|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:44:53 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 13:44:53 GMT 1
Tak sobie pomyślałem chwilę i wpadłem na taka myśl, że średnio mi się podoba, jak szybko wykrystalizował się core miasta. Około tej 15-20 strony już było jasne, kto jest a gronie core. Nie było przy tym prawie żadnych oporów i podkopywania autorytetów, a tego oczekiwałoby się od strony mafii. Jasnym jest, że te akcje musiałyby być subtelne i prawie niezauważalne, np przerzucenie tematu na inne tory lub zwątpienie w kogoś, kto jeszcze nie jest corem. Jak sobie przypominam temat to tylko Sheogorath wystąpił przeciw, a jak wiadomo, był niewinny. Skoro nie było aktywnej akcji mafijnej antymiejskiej, to może oznaczać poniższe rzeczy: 1. Mafii jest na rękę aktualny core miasta 2. Mafia jest słaba 3. Mafia przespała odpowiedni moment i pociąg odjechał 4. Mafia nie miała strategii burzenia centrum Ad 2 od razu chyba można odrzucić, bo w liście graczy biorących udział w rozgrywce chyba nie ma słabych, a na pewno nie ma bezcharakternych i mało ambitnych. Ad 3 Trzeba będzie przejrzeć, kogo nie było w okolicach 15-20 strony, bo nieobecny może być mafią Ad 1 to najgorszy scenariusz, na razie trzeba się skupić na odrzuceniu pozostałych Ad 4 Dlaczego mafia nie chciała podkopywać centrum z innych powodów niż powyższe? Jedyne co mi przychodzi do głowy to próba wywierania wpływu na core, czyli posiadanie dobrych relacji nie tyle ogólnie, co u graczy z core, którzy mają duży posłuch i wpływ na grę. Trzeba się przyjrzeć, kto był uniewinniany w okolicach 15-20 strony przez Smashera, Karasia. To jest ciekawa teoria ale mam jeden zasadniczy problem z nią - nie widzę jakiegoś bardzo skrystalizowanego core xD tzn Karasia raczej wszyscy uniewinniają, no jak się uprzesz to mnie ale też pojawiają się ataki w moją stronę. Kogo obecnie uważasz za core?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:46:36 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 13:46:36 GMT 1
Jezu Johnny co ty dajesz Chcesz linczować niewinną twoim zdaniem felietonistke bo się konfliktuje z winnym Gumpem? Może w ogóle wszystkich skonfliktowanych z kimkolwiek do wora? Nie uznałem jej za niewinną. Mam ją w szarej strefie. W innym poście pisałem że prawdopodobnie Oh Dae-Su może mieć ją za raczej niewinną, ale jej nie ufa.
Jak mam wrażenie że przy Felietonistce i Gumperze znowu są klucze to rozwiązania zagadki to wolałbym zlinczować ich obydwóch zamiast zastanawiać się tuż przed potencjalną meczówką który z nich winny będzie, czy obydwoje niewinni czy obydwoje winni.
A kto wydaje ci się bardziej mafijny? Dopuszczasz możliwość że obaj są niewinni lub razem w mafii?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:47:50 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 13:47:50 GMT 1
Cenariusciekawe proponuję jeszcze jeden wariant pod Twoją rozkminę: mafia nie jest jakoś specjalnie słaba, ale core'u nie umie rozbić rozbijanie core'u nie jest łatwe z perspektywy mafii wtedy chcesz siać ferment i niezgodę, ale to rzuca się w oczy, zwłaszcza jak atakujesz kogoś jawniej miastowego więc nawet jeśli chcieliby od początku, to mogłoby to być niemożliwe wtedy zostaje Ci przypodobanie się core'owi Mozilla a weź ty mi powiedz, co ty sądzisz o Forreście.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 13:49:09 GMT 1
To jest dla nich trudne pytanie swoją drogą, bo jeszcze nie wiedzą czy go poświęcac czy z nim grac.
Been there. Done that.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 16, 2023 13:50:00 GMT 1
Karaś to była chwilowa dziura w pamięci, że zapomniałem go tam wypisać. Zdania o nim nie zmieniłem. A co do ciebie to wziąłem ciebie przez twój spór z Iau za kogoś innego i przez to myślałem żeś ty niewinny. Dopiero jak się dowiedziałem po mordzie że pomidorek się ukrywa w Najmanie a nie w twojej kreacji to zacząłem mieć co do twojej osoby wątpliwości. To że uważam najlepiej byłoby zlinczować ciebie i Felietonistkę to jest najlepsze wyjście z sytuacji kiedy konfliktujesz się z Felietonistką. Tak samo nie rozpoznałem Felietonistki wcześniej, a to była jedna z osób z którą wręcz mógłbym pogadać. nie odpowiedziałeś na wszystko. mord był o 22, wiadomo było, że Najman to pomidorek przed Twoją wiadomością z 23:52 w której dalej wymieniasz mnie.wyboldowane oceniasz na podstawie tego kim on jest? nie sadzisz, ze to elitaryzm? nie oceniasz rozgrywki, tylko oceniasz oczekiwania po danym graczu. ponadto masz oczywiste luki, bo teraz rozumiem przynajmniej Twój tok myślenia w kwestii Najman - Iau. problem w tym, że nie grałeś i nie śledziłeś dyskordowej, prawda? więc nie masz odniesienia do mojego konfliktu z Iau wówczas. co mnie bodzie, to Twoje interakcje z Felietonistką. wcześniej ją omijałeś, pisałeś do Iau, że to bezpieczny typ, jej start oceniłeś jako nie do oceny raczej, później pomogłeś mi jak zastanawiałem się nad tym czy gracze deklarowali głos na Szoguna. chociaż jak teraz myślę, to w sumie powinno działać na Twoją korzyść. dlaczego miałbyś zmienić zdanie o Felietonistce będąc z nią w mafii jak 'odkryłeś' jej tożsamość? przecież to raczej nie do podrobienia akcja, wyszłoby strasznie sztucznie. tymczasem tutaj wcześniej raczej neutral, a po dowiedzeniu się, że on to on, jakaś neutralna, ale życzliwość. okej, to w takim razie pozostaje tylko pierwsze pytanie i drugie, wyboldowałem je w moim poście. 1. Co do takiego gracza pokroju Felietonistki jednak spodziewałem się też że większe piętno w rozgrywce na początku spróbuje odcisnąć jak w zeszłej edycji. 2. Nie mam punktu odniesienia co do twojego konfliktu na linii ty-Iau. Nie śledziłem discordowej. Z tego wynika te pomylenie tożsamości bo mi zapachniało konfliktem na linii Dionizy-służba. Przy czym przed północą jeszcze zastanawiałem się w swoich notatkach kto jest kim.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:51:02 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 13:51:02 GMT 1
O, to z tym Dionizy - służba miałem podobnie jak Johnny. Chyba niewinny będzie jednak Silverhand.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 13:51:04 GMT 1
Ty w ogóle Forest. Co ty się tak dzisiaj produkujesz że aż mnie o założenia pytasz. Skoro wczoraj jak szedł spokojny lincz pomiędzy niewinnymi, Sheugo, Centurionem i Kichotem, tak cichutko siedziałeś. Co to sie staneło? Ktoś cię zaatkował? Świecznik się zmienił? O co chodzi? cichutko? ale dlaczego Ty próbujesz caly czas operować na jakiejś nieprawdzie? przecież doskonale wiesz, że to jest również wkurwiające, ale też ZMUSZA MNIE do odpowiedzi, bo dotyka najbardziej bolącej mnie rzeczy czyli elementarnego poczucia niesprawiedliwości od kiedy skończyłem pracę i zacząłem weekend jestem cały czas aktywny aktywny byłem przy linczu (skąd Ci się tam wziął Centaur), aktywny byłem przed linczem, próbowałem rozmawiać z Szogunem, szukałem innych rozwiązań. przecież to jest w rozgrywce. wystarczy przeczytać. czemu więc specjalnie piszesz nieprawdę, żeby w momencie, jak przestałem odpowiadać na te dziwne ataki znowu KONIECZNIE mnie w nie wbić? wcześniej przecież kurwa zapytałeś też o XDDDDD do Sówki, a to też było napisane. uważam, że masz jakiś ukryty cel, bo nie potrafię skumać, że w pełni sił witalnych byś robił to co robisz teraz.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:51:41 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 13:51:41 GMT 1
To jest dla nich trudne pytanie swoją drogą, bo jeszcze nie wiedzą czy go poświęcac czy z nim grac. Been there. Done that. Dla nich w sensie dla mafii? Kogo mają poświęcać? Chyba nie rozumiem tego posta.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 13:52:19 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 16, 2023 13:52:19 GMT 1
Cenariusciekawe proponuję jeszcze jeden wariant pod Twoją rozkminę: mafia nie jest jakoś specjalnie słaba, ale core'u nie umie rozbić rozbijanie core'u nie jest łatwe z perspektywy mafii wtedy chcesz siać ferment i niezgodę, ale to rzuca się w oczy, zwłaszcza jak atakujesz kogoś jawniej miastowego więc nawet jeśli chcieliby od początku, to mogłoby to być niemożliwe wtedy zostaje Ci przypodobanie się core'owi Mozilla a weź ty mi powiedz, co ty sądzisz o Forreście. mocno miastowy imo ten jeden post z tej kłótni z Iau, który wspominałem: huge balls i takie wstawki, jak iau się w nocy produkował o mnie , a Forrest "dobra bo zaraz mu loda zrobisz": balls plus to, że ktoś mu się zaszkarłaca, nie zgadzając się z nim i że teraz drąży, np. wokół Silverhanda, szuka dziury rosnące zaangażowanie po Cieniutkim starcie mnie się mocno zgadza
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 13:53:53 GMT 1
To jest dla nich trudne pytanie swoją drogą, bo jeszcze nie wiedzą czy go poświęcac czy z nim grac. Been there. Done that. Dla nich w sensie dla mafii? Kogo mają poświęcać? Chyba nie rozumiem tego posta. Zapytałeś firefoxa co sądzi o Forreście. Nie wiem czy firefox jest w mafii. To nie istotne. Mogłeś zapytać o to kogokolwiek. Ale ktokolwiek będąc w mafii teraz z Forrestem ma ten dylemat. Bronić go, oceniać neutralnie? Oskarżać? Nie wiedzą czy to już ten moment że chłop nie ma szans i trza go poświęcić czy jeszcze ten moment gdzie trzeba mu pomagać. rozumiesz?
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 13:55:49 GMT 1
nie odpowiedziałeś na wszystko. mord był o 22, wiadomo było, że Najman to pomidorek przed Twoją wiadomością z 23:52 w której dalej wymieniasz mnie.wyboldowane oceniasz na podstawie tego kim on jest? nie sadzisz, ze to elitaryzm? nie oceniasz rozgrywki, tylko oceniasz oczekiwania po danym graczu. ponadto masz oczywiste luki, bo teraz rozumiem przynajmniej Twój tok myślenia w kwestii Najman - Iau. problem w tym, że nie grałeś i nie śledziłeś dyskordowej, prawda? więc nie masz odniesienia do mojego konfliktu z Iau wówczas. co mnie bodzie, to Twoje interakcje z Felietonistką. wcześniej ją omijałeś, pisałeś do Iau, że to bezpieczny typ, jej start oceniłeś jako nie do oceny raczej, później pomogłeś mi jak zastanawiałem się nad tym czy gracze deklarowali głos na Szoguna. chociaż jak teraz myślę, to w sumie powinno działać na Twoją korzyść. dlaczego miałbyś zmienić zdanie o Felietonistce będąc z nią w mafii jak 'odkryłeś' jej tożsamość? przecież to raczej nie do podrobienia akcja, wyszłoby strasznie sztucznie. tymczasem tutaj wcześniej raczej neutral, a po dowiedzeniu się, że on to on, jakaś neutralna, ale życzliwość. okej, to w takim razie pozostaje tylko pierwsze pytanie i drugie, wyboldowałem je w moim poście. 1. Co do takiego gracza pokroju Felietonistki jednak spodziewałem się też że większe piętno w rozgrywce na początku spróbuje odcisnąć jak w zeszłej edycji. 2. Nie mam punktu odniesienia co do twojego konfliktu na linii ty-Iau. Nie śledziłem discordowej. Z tego wynika te pomylenie tożsamości bo mi zapachniało konfliktem na linii Dionizy-służba. Przy czym przed północą jeszcze zastanawiałem się w swoich notatkach kto jest kim. nom, to ja jestem zdania, że brak zrozumienia wynika z tego, że konflikt Dionizy - służba był bardziej medialny, a to co na dyskordowej przeszło bez echa, natomiast tym bardziej powinno to zmniejszyć a nie zwiększyć wagę oceny niemniej Johnny niewinny, bo jakbym nie znał sytuacji, to pomyślałbym podobnie, więc dochodzi kolejny kamyczek po tym dziwnym progresie z Felietonistką
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 16, 2023 13:57:15 GMT 1
Minęły dwa dni, a wy znów się prześcigujecie w tym, kto bardziej uniewinni Silverhanda.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 13:59:23 GMT 1
Felietonówa jakie dajesz szanse, że oślepłem i się mylę co do Gumpa?
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 13:59:28 GMT 1
pierdoli głupoty ale jest niewinny, czego nie rozumiesz? przez to totalne rozchwianie w wypowiedziach noc - ranek się dla mnie zaczerwienił względem tego co było wczoraj, więc TRZEBA SZUKAĆ ODPOWIEDZI
to teraz może powiedz mi, Karolinka Gorczyca, czemu Ty nie szukasz prawdy, tylko już wszystko wiesz? no kurwa, najlepszy gracz wszechczasów
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 14:00:05 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 14:00:05 GMT 1
Cenariusciekawe proponuję jeszcze jeden wariant pod Twoją rozkminę: mafia nie jest jakoś specjalnie słaba, ale core'u nie umie rozbić rozbijanie core'u nie jest łatwe z perspektywy mafii wtedy chcesz siać ferment i niezgodę, ale to rzuca się w oczy, zwłaszcza jak atakujesz kogoś jawniej miastowego więc nawet jeśli chcieliby od początku, to mogłoby to być niemożliwe wtedy zostaje Ci przypodobanie się core'owi Czyli wariant 5 zakłada podejrzliwość wobec ludzi, którzy się łasili do core. Tylko że teoretycznie takie coś byłoby mocno widoczne. Skoro wszyscy klepią core to gdy kolejna osoba znów się zgadza, to już samo z siebie jest podejrzane. Wszystko sprowadza się jednak do tego, że trzeba wrócić do tych kluczowych stron.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 14:00:25 GMT 1
Felietonówa jakie dajesz szanse, że oślepłem i się mylę co do Gumpa? ja pierdolę ze wszystkich zapytał Felietonówkę JAKI CEL MA TO PYTANIE? PO CO ONO ZOSTAŁO ZADANE? W JAKI SPOSÓB ZOSTAŁ WYŁONIONY ADRESAT? Kaczyński, co sądzisz o Smoleńsku. Zamach?
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 14:02:59 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 14:02:59 GMT 1
Dla nich w sensie dla mafii? Kogo mają poświęcać? Chyba nie rozumiem tego posta. Zapytałeś firefoxa co sądzi o Forreście. Nie wiem czy firefox jest w mafii. To nie istotne. Mogłeś zapytać o to kogokolwiek. Ale ktokolwiek będąc w mafii teraz z Forrestem ma ten dylemat. Bronić go, oceniać neutralnie? Oskarżać? Nie wiedzą czy to już ten moment że chłop nie ma szans i trza go poświęcić czy jeszcze ten moment gdzie trzeba mu pomagać. rozumiesz? No ok, a mozilla nie miał problemu i go uniewinnia dość mocno Icoteras
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 14:03:40 GMT 1
od początku dnia rozmywany jest temat przez Oh-Due Suo, każda próba zejścia na inne kierunki jest torpedowana przez dość oczywiste, i perfidne wajchy tematowe.
użyte zostało już: a) dlaczego jesteś na świeczniku (a jestem? kto mnie ma na świeczniku?) b) dlaczego nie byłeś aktywny (byłem) c) co to jest za post (w rozgrywce jest wyjaśnienie co to jest za post i dyskusja z Sową) d) Ty taki nie jesteś (jestem) e) Felietonówka co sądzisz o Gumpie (Felietonówka od samego początku jebie Gumpa).
nie mam zamiaru już rozmawiać z Tobą Przemek, bo albo jesteś w mafii, albo jesteś sabotażystą, tak czy siak, nie będę odpowiadał, bo pożytku z tego żadnego nie ma
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 14:03:41 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 14:03:41 GMT 1
Tak sobie pomyślałem chwilę i wpadłem na taka myśl, że średnio mi się podoba, jak szybko wykrystalizował się core miasta. Około tej 15-20 strony już było jasne, kto jest a gronie core. Nie było przy tym prawie żadnych oporów i podkopywania autorytetów, a tego oczekiwałoby się od strony mafii. Jasnym jest, że te akcje musiałyby być subtelne i prawie niezauważalne, np przerzucenie tematu na inne tory lub zwątpienie w kogoś, kto jeszcze nie jest corem. Jak sobie przypominam temat to tylko Sheogorath wystąpił przeciw, a jak wiadomo, był niewinny. Skoro nie było aktywnej akcji mafijnej antymiejskiej, to może oznaczać poniższe rzeczy: 1. Mafii jest na rękę aktualny core miasta 2. Mafia jest słaba 3. Mafia przespała odpowiedni moment i pociąg odjechał 4. Mafia nie miała strategii burzenia centrum Ad 2 od razu chyba można odrzucić, bo w liście graczy biorących udział w rozgrywce chyba nie ma słabych, a na pewno nie ma bezcharakternych i mało ambitnych. Ad 3 Trzeba będzie przejrzeć, kogo nie było w okolicach 15-20 strony, bo nieobecny może być mafią Ad 1 to najgorszy scenariusz, na razie trzeba się skupić na odrzuceniu pozostałych Ad 4 Dlaczego mafia nie chciała podkopywać centrum z innych powodów niż powyższe? Jedyne co mi przychodzi do głowy to próba wywierania wpływu na core, czyli posiadanie dobrych relacji nie tyle ogólnie, co u graczy z core, którzy mają duży posłuch i wpływ na grę. Trzeba się przyjrzeć, kto był uniewinniany w okolicach 15-20 strony przez Smashera, Karasia. To jest ciekawa teoria ale mam jeden zasadniczy problem z nią - nie widzę jakiegoś bardzo skrystalizowanego core xD tzn Karasia raczej wszyscy uniewinniają, no jak się uprzesz to mnie ale też pojawiają się ataki w moją stronę. Kogo obecnie uważasz za core? Core to ty, Karaś, oh dae su, poniekąd podczepia się Johnny, choć ja tego nie czuję do końca
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 14:04:36 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 16, 2023 14:04:36 GMT 1
Cenarius"Tylko że teoretycznie takie coś byłoby mocno widoczne" imo da się to zrobić subtelnie, sam tak robiłem, a ja nie jakiś kozak myślę, że rozbicie core jest trudniejsze niż mizianie się mu/tańczenie wokół niego patrzysz, kto w core, bierzesz jednego i próbujesz pisać co myślisz, że on by napisał i to taka twoja furtka do przypodobania się całemu core i starasz się dzielić ich podejrzenia trudno wyłapywalne, jak zrobione porządnie + łatwo pomylić z miastowymi, bo skoro core ma jakiś sentyment, to jakiś miastowy może też mieć
|
|