Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 13:24:02 GMT 1
Firefox Odpowiem tak, jakiej odpowiedzi minimum oczekuję od Adam SmasherNie chciałbym z Sowa Mądra Głowa , wejście na pusty post, a potem hyc do dziupli, to zawsze niedobra jest dla mafii. Zwłaszcza współmafiozów. Nie chciałbym z Robert Karaś , za mało wyluzowany, a to może odbierać możliwości. Doceniam jednak postaranie i budowanie siły w przeciwieństwie do Johnny Silverhand , który mógł się kreować na rozdającego karty (zwłaszcza z taką maską założoną!), a się czyni średniaczkiem. Nie chcialbym z Forrest Gump , nie dogadałbym się z nim, zwłaszcza że mam teraz na nim głos zamknięty. Marne żarty, marne nawiązania i unikowość przez to gry.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 14, 2023 13:25:18 GMT 1
Może tylko ty nie zrozumiałeś co pisał Iauctagnhy'otl. Nie spodobał mi się twój zarzut w jego stronę o język i wyglądało mi to jakbyś chciał na siłę dowalić do niego. Głębszej filozofii tu nie ma: drugi post laktatora słabo zrozumiałem, więc spontanicznie napisałem, żeby pisał po polsku. Czy to aż taka przypierdolka? Nie sądzę! Przyjmuję do wiadomości twoją odpowiedź. Po prostu lampka mi się w tamtym momencie zapaliła jak czytałem po części twoje posty i nie zauważyłem tam spontaniczności.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 13:25:48 GMT 1
Sheo robi to, czego ja bardzo nie lubię - zadaje pytania po czym jakkolwiek nie odnosi się do odpowiedzi. Mnie spytał kto mi się nie podoba, wymieniłem jego, a ten nawet nie raczył spytać, dlaczego. Dodatkowo ten post wydawał mi się dość tanią próbą stworzenia percepcji nurkujących notowań Adasia Smashera: A przypierdolka nie była z dupy, ale wyjaśnię, jak uznam za słuszne, mięczaku. Zła odpowiedź, obawiam się, coraz gorzej Adam
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 13:27:10 GMT 1
Firefox Odpowiem tak, jakiej odpowiedzi minimum oczekuję od Adam Smasher Nie chciałbym z Sowa Mądra Głowa , wejście na pusty post, a potem hyc do dziupli, to zawsze niedobra jest dla mafii. Zwłaszcza współmafiozów. Nie chciałbym z Robert Karaś , za mało wyluzowany, a to może odbierać możliwości. Doceniam jednak postaranie i budowanie siły w przeciwieństwie do Johnny Silverhand , który mógł się kreować na rozdającego karty (zwłaszcza z taką maską założoną!), a się czyni średniaczkiem. Nie chcialbym z Forrest Gump , nie dogadałbym się z nim, zwłaszcza że mam teraz na nim głos zamknięty. Marne żarty, marne nawiązania i unikowość przez to gry. Ty ale czego ty ode mnie oczekujesz jak ty nawet słowa ze mną nie zamieniłeś, astralny odbycie?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 13:27:48 GMT 1
Adam Smasher Jakbyś był w mafii, to z kim chciałbyś tworzyć ten zacny zespół, wybierając z graczy, którzy mają chociaż jedną napisaną wiadomość? W mafii zmierzającej do zwycięstwa oczywiście. Morda.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:35:16 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 13:35:16 GMT 1
Firefox Odpowiem tak, jakiej odpowiedzi minimum oczekuję od Adam SmasherNie chciałbym z Sowa Mądra Głowa , wejście na pusty post, a potem hyc do dziupli, to zawsze niedobra jest dla mafii. Zwłaszcza współmafiozów. Nie chciałbym z Robert Karaś , za mało wyluzowany, a to może odbierać możliwości. Doceniam jednak postaranie i budowanie siły w przeciwieństwie do Johnny Silverhand , który mógł się kreować na rozdającego karty (zwłaszcza z taką maską założoną!), a się czyni średniaczkiem. Nie chcialbym z Forrest Gump , nie dogadałbym się z nim, zwłaszcza że mam teraz na nim głos zamknięty. Marne żarty, marne nawiązania i unikowość przez to gry. Fajny post. Z drugim akapitem się nie zgodzę, Karaś wygląda miastowo, gdyby był w mafii, dawałabym mu szpiega, a u Silverhanda widzę postaranko. Gdybym był z nimi w mafii, to bym stwierdził, że zgrabnie się wylosowało.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 13:37:07 GMT 1
Adam Smasher Jakbyś był w mafii, to z kim chciałbyś tworzyć ten zacny zespół, wybierając z graczy, którzy mają chociaż jedną napisaną wiadomość? W mafii zmierzającej do zwycięstwa oczywiście. Morda.O widzisz, nie zauważyłem. Nie wiem, jakbym chciał być z kimś w mafii to pewnie z groźnymi graczami albo tymi wyglądającymi obecnie miastowo. Chwilowo to by był (o zgrozo) Karaś, Oh Dae-Su, może Najman.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:38:29 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 13:38:29 GMT 1
Pisanie, że coś kogoś do końca nie oczyszcza na tak wczesnym etapie gry jest zbędne, bo powinno być oczywiste. Jak można mieć jasne stanowiska po 5 stronach gry? To co napisałeś też powinno być oczywiste, jakby się tak zastanowić pół minutki. Chyba dobrze, że dzieją się rzeczy i powstają interakcje?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 13:39:49 GMT 1
No ale Karaś jednak oczekiwał od Smashera jasnych stanowisk, więc to napisałem. A interakcje niech powstają, pewnie.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 13:42:35 GMT 1
Firefox Czyli się zgadzamy.Karaś wygląda niewinnie, w mafii wolałbym zaś cały zespół, który nie ma utartego stanowiska, ale zawsze potrafił się uratować od śmierci.
Bo teraz od Karasia możemy (i powinniśmy) wymagać, by grał, tak jak wszedł!
Nie muszę chyba konkretnego fragmentu konkretnego poradnika cytować, że utrzymanie tego top miejsca jako mafiozo nie jest najprzyjemniejsze.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:44:26 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 13:44:26 GMT 1
No i Smasher wybrnął, bo teoretycznie mógłby powiedzieć że przypierdala się dla przypierdalania (mafijne, szczególnie na początku), a on przedstawił konkrety - jak pisałem, można się z nimi nie zgadzać, można stwierdzić że z dupy, ale jest ugruntowany.
Więc Karaś też tu zrobił dobrą robotę, ale dla Smashera, zmuszając go do rozwinięcia wypowiedzi.
Z drugiej strony widzę z kolei przypierdalania się za - przykładowo - marne żarty. Niby mniejsza spina w majtach niż u Adasia, a jakby o wiele większy współczynnik generalizowania. Więc tutaj z kolei nie spodobał mi się jednocześnie Firefox który na wyprzódki poleciał chwalić post zamiast dopytać jak Karaś.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 13:46:15 GMT 1
Widzę, pojawił się, gdy pisałem swoje. Akceptuję to tłumaczenie, wycofuję zarzut o wyciągnięciu Forresta z dupy. Natomiast nie podoba mi się końcówka tego posta o Forreście, tam gdzie piszesz, że ten plus go do końca nie oczyszcza. Mam wrażenie, że boisz się stanowczych stanowisk. Ja Ci jebię na kilometr, ale nie wrzucasz mnie na czoło listy podejrzanych. Forresta "do końca nie oczyszczasz", czyli nie uniewinniasz, ale w sumie nie wiem, czy masz opinię neutralną, czy jest lekko podejrzany (mimo plusa). Naprawdę, opinie o graczach można zmieniać, więc skąd ta asekuracja? Bo jest początek gry, na litość boską, nie mam żadnego mafiozy złapanego za jaja. W chuj mi się nie podobało to jak mnie wyciągałeś z kreacji, ale biorę też pod uwagę, że po części to dlatego, że ja byłem po drugiej stronie tej interakcji. To jak przepytujesz ludzi wydaje mi się z drugiej strony typowo miejskie dla ciebie. To co, mam cię linczować, bo się spiąłem z tobą?Forrest gra dziwnie, balansuje na linie, tak. Ten moment przy którym napisałem że mogę go zajebać, to był jego pierwszy kreacyjny post, potem robił rzeczy raczej niedorzeczne. Złapał jednego plusa, którego wyszczególniłem. Mam go w typach do obserwacji. Czy oddałbym na niego głos teraz? Być może, a być może na Mozillę. Jak można mi zarzucać asekurację w momencie w którym wszedłem do gry pisząc, kogo bym mordował? xD Bądźmy poważni z tymi zarzutami. Oooo, wreszcie. Właśnie dostałem od Ciebie piękny, miejski akapit. Widzę ciąg myślowy, moim zdaniem typowo miejski. Podoba mi się, zwłaszcza pogrubiony fragment. Zgadzam się też z tym, że Forrest gra dziwnie, tylko uważam, że to jego dziwowanie jest właśnie miejskie. To znaczy, inaczej - nie potrafię sobie wyobrazić powodu, żeby mafiozo tak celowo robił. Argumentu z odwróconą psychologią nie kupuję, od razu mówię. Jest tylko jedna osoba, która odpierdala takie rzeczy w mafii, a nie wydaje mi się, żeby to był ten gracz. Mozilla też mi się raczej podoba. W związku z tym absolutnie nie zgadzam się z Twoimi celami na lincz i pod tym względem teraz najbliżej mi do zdania Forresta na Twój temat: PS. Jako że nie lubię kreowania się, to z przyjemnością wyciągnąłem Cię z kreacji. Dla mnie najwygodniej jest, gdy jesteśmy na etapie, gdy dopierdalam się o posty, które uważam za śmierdzące bez zastanawiania się, czy to bełkot mafijny, czy kreacyjny.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 13:50:49 GMT 1
Może tylko ty nie zrozumiałeś co pisał Iauctagnhy'otl. Nie spodobał mi się twój zarzut w jego stronę o język i wyglądało mi to jakbyś chciał na siłę dowalić do niego. Głębszej filozofii tu nie ma: drugi post laktatora słabo zrozumiałem, więc spontanicznie napisałem, żeby pisał po polsku. Czy to aż taka przypierdolka? Nie sądzę! Jakby co, to ja też tego posta Iaucośtam nie zrozumiałem, więc w myślach propsowałem Twoją uszczypliwość.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 14, 2023 13:51:39 GMT 1
A ja jak sądzę zrozumiałem i podobał mi się ten post, żeby mu przykro nie było.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 13:52:22 GMT 1
Firefox Czyli się zgadzamy.Karaś wygląda niewinnie, w mafii wolałbym zaś cały zespół, który nie ma utartego stanowiska, ale zawsze potrafił się uratować od śmierci.
Bo teraz od Karasia możemy (i powinniśmy) wymagać, by grał, tak jak wszedł!
Nie muszę chyba konkretnego fragmentu konkretnego poradnika cytować, że utrzymanie tego top miejsca jako mafiozo nie jest najprzyjemniejsze. Ok, czyli jeśli dobrze rozumiem, to nie chciałbyś być ze mną w mafii, nie dlatego że gram śmierdząco i mogę paść w D1, tylko bo gram na tyle dobrze, że mafiozie ciężko to będzie utrzymać?
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 13:53:49 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 14, 2023 13:53:49 GMT 1
Forrest GumpTego do końca nie rozumiem: "Więc tutaj z kolei nie spodobał mi się jednocześnie Firefox który na wyprzódki poleciał chwalić post zamiast dopytać jak Karaś" O co dopytał Karaś, a o co ja nie dopytałem? Zamiast pytania odpowiedziałem i ustosunkowałem się, z czym się nie zgadzam. Biorąc pod uwagę fakt, że sam post laktatora. był odpowiedzią na moje pytanie, więc dziwnie się czuję z oskarżeniem, że o coś nie dopytuję
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 13:55:33 GMT 1
O widzisz, nie zauważyłem. Nie wiem, jakbym chciał być z kimś w mafii to pewnie z groźnymi graczami albo tymi wyglądającymi obecnie miastowo. Chwilowo to by był (o zgrozo) Karaś, Oh Dae-Su, może Najman. O mnie się wypowiedziałeś, Oh Dae-Su też uważam za niewinnego, więc możesz uargumentować, choć nie jest to dla mnie jakieś super istotne, natomiast ten Najman mnie intryguje, czemu masz go za top groźnych lub wyglądających miastowo. Dla mnie on ani groźny, ani jakoś szczególnie miastowy (winny też nie, po prostu na razie zupełnie dla mnie bez echa przeszedł mimo kilku postów).
|
|
|
Post by Sheogorath on Sept 14, 2023 13:57:56 GMT 1
No i Smasher wybrnął, bo teoretycznie mógłby powiedzieć że przypierdala się dla przypierdalania (mafijne, szczególnie na początku), a on przedstawił konkrety - jak pisałem, można się z nimi nie zgadzać, można stwierdzić że z dupy, ale jest ugruntowany. Dla mnie akurat przypierdalanie się dla samego przypierdalania się na pierwszym stronach jest mocno miastowe i sam tak robię, normalna sprawa, że napiszę do gościa z jednym postem, żeby wyciągał ręce do góry, bo koniec zabawy. Dlatego mi się nie spodobał późniejszy post Smashera, że faktycznie coś "miał"
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 13:58:04 GMT 1
Robert Karaś Tak, preferowałbym mafiozów na wejściu i dalszej grze w zbiorze drugim. Chyba że byłbyś najlepszym Mafiozem w historii, to pewnie dobieram nieidealnie, jednak Ci na froncie mają najłatwiej, by się przewrócić.
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 14:01:00 GMT 1
O widzisz, nie zauważyłem. Nie wiem, jakbym chciał być z kimś w mafii to pewnie z groźnymi graczami albo tymi wyglądającymi obecnie miastowo. Chwilowo to by był (o zgrozo) Karaś, Oh Dae-Su, może Najman. O mnie się wypowiedziałeś, Oh Dae-Su też uważam za niewinnego, więc możesz uargumentować, choć nie jest to dla mnie jakieś super istotne, natomiast ten Najman mnie intryguje, czemu masz go za top groźnych lub wyglądających miastowo. Dla mnie on ani groźny, ani jakoś szczególnie miastowy (winny też nie, po prostu na razie zupełnie dla mnie bez echa przeszedł mimo kilku postów). Bo dużo o piłce nożnej, a w tym zgromadzeniu siedzą raczej mocni zawodnicy ¯\_(ツ)_/¯ Plus jego posty jak na razie wydawały mi się raczej na luzie, więc wajb check chwilowo przechodzi. Ale raczej na doczepkę, nikogo zasługującego specjalnie bardziej nie widzę. Ewentualnie może Johnny, który zdaje mi się po prostu być sobą.
|
|