Iauctu
Edycja#36
Limit: 573
|
Post by Iauctu on Sept 16, 2023 14:04:38 GMT 1
Tak sobie pomyślałem chwilę i wpadłem na taka myśl, że średnio mi się podoba, jak szybko wykrystalizował się core miasta. Około tej 15-20 strony już było jasne, kto jest a gronie core. Nie było przy tym prawie żadnych oporów i podkopywania autorytetów, a tego oczekiwałoby się od strony mafii. Jasnym jest, że te akcje musiałyby być subtelne i prawie niezauważalne, np przerzucenie tematu na inne tory lub zwątpienie w kogoś, kto jeszcze nie jest corem. Jak sobie przypominam temat to tylko Sheogorath wystąpił przeciw, a jak wiadomo, był niewinny. Skoro nie było aktywnej akcji mafijnej antymiejskiej, to może oznaczać poniższe rzeczy: 1. Mafii jest na rękę aktualny core miasta 2. Mafia jest słaba 3. Mafia przespała odpowiedni moment i pociąg odjechał 4. Mafia nie miała strategii burzenia centrum Ad 2 od razu chyba można odrzucić, bo w liście graczy biorących udział w rozgrywce chyba nie ma słabych, a na pewno nie ma bezcharakternych i mało ambitnych. Ad 3 Trzeba będzie przejrzeć, kogo nie było w okolicach 15-20 strony, bo nieobecny może być mafią Ad 1 to najgorszy scenariusz, na razie trzeba się skupić na odrzuceniu pozostałych Ad 4 Dlaczego mafia nie chciała podkopywać centrum z innych powodów niż powyższe? Jedyne co mi przychodzi do głowy to próba wywierania wpływu na core, czyli posiadanie dobrych relacji nie tyle ogólnie, co u graczy z core, którzy mają duży posłuch i wpływ na grę. Trzeba się przyjrzeć, kto był uniewinniany w okolicach 15-20 strony przez Smashera, Karasia. Przecież nie ma żadnego core miasta XD
A jak jest to mi wymień niby te rade Mędrców niekwestionowaną.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 14:04:56 GMT 1
nie odpowiedziałeś na wszystko. mord był o 22, wiadomo było, że Najman to pomidorek przed Twoją wiadomością z 23:52 w której dalej wymieniasz mnie.wyboldowane oceniasz na podstawie tego kim on jest? nie sadzisz, ze to elitaryzm? nie oceniasz rozgrywki, tylko oceniasz oczekiwania po danym graczu. ponadto masz oczywiste luki, bo teraz rozumiem przynajmniej Twój tok myślenia w kwestii Najman - Iau. problem w tym, że nie grałeś i nie śledziłeś dyskordowej, prawda? więc nie masz odniesienia do mojego konfliktu z Iau wówczas. co mnie bodzie, to Twoje interakcje z Felietonistką. wcześniej ją omijałeś, pisałeś do Iau, że to bezpieczny typ, jej start oceniłeś jako nie do oceny raczej, później pomogłeś mi jak zastanawiałem się nad tym czy gracze deklarowali głos na Szoguna. chociaż jak teraz myślę, to w sumie powinno działać na Twoją korzyść. dlaczego miałbyś zmienić zdanie o Felietonistce będąc z nią w mafii jak 'odkryłeś' jej tożsamość? przecież to raczej nie do podrobienia akcja, wyszłoby strasznie sztucznie. tymczasem tutaj wcześniej raczej neutral, a po dowiedzeniu się, że on to on, jakaś neutralna, ale życzliwość. okej, to w takim razie pozostaje tylko pierwsze pytanie i drugie, wyboldowałem je w moim poście. 1. Co do takiego gracza pokroju Felietonistki jednak spodziewałem się też że większe piętno w rozgrywce na początku spróbuje odcisnąć jak w zeszłej edycji. a dobra, jednak mam pytanie. a dlaczego według Ciebie nie odciska piętna? czemu nie ma wniosku?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 14:05:48 GMT 1
To jest ciekawa teoria ale mam jeden zasadniczy problem z nią - nie widzę jakiegoś bardzo skrystalizowanego core xD tzn Karasia raczej wszyscy uniewinniają, no jak się uprzesz to mnie ale też pojawiają się ataki w moją stronę. Kogo obecnie uważasz za core? Core to ty, Karaś, oh dae su, poniekąd podczepia się Johnny, choć ja tego nie czuję do końca Byłem Core wtedy czy jestem nim nawet teraz?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 16, 2023 14:05:59 GMT 1
To jest ciekawa teoria ale mam jeden zasadniczy problem z nią - nie widzę jakiegoś bardzo skrystalizowanego core xD tzn Karasia raczej wszyscy uniewinniają, no jak się uprzesz to mnie ale też pojawiają się ataki w moją stronę. Kogo obecnie uważasz za core? Core to ty, Karaś, oh dae su, poniekąd podczepia się Johnny, choć ja tego nie czuję do końca Oh Dae Su mocno susowany będący Corem? Johny susowany będące Corem? No jeżeli Corem ma być 1 gracz Karaś to się zgodzę, ale żodyn to core miasta. Tworzysz teorię pod tezę, całe te 4-5 punktowanie.... w ogole mijasz się z perspektywą miasta. Cenarius znowu ogromny mafijny minus, zero perspektywy miastowej, tylko mafijne wrażenie jak wygląda miasto xD
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 16, 2023 14:07:09 GMT 1
Dodatkowo: Oh-Dae-Su idący na wojne z Forestem. Sowa czy Felietonistka tam waląca w autorytet Karasia. Żodyn core jest panie, żodyn, stety czy niestety. Ale sprawa core dla mnie jest nieistotna. Bardziej jest istotne czemu Cenarius znowu emocjonalnie daleko za miastem
"Hoho, zamordują mnie mafiozi" iks de "Hoho, core miasta wygodny dla mafi" iks de
No ale dobrze, żę piszesz.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 14:07:11 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 14:07:11 GMT 1
To jest ciekawa teoria ale mam jeden zasadniczy problem z nią - nie widzę jakiegoś bardzo skrystalizowanego core xD tzn Karasia raczej wszyscy uniewinniają, no jak się uprzesz to mnie ale też pojawiają się ataki w moją stronę. Kogo obecnie uważasz za core? Core to ty, Karaś, oh dae su, poniekąd podczepia się Johnny, choć ja tego nie czuję do końca No a ja się właśnie nie zgodzę Tzn do hińczyka mam wątpliwości, ja osobiście bardziej widziałbym tu Gumpa ale on też nie jest w core mile widziany przez część graczy Mozilla daje spoko ostatnio ale nikt go w kontekście core nie wymienia, dlaczego? Ja też miałem przeciętny początek Co z graczami mniej aktywnymi ale treściwymi, jak Tasiemiec? Jak dla mnie to chwilowo jest mocno rozmyte
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 14:07:26 GMT 1
Cenarius "Tylko że teoretycznie takie coś byłoby mocno widoczne" imo da się to zrobić subtelnie, sam tak robiłem, a ja nie jakiś kozak myślę, że rozbicie core jest trudniejsze niż mizianie się mu/tańczenie wokół niego patrzysz, kto w core, bierzesz jednego i próbujesz pisać co myślisz, że on by napisał i to taka twoja furtka do przypodobania się całemu core i starasz się dzielić ich podejrzenia trudno wyłapywalne, jak zrobione porządnie + łatwo pomylić z miastowymi, bo skoro core ma jakiś sentyment, to jakiś miastowy może też mieć Oczywiście Cugowski mógł się core przypodobać. Ale wyrzucić z niego Kawalca. Samobójcza próba przecież.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 16, 2023 14:07:44 GMT 1
Ależ ja nie muszę szukać prawdy w taki sposób by sobie urobić kolejnych graczy. Mam Silverhanda za niewinnego, ale nie muszę mu tego na każdym kroku przypominać, tym bardziej w momencie, gdzie inni prócz Tasiemca w niego nie atakują.
Z mojej perspektywy to wygląda Forrest tak, że zadałeś Silverhandowi parę pytań, zobaczyłeś, że Smasher go po drodze uniewinnił, więc Ty na fali tego, by budować pewien wspólny front też podkreśliłeś, że masz go za niewinnego.
Problem polega na czymś innym, ja gram to co lubię, czyli wyciągam z pewnych rzeczy wnioski, mam je w głowie i na tej podstawie wyrokuję, Ty zaś w tej edycji grasz coś co jest do Ciebie niepodobne, może poza obrażaniem innych graczy, ale do tego wszyscy przywykli. Jesteś inteligentnym człowiekiem i jesteś w stanie na poczekaniu wymyślić 100 pytań do każdego gracza a na podstawie odpowiedzi dorobić do tego jakąś ideę.
O ile w przypadku innych graczy np. Smashera to jak wyciągnął wniosek o niewinności Johnnego było jeszcze w miarę naturalne, tak u Ciebie to jest sztuczne. I to jest powielanie tego samego schematu, który był w dniu pierwszym, gdzie gracze prześcigali się w napisaniu, że Silverhand niewinny.
Pytanie tylko po co to robic? Skoro Silverhanda masz za niewinnego, to czekaj kurwa aż wyjdzie jakiś mafiozo, który uderzy w niego, a później się o to do niego przypierdol. Ale nie, Ty wolisz sobie robić dobre układy z Silverhandem.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 14:08:19 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 16, 2023 14:08:19 GMT 1
Zapytałeś firefoxa co sądzi o Forreście. Nie wiem czy firefox jest w mafii. To nie istotne. Mogłeś zapytać o to kogokolwiek. Ale ktokolwiek będąc w mafii teraz z Forrestem ma ten dylemat. Bronić go, oceniać neutralnie? Oskarżać? Nie wiedzą czy to już ten moment że chłop nie ma szans i trza go poświęcić czy jeszcze ten moment gdzie trzeba mu pomagać. rozumiesz? No ok, a mozilla nie miał problemu i go uniewinnia dość mocno Icoteras ja jeszcze do tego dodam, że zdziwiłem się, że Oh Dae Su uznał, że Forrest ma jakąś fatalną pozycję, zanim to napisał, to rano dla mnie Forrest nie był tematem na dziś, nie czułem wśród ludzi masowej chęci sprawdzenia go w pierwszej kolejności a tu już rozważania jakby to był spalony mafiozo
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 14:10:23 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 14:10:23 GMT 1
Core to ty, Karaś, oh dae su, poniekąd podczepia się Johnny, choć ja tego nie czuję do końca Byłem Core wtedy czy jestem nim nawet teraz? Wtedy, ostatnich stron nie czytałem, bo jak mam czytać, myśleć, pisać i dyskutować to mi czasu by zabrakło.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 14:10:31 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 14:10:31 GMT 1
Core to ty, Karaś, oh dae su, poniekąd podczepia się Johnny, choć ja tego nie czuję do końca Oh Dae Su mocno susowany będący Corem? Johny susowany będące Corem? No jeżeli Corem ma być 1 gracz Karaś to się zgodzę, ale żodyn to core miasta. Tworzysz teorię pod tezę, całe te 4-5 punktowanie.... w ogole mijasz się z perspektywą miasta. Cenarius znowu ogromny mafijny minus, zero perspektywy miastowej, tylko mafijne wrażenie jak wygląda miasto xD
Iau plusuje
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 14:11:03 GMT 1
Wiecie dlaczego on jest spalony.
Bo ja go atakuje.
A ja po pierwsze nie puszcze raczej. Po drugie miasto mnie nie wyrzuci. Po trzecie ze mną w meczówce nie ma szans przeżyć.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 14:11:42 GMT 1
via mobile
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 14:11:42 GMT 1
Core to ty, Karaś, oh dae su, poniekąd podczepia się Johnny, choć ja tego nie czuję do końca Oh Dae Su mocno susowany będący Corem? Johny susowany będące Corem? No jeżeli Corem ma być 1 gracz Karaś to się zgodzę, ale żodyn to core miasta. Tworzysz teorię pod tezę, całe te 4-5 punktowanie.... w ogole mijasz się z perspektywą miasta. Cenarius znowu ogromny mafijny minus, zero perspektywy miastowej, tylko mafijne wrażenie jak wygląda miasto xD
Mocno utorowany jesteś, pewnie cokolwiek bym nie napisał to byś się dojebał. Nie wiem ile w tym taktyki a ile psychologii
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 16, 2023 14:12:50 GMT 1
I przez Johnego mialem na mysli Forestera, że susownay w oryginalnym poscie, ale poprawilem sie w drugim. Ale przeciez nawet Johny ma jedneg owroga, ktory wchodzi i go susuje mocno (Tasiemiec tak?).
Najwiekszym corem miasta (nawet nie Karas, ktory ma chyba 2 susów na sobie i chyba potencjalnie wiecej) to jest Adam Smasher xd jezeli sie myle to mozecie mi poprawi
ale jak ktos przed chwila napisal - wszysciutko jest rozmyte (ale to chyba dobrze? mafia nie moze planowac ruchów pod uklad gwiazd)
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 16, 2023 14:13:57 GMT 1
Oh Dae Su mocno susowany będący Corem? Johny susowany będące Corem? No jeżeli Corem ma być 1 gracz Karaś to się zgodzę, ale żodyn to core miasta. Tworzysz teorię pod tezę, całe te 4-5 punktowanie.... w ogole mijasz się z perspektywą miasta. Cenarius znowu ogromny mafijny minus, zero perspektywy miastowej, tylko mafijne wrażenie jak wygląda miasto xD
Mocno utorowany jesteś, pewnie cokolwiek bym nie napisał to byś się dojebał. Nie wiem ile w tym taktyki a ile psychologii Dlatego dojebalem sie do tego postu a nie do innych 40 zrobionych przez ciebie.
Znowu nie umiesz odpowiedziec miastowo tylko "torowanie" "agresja" "wstyd", jak przy twoim spostrzeżeniu.
Robisz UNO-REVERSE-CARD (to chyba meme edycji) by zbić temat moim charakterem xD Dla mnie za to -2 punkty
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 14:15:26 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 16, 2023 14:15:26 GMT 1
Mocno utorowany jesteś, pewnie cokolwiek bym nie napisał to byś się dojebał. Nie wiem ile w tym taktyki a ile psychologii Dlatego dojebalem sie do tego postu a nie do innych 40 zrobionych przez ciebie.
Znowu nie umiesz odpowiedziec miastowo tylko "torowanie" "agresja" "wstyd", jak przy twoim spostrzeżeniu.
Robisz UNO-REVERSE-CARD (to chyba meme edycji) by zbić temat moim charakterem xD Dla mnie za to -2 punkty
A które posty Cenariusa Ci się podobają? Za które dałbyś punkt lub dwa?
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 16, 2023 14:16:01 GMT 1
Oh Dae-Su imho całkowicie na plus +++++++++, tą nocką/rankiem, nawet jeżeli sie myli. Twarde krzyżowanie sie z Foresterem nie jest tu z korzyscia dla mafii (Tzn. moze byc jezeli chodzi o uklad sił), ale to zamyka pewne sciezki. A teraz jak Oh Dae-Su łatwo sie zkoleguje z Foresterem i bedzie szedł za pan brat, to ciezka sprawa będzie. [W sensiee wiecie, PODEJRZANE) Przepalił też na to dużo postów : d No można oczywiscie to dwojako rozumiec... ale jeżeli musiał zostać nawet zmuszony do takich rzeczy jako mafiozo - to dobrze. Jezeli robi to jako miasto - też dobrze. Generalnie dobrze.
|
|
|
Post by Forrest Gump on Sept 16, 2023 14:18:11 GMT 1
Ależ ja nie muszę szukać prawdy w taki sposób by sobie urobić kolejnych graczy. Mam Silverhanda za niewinnego, ale nie muszę mu tego na każdym kroku przypominać, tym bardziej w momencie, gdzie inni prócz Tasiemca w niego nie atakują. Z mojej perspektywy to wygląda Forrest tak, że zadałeś Silverhandowi parę pytań, zobaczyłeś, że Smasher go po drodze uniewinnił, więc Ty na fali tego, by budować pewien wspólny front też podkreśliłeś, że masz go za niewinnego.Problem polega na czymś innym, ja gram to co lubię, czyli wyciągam z pewnych rzeczy wnioski, mam je w głowie i na tej podstawie wyrokuję, Ty zaś w tej edycji grasz coś co jest do Ciebie niepodobne, może poza obrażaniem innych graczy, ale do tego wszyscy przywykli. Jesteś inteligentnym człowiekiem i jesteś w stanie na poczekaniu wymyślić 100 pytań do każdego gracza a na podstawie odpowiedzi dorobić do tego jakąś ideę. O ile w przypadku innych graczy np. Smashera to jak wyciągnął wniosek o niewinności Johnnego było jeszcze w miarę naturalne, tak u Ciebie to jest sztuczne. I to jest powielanie tego samego schematu, który był w dniu pierwszym, gdzie gracze prześcigali się w napisaniu, że Silverhand niewinny. Pytanie tylko po co to robic? Skoro Silverhanda masz za niewinnego, to czekaj kurwa aż wyjdzie jakiś mafiozo, który uderzy w niego, a później się o to do niego przypierdol. Ale nie, Ty wolisz sobie robić dobre układy z Silverhandem.Ale ja to zainicjowałem. To ode mnie wyszło. Dlaczego pomijasz ten fragment, a mówisz o podkreśleniu i podczepce? Karaś to była chwilowa dziura w pamięci, że zapomniałem go tam wypisać. Zdania o nim nie zmieniłem. A co do ciebie to wziąłem ciebie przez twój spór z Iau za kogoś innego i przez to myślałem żeś ty niewinny. Dopiero jak się dowiedziałem po mordzie że pomidorek się ukrywa w Najmanie a nie w twojej kreacji to zacząłem mieć co do twojej osoby wątpliwości. To że uważam najlepiej byłoby zlinczować ciebie i Felietonistkę to jest najlepsze wyjście z sytuacji kiedy konfliktujesz się z Felietonistką. Tak samo nie rozpoznałem Felietonistki wcześniej, a to była jedna z osób z którą wręcz mógłbym pogadać.nie odpowiedziałeś na wszystko. mord był o 22, wiadomo było, że Najman to pomidorek przed Twoją wiadomością z 23:52 w której dalej wymieniasz mnie. wyboldowane oceniasz na podstawie tego kim on jest? nie sadzisz, ze to elitaryzm? nie oceniasz rozgrywki, tylko oceniasz oczekiwania po danym graczu. ponadto masz oczywiste luki, bo teraz rozumiem przynajmniej Twój tok myślenia w kwestii Najman - Iau. problem w tym, że nie grałeś i nie śledziłeś dyskordowej, prawda? więc nie masz odniesienia do mojego konfliktu z Iau wówczas. co mnie bodzie, to Twoje interakcje z Felietonistką. wcześniej ją omijałeś, pisałeś do Iau, że to bezpieczny typ, jej start oceniłeś jako nie do oceny raczej, później pomogłeś mi jak zastanawiałem się nad tym czy gracze deklarowali głos na Szoguna chociaż jak teraz myślę, to w sumie powinno działać na Twoją korzyść. dlaczego miałbyś zmienić zdanie o Felietonistce będąc z nią w mafii jak 'odkryłeś' jej tożsamość? przecież to raczej nie do podrobienia akcja, wyszłoby strasznie sztucznie. tymczasem tutaj wcześniej raczej neutral, a po dowiedzeniu się, że on to on, jakaś neutralna, ale życzliwość.
okej, to w takim razie pozostaje tylko pierwsze pytanie i drugie, wyboldowałem je w moim poście.wziąłeś te posty i obróciłeś na drugą stronę, tak, żeby wyszło, że to ja podążam za Smasherem. ja Silverhanda nie miałem za niewinnego, szczególnie po tych pomyłkach, potrzebowałem analizy i dyskusji, żeby wyszło, że jednak idzie w drugą stronę. uniewinnienie kogoś i zaznaczenie tego głośno, na podstawie samodzielnych działań to mocny kapitał dla miasta, szczególnie w rozgrywce z trzema mafiozami i pięcioma opryszkami (czterema w grze). dlaczego to jest pomijane i patrzysz tylko z własnej perspektywy jakiejś pułapki Silverhandowej? ja wolę napisać to wprost i przekonać Tasiemca, żeby skupił się na kimś innym, może dać hinta detektywowi. a Ty dobrą miastową robotę jak wspomniałem wywracasz do góry nogami i robisz z niej zmanipulowane gówno.
|
|
Iauctu
Edycja#36
|
Post by Iauctu on Sept 16, 2023 14:18:35 GMT 1
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 16, 2023 14:18:43 GMT 1
Nie uznałem jej za niewinną. Mam ją w szarej strefie. W innym poście pisałem że prawdopodobnie Oh Dae-Su może mieć ją za raczej niewinną, ale jej nie ufa.
Jak mam wrażenie że przy Felietonistce i Gumperze znowu są klucze to rozwiązania zagadki to wolałbym zlinczować ich obydwóch zamiast zastanawiać się tuż przed potencjalną meczówką który z nich winny będzie, czy obydwoje niewinni czy obydwoje winni.
A kto wydaje ci się bardziej mafijny? Dopuszczasz możliwość że obaj są niewinni lub razem w mafii? No który bardziej mafijny to nie odpowiem, ponieważ obydwóch wolałbym sprawdzić w linczu na ten moment. Nie chciałbym na tym etapie zatunelować się na jednego z nich.
Jeśli obywaj niewinni to trzeba by było zobaczyć kto się tam przyklejał do rozpalania ognia wokół nich. Jakby miała to być mafijna ustawka to trochę dziwnie to wygląda ze względu że wokół nich nie da się przejść obojętnie i takie zachowanie to byłby dla nich wyrok śmierci i zostałaby jedna osoba do znalezienia w mafii.
|
|