|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 17:59:20 GMT 1
Widzę że notowania mi spadają. Dobrze.
Po mnie pada Forrest.
Pamiętajcie.
[*]
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 16, 2023 17:59:57 GMT 1
Karasiu totalnie nie wyczułeś moich intencji z pytaniem Oha o Ciebie. Po pierwsze to był test na to, czy Oh na pewno szybko odpowie na zadane mu pytanie, po drugie byłem ciekaw jakie jest jego zdanie na twój temat, w kontekście jego wcześniejszych rozważań na temat mordu na Najmanie. Mozillo nie manipuluj, Szogun był moim głównym podejrzanym od pierwszego dnia, gdzie w mojej opinii sztucznie próbował na początku zostać jednym z liderów miasta. Uznałem to za pozoranctwo i dlatego na niego zagłosowałem. Mało tego, żadnych innych graczy nie miałem za totalnie czerwonych co wprost wynika choćby z tabelki Iau-a. Większość (jak nie wszyscy) graczy wskazywała Szoguna dopiero po tym jak ja nazwałem go pozorantem i oddałem na niego głos. Nie mogłem wtedy wiedzieć czy to będzie głos osamotniony czy głos masowy. Co ty tak pasywnie siedzisz. Atakujemy razem Foresta. Tam siedzi taka soczysta mafia. Ja u niego 0 stanów mentalnych czuje. Tylko pozy. Ja wiem że nam sie role odwróciły i tak jak zawsze to ty atakowałeś bez opamietana a ja sie bałem co ty robisz. Tak teraz sie odwróciło. Ale kurwa on nie jest w miescie ni chuja. No nigdy nie bylem az tak pewny. Weź no mi powiedz 2 rzeczy: 1) jak to jest, że jesteś aż tak pewny? Gość się nie wjebał postem z mafijnego, nie wjebał screena z Ołpenmafii, pokazującego rolę mafijną, a Ty jesteś pewny. Napierdalasz w niego z pełnym przekonaniem. 0 zawahania. No mnie to nie gra. To coś jak Szrek zaczął walić kontrę w Erica, gdy ten go oskarżył. Najpierw "hehe, trollujesz", a po kilku godzinach już było, że Eric to 100% mafia i też nie dopuszczał pomyłki. Mnie się wydaje, że taką pewność może mieć tylko mafiozo, który cel wybiera. Bo miastowy jednak wątpi, może widzieć jakieś argumenty przeciwko winie. Ja na przykład mam z Gumpem w drugą stronę - uważam go za niewinnego, ale dostrzegam też jakieś rzeczy, które mi zgrzytają, np. strasznie dużo operuje tożsamościami, jakby chciał się na nich podeprzeć budując wnioski, a nie opiera się stricte na bieżącej grze. A Ty sobie w niego napierdalasz i jesteś gotów kłaść wręcz głowę pod topór. 2) jak to się stało, że wchodzisz do tematu po przerwie, jest tu mój post, że jesteś w mafii z Felietonistką, a Ty ignorujesz tego posta i dalej napierdalasz w Gumpa? I jeszcze dalej miziasz się z Felietonistką. Czemu nie próbujesz przekonać mnie do winy Gumpa? Czemu ignorujesz moje zarzuty?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 18:01:56 GMT 1
Ja nie czytam co wy piszecie, wchodze tak raz na jakis czas w przerwie od odgladania meczy i tak na pierwszy rzut oka widze że już chcecie mnie odjebac a forrest sie z wami dogaduje. No to tylko przypominam. Zebyście po mnie odjebali jego.
A jak to jest że jestem taki pewny.
Nie wiem kurwa.
Pogadaj z nim i sie sam zastanów czy on próbuje znaleźc mafie czy sie z tobą dogadac, ustawic cie, wykorzystac. Zadaj sobie pytanie sam. Czy on naprawde poczul sie urażony tekstem Iau z poczatku gry.
No i kurwa mój ulubiony argument. Wczoraj mi nic nie dawal jak żeśmy rozwazali sheugo, Kichota i centuriona (imo to jest 3 niewinnych). A jaki sie nagle poczuł potrzebny jak trzeba ustalac niewinnosc Silvera albo żeby mnie wyjebać z gry lub chociaz sie w niej utrzymac.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 18:03:07 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 18:03:07 GMT 1
Widzę że notowania mi spadają. Dobrze. Po mnie pada Forrest. Pamiętajcie. [*] Jeżeli jesteś miastowym to robisz krecią robotę dla miasta teraz tak czy inaczej.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 18:06:14 GMT 1
Widzę że notowania mi spadają. Dobrze. Po mnie pada Forrest. Pamiętajcie. [*] Jeżeli jesteś miastowym to robisz krecią robotę dla miasta teraz tak czy inaczej. Jestem w mieście i baituje reakcje. Zadowolony? A Forest prawie na pewno mafia. Ale tak żeby merytorycznie ful to zrobić to już nie dzisiaj bo ja wypiłem za dużo już dziś na takie rzeczy.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Post by Firefox on Sept 16, 2023 18:08:22 GMT 1
Widzę że notowania mi spadają. Dobrze. Po mnie pada Forrest. Pamiętajcie. [*] czemu wrzuciłeś Kichota do mafijnej czwórki, żeby po pół godziny stwierdzić, że niewinny? za co podejrzewasz mnie i Tasiemca? co jak Forrest pada niewinny?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 18:09:09 GMT 1
Widzę że notowania mi spadają. Dobrze. Po mnie pada Forrest. Pamiętajcie. [*] czemu wrzuciłeś Kichota do mafijnej czwórki, żeby po pół godziny stwierdzić, że niewinny? za co podejrzewasz mnie i Tasiemca? co jak Forrest pada niewinny?
podejrzewam was za niewinność pozostałych. Imo Kichot niewinny, no ale zakładam, że mogłem nie wytypować poprawie całej mafii. jak gdzieś zrobiłęm misscleara to może u niego bo jego ciężej ocenić. ale kurwa spokojnie. Ja przestalem czytac gdzies na 40 stronie. Wrócę do czytania. Dojdą mi reakcje na dzisiejsze moje działania. Forest i tak prawie na pewno mafia. Spokojnie. Zobacze kto najdłużej pamiętał moją niewinność. kto najbardziej plastycznie zmieniał o mnie zdanie, kto był autentycznie na mnie wkurwiony a kto tylko na niby.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 18:15:16 GMT 1
No bo Smasher porozmawiajmy na serio. Pomimo całej frustracji jaką mogę generowac. Myślisz że jestem w mafii? (odpowiadając na to pytanie pamiętaj też moje trzeźwe fragmenty proszę)
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 18:18:50 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 18:18:50 GMT 1
No bo Smasher porozmawiajmy na serio. Pomimo całej frustracji jaką mogę generowac. Myślisz że jestem w mafii? (odpowiadając na to pytanie pamiętaj też moje trzeźwe fragmenty proszę) Uważam że możesz być, ta teatralność twojej gry jest wzniesiona na jakieś wyżyny dzisiaj, wczoraj znowu przez wycofaną grę miałem ciebie za zupełnie inną osobę. I gdybyś nią był, to miałbym cię za niewinnego, no ale nią nie jesteś xD Nie mam co do ciebie pewności, ale to walenie jak w bęben w Forresta jest dziwne. Nasze typy rozjeżdżają się totalnie. Nie wiem co z tym zrobić.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 18:19:14 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 16, 2023 18:19:14 GMT 1
1) kojarzę tę serię, jak pisałeś "Cenarius niewinny, Sowa niewinna" itp. no ale kurka rurka, nie masz wątpliwości do swoich sześciu uniewinnień i tak mało się tam zmienia? 2) jeszcze pisałeś do mnie "Lisku, bardzo cenię Twoje zdanie", żeby niedługo potem mnie do tej mafijnej czwórki wrzucić - zgodziłeś się ze mną raz, że Tasiemiec do mnie pisał, jak do niewinnego, a tu trochę też tak nie było z Twojej strony? 3) też szukam głównie uniewinnień i na tej podstawie zawężam podejrzanych, no ale u Ciebie trudno w ten sposób ocenić progresję myśli, bo mówisz "mam te czwórkę, bo inni niewinni" w ten sposób trudno ocenić, czy masz jakieś sensowne argumenty, czy nie potrafisz ich podać dlaczego Cenarius i Felietonistka niewinni?
e: doczytałem Twój edit, okej
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 16, 2023 18:22:05 GMT 1
Ale po co sprawdzac Karasia jak możesz go zatłuc, przecież on nie padnie nawet jak ma oprycha i skan deta na sobie. Ja bym zajebał Karasie no matter what, sprawdził np Najmana szpiegiem. Dla mnie myślenie, że miasto zlinczuje Karasia bo detektywowi wyszedł winny to jest jakaś odklejka totalna. Weź mi wytłumacz tego posta, w ogóle całą tę dyskusję, bo to dla mnie jakieś kuriozum. Serio wolałbyś odjebać mnie niż detektywa, który może przy tym setupie być totalnym gamechangerem?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 18:23:24 GMT 1
Ale po co sprawdzac Karasia jak możesz go zatłuc, przecież on nie padnie nawet jak ma oprycha i skan deta na sobie. Ja bym zajebał Karasie no matter what, sprawdził np Najmana szpiegiem. Dla mnie myślenie, że miasto zlinczuje Karasia bo detektywowi wyszedł winny to jest jakaś odklejka totalna. Weź mi wytłumacz tego posta, w ogóle całą tę dyskusję, bo to dla mnie jakieś kuriozum. Serio wolałbyś odjebać mnie niż detektywa, który może przy tym setupie być totalnym gamechangerem? No ja może jestem chujowy w te klocki, ale to było w poprzedniej edycji widać jak byłem w mafii jak sprawdzisz mafijne. Jak ja mowilem żeby utłuc sqbanca bo zbyt niewinni to mafia mówiłą o szukaniu rolnego. Myślę, że w tej jakbym to ja dowodził mafią to bym mordował najbardziej niewinnych. Uznałbym że jestem tak dobry że nawet sprawdzenie detektywa przy odpowiednim gronie mogę ograć. Z drugiej strony bym uznał że jak miastu sami niewinni zostana to nawet nie będąc sprawdzonym nic nie zdziałam.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 16, 2023 18:25:49 GMT 1
nie no zupełnie nie ma progresji myśli, smasher od jednego z najbardziej niewinnych po podejrzanego za to co teraz wyczynia, Ty od gościa, który 50/50 mógł być w mafii lub Lau, do gościa, którego mam za niemal pewnego winnego po tym co wyczyniasz by się wpisać w to jak chcą Cię widzieć inni gracze, Tasiemiec z raczej niewinnego, który po prostu lubi walić w Silverhanda do jednego z podejrzanych za to jak tę sprawę rozegrał. W którym momencie Smasher stał się podejrzanym, a nie gościem, który ma typy prawie tak chujowe jak Karaś? Godzinę wcześniej pisałeś tak: Smasher jest prawie tak samo fatalny jak Karaś Co się w międzyczasie zmieniło?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 16, 2023 18:27:44 GMT 1
Weź mi wytłumacz tego posta, w ogóle całą tę dyskusję, bo to dla mnie jakieś kuriozum. Serio wolałbyś odjebać mnie niż detektywa, który może przy tym setupie być totalnym gamechangerem? No ja może jestem chujowy w te klocki, ale to było w poprzedniej edycji widać jak byłem w mafii jak sprawdzisz mafijne. Jak ja mowilem żeby utłuc sqbanca bo zbyt niewinni to mafia mówiłą o szukaniu rolnego. Myślę, że w tej jakbym to ja dowodził mafią to bym mordował najbardziej niewinnych. Uznałbym że jestem tak dobry że nawet sprawdzenie detektywa przy odpowiednim gronie mogę ograć. Z drugiej strony bym uznał że jak miastu sami niewinni zostana to nawet nie będąc sprawdzonym nic nie zdziałam. Kurwa, przecież obecny setup działa tak, że jak detektyw sprawdzi niewinnego, to nie ma tego jak podważyć, więc jak mafia nie trafi detektywa i padać będą ci niewinni, którzy nie mają opryszka a detektyw sprawdzać tych bez opryszka, to mafia ma przejebane. Dziwne, że tego nie czaisz. W tym setupie mafia moim zdaniem musi szukać deta.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 18:30:19 GMT 1
uznasz że jestem w mafii bo mam inną wizję tego jak bym hipotetycznie mordował od ciebie? No ja ci powiedziałem jak widzę sprawę. Nie bardzo rozumiem co robisz teraz. Powiedziałem prawdę. Co mi zarzucasz? Prześliczna Felietonistka Uważasz że jestem niewinny? Wypowiedz się proszę. Chyba że już o to pytałem i zapomniałem. To sorry. I jakby ja rozumiem, że wy prędzej jesteście skłonni przyjąć że ja i Forest niewinni obaj. Okej. Ale jakbyście już musieli. Powiedzmy że zostałą meczówka 3 osobowa w niej ja i Forest. U kogo czujecie że was bardziej oszukuje, ja czy on?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 16, 2023 18:36:43 GMT 1
uznasz że jestem w mafii bo mam inną wizję tego jak bym hipotetycznie mordował od ciebie? No ja ci powiedziałem jak widzę sprawę. Nie bardzo rozumiem co robisz teraz. Powiedziałem prawdę. Co mi zarzucasz? Prześliczna Felietonistka Uważasz że jestem niewinny? Wypowiedz się proszę. Chyba że już o to pytałem i zapomniałem. To sorry. W tym aspekcie akurat nie zarzucam Ci nic, po prostu chcę zrozumieć, bo co to rozkminiasz. Bo ja nie widzę sensu w rozkminianiu tego. Potencjalnie mogę Ci co najwyżej zarzucić pozorowanie aktywności jak nie wytłumaczysz po chuj w ogóle dyskutowałeś na temat sensowności tego mordu. Natomiast tak ogólnie, to po prostu chcę zrozumieć Twoje rozumowanie, co jest dla Ciebie w tej edycji ważne itp. Bo wczoraj byłeś u mnie najniewinniejszym z niewinnych, dziś jak poczytałem i ułożyłem sobie w głowie myśli, to uznałem, że jesteś w mafii, ale nie jest tak, że zamknąłem się na jakąkolwiek dyskusję. Przekonaj mnie do winy Gumpa, przekonaj mnie do swoich uniewinnień, przekonaj mnie do siebie. PS. Jedyne sensowne wytłumaczenie tego mordu oprócz szukania deta to wina Felietonistki, która wprost pisze od paru edycji i między edycjami, że zawsze chce szybko zamordować Kacperka. Edit, bo szkoda marnować 2 posty a odpisywałem akurat na to w osobnym oknie: Ja nie analizuje swojej pozycji, ale śmieszy mnie, że najpierw się pomyliłeś do Najmana, teraz mylisz się do mnie i podklepuje Cię w tym Felietonistka (no bo kto inny), ale Twoimi podstawami są jakieś dziwne argumenty, wybiórcze, jakbyś patrzył tylko pod kątem dopasowania faktów do teorii. A cała relacja z Antura jest jota w jotę jak w dyskordowej, tam szliśmy razem obok i fakt, że tego nie widzisz daje mi bardzo do myślenia, bo te same wydarzenia analizujesz w drugą stronę. To popatrz na zabawny przypadek. Bo jak byliśmy razem w mafii to cała twoja relacja z moją była jota w jotę jak zawsze. Nie odmówisz temu argumentowi. Nie twierdzę, że na pewno jesteś w mafii, ale temu argumentowi nie możesz odmówić. Co to jest za tekst? Wróć do dyskordowej gdzie było tak samo, pół rozgrywki narzekałem że robi rozpierdol i nie da się z nim grać. Ale wtedy byłeś na niego wkurwiony, nie czułeś się obrażony w żadnym momencie, byłeś wkurwiony więc go bluzgałeś. Moim zdaniem nie byłeś nawet wkurwiony, z jakiegoś powodu uznałeś, że chcesz go wyzywać to wyzywałeś. Tu jest znacząca różnica. Po pierwsze przeprosiłeś go. Po drugie i najważniejsze sam powiedziałeś, że zwyzywałeś go, bo poczułeś się urażony. JA kurwa ni chuj nie uwierzę, że taki losowy tekst tego gracza cię uraził. Nie uraził cię, po prostu wykorzystałeś go jako pretekst żeby mu przyjebać . Dlatego byłem pewny, że Gump to nie ty tylko taki jeden kolega co ma historię bycia toksycznym i nieco nerwowym graczem, ale nie kurwa ty.
Wytłumacz ten fragment, który pogrubiłem. Bo mi się on w chuj nie podoba. Lista graczy jest znana, na liście widzę tylko jedną osobę poza Iau (bo wiadomo, że nie gra na 2 konta), która mogłaby dostać opinię "toksycznego i nieco nerwowego gracza". Ja. No ale że ja to ja było wiadomo pewnie po 5 postach, więc za chuja nie uwierzę, że uważałeś, że gram Gumpem. I z tego względu uważam, że Twoja rozkmina tożsamościowa w kontekście Gumpa śmierdzi.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 18:38:17 GMT 1
No najebałem sie. Poczułem lot. Poleciałem.
Co zrobic. Maruda po co robił to co robił.
Ale ten forest serio mafia. Jutro na trzeźwo w niego jadę. Spokojnie.
Edit: Ten post powstał jak twój post był dużo krótszy. Tak żeby było jasne.
Z tą tożsamością chodziło mi o kolegę Majora Suchodolskiego. Myślałem że on gra Gumpem cały początek. On mówił o sobie kiedyś coś takiego że mu wstyd za to jak kiedyś grał. Jeśli pomyliłem osoby i mówię o tym graczu coś czego nie było to przepraszam.
Myślałem że Gumpem gra albo Tasiemiec, albo Felietonistka, ale za chuja nie że gra nim ten gość co gra. Jak tylko do mnie dotarło że tam gra ten gość to pomyślałem o ty kurwa gościu. Co ty udajesz za urażenie i krótki lont.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 16, 2023 18:49:55 GMT 1
Z tą tożsamością chodziło mi o kolegę Majora Suchodolskiego. Myślałem że on gra Gumpem cały początek. On mówił o sobie kiedyś coś takiego że mu wstyd za to jak kiedyś grał. Jeśli pomyliłem osoby i mówię o tym graczu coś czego nie było to przepraszam. Myślałem że Gumpem gra albo Tasiemiec, albo Felietonistka, ale za chuja nie że gra nim ten gość co gra. Jak tylko do mnie dotarło że tam gra ten gość to pomyślałem o ty kurwa gościu. Co ty udajesz za urażenie i krótki lont. Tak, baaardzo dawno temu Łuczyk grał bardzo wulgarnie i toksycznie, ale już jak się pojawił po latach przerwy w 2020 r., to był jednym z graczy najbardziej merytorycznych i kulturalnych (na ile się da bez bycia miękką fają), więc zupełne pudło tutaj. No a Gump przecież już jako Generał wyzywał od debili i był chamowaty, miał krótki lont i się podpalał, nie wierzę, że tego nie pamiętasz. PS. Powiedz mi, kto oprócz Gumpa w mafii i dlaczego. Z naciskiem na dlaczego nawet, bo mnie przede wszystkim argumentacja interesuje.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 16, 2023 18:51:58 GMT 1
Tak sobie pomyślałem chwilę i wpadłem na taka myśl, że średnio mi się podoba, jak szybko wykrystalizował się core miasta. Około tej 15-20 strony już było jasne, kto jest a gronie core. Nie było przy tym prawie żadnych oporów i podkopywania autorytetów, a tego oczekiwałoby się od strony mafii. Jasnym jest, że te akcje musiałyby być subtelne i prawie niezauważalne, np przerzucenie tematu na inne tory lub zwątpienie w kogoś, kto jeszcze nie jest corem. Jak sobie przypominam temat to tylko Sheogorath wystąpił przeciw, a jak wiadomo, był niewinny. Skoro nie było aktywnej akcji mafijnej antymiejskiej, to może oznaczać poniższe rzeczy: 1. Mafii jest na rękę aktualny core miasta 2. Mafia jest słaba 3. Mafia przespała odpowiedni moment i pociąg odjechał 4. Mafia nie miała strategii burzenia centrum Ad 2 od razu chyba można odrzucić, bo w liście graczy biorących udział w rozgrywce chyba nie ma słabych, a na pewno nie ma bezcharakternych i mało ambitnych. Ad 3 Trzeba będzie przejrzeć, kogo nie było w okolicach 15-20 strony, bo nieobecny może być mafią Ad 1 to najgorszy scenariusz, na razie trzeba się skupić na odrzuceniu pozostałych Ad 4 Dlaczego mafia nie chciała podkopywać centrum z innych powodów niż powyższe? Jedyne co mi przychodzi do głowy to próba wywierania wpływu na core, czyli posiadanie dobrych relacji nie tyle ogólnie, co u graczy z core, którzy mają duży posłuch i wpływ na grę. Trzeba się przyjrzeć, kto był uniewinniany w okolicach 15-20 strony przez Smashera, Karasia. Jeśli ja jestem zaliczany do core miasta (a wiadomo, że jestem), to pogrubione jest w chuj nieprawdą. Felietonistka oraz Sowa podkopują mój autorytet, ale nie poprzez uwinnianie mnie, tylko poprzez powtarzanie, że mam słabe/fatalne typy. Jak to jest, że co i raz wjeżdżasz z jakimiś teoriami mongolskimi albo listami plusów, zaś nie ma tak naprawdę w Twojej grze takiej normalnej gry, interakcji. Czemu poświęcasz czas na budowaniu tych teorii a nie na babraniu się z nami w błotku, przepychaniu na argumenty i wyzwiska? Mam wrażenie, że chcesz przejść gdzieś bokiem.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 18:54:43 GMT 1
Ale ja nie mam prawa wiedziec jaki był Łuczyk w grze z wami od 2000 mi pasowało. że miał kiedyś krótki lont i dlatego koledze Iau się oberwało. A wiesz co źle myślisz o Generalne naszym kochanym. On potrafi zwyzywac, pewnie. Ale uwierz mi. nikt sie tyle z niem nie na wyzywal co ja i ja wiem jedno. On nigdy, ale to nigdy nie obraża sie o to co do niego piszesz. On cie zwyzywa. Pewnie. Ale on ma to w dupie. a tutaj powiedział wprost. Poczułem sie urażony. Ode mnie obrywał dużo gorze, i ja od niego też dużo gorzej. I nigdy nie poczuł się urażony. On tam kłamał to nie jest gosc który wyzywa bo mu psycha siadła. On wyzywa bo ma cele strategiczne. I jak mi nie wierzysz to zapytaj sie samego jego. Czy ktoś kiedyś był przez niego więcej obrażany niż ja.
a kto w mafii to ci zaraz napisze w osobnym poscie bo to dłuższy tekst będzie. Ale go napisze. nawet teraz.
|
|