Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 19:58:49 GMT 1
Trochę sobie poczytałem każdego z osobna i mój werdykt wygląda następująco: Felietonistka Tasiemiec Forrest Mozilla balansuje na granicy mafia/miasto, ciężko tu ugryźć, ale więcej wskazuje jednak, że jest tylko w złym miejscu o złym czasie. Na jutro celowałbym w Forresta. Felietonistka z Forrestem ci wychodzi razem w mafii? No to chyba jednak Centaur miasto bo to jest zbyt absurdalne Właśnie czekałem na tego typu komentarz. Nie umiem jeszcze objąć mózgiem całego pola gry, więc czy mógłbyś mi pomóc i to rozwinąć?
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 20:03:19 GMT 1
Ten skurczybyk firefox jest coraz lepszy. Zaczal naprawde dobrze grac. Ale ja wiem ze on w mafii. Razem z tym kolesiem jak mu tam było. Forestem. he he Za każdym razem jak sie zapytacie firefoxa o zdanie na temat czegos co zrobil forest. To albo nie dostaniecie szybkiej odpowiedzi. a jak dostaniecie szybka To taka mega slaba i niezreczna
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 20:04:56 GMT 1
Trochę sobie poczytałem każdego z osobna i mój werdykt wygląda następująco: Felietonistka Tasiemiec Forrest Mozilla balansuje na granicy mafia/miasto, ciężko tu ugryźć, ale więcej wskazuje jednak, że jest tylko w złym miejscu o złym czasie. Na jutro celowałbym w Forresta. a czemu tym razem bez analizy z plus/minus? podsumujesz swój research? podasz argumenty za tą trójką? Bo teraz nie skupiałem się na postach tylko postawie całościowej, a tą trudniej opisać. Forrest - Emocjonalność to moim zdaniem zwykle udawane emocje i oznaka mafijności. Do tego najpotężniejszy mój wniosek z listy: mafiacorner.boards.net/post/66816/thread bardzo nie podoba mi się słowo "wybrnął". Czy miastowy liczy na to, że ktoś wybrnie? Raczej chce uniewinnić, uwinnić, oczyścić lub obciążyć. Wybrnięcie to mafijne słówko, mogło tu podziałać podświadomie. Tasiemiec - mafiacorner.boards.net/post/67016/thread śmierdzący post mafiacorner.boards.net/post/67300/thread śmierdzi Potem zaczął brylować fristajlowo, co jest bardziej miastowe, ale mogło być po prostu próbą odzworowania swojej mety, nawet sam pisał "zrobię to po swojemu". Felietonistka - najbardziej mętna postać w wyliczance, ktoś musi być trzeci. Nie podobało mi się nieco wejście po mojej analizie mafiacorner.boards.net/post/67128/thread zamiast pisać bezpośrednio do mnie jak cała reszta, ona zaczęła opisywać mnie jak wydarzenie całkowicie z boku. Później pojawiło się lekkie bronienie mnie, przynajmniej tak to zinterpretowałem, a to tak średnio mi leżało. Zdarzało się w historii, że jak byłem na grillu i już mi nerwy puszczały to mafia wyciągała do mnie "pomocną" dłoń. Choć nie zawsze.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 16, 2023 20:05:02 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 16, 2023 20:05:02 GMT 1
Felietonistka z Forrestem ci wychodzi razem w mafii? No to chyba jednak Centaur miasto bo to jest zbyt absurdalne Właśnie czekałem na tego typu komentarz. Nie umiem jeszcze objąć mózgiem całego pola gry, więc czy mógłbyś mi pomóc i to rozwinąć? No przecież oni się naparzali od rana, Felietonistka z hińczykiem vs Gump Nie wiem, czy można to zrzucić na karb dystansowania się, imo trochę za mocno tam idzie, szczególnie na linii hińczyk vs Gump Felietonistka jest mocno wycofana imo od początku, więc to jest do przeanalizowania ale na moment obecny na pewno bym ich nie sparował w mafii
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 20:05:19 GMT 1
Zobaczcie ile razy sie sam z siebie firefox wypowiedzial na temat mojej klotni ze swoim kolega z mafii
I jak te wypowiedzi wygladaly
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 20:05:53 GMT 1
Ten skurczybyk firefox jest coraz lepszy. Zaczal naprawde dobrze grac. Ale ja wiem ze on w mafii. Razem z tym kolesiem jak mu tam było. Forestem. he he Za każdym razem jak sie zapytacie firefoxa o zdanie na temat czegos co zrobil forest. To albo nie dostaniecie szybkiej odpowiedzi. a jak dostaniecie szybka To taka mega slaba i niezreczna W moim kajeciku mam tłustym drukiem wpis "Firefox wyklucza się z Forrestem w mafii"
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 16, 2023 20:10:35 GMT 1
Gwoli ścisłości Cenariusie Ty mnie opisujesz także całkowicie z boku. A typy co do mafii mamy zasadniczo zbieżne, poza tym, że Ty podejrzewasz mnie.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 20:13:30 GMT 1
Gwoli ścisłości Cenariusie Ty mnie opisujesz także całkowicie z boku. A typy co do mafii mamy zasadniczo zbieżne, poza tym, że Ty podejrzewasz mnie. Słuszny punkt. Muszę to przemyśleć. Na pocieszenie, pozostałej dwójki jestem bardziej "pewien". Ed. Chociaż w sumie niesłuszny. Moje opisywanie jest analizą, gdy nie toczyliśmy dyskusji. Ty z kolei odpowiedziałeś na mój post pisząc w trzeciej osobie. Ale w sumie to detal, który ma pewnie żadne znaczenie.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 20:20:27 GMT 1
Zgodnie z powyższymi punktami oraz moją teorią podjaraniową*, określam, że w jutrzejszym głosowaniu jestem aktualnie za Forrestem.
*W przypadku niewinności Don kichota, na 70% mafia jest w składzie Firefox, Forrest Gump.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 16, 2023 20:23:25 GMT 1
@prześliczna Felietonistka
Trochę się przyzwyczaiłem się do tego że ciebie jest więcej w grze. Tutaj nagle spotykam z twoją bardziej analityczną wersją. Zresztą sam w tym momencie jestem nie lepszy będąc trochę wycofany.
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 16, 2023 20:23:57 GMT 1
A ta adnotacja że Firefox nie jest w mafii z Gumpem jest w związku z tym głosowaniem razem na Don Kichota?
Jeśli tak, no to trochę słaby punkt zaczepienia, bo po pierwsze mafii jest dużo trudniej czytać miejskie emocje i dlatego mogli obaj pójść nie w tego gracza, a poza tym wiem po swoich edycjach w mafii, że jeśli nie jest zagrożony żaden z mafiozów, to często mafiozi między sobą nawet nie dyskutuja na kogo głosują.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 20:25:08 GMT 1
Tasiemiec. Wymień mi kilka sytuacji w których podałeś piłke do przodu. I dopisz dlaczego to zrobiłeś i co cie do tego skłoniło i co chciales uzyskac. Mi takie zadanie zajebłoby z 5 minut. Zobaczymy ile zajmie tobie. Ten skurczybyk firefox jest coraz lepszy. Zaczal naprawde dobrze grac. Ale ja wiem ze on w mafii. Razem z tym kolesiem jak mu tam było. Forestem. he he Za każdym razem jak sie zapytacie firefoxa o zdanie na temat czegos co zrobil forest. To albo nie dostaniecie szybkiej odpowiedzi. a jak dostaniecie szybka To taka mega slaba i niezreczna W moim kajeciku mam tłustym drukiem wpis "Firefox wyklucza się z Forrestem w mafii" Czemu tak uważasz?
|
|
|
Post by Prześliczna Felietonistka on Sept 16, 2023 20:27:20 GMT 1
Trochę się przyzwyczaiłem się do tego że ciebie jest więcej w grze. Tutaj nagle spotykam z twoją bardziej analityczną wersją. Zresztą sam w tym momencie jestem nie lepszy będąc trochę wycofany.
wiem, wiem, pogadamy po edycji dlaczego gram tak a nie inaczej, poza tym uwierz mi, że gdybym był w tej mafii, to widząc jak źle jest odbierana moja taka a nie inna gra, próbowałbym to zmienić i dotychczasową grę zwalić na karb pracy.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 16, 2023 20:30:40 GMT 1
wiem, wiem, pogadamy po edycji dlaczego gram tak a nie inaczej, poza tym uwierz mi, że gdybym był w tej mafii, to widząc jak źle jest odbierana moja taka a nie inna gra, próbowałbym to zmienić i dotychczasową grę zwalić na karb pracy. No o to chodzi że z tobą da się jeszcze porozmawiać nie będąc przytoczonym milionem argumentów. A w twoim sporze z Forrestem chciałem zlinczować ciebie i jego ze względu by potem nie było takiego bałaganu w późniejszym etapie gry. Też bym poruszył po edycji m. in. to co Najman zauważył o grze ostatnich mafiozów itp.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 20:35:01 GMT 1
A ta adnotacja że Firefox nie jest w mafii z Gumpem jest w związku z tym głosowaniem razem na Don Kichota? Jeśli tak, no to trochę słaby punkt zaczepienia, bo po pierwsze mafii jest dużo trudniej czytać miejskie emocje i dlatego mogli obaj pójść nie w tego gracza, a poza tym wiem po swoich edycjach w mafii, że jeśli nie jest zagrożony żaden z mafiozów, to często mafiozi między sobą nawet nie dyskutuja na kogo głosują. Nie. Z poprzedniej mojej analizy: mafiacorner.boards.net/post/66846/thread pierwsze zdanie brzydkie. Jak tu zaatakować ale jakby się dobrze pobronił to wtedy się wycofać i przyznać do błędu. Moim zdaniem -1, co więcej, Firefox wyklucza się teraz z Forrestem w mafii Dzisiaj dołożyłem drugie niezależne: mafiacorner.boards.net/post/66878/thread Firefox wyklucza się z Forrestem w mafii vol.2 - nie sądzę, żeby tak wcześnie jedna mafia broniła drugą, rzucając tak inwalidzkim argumentem. Ręki za to oczywiście nie dam sobie uciąć, ale ten argument za wspólnym głosowaniem też poniekąd jest argumentem, bo większe prawdopodobieństwo jednak jest, że jedna mafia tak zagłosowała, niż że dwie.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 20:37:21 GMT 1
Cenarius, w którym momencie do ciebie dotarło którą stronę barykady obrac? Bo przed twoim przyjściem ja miałem mega ciężary.
I tak tylko wspomne że coś jest w tym co mówisz.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 20:45:26 GMT 1
Cenarius, w którym momencie do ciebie dotarło którą stronę barykady obrac? Bo przed twoim przyjściem ja miałem mega ciężary. I tak tylko wspomne że coś jest w tym co mówisz. Nie musisz wybierać strony barykady jeśli sam jej nie tworzysz. Nagle okazuje się, że to barykada stoi tam gdzie stoi. A bardziej po ludzku może przetłumaczę - nie czytałem tematu na bieżąco, w sumie dalej to robię nieregularnie. Po prostu nadrabiając temat robiłem notatki i wszystkie wnioski są moimi autorskimi, a to co kto o kim myśli, ma w sumie drugorzędne znaczenie.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 20:46:32 GMT 1
no dobra ale w którym momencie stało ci się jasne, że to ja mówię niewinnie a w mafii jest Forest? O ile któryś z nas jest w ogóle. ale wiadomo o co chodzi.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 16, 2023 20:48:16 GMT 1
no dobra ale w którym momencie stało ci się jasne, że to ja mówię niewinnie a w mafii jest Forest? O ile któryś z nas jest w ogóle. ale wiadomo o co chodzi. No już od początku, w pierwszej analizie po 10 stronie już zaczęło się klarować. W sumie od wtedy jesteś w topie niewinnych, muszę to jeszcze poddać weryfikacji. Forrest dostał drugą szansę i poczytałem go od nowa, no ale nie było lepiej. Do tego dobrze pasuje do układu sił, a do tego doszedłem dzisiaj.
|
|
|
Post by Oh Dae-Su on Sept 16, 2023 20:50:41 GMT 1
tzn super pisszesz i mnie to cieszy że pamiętasz całośc mojej gry. Ale jakiego układu sił oczekujesz, że ci forrest tam pasuje? Jak można w ogóle oczekiwac teraz jakiegos ukladu sił. To mnie akurat metodologicznie interesuje.
|
|