ty nie zrozumiałeś co pisał Iauctagnhy'otl. Nie spodobał mi się twój zarzut w jego stronę o język i wyglądało mi to jakbyś chciał na siłę dowalić do niego.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:13:56 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 13:13:56 GMT 1
Ja powiem tak - niezależnie od tego czy Smasher myli zamarzniętą bryłę nieczystości samolotowych która mu spadła na ganek z meteorytem z domieszką diamentu i platyny, to cały ambaras który robi ciężko określić jako ambaras niemiastowy, szczególnie że wystawia swoją brzydką facjatę na pytania.
Może niekoniecznie sie zgadzam, ale chętnie czytam.
|
|
Firefox
Edycja#36
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:20:13 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 13:20:13 GMT 1
Może tylko ty nie zrozumiałeś co pisał Iauctagnhy'otl. Nie spodobał mi się twój zarzut w jego stronę o język i wyglądało mi to jakbyś chciał na siłę dowalić do niego. Głębszej filozofii tu nie ma: drugi post laktatora słabo zrozumiałem, więc spontanicznie napisałem, żeby pisał po polsku. Czy to aż taka przypierdolka? Nie sądzę!
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 13:20:17 GMT 1
Co sądzisz o Smasherze, Forrest Gump ? On cię zaczepił, ty wrzuciłeś mema na temat jego kreacji, a jakieś wstępne zdania na temat jego przynależności? I chętnie posłucham rymowanki To pytanie jest samo w sobie ok, czas w jakim zostało zadane jest podejrzany, mi się zbyt szybkie dopytywanie o zdanie innych graczy nie podoba. Czego chcesz się dowiedzieć zadając takie pytanie na 2giej stronie? Bardziej normalnym jest poczekać i pozwolić graczom samemu się wypowiedzieć, a nie dopytywać. Tutaj się nie będę czepiał. To dobrze, że nie wiesz, bo jakbyś wiedział, to by znaczyło że jesteś w mafii, punkt dla Ciebie. A jakbyś miał umieścić go na skali od 1 do 7, gdzie 1 to POTĘŻNE przekonanie, że jest w mafii, a 7 to to samo, tylko że w mieście, to ile byś mu dal? Iauctu jaka jest historia tego nicku? A to tak naiwny wniosek, że nie widzę sensu go ani pomyśleć, ani komunikować. Podbity znowu pytaniem, które na 10tej stronie byłoby powiedzmy już okej, na 3ciej jest raczej absurdalne. Poczekajmy aż przejdzie z etapu zadawania pytań, do etapu komunikowania wniosków, ale zaczął odwrotną kolejnością jak na moje. A treść pytań też mi się nie podoba, pytanie typu, dlaczego napisałeś to lub tamto jest okej, pytanie co myślisz o, nie okej.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:22:28 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 13:22:28 GMT 1
Mniej więcej to chciałem przekazać przy Sheo, mi to wygląda jak zbijanie plusów na proaktywności która nic za sobą jeszcze nieść nie może, bo ma formę ale brak jej treści.
Tak jakby założył plan na rozgrywkę i wdrażał go niezależnie od okoliczności.
|
|