|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 22:55:47 GMT 1
Prześliczna FelietonistkaDla mnie najlepsza kreacja. Wyszła relatywnie szybko, ale relatywnie też późno w grze, bo nie była w temacie. Ogółem nie mam zielonego pojecia kto to, ale wydaje sie być mafijnie-buta i mająca silny-charakter. Mafijne. Duuuużo o mecie i teorii mety. Nie wiem. Takie neutralne i guess, jeżeli założymy, że ten gracz lubi grać mówieniem o sposobach mety (ale tutaj zaplątuje sie w jego myślenie). Nie ma żadnego problemu z outowaniem graczy na totalnym wyjebnaiu (duh), co jest mafijne, co już chyba pisalem przy Smasherze, żę to takie mafijne łoski lubia sie takimi rzeczami chwalić. ALe kto tam kurwa wie XD Wyglada jakby tworzyl naturalny front z Sową - podobnie jest twardy charakterem, podobnie nie boi sie mowic tego co chce, wchodzic kiedy chce. Troche wszedl w kontre do Karasia i raczej widac ze nie da sie mu ulozyc. Progresja myśli: Gumpa mial za lepszego w konflikcie niż mnie - ale juz tam wstawial, że Gump jest przewrażliwiony emocjonalny. Na starcie tez wrzucil ze Gump ma rozpoznawalna mete i bedzie nia gral. Po linczu wstawia Gumpa do listy winnych, ale jako jakiś tam "Gump". No progresja jakaś tam jest. Nie chce sie zdradzać z tym co robi. Ech, ciezko mi cokolwiek powiedzieć. Bardzo mocny indywidualny gracz. Raczej miastowy, ale moze być silny mafioza, bo ma super wygodna pozycje na ten moment : d co ty mówisz kolego, przecież pozycja Felietonistki zaczęła bardzo mocno słabnąć po linczu a i wcześniej nie była jakaś idealna
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 22:56:07 GMT 1
Tak samo miałem Najmana nieodgadniętego i myślałem że gdzieś indziej się kryje. 90% kreacji jest już przemyconych w jakiś sposób w grze właściwie tylko o centaurze się nie mówiło w bardzo sugestywny sposób ale masz zawsze metodę eliminacji No mam wątpliwości co do 5-6 kreacji właśnie i za nic nie potrafię przyporządkować ich.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 22:57:05 GMT 1
to tylko potwierdza, że jestem chujowy w tożsamości martwi mnie natomiast, że nie rozpoznałem na razie najbardziej problematycznego gagatka w tej grze, a to może znaczyć, że jest w mafii xD Chyba wiem o którego gagadka ci chodzi. Co jest właśnie dla mnie dziwne ponieważ zwykle jest jednym z prostszych do rozpoznania.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 22:57:43 GMT 1
via mobile
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 15, 2023 22:57:43 GMT 1
Szczerze to nie mam jakiejś mocno sprecyzowanej Długo go nie było, potem wpadł i zrobił parę dziwnych rzeczy, to forsowanie Sliverhanda było niezrozumiałe. Gość musi nie wiedzieć kto to, ale nie wiem czy w tym przypadku pressowanie go jest mafijne czy miastowe. Poczytam go jutro ale nie było tam też nic co jakoś by mocno mi zapaliło mafiowykrywacz do tej pory. no ja uważam, że to gracz o jednym z najwyższych skillów w naszej społeczności, szczególnie jeśli jest w mieście, a tu się kurwa skupił na Silverhandzie. To jest absurdalne. Do tego na tyle dobrze gra w mafii, że jest w stanie przemknąć przez całą edycję grając po prostu solidnie, nie wyróżniając się ani na plus ani na minus. Jeszcze wczoraj myślałem, że z tym Silverhandem to po prostu kwestia jego charakteru, ale po tym jak on dziś nadal to forsował, by ostatecznie inaczej zagłosować, mam coraz większe wątpliwości. Idealnie pasuje mi na ogarniętego mafiozę. Proponuję Ci przejrzeć mnie bez tych fiksacji związanych z moją tożsamością. Bo wiem, że jak się zafiksujesz to przestajesz myśleć rozsądnie. Mam podobnie.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 22:58:09 GMT 1
Ale co ważne do Felietonistki: Uważa sowę za faktycznie totalnie niewinną, i ją aktywnie broni - jest mocna konsekwenjca. Widać też ataki celowane w Karasia rozlozone na posty: mafiacorner.boards.net/post/67650/threadmafiacorner.boards.net/post/67151/threadmafiacorner.boards.net/post/67148/threadWygląda jak naturalny rywal dla Karasia, i zobaczymy jak sie to rozwinie, i warto będzie na to pewnie patrzeć? Z drugiej strony, Felietonistka mowi, ze konflikt mój-Gumpa - na pewno był ze skrzyżowaniem (maksymalnie jeden z nas to mafia). I potem wstawia Gumpa z naszej dwójki do mafii. Generlanie wzsytko to co zrobila, wyobrazam sobie ze moze zrobic mafia. Felietonistka: Ma zero chaosu. Stałe opinie. Logiczna progresje myslenia. czepia sie trwałych elementów. Chlodno skalkulownaie I nie robi tego w derpowaty (to nie jest obraza) sposób jak Centurion. tylko robi to tak jakby kurwa z nadwiedzą xD Felietonistke moge wasdzic póki co do mafijnego/neutral wora
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:00:08 GMT 1
Prześliczna FelietonistkaDla mnie najlepsza kreacja. Wyszła relatywnie szybko, ale relatywnie też późno w grze, bo nie była w temacie. Ogółem nie mam zielonego pojecia kto to, ale wydaje sie być mafijnie-buta i mająca silny-charakter. Mafijne. Duuuużo o mecie i teorii mety. Nie wiem. Takie neutralne i guess, jeżeli założymy, że ten gracz lubi grać mówieniem o sposobach mety (ale tutaj zaplątuje sie w jego myślenie). Nie ma żadnego problemu z outowaniem graczy na totalnym wyjebnaiu (duh), co jest mafijne, co już chyba pisalem przy Smasherze, żę to takie mafijne łoski lubia sie takimi rzeczami chwalić. ALe kto tam kurwa wie XD Wyglada jakby tworzyl naturalny front z Sową - podobnie jest twardy charakterem, podobnie nie boi sie mowic tego co chce, wchodzic kiedy chce. Troche wszedl w kontre do Karasia i raczej widac ze nie da sie mu ulozyc. Progresja myśli: Gumpa mial za lepszego w konflikcie niż mnie - ale juz tam wstawial, że Gump jest przewrażliwiony emocjonalny. Na starcie tez wrzucil ze Gump ma rozpoznawalna mete i bedzie nia gral. Po linczu wstawia Gumpa do listy winnych, ale jako jakiś tam "Gump". No progresja jakaś tam jest. Nie chce sie zdradzać z tym co robi. Ech, ciezko mi cokolwiek powiedzieć. Bardzo mocny indywidualny gracz. Raczej miastowy, ale moze być silny mafioza, bo ma super wygodna pozycje na ten moment : d co ty mówisz kolego, przecież pozycja Felietonistki zaczęła bardzo mocno słabnąć po linczu a i wcześniej nie była jakaś idealna Przez wygodną pozycję mam to, że wypowiedziała się na mała ilosc tematów, poszukała sobie kolegi (Sowa), poszukała sobie celu (Gump), nie antagonizowała mnie, bo widziała ze mam do niej słabosc (perfidia), a dodatkowo nie akceptuje autorytetu Karasia, co daje jej mozliwosc na dyryogowanie w przyszlosci linczow wbrew woli toppera Karasia.
Imho to krzyżuje (do meczówki-meczówki) Karasia z Felietonistka, i na teraz bym mowil ze Karas gra jakaś swoja topperska-mafijna gre, ale jeżeli nie, to duza szansa ze Fiele moze byc w kontrze do niego (bo i tak nie mam innych maf susów, to moge sobie ja tutaj wstawiac bo kogos wypada xD)
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 15, 2023 23:02:15 GMT 1
co ty mówisz kolego, przecież pozycja Felietonistki zaczęła bardzo mocno słabnąć po linczu a i wcześniej nie była jakaś idealna Przez wygodną pozycję mam to, że wypowiedziała się na mała ilosc tematów, poszukała sobie kolegi (Sowa), poszukała sobie celu (Gump), nie antagonizowała mnie, bo widziała ze mam do niej słabosc (perfidia), a dodatkowo nie akceptuje autorytetu Karasia, co daje jej mozliwosc na dyryogowanie w przyszlosci linczow wbrew woli toppera Karasia.
Imho to krzyżuje (do meczówki-meczówki) Karasia z Felietonistka, i na teraz bym mowil ze Karas gra jakaś swoja topperska-mafijna gre, ale jeżeli nie, to duza szansa ze Fiele moze byc w kontrze do niego (bo i tak nie mam innych maf susów, to moge sobie ja tutaj wstawiac bo kogos wypada xD)
Nie zgadzam się z tym, że daje jej to możliwość jakiegoś dyrygowania, bo sporo autorytetu wyrabia się też aktywnością imo, ale reszta wniosków w miarę trafna i w sumie dochodzimy do podobnego wniosku w jej kwestii
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:02:25 GMT 1
Don Kichot: Jeżeli nie złapie swojego naturalnego miastowego checka, to imho mafioza. Ale juz go wyjasniem po przyjsciu z siłki. Nic wiecej do niego nie powtórzę. Obiecywanie aktywnosci i nie robienie aktywności - mafijne Płaczliwe posty - mafijne Brak luzu, a udawany luz - mafijne Wiecej powiem po oucie metowym i mozliwosci gadania o rzeczach
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:09:01 GMT 1
Cenarius: Wsiadlem na niego najostrzej jak sie dało, bo ten post jak czytalem, to az sie zlapałem za głowe. I w zasadzie nie wiem co powiedziec o jego reakcji - czy chłodna i spokojna w jego stylu, czy mafiozo-przedyskutowana. To niech mowi badziej ogarniajacy jego charakter, ja kbedzie mozna o tym mowic. Generalnie gra tak jak sie spodziewalem: Mało. Matematycznie. Sucho. Systemowo. Wbrew-przyjetej-tutaj-tradycji. I to sie ludziom nie podoba (co bylo widoczne na tabelce). I ludzie ciezko maja z interakcja z nimi (co mi sie wydaje). CHCE WIERZYĆ (!), że jako mafiozo by dostal podjarki i by sie starał. Ale kto wie. Masz swoje punkty Cenariusz gdzies rozpisane? Skoro punktujesz ludzi albo im odejmujesz, mozesz wrzucic swoje podsumowanie? Pewnie prowadzis zjakis notes i masz pod reka, c'nie? Czy wszytko pamietasz z głowy? Czy te +1 pisales tak dla pustego pisania? mafiacorner.boards.net/post/67485/threaddwie osoby co umarły, lol mafiacorner.boards.net/post/67478/threadI zastnawiam sie czy to mafijne czy nie. Imho to takie "tłumaczenie mafijne". ALe mozna byc tez szczerym prostym miastowym. Z trzeciej strony.. .18 minut do linczu a tutaj prosba o TL:DR? NO NIEEE WIEM XD Strasznie sie waham. Ale emocjonalnie bardziej sie przejał swoim spostrzeżneiem niz cala reszta gry/pudłem, zastanawiajace. mafiacorner.boards.net/post/67603/threadImho marnie też kontruje press na siebie bo kontrą o agresje/napinactwo.... hmmmm Dodatkowo - koles nie gra, czy gra taka sobie giere, co widac po reakcjach ludzi na niego a piszego tego posta, ze poleci w mordzie BO polecial w przeszlych edycjach, polecial. ALe tam mogl byc albo normalnym, albo uspokajal gre, albo robil zajebisty kontent. Wiec wyglada jakby napisal post z "przyzwyczajenia" udajac swoja mete? XD no ja nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc KONTEKST JEST WAZNY co z tego ze polecial X dni na poczatk ugry tam była konkretna sytuacja pod jego lecenie czemu tutaj mialbyp oleciec, gdy zostal zle przyjety? imho SUS na te chwile obczajki, ale blizej neutrala ale SUS
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 15, 2023 23:10:19 GMT 1
Ani razu nie widziałem by Felietonistka próbowała dyrygować tutaj grą. Jak już to co najwyżej z tylnego siedzenia.
W głowie co do niej to cały czas mi siedzi pewna myśl: " Jeśli Sowa jest niewinna, to Felietonistka próbująca usiąść na plecach Sowy powinna być podejrzana za próbę sterowania grą z tylnego siedzenia".
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:11:20 GMT 1
Gump Ta napinka na mnie mi smierdzi symulacja (a juz ktos tak chcial mnie wykorzystac XD), a potem... znowu zrobil na mnie napinke, gdy sie nie zgodzilem z jego opinia ze "forsuje" lincz na Kichocie ;d No ale mowiac ze z tego powodu jest mafia, bo slabo na mnie reaguje, sam OMGUSUje, wiec powinienem sie od tego powstzymac. Frustracja jednak w temacie, a nie na mafijnym - to raczej wykaz miastowosci, ale bywali juz gracze, co udawali przejecie, i robili strasznie słaby siad psychy, a potem na tym lecieli do konca, dlatego tutaj bym nic tym nie wyrokował xD Ja to jestem raczej najgorszym mafiozą w historii, więc gdybym wylosował tym razem mafię, to już byście to wiedzieli. Karaś, mam pytanie. Jaki Ty proces myślowy miałeś w głowie, jak to pisałeś? Jezeli nie dostal na to odp, to czekam aż dostanie
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:12:19 GMT 1
Ani razu nie widziałem by Felietonistka próbowała dyrygować tutaj grą.
W głowie co do niej to cały czas mi siedzi pewna myśl: " Jeśli Sowa jest niewinna, to Felietonistka próbująca usiąść na plecach Sowy powinna być podejrzana za próbę sterowania grą z tylnego siedzenia".
Ale nie było mowione ze dyryguje. Ale ze stwarza sobie takie potencjalnie mozliwosci pod kontr-front.
Teraz to nie ma znaczenia. Ale wam Lowrider pokazywal w poradnikach i opisowosci swojej MVPowej gry, ja kbardzo wazne jest budowanie takich struktur miastowych przez mordy/lincze, by frakcje odpowiednio sie rozkladaly
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:13:16 GMT 1
Ogółem o Foresterze nie powiem nic obiektywnego ani nawet subiektywnie fajnego Lubie graczy ktorzy mnie nie lubia. Lubie z nimi tworzyć sztame w trakcie gry. Lubie zawzietosc i nakurwianie. No dla mnie z tego powodu Forester same +++ lapie od poczatku do konca, co tu mowic.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 15, 2023 23:15:50 GMT 1
Ogółem o Foresterze nie powiem nic obiektywnego ani nawet subiektywnie fajnego Lubie graczy ktorzy mnie nie lubia. Lubie z nimi tworzyć sztame w trakcie gry. Lubie zawzietosc i nakurwianie. No dla mnie z tego powodu Forester same +++ lapie od poczatku do konca, co tu mowic. Twoja naiwność jest godna podziwu Iau.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:16:09 GMT 1
Dobra, Iau, ja podejmę jeszcze jedną próbę, bo to dla mnie esencjalne. Nie wiem jak inaczej mam grać, jeśli jednym z najbardziej aktywnych graczy jest gość z którym nie umiem rozmawiać. Przepraszam za lekarza-psychiatrę. Jakbyś nie mógł głosować dzisiaj na nikogo z dwójki Szogun - Don Kichot, to na kogo byś głosował? Pytanie pomocnicze - czy uważasz odglanawianie za właściwą taktykę czy szukałbyś odpowiedzi w kimś bardziej aktywnym? Oraz czy jesteś w stanie przedstawić swój obecny vibe do pozostałej czwórki 'glonów', którą o 15:01 opisywałeś. Zagłosowałbym na Oh Dae-Su i na niego nawet glosowalem przez jakis czas, bo gra zbyt sucho, a to mu nie robi dobrych gierek. Suche maja byc decyzje. Ale gra i dusza nie ma być sucha.
Przyszedl by sie zemscic. Bo ostatnia gre zagrał tak: Ale problem był taki, ze nie potrafil odwzorowac swojej naturalnosci miastowej. I teraz juz pewnie wie ze nie moze. To teraz pod przyczajka "Zemsty" i "Maszyny" wyglada, jakby chciał sobie zrobic styl, który przypasuje pod Miasto jako Mafia. Tak mi to kurcze pachnie i tyle xD Moze fantazjuje. Ale nawet nie wyobrazalem sobei jak ten gracz by tak mogl zagrac.
Cierpliwosc. Spokoj. Jakies takies nie zawijanie sie w dyskusjach. No w opór mi sie to nie podoba ;d Chociaż styl zajebisty
Dodatkowo nie podobalo mu sie to, ze nie ma świecnzika/wajchy/malo sie dzieje. A z drugiej strony sam gral spokojnie i cierpliwie i przeciez takie greanie nie stworzy tych impulsów... sprzecnzosc widzę.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:17:50 GMT 1
Ogółem o Foresterze nie powiem nic obiektywnego ani nawet subiektywnie fajnego Lubie graczy ktorzy mnie nie lubia. Lubie z nimi tworzyć sztame w trakcie gry. Lubie zawzietosc i nakurwianie. No dla mnie z tego powodu Forester same +++ lapie od poczatku do konca, co tu mowic. Twoja naiwność jest godna podziwu Iau. No i masz rację. A Karaś się dziwuje, jakobym tylko w tej edycji taki był. Mimo iż jestes bardziej mafijna, to jako że jestem biased względem Forestera, to bym linczował wpierw Forestera niz Ciebie, mimo iz jest bardziej townie. Ale jest bardziej townie, bo jest pod moje preferencje. A nie to powinnismy oceniac co nie?
Ty emocjonalnie imho jestes w stanie poswiecac siebi dla miasta. I to gituwa. No zobaczymy.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:20:24 GMT 1
I kto został? Johny Maskotka? Jak na Johnego gra bardzo dobrze. Wzorowo? Nie ma żadnej Wojny Domowej ani spiny. A może mylę graczy. Nawet nie bede go przeglądał. Na poczatku mu zarzucalem, ze zmarnował okazje na bycie topperem jako zajebista kreacja Silverhanda, no ale to kochana slodka Maskotka i teraz jest. A czytanie go - nie buduje frustacji, irytuacji, nie daje złych vibesów, no to kurwa zajebiscie chyba c'nie? Jeżeli nie zrobi akcji demontujacych miasto, to hyba bedzie sobie żyl do ostatecznej meczówki. ;d ale to pewnie kazdy wie i guess, ja nie bede sie meczył jego tematem w tej edycji raczej, bo to nic nie da, a nie jestem specjalista od niego
|
|
|
Rozgrywka
Sept 15, 2023 23:22:27 GMT 1
via mobile
Post by Forrest Gump on Sept 15, 2023 23:22:27 GMT 1
Szczuka, korzystając ze wyjątkowo jesteś (pewnie w tej edycji się niekorzystnie zmiany rozłożyły?) - ja mam u Ciebie taki jeden znak firmowy.
Łapiesz kogoś zębami w D1 i rozszarpujesz. Czemu teraz bardziej z Ciebie egzaltowany ratlerek i doczepka bez własnego zdania? Bo niby skomentujesz, czasem w porę, czasem nie, ale tak właściwie to poszedł głos na Szoguna bez niczego i tyle.
Gdzie ta emocjonalność?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:23:46 GMT 1
Karaś może być mafią (ale to wyjdzie z rolnych jak mowilem, albo krzyżowania sie teraz z graczami co dochodzi). Bo mlaska jak to "chce sie poswiecic dla miasta". Bo mlaska jak to jest "paskudnym mafiozą". Pisze zarazem te swoje robotyczne suche piękne teksty, idealnie wladajac slowem i wszystko wyrażajac... generalnie vibowo mi to totalnie smierdzi. Ale bardzo dobrze miec takiego gracza. Pewnie miastowy. Totalny wjebaniec. Hehe, niby nie chce grać, a gra i robi to najbardziej z wszystkich. Jak Reda nie ma, widać kto zapelnia pustostany autoryetu. No cóż. Jest totalnie absolutnie nietykalny, ale przez to bedzie gral dlugo, bedzie mial ciezkie decyzje do podjecia, a latwo nie bedzie bo w mafi potega (albo on sam tam jest). Jestem gotowy sie nawet dla niego poswiecic i umrezc i pokazac swoj kolor - by on musial wycisnac PRAWDZIWE CIĘŻARY i calkowicie zmieni swoje podejscie do gry, nie per se do mnie, nie per se do tej edycji, ale ogółem Zycze mu jak najlepiej. Jest zawziety. Pamieta. Nie pomija. Gra dla miasta. No raczej miasto c'nie? I tak sie jakos wyjasni ;d ale znowu powtarzam co mowilem tak czy siak nie ufalbym jego typom i chyba lepiej miasto na tym wyjdzie, jezeli go sluchac nie bedzie (do meczówek), a jakos naturalnie tworzyc linczowanie, nie biasujac sie tez manipulacjami mafii (ciezka sprawa) bo mnie np. tez nie nalezy sluchac co do typów, i teoretycznie Silverhanda tez nie xD wiec taka zabawa
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 15, 2023 23:24:34 GMT 1
Szczuka, korzystając ze wyjątkowo jesteś (pewnie w tej edycji się niekorzystnie zmiany rozłożyły?) - ja mam u Ciebie taki jeden znak firmowy. Łapiesz kogoś zębami w D1 i rozszarpujesz. Czemu teraz bardziej z Ciebie egzaltowany ratlerek i doczepka bez własnego zdania? Bo niby skomentujesz, czasem w porę, czasem nie, ale tak właściwie to poszedł głos na Szoguna bez niczego i tyle. Gdzie ta emocjonalność? Swoja droga, co do i tak dalej, myslalem ze Ty jesteś graczem, co gra po nocach. Ale kij wie.
|
|