|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 13:16:04 GMT 1
a co do Oh-Dae Su - wczoraj był jednym z głównych czynników przejścia z Don Kichota na Szogun, pisałem o tym tego posta z godzinami, tak to zapamiętałem.
Szogun umarł.
Oh-Dae Su pierwsze co robi, to wznieca ogień, totalnie przenosząc dyskusję na inne niż wczorajsze tory.
odpowiedz mi na pytania z okolic linczu.
za co przepraszasz. i jakie masz obecnie zdanie o opóźniających.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 13:18:06 GMT 1
Ale ty nie potrafisz atakowac w tej edycji. Ty wiesz że ja widze. że ty ni chuja nie wierzysz że ja bede w mafii jak mi zadajesz te pytania?
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 13:18:31 GMT 1
Don Kichot, dla mnie to jest Twój moment na wyjście i zrobienie miastowej roboty, więc chciałbym, żebyś też się ustosunkował do wydarzeń: a) dlaczego wczoraj właściwie się poddałeś; b) kto jest Twoim podejrzanym; c) co sądzisz o Felietonistce; d) co sądzisz o Iau (znasz go najlepiej);
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 13:20:48 GMT 1
Ale ty nie potrafisz atakowac w tej edycji. Ty wiesz że ja widze. że ty ni chuja nie wierzysz że ja bede w mafii jak mi zadajesz te pytania? ja widzę, że jedyne co robisz od dwóch godzin od kiedy się obudziłem, to mówisz mi co ja umiem, czego ja nie umiem, co ja gram, jak ja gram i jaki ja jestem. wypierdalaj Ci powiem. bo jak Iau napisał, że poprzednią zagrałeś jak pajac w czapeczce, to się obruszyłeś. nie wiem, czy jesteś w mafii, nigdy nie potrafię tego ocenić i dobrze o tym wiesz. jeden raz udało nam się współpracować i mieć pewność w tej kwestii. co sobie założyłeś przed rozgrywką?
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 16, 2023 13:20:50 GMT 1
3. Forrest Gump - no i tu już mam problem. Wrzucałem go do niewinnych sądząc że to ktoś zupełnie inny jest. Teraz patrząc że się pomyliłem z jego tożsamością to mam wrażenie, że ten atak na Iau był jednak intencjonalny aby pokazać Iau w jak najgorszym świetle. Innym sygnałem ostrzegawczym przy nim jest to jak łasy jest na pochwały jak tylko nie wymieniłem go w gronie tych co najmocniej naciskali na Iau. wysrane mam mam Twoją opinię, chciałem sprawdzić, czy jedyne co umiesz to bezmyślnie kopiować z Karasia, czy jest tam jakaś własna myśl
bo jak sobie człowiek zderzy Twoje ostatnie solidniejsze przemyślenia zebrane w kupę, to jest tu luka w opór i dość istotnym jest sprawdzenie, czy to luka mafijnej chorągiewki czy po prostu masz braki w ciągu: No i tutaj sam mam kurwa problem, ponieważ poza tymi najbardziej oczywistymi tożsamościami prawdpodobnie mam gdzieś źle odgadnięte niektóre z nich przez co muszę od nowa uporządkować sobie pewne rzeczy. ok, rozumiem. Z poza grona Firefox,Gump,Smasher Oh Dae-Su ( ich mam za niewinnych) każdego muszę praktycznie od nowa przeczytać. tutaj wskazujesz, że mnie masz jednak rozpracowanego tak czy siak. na liście nie masz Karasia wśród niewinnych. potem Felietonistka wychodzi z nory i przypuszcza atak. No trochę mam wrażenie że ciebie tutaj w temacie brakuje. Masz ponad 24h by rozpisać swoje typy. Zapomniałem że ty to jesteś jednym z tych z którym bym mógł z przyjemnością pogadać. A to jak sam uniewinniałem Gumpa wynika właśnie z pomylonych tożsamości. podklepujesz Felietonistkę i okazuje się, że Twój wczorajszy post z 23:52 jednak jest do wyrzucenia, bo o 9:09 okazało się, że jednak nie masz mnie rozpracowanego. wcześniej miałeś. czyli: a) ambaras z tożsamościami; b) johnny dochodzi do wniosku, że ma chujowo rozpracowane tożsamości poza XYZ; c) nic się nie dzieje; d) rano johnny zaprzecza sobie i pisze, że X którego miał rozpracowanego już po ambarasie z tożsamościami jednak jest nierozpracowany, wydarzyło się to wszystko po ataku felietonistki. jednocześnie nie opierasz się na grze, tylko opierasz się na wyobrażeniu o tożsamościach. póki miałeś inne zdanie co do tożsamości, to odnosiłeś się do mnie zupełnie inaczej, a do felietonistki źle, tymczasem na koniec nie bierzesz pod uwagę ZUPEŁNIE co felietonistka do tej pory grała, tylko piszesz, powtarzam: Zapomniałem że ty to jesteś jednym z tych z którym bym mógł z przyjemnością pogadać. KTO TAK KURWA ROBI JAKBYŚ W OGÓLE NIE ZWRACAŁ UWAGĘ NA TO CO W TEMACIE TYLKO NA SWOJE WYOBRAŻENIA Wczoraj analizując pośrednio kto pod kim kryje to dostałem mindfucka i kilka osób przez to na pewno pomyliłem. Przez co takiego Gumpa miałem w gronie niewinnych, a nie powinien tam się nawet znaleźć. Więc core miasta powinien wyglądać tak : 1. Karaś - tu nie muszę się rozpisywać dlaczego niewinny
2. Iau - i tu musiałem się przespać ponieważ jeszcze wczoraj bym go nie dał do tego grona niewinnych, ale tego chaosu za dużo się zbiera u niego by mógłby być w mafii i jak zaczął normalnie postować w nocy to wyglądał niewinnie
3. Smasher - no tutaj też chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego niewinny
4. Firefox - no jak wczoraj sobie go czytałem i to w jaki sposób rozkminia to mi wychodził że jest niewinny i niech razie tak zostanie 5. Oh Dae-Su - no w jego przypadku nie mam takiego niepokoju przy wrzucaniu go do niewinnych jaki miałem w zeszłej edycji. Przy czym sam przyznał że jemu do końca nie można ufać Gump nie powinien się tam znaleźć, ale przecież o 23:52 pisałeś zupełnie co innego. co się wydarzyło przez noc? zapomniałeś jakie miałeś stanowisko? jednocześnie z listy wrzuconej o 23:52 pozostali Firefox, Smasher i Oh-Dae Su. doszedł Karaś i doszedł Iau. Iau wytłumaczyłeś, ale Karaś na chwilę zniknął i na chwilę znowu się pojawił. o co tu chodzi, Johnny? Karaś to była chwilowa dziura w pamięci, że zapomniałem go tam wypisać. Zdania o nim nie zmieniłem. A co do ciebie to wziąłem ciebie przez twój spór z Iau za kogoś innego i przez to myślałem żeś ty niewinny. Dopiero jak się dowiedziałem po mordzie że pomidorek się ukrywa w Najmanie a nie w twojej kreacji to zacząłem mieć co do twojej osoby wątpliwości. To że uważam najlepiej byłoby zlinczować ciebie i Felietonistkę to jest najlepsze wyjście z sytuacji kiedy konfliktujesz się z Felietonistką. Tak samo nie rozpoznałem Felietonistki wcześniej, a to była jedna z osób z którą wręcz mógłbym pogadać.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 13:21:50 GMT 1
Ale ty nie potrafisz atakowac w tej edycji. Ty wiesz że ja widze. że ty ni chuja nie wierzysz że ja bede w mafii jak mi zadajesz te pytania? ja widzę, że jedyne co robisz od dwóch godzin od kiedy się obudziłem, to mówisz mi co ja umiem, czego ja nie umiem, co ja gram, jak ja gram i jaki ja jestem. wypierdalaj Ci powiem. bo jak Iau napisał, że poprzednią zagrałeś jak pajac w czapeczce, to się obruszyłeś. nie wiem, czy jesteś w mafii, nigdy nie potrafię tego ocenić i dobrze o tym wiesz. jeden raz udało nam się współpracować i mieć pewność w tej kwestii. co sobie założyłeś przed rozgrywką? Oglądałeś film oldboy?
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 13:22:17 GMT 1
ja widzę, że jedyne co robisz od dwóch godzin od kiedy się obudziłem, to mówisz mi co ja umiem, czego ja nie umiem, co ja gram, jak ja gram i jaki ja jestem. wypierdalaj Ci powiem. bo jak Iau napisał, że poprzednią zagrałeś jak pajac w czapeczce, to się obruszyłeś. nie wiem, czy jesteś w mafii, nigdy nie potrafię tego ocenić i dobrze o tym wiesz. jeden raz udało nam się współpracować i mieć pewność w tej kwestii. co sobie założyłeś przed rozgrywką? Oglądałeś film oldboy? nie
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 13:25:59 GMT 1
To film o koreańczyku którego ktoś w ramach zemsty zamknął na 15 lat w izolatce bez podania powodu.
Facet jak wrócił oczywiście jedyne czego chciał to dowiedzieć się kto mu to zrobił i dlaczego. Był tak na tym skupiony i zdeterminowany, że nie czuł żadnych emocji. Wszystkie decyzje podejmował w kilka sekund. Wiedział czego chce i po co idzie. Jednocześnie w tym robotycznym transie był tak wypełniony pasją, że nawet dziękował za to że go zamknięto.
To ja.
W tej grze.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:26:11 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 13:26:11 GMT 1
bo jak sobie człowiek zderzy Twoje ostatnie solidniejsze przemyślenia zebrane w kupę, to jest tu luka w opór i dość istotnym jest sprawdzenie, czy to luka mafijnej chorągiewki czy po prostu masz braki w ciągu: ok, rozumiem. tutaj wskazujesz, że mnie masz jednak rozpracowanego tak czy siak. na liście nie masz Karasia wśród niewinnych. potem Felietonistka wychodzi z nory i przypuszcza atak. podklepujesz Felietonistkę i okazuje się, że Twój wczorajszy post z 23:52 jednak jest do wyrzucenia, bo o 9:09 okazało się, że jednak nie masz mnie rozpracowanego. wcześniej miałeś. czyli: a) ambaras z tożsamościami; b) johnny dochodzi do wniosku, że ma chujowo rozpracowane tożsamości poza XYZ; c) nic się nie dzieje; d) rano johnny zaprzecza sobie i pisze, że X którego miał rozpracowanego już po ambarasie z tożsamościami jednak jest nierozpracowany, wydarzyło się to wszystko po ataku felietonistki. jednocześnie nie opierasz się na grze, tylko opierasz się na wyobrażeniu o tożsamościach. póki miałeś inne zdanie co do tożsamości, to odnosiłeś się do mnie zupełnie inaczej, a do felietonistki źle, tymczasem na koniec nie bierzesz pod uwagę ZUPEŁNIE co felietonistka do tej pory grała, tylko piszesz, powtarzam: Zapomniałem że ty to jesteś jednym z tych z którym bym mógł z przyjemnością pogadać. KTO TAK KURWA ROBI JAKBYŚ W OGÓLE NIE ZWRACAŁ UWAGĘ NA TO CO W TEMACIE TYLKO NA SWOJE WYOBRAŻENIA Gump nie powinien się tam znaleźć, ale przecież o 23:52 pisałeś zupełnie co innego. co się wydarzyło przez noc? zapomniałeś jakie miałeś stanowisko? jednocześnie z listy wrzuconej o 23:52 pozostali Firefox, Smasher i Oh-Dae Su. doszedł Karaś i doszedł Iau. Iau wytłumaczyłeś, ale Karaś na chwilę zniknął i na chwilę znowu się pojawił. o co tu chodzi, Johnny? Karaś to była chwilowa dziura w pamięci, że zapomniałem go tam wypisać. Zdania o nim nie zmieniłem. A co do ciebie to wziąłem ciebie przez twój spór z Iau za kogoś innego i przez to myślałem żeś ty niewinny. Dopiero jak się dowiedziałem po mordzie że pomidorek się ukrywa w Najmanie a nie w twojej kreacji to zacząłem mieć co do twojej osoby wątpliwości. To że uważam najlepiej byłoby zlinczować ciebie i Felietonistkę to jest najlepsze wyjście z sytuacji kiedy konfliktujesz się z Felietonistką. Tak samo nie rozpoznałem Felietonistki wcześniej, a to była jedna z osób z którą wręcz mógłbym pogadać. Jezu Johnny co ty dajesz Chcesz linczować niewinną twoim zdaniem felietonistke bo się konfliktuje z winnym Gumpem? Może w ogóle wszystkich skonfliktowanych z kimkolwiek do wora?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 13:27:45 GMT 1
Bezemocjonalna pasja. To mój pomysł na tę grę.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:30:03 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 13:30:03 GMT 1
Ale ty nie potrafisz atakowac w tej edycji. Ty wiesz że ja widze. że ty ni chuja nie wierzysz że ja bede w mafii jak mi zadajesz te pytania? To jest słabe
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 13:30:46 GMT 1
bo jak sobie człowiek zderzy Twoje ostatnie solidniejsze przemyślenia zebrane w kupę, to jest tu luka w opór i dość istotnym jest sprawdzenie, czy to luka mafijnej chorągiewki czy po prostu masz braki w ciągu: ok, rozumiem. tutaj wskazujesz, że mnie masz jednak rozpracowanego tak czy siak. na liście nie masz Karasia wśród niewinnych. potem Felietonistka wychodzi z nory i przypuszcza atak. podklepujesz Felietonistkę i okazuje się, że Twój wczorajszy post z 23:52 jednak jest do wyrzucenia, bo o 9:09 okazało się, że jednak nie masz mnie rozpracowanego. wcześniej miałeś. czyli: a) ambaras z tożsamościami; b) johnny dochodzi do wniosku, że ma chujowo rozpracowane tożsamości poza XYZ; c) nic się nie dzieje; d) rano johnny zaprzecza sobie i pisze, że X którego miał rozpracowanego już po ambarasie z tożsamościami jednak jest nierozpracowany, wydarzyło się to wszystko po ataku felietonistki. jednocześnie nie opierasz się na grze, tylko opierasz się na wyobrażeniu o tożsamościach. póki miałeś inne zdanie co do tożsamości, to odnosiłeś się do mnie zupełnie inaczej, a do felietonistki źle, tymczasem na koniec nie bierzesz pod uwagę ZUPEŁNIE co felietonistka do tej pory grała, tylko piszesz, powtarzam: Zapomniałem że ty to jesteś jednym z tych z którym bym mógł z przyjemnością pogadać. KTO TAK KURWA ROBI JAKBYŚ W OGÓLE NIE ZWRACAŁ UWAGĘ NA TO CO W TEMACIE TYLKO NA SWOJE WYOBRAŻENIA Gump nie powinien się tam znaleźć, ale przecież o 23:52 pisałeś zupełnie co innego. co się wydarzyło przez noc? zapomniałeś jakie miałeś stanowisko? jednocześnie z listy wrzuconej o 23:52 pozostali Firefox, Smasher i Oh-Dae Su. doszedł Karaś i doszedł Iau. Iau wytłumaczyłeś, ale Karaś na chwilę zniknął i na chwilę znowu się pojawił. o co tu chodzi, Johnny? Karaś to była chwilowa dziura w pamięci, że zapomniałem go tam wypisać. Zdania o nim nie zmieniłem. A co do ciebie to wziąłem ciebie przez twój spór z Iau za kogoś innego i przez to myślałem żeś ty niewinny. Dopiero jak się dowiedziałem po mordzie że pomidorek się ukrywa w Najmanie a nie w twojej kreacji to zacząłem mieć co do twojej osoby wątpliwości. To że uważam najlepiej byłoby zlinczować ciebie i Felietonistkę to jest najlepsze wyjście z sytuacji kiedy konfliktujesz się z Felietonistką. Tak samo nie rozpoznałem Felietonistki wcześniej, a to była jedna z osób z którą wręcz mógłbym pogadać. nie odpowiedziałeś na wszystko. mord był o 22, wiadomo było, że Najman to pomidorek przed Twoją wiadomością z 23:52 w której dalej wymieniasz mnie.wyboldowane oceniasz na podstawie tego kim on jest? nie sadzisz, ze to elitaryzm? nie oceniasz rozgrywki, tylko oceniasz oczekiwania po danym graczu. ponadto masz oczywiste luki, bo teraz rozumiem przynajmniej Twój tok myślenia w kwestii Najman - Iau. problem w tym, że nie grałeś i nie śledziłeś dyskordowej, prawda? więc nie masz odniesienia do mojego konfliktu z Iau wówczas. co mnie bodzie, to Twoje interakcje z Felietonistką. wcześniej ją omijałeś, pisałeś do Iau, że to bezpieczny typ, jej start oceniłeś jako nie do oceny raczej, później pomogłeś mi jak zastanawiałem się nad tym czy gracze deklarowali głos na Szoguna. chociaż jak teraz myślę, to w sumie powinno działać na Twoją korzyść. dlaczego miałbyś zmienić zdanie o Felietonistce będąc z nią w mafii jak 'odkryłeś' jej tożsamość? przecież to raczej nie do podrobienia akcja, wyszłoby strasznie sztucznie. tymczasem tutaj wcześniej raczej neutral, a po dowiedzeniu się, że on to on, jakaś neutralna, ale życzliwość. okej, to w takim razie pozostaje tylko pierwsze pytanie i drugie, wyboldowałem je w moim poście.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 16, 2023 13:32:04 GMT 1
Karaś to była chwilowa dziura w pamięci, że zapomniałem go tam wypisać. Zdania o nim nie zmieniłem. A co do ciebie to wziąłem ciebie przez twój spór z Iau za kogoś innego i przez to myślałem żeś ty niewinny. Dopiero jak się dowiedziałem po mordzie że pomidorek się ukrywa w Najmanie a nie w twojej kreacji to zacząłem mieć co do twojej osoby wątpliwości. To że uważam najlepiej byłoby zlinczować ciebie i Felietonistkę to jest najlepsze wyjście z sytuacji kiedy konfliktujesz się z Felietonistką. Tak samo nie rozpoznałem Felietonistki wcześniej, a to była jedna z osób z którą wręcz mógłbym pogadać. Jezu Johnny co ty dajesz Chcesz linczować niewinną twoim zdaniem felietonistke bo się konfliktuje z winnym Gumpem? Może w ogóle wszystkich skonfliktowanych z kimkolwiek do wora? Nie uznałem jej za niewinną. Mam ją w szarej strefie. W innym poście pisałem że prawdopodobnie Oh Dae-Su może mieć ją za raczej niewinną, ale jej nie ufa.
Jak mam wrażenie że przy Felietonistce i Gumperze znowu są klucze to rozwiązania zagadki to wolałbym zlinczować ich obydwóch zamiast zastanawiać się tuż przed potencjalną meczówką który z nich winny będzie, czy obydwoje niewinni czy obydwoje winni.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 13:32:59 GMT 1
no dobra, ja sie nie zgadzam z Johnnym, ale jak sobie to przemyslalem, to przeciez cala ta zmiana otoczki wokol jego oceny tozsamosci wyszla naturalnie i w kontekscie Felietonistki to byloby nie do podjebania w mafii
nie rozumiem dalej części Najmanowej - ja, co tutaj się przyśniło, a nie było na stole om 23:52, ale chyba mogę założyć, że nie jest sępem który się rzucił na mnie jak Aldonka postanowila wyjsc z piwnicy
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:34:41 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 16, 2023 13:34:41 GMT 1
Don Kichot, dla mnie to jest Twój moment na wyjście i zrobienie miastowej roboty, więc chciałbym, żebyś też się ustosunkował do wydarzeń: a) dlaczego wczoraj właściwie się poddałeś; b) kto jest Twoim podejrzanym; c) co sądzisz o Felietonistce; d) co sądzisz o Iau (znasz go najlepiej); A) Wczoraj byłem zmęczony, pierwszy tydzień w nowej robocie, do tego 4-brygadówka więc nie miałem siły na grę. B) Moim podejrzanym na ten moment chyba Brzydka Felietonistka. Za to ufam w niewinność Azjaty i Silverhanda. Smasher też ładnie dzisiaj pograł i miałem wrażenie że przejmie inicjatywę w mieście. O Cenariusie nie mogę niestety za wiele powiedzieć ale nie czuję u niego jakiejś chęci prześliźnięcia się, a raczej mniejsze zainteresowanie grą. Tasiemiec to wgl nie wiem co to za twór, ma swój świat i w nim se egzystuje. Mam wrażenie że mafia się w tej edycji nie stara :/ C) Jebie od niej tak, że wiesz, że dobiega do mety będąc jeszcze kilometr od niej. Coś mi nie pasuje w jej grze, nie wiem, może tylko mi się wydaje ale myślę, że stać ją na więcej. Może się hamuje, a może coś ukrywa. D) Nadal nie wiem kim on gra xD
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:36:22 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 13:36:22 GMT 1
Tak sobie pomyślałem chwilę i wpadłem na taka myśl, że średnio mi się podoba, jak szybko wykrystalizował się core miasta. Około tej 15-20 strony już było jasne, kto jest a gronie core. Nie było przy tym prawie żadnych oporów i podkopywania autorytetów, a tego oczekiwałoby się od strony mafii. Jasnym jest, że te akcje musiałyby być subtelne i prawie niezauważalne, np przerzucenie tematu na inne tory lub zwątpienie w kogoś, kto jeszcze nie jest corem. Jak sobie przypominam temat to tylko Sheogorath wystąpił przeciw, a jak wiadomo, był niewinny. Skoro nie było aktywnej akcji mafijnej antymiejskiej, to może oznaczać poniższe rzeczy: 1. Mafii jest na rękę aktualny core miasta 2. Mafia jest słaba 3. Mafia przespała odpowiedni moment i pociąg odjechał 4. Mafia nie miała strategii burzenia centrum
Ad 2 od razu chyba można odrzucić, bo w liście graczy biorących udział w rozgrywce chyba nie ma słabych, a na pewno nie ma bezcharakternych i mało ambitnych. Ad 3 Trzeba będzie przejrzeć, kogo nie było w okolicach 15-20 strony, bo nieobecny może być mafią Ad 1 to najgorszy scenariusz, na razie trzeba się skupić na odrzuceniu pozostałych Ad 4 Dlaczego mafia nie chciała podkopywać centrum z innych powodów niż powyższe? Jedyne co mi przychodzi do głowy to próba wywierania wpływu na core, czyli posiadanie dobrych relacji nie tyle ogólnie, co u graczy z core, którzy mają duży posłuch i wpływ na grę. Trzeba się przyjrzeć, kto był uniewinniany w okolicach 15-20 strony przez Smashera, Karasia.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 13:40:47 GMT 1
Ty w ogóle Forest. Co ty się tak dzisiaj produkujesz że aż mnie o założenia pytasz. Skoro wczoraj jak szedł spokojny lincz pomiędzy niewinnymi, Sheugo, Centurionem i Kichotem, tak cichutko siedziałeś. Co to sie staneło?
Ktoś cię zaatkował?
Świecznik się zmienił?
O co chodzi?
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:41:26 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 16, 2023 13:41:26 GMT 1
Cenariusciekawe proponuję jeszcze jeden wariant pod Twoją rozkminę: mafia nie jest jakoś specjalnie słaba, ale core'u nie umie rozbić rozbijanie core'u nie jest łatwe z perspektywy mafii wtedy chcesz siać ferment i niezgodę, ale to rzuca się w oczy, zwłaszcza jak atakujesz kogoś jawniej miastowego więc nawet jeśli chcieliby od początku, to mogłoby to być niemożliwe wtedy zostaje Ci przypodobanie się core'owi
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:41:57 GMT 1
via mobile
Post by Don Kichot on Sept 16, 2023 13:41:57 GMT 1
Tak sobie pomyślałem chwilę i wpadłem na taka myśl, że średnio mi się podoba, jak szybko wykrystalizował się core miasta. Około tej 15-20 strony już było jasne, kto jest a gronie core. Nie było przy tym prawie żadnych oporów i podkopywania autorytetów, a tego oczekiwałoby się od strony mafii. Jasnym jest, że te akcje musiałyby być subtelne i prawie niezauważalne, np przerzucenie tematu na inne tory lub zwątpienie w kogoś, kto jeszcze nie jest corem. Jak sobie przypominam temat to tylko Sheogorath wystąpił przeciw, a jak wiadomo, był niewinny. Skoro nie było aktywnej akcji mafijnej antymiejskiej, to może oznaczać poniższe rzeczy: 1. Mafii jest na rękę aktualny core miasta 2. Mafia jest słaba 3. Mafia przespała odpowiedni moment i pociąg odjechał 4. Mafia nie miała strategii burzenia centrum Ad 2 od razu chyba można odrzucić, bo w liście graczy biorących udział w rozgrywce chyba nie ma słabych, a na pewno nie ma bezcharakternych i mało ambitnych. Ad 3 Trzeba będzie przejrzeć, kogo nie było w okolicach 15-20 strony, bo nieobecny może być mafią Ad 1 to najgorszy scenariusz, na razie trzeba się skupić na odrzuceniu pozostałych Ad 4 Dlaczego mafia nie chciała podkopywać centrum z innych powodów niż powyższe? Jedyne co mi przychodzi do głowy to próba wywierania wpływu na core, czyli posiadanie dobrych relacji nie tyle ogólnie, co u graczy z core, którzy mają duży posłuch i wpływ na grę. Trzeba się przyjrzeć, kto był uniewinniany w okolicach 15-20 strony przez Smashera, Karasia. Propsuje Centaura za to że myślimy podobnie
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 13:43:03 GMT 1
Cenarius ciekawe proponuję jeszcze jeden wariant pod Twoją rozkminę: mafia nie jest jakoś specjalnie słaba, ale core'u nie umie rozbić rozbijanie core'u nie jest łatwe z perspektywy mafii wtedy chcesz siać ferment i niezgodę, ale to rzuca się w oczy, zwłaszcza jak atakujesz kogoś jawniej miastowego więc nawet jeśli chcieliby od początku, to mogłoby to być niemożliwe wtedy zostaje Ci przypodobanie się core'owi Tak. W poprzedniej nie miałem szans wyjebać Golluma ani Legolasa z core, więc musiałem wokół nich tańczyć.
|
|