|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 14:03:03 GMT 1
Forrest Gump Tego do końca nie rozumiem: "Więc tutaj z kolei nie spodobał mi się jednocześnie Firefox który na wyprzódki poleciał chwalić post zamiast dopytać jak Karaś" O co dopytał Karaś, a o co ja nie dopytałem? Zamiast pytania odpowiedziałem i ustosunkowałem się, z czym się nie zgadzam. Biorąc pod uwagę fakt, że sam post laktatora. był odpowiedzią na moje pytanie, więc dziwnie się czuję z oskarżeniem, że o coś nie dopytuję Oczywiście, że był odpowiedzią na Twoje pytanie, z drugiej strony zawierał jednak duży współczynnik generalizowania. Zastanawiałem się więc nad uniwersum, w którym uznałbym taki post za fajny i chciał jednocześnie to zaznaczyć w odpowiedzi. Raczej bym tak nie zrobił, przyjął do wiadomości i ewentualnie wyraził własne zdanie (to druga część Twojego posta). Bo mi bliżej jednak, abstrahując od jakości pytań i ich timingu, do tego co robi Szogun, tj. zadaj pytanie i zostaw je na stole, bez jednoznacznego wyrażania opinii. I paradoksalnie między Smasherem, któremu napisał wprost, że mu się to nie podoba, a Szogunem jest punkt wspólny, bo przecież zanim Adam został pociągnięty za język to też wyraził jednoznacznie 'rozwinę się jak uznam to za słuszne'. Róznica jest w tym, że Smasher twierdzi, a Szogun pyta, ale ciężko nie zauważyć, że przypierdolił się o coś, co pierwotnie sam chciał zrobić - przed Karasiową interwencją.
|
|
|
Post by Sheogorath on Sept 14, 2023 14:05:58 GMT 1
Oh Dae-Su moje zaczepki pod Forresta to kwestia przeoczenia puenty w jego memie, dopiero potem zauważyłem, że faktycznie wspomniał o Smasherze w kontekście mafii (a nie ze wrzucił tylko "losowego" mema)
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 14:06:13 GMT 1
Forrest GumpO mój boże, jesteś beznadziejny.Chyba zabolało to "zgeneralizowanie" na Tobie, ale dobrze. Ma boleć.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 14:07:17 GMT 1
Robert Karaś Tak, preferowałbym mafiozów na wejściu i dalszej grze w zbiorze drugim. Chyba że byłbyś najlepszym Mafiozem w historii, to pewnie dobieram nieidealnie, jednak Ci na froncie mają najłatwiej, by się przewrócić. Ja to jestem raczej najgorszym mafiozą w historii, więc gdybym wylosował tym razem mafię, to już byście to wiedzieli.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 14:08:13 GMT 1
Oh Dae-Su moje zaczepki pod Forresta to kwestia przeoczenia puenty w jego memie, dopiero potem zauważyłem, że faktycznie wspomniał o Smasherze w kontekście mafii (a nie ze wrzucił tylko "losowego" mema) Mafia = rozgrywka. Forrest Gump O mój boże, jesteś beznadziejny.Chyba zabolało to "zgeneralizowanie" na Tobie, ale dobrze. Ma boleć. Insult the play not the player, odbycie.
|
|
Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 14, 2023 14:08:46 GMT 1
Zacznij myśleć, bo po prostu przetłumaczyłem akronim OMGUS.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 14, 2023 14:09:00 GMT 1
Forrest Gump Tego do końca nie rozumiem: "Więc tutaj z kolei nie spodobał mi się jednocześnie Firefox który na wyprzódki poleciał chwalić post zamiast dopytać jak Karaś" O co dopytał Karaś, a o co ja nie dopytałem? Zamiast pytania odpowiedziałem i ustosunkowałem się, z czym się nie zgadzam. Biorąc pod uwagę fakt, że sam post laktatora. był odpowiedzią na moje pytanie, więc dziwnie się czuję z oskarżeniem, że o coś nie dopytuję Oczywiście, że był odpowiedzią na Twoje pytanie, z drugiej strony zawierał jednak duży współczynnik generalizowania. Zastanawiałem się więc nad uniwersum, w którym uznałbym taki post za fajny i chciał jednocześnie to zaznaczyć w odpowiedzi. Raczej bym tak nie zrobił, przyjął do wiadomości i ewentualnie wyraził własne zdanie (to druga część Twojego posta). Bo mi bliżej jednak, abstrahując od jakości pytań i ich timingu, do tego co robi Szogun, tj. zadaj pytanie i zostaw je na stole, bez jednoznacznego wyrażania opinii. I paradoksalnie między Smasherem, któremu napisał wprost, że mu się to nie podoba, a Szogunem jest punkt wspólny, bo przecież zanim Adam został pociągnięty za język to też wyraził jednoznacznie 'rozwinę się jak uznam to za słuszne'. Róznica jest w tym, że Smasher twierdzi, a Szogun pyta, ale ciężko nie zauważyć, że przypierdolił się o coś, co pierwotnie sam chciał zrobić - przed Karasiową interwencją. Żebym dobrze rozumiał: Szogun to dla Ciebie skośniak z obitą mordą (Oh Dae-Su) czy tak przekręcasz nick Sheogorath?
|
|
|
Post by Sheogorath on Sept 14, 2023 14:11:07 GMT 1
Oh Dae-Su moje zaczepki pod Forresta to kwestia przeoczenia puenty w jego memie, dopiero potem zauważyłem, że faktycznie wspomniał o Smasherze w kontekście mafii (a nie ze wrzucił tylko "losowego" mema) Mafia = rozgrywka. Same here, chodziło mi o to, że wyglądało, jakbyś z jednej strony odpowiedział Smasherowi, ale z drugiej w ogóle nie chciał się o nim wypowiedzieć względem rozgrywki.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 14, 2023 14:12:56 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/66746 Mam dziwne wrażenie z tego posta. Wygląda on mi na taki jakby Sheogorath użył od razu na wszelki wypadek karty revers uno card i zarzucił Mozilli to co jemu można zarzucić czyli wywoływanie jednopostowca do odpowiedzi. Tylko w tym przypadku zostało to owinięte w papierek udając zainteresowanie aktywnością Felietonistki.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 14:15:11 GMT 1
Zacznij myśleć, bo po prostu przetłumaczyłem akronim OMGUS. Z jakiego języka? XD Spoko byku, ale w takim razie powinieneś powiedzieć 'sparafrazowałem'. @karaś Szeogorath.
|
|
|
Post by Sheogorath on Sept 14, 2023 14:15:59 GMT 1
Ja się akurat Karasia wtedy pytałem, bo jakoś przeszedłem obok wierszyka Mozilli
|
|
|
Post by Adam Smasher on Sept 14, 2023 14:16:41 GMT 1
I paradoksalnie między Smasherem, któremu napisał wprost, że mu się to nie podoba, a Szogunem jest punkt wspólny, bo przecież zanim Adam został pociągnięty za język to też wyraził jednoznacznie 'rozwinę się jak uznam to za słuszne'. Róznica jest w tym, że Smasher twierdzi, a Szogun pyta, ale ciężko nie zauważyć, że przypierdolił się o coś, co pierwotnie sam chciał zrobić - przed Karasiową interwencją. No nie, jest różnica, kolego. Bo ja moje wnioski miałem, a to że się nimi nie podzieliłem, wynikało z konwencji. Później to zrobiłem i tak. Zadawanie pytań bez żadnego follow upu jest śmierdzące z tego powodu, że nie widać w ogóle celu tych pytań. Pozorowanie aktywności. Raz natomiast się już na to nadziałem, więc podchodzę z ostrożnością.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 14:19:34 GMT 1
Dobrze Lisowi patrzy z oczu. Nie śmie śmieć myśleć, że Cenarius umoczony w brukanie prastarych lasów. To jedyna motywacja?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 14:19:58 GMT 1
via mobile
Post by Marcin Najman on Sept 14, 2023 14:19:58 GMT 1
Nowym kapitanem reprezentacii zostaje Robert Karaś. Za charakter. Za dusze sportowca. Za walkę i bieganie.
Dezycja trudna ale właściwa. Robert będzie mi pomagał w pszepędzaniu tłustych kotów i świętych krów. Bo dla takich nie ma miejsca w naszej reprezentacii.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 14:20:04 GMT 1
via mobile
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 14, 2023 14:20:04 GMT 1
Dzień dobry. Aktualnie przebywam w jelicie cienkim jednego z Was. Czyim? Ciężko to ocenić z mojej perspektywy, ale jak coś to zapraszam na kolację.
|
|
|
Post by Sheogorath on Sept 14, 2023 14:21:18 GMT 1
Też mam swoje wnioski, lol
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 14:28:55 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/66746 Mam dziwne wrażenie z tego posta. Wygląda on mi na taki jakby Sheogorath użył od razu na wszelki wypadek karty revers uno card i zarzucił Mozilli to co jemu można zarzucić czyli wywoływanie jednopostowca do odpowiedzi. Tylko w tym przypadku zostało to owinięte w papierek udając zainteresowanie aktywnością Felietonistki. mafiacorner.boards.net/post/66747mafiacorner.boards.net/post/66747Firefox dwa razy z kolei uznał za stosowne się do tego ustosunkować, dłuższy post to wyjaśnienie, drugi już trochę interakcja dla interakcji. Ale między Sową a Felietonistką ciężko postawić znak równości, można to zjechać do przypierdolenia się dla jednopostowca, ale ta Felietonistkowa konwencja równie dobrze mogła być rozbita na tyle postów ile graczy tam wspomnianych i wtedy nie byłoby punktu wspólnego. Więc z drugiej strony - po co Szogun miałby się tam przejmować? Chyba, że się przejmuje za bardzo z zasady.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 14, 2023 14:41:49 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 14, 2023 14:41:49 GMT 1
Dobrze Lisowi patrzy z oczu. Nie śmie śmieć myśleć, że Cenarius umoczony w brukanie prastarych lasów. To jedyna motywacja? Tak. Jako "Forest" możesz dołączyć do komitywy Nocnych Elfów.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 14, 2023 14:52:02 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/66746 Mam dziwne wrażenie z tego posta. Wygląda on mi na taki jakby Sheogorath użył od razu na wszelki wypadek karty revers uno card i zarzucił Mozilli to co jemu można zarzucić czyli wywoływanie jednopostowca do odpowiedzi. Tylko w tym przypadku zostało to owinięte w papierek udając zainteresowanie aktywnością Felietonistki. mafiacorner.boards.net/post/66747mafiacorner.boards.net/post/66747Firefox dwa razy z kolei uznał za stosowne się do tego ustosunkować, dłuższy post to wyjaśnienie, drugi już trochę interakcja dla interakcji. Ale między Sową a Felietonistką ciężko postawić znak równości, można to zjechać do przypierdolenia się dla jednopostowca, ale ta Felietonistkowa konwencja równie dobrze mogła być rozbita na tyle postów ile graczy tam wspomnianych i wtedy nie byłoby punktu wspólnego. Więc z drugiej strony - po co Szogun miałby się tam przejmować? Chyba, że się przejmuje za bardzo z zasady."Można to zjechać do przypierdolenia się dla jednopostowca"- to był punkt w wspólny jaki znalazłem pisząc swojego posta właśnie. Przy obydwóch panach można było te zachowanie zarzucić.
Firefox został przyciśnięty za to zachowanie przez Karasia i się z tego wytłumaczył dwukrotnie. Sheogorath dla porównania nie był przyciśnięty wtedy za to zachowanie więc mógł olać i robić swoje.
Wytłumacz się z tego pogrubionego fragmentu o którego z dwójki Firefox/Sheogorath ci chodzi Forrest? Bo napisałeś to tak, że Szogun mógłby nie mieć powodów do przejmowania się tym zachowaniem i drugie zdanie temu zaprzecza co napisałeś w pierwszym jakby Szogun miałby się przejmować za bardzo tym zachowaniem. Powinno to zdanie więc dotyczyć Firefoxa i coś ci się pomieszało za bardzo.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 14, 2023 14:57:50 GMT 1
mafiacorner.boards.net/post/66747mafiacorner.boards.net/post/66747Firefox dwa razy z kolei uznał za stosowne się do tego ustosunkować, dłuższy post to wyjaśnienie, drugi już trochę interakcja dla interakcji. Ale między Sową a Felietonistką ciężko postawić znak równości, można to zjechać do przypierdolenia się dla jednopostowca, ale ta Felietonistkowa konwencja równie dobrze mogła być rozbita na tyle postów ile graczy tam wspomnianych i wtedy nie byłoby punktu wspólnego. Więc z drugiej strony - po co Szogun miałby się tam przejmować? Chyba, że się przejmuje za bardzo z zasady. "Można to zjechać do przypierdolenia się dla jednopostowca"- to był punkt w wspólny jaki znalazłem pisząc swojego posta właśnie. Przy obydwóch panach można było te zachowanie zarzucić.
Firefox został przyciśnięty za to zachowanie przez Karasia i się z tego wytłumaczył dwukrotnie. Sheogorath dla porównania nie był przyciśnięty wtedy za to zachowanie więc mógł olać i robić swoje.
Wytłumacz się z tego pogrubionego fragmentu o którego z dwójki Firefox/Sheogorath ci chodzi Forrest? Bo napisałeś to tak, że Szogun mógłby nie mieć powodów do przejmowania się tym zachowaniem i drugie zdanie temu zaprzecza co napisałeś w pierwszym jakby Szogun miałby się przejmować za bardzo tym zachowaniem. Powinno to zdanie więc dotyczyć Firefoxa i coś ci się pomieszało za bardzo.
Przecież dokładnie napisałeś o co mi chodziło. Firefox walnął w jednopostowca i się tłumaczył. Szeogorath walnął jednopostowca, ale jak napisałem, jednopostowiec jednopostowcowi nierówny, bo uważam, że ciężko postawić znak równości między aktywnością Sowy a Felietonistki, jedynym punktem wspólnym jest techniczna cyferka '1', ale można mieć jeden i nie napisać nic, a można mieć jeden i coś zawrzeć. Więc biorąc to pod uwagę, Szogun nie powinien się przejmować. A mimo tego się przejął z wyprzedzeniem.
|
|