Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 17, 2023 16:49:26 GMT 1
Pierwsze dwa dni nie miałem czasu i dawałem z siebie więcej niż mogłem. Wczoraj i dzisiaj z kolei nie zamierzałem poświęcać całego życia na mafię, ale wczoraj i tak uważam, że pisałem dużo i aktywnie. Dzisiaj do tej pory na mafię prawie czasu nie poświęciłem, miałem go rano, ale nie było z kim pogadać, a teraz właśnie siadam, zamierzam czytać Azjatę i odpowiadać na pytania, jak i ustalić swój typ na dzisiejszy lincz. Jeśli mój poziom aktywności jest niezadowalający to możecie mnie zlinczować, chociaż nie polecam, bo lepiej linczować mafię. W Ślepokulawej o wiele lepiej utrzymywałeś się na powierzchni zalewu postów, a tempo było ze 3-4 razy większe. Wtedy byłem na innym poziomie motywacji, porównaj sobie chociażby ile ficzerów do bota powstawało wtedy, a ile ostatnimi czasy. ogólnie znam trzy analizy Kichota w mieście ta jest najgorsza ze wszystkich i to by a large margin z tej, jeden tekst mnie uderzył "Moim zdaniem miastowy core stworzył się na tyle szybko i było to na tyle nie do przewidzenia, że mafia po prostu nie zdążyła wsiąść do miastowego pociągu i odjechał." to mi zapachniało pisaniem prawdy ale prawdy z mafijnego Discorda, taki oddany ich sentyment xd gość nie do końca ogarnia, kto jest gdzie w core, ale wie, że stworzył się szybko i mafii pociąg odjechał Przeglądarka plusuje.
|
|
|
Post by Don Kichot on Sept 17, 2023 16:53:07 GMT 1
ogólnie znam trzy analizy Kichota w mieście ta jest najgorsza ze wszystkich i to by a large margin z tej, jeden tekst mnie uderzył "Moim zdaniem miastowy core stworzył się na tyle szybko i było to na tyle nie do przewidzenia, że mafia po prostu nie zdążyła wsiąść do miastowego pociągu i odjechał." to mi zapachniało pisaniem prawdy ale prawdy z mafijnego Discorda, taki oddany ich sentyment xd gość nie do końca ogarnia, kto jest gdzie w core, ale wie, że stworzył się szybko i mafii pociąg odjechał Przeczytaj pierwsze 10 stron i to jest rzecz która najbardziej cie w oczy zakole
|
|
|
Post by Don Kichot on Sept 17, 2023 16:54:05 GMT 1
Ja uważam, że to najlepsza analiza - bo Centaur plusuje twoje zdania, że jest chujowa, a jest w mafii.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 17, 2023 16:55:47 GMT 1
I gdzie jest ten "kontent"? Bo jak na tyle czasu, to posty takie jak ten: mafiacorner.boards.net/post/68104 to trochę mało. A ten post to w sumie Twoje najmocniejsze przemyślenie, na jakie trafiłem. A i tak argumentacja tam zawarta trochę wieje chujem. Gump został oskarżony, bo użył słowa "wybrnął". No kurwa, niewinny Filoktet też użył, nawet 2 razy: mafiacorner.boards.net/post/41373 i mafiacorner.boards.net/post/44658I niewinny Jean Todt: mafiacorner.boards.net/post/38715I niewinny Rimbaud: mafiacorner.boards.net/post/37482I niewinny Fraser: mafiacorner.boards.net/post/21154No trochę słabo bym powiedział. Jak na taki analityczny umysł to słaby research zrobiłeś. Tekst o Felietonistce "ktoś musi być trzeci" to też trochę słabo jak na oskarżenie. Ok, potem są jakieś argumenty, ale trochę miałkie moim zdaniem. Najlepsze argumenty z tych, które podałeś są na Tasiemca. Zwłaszcza przekonuje mnie ten o Firefoksie i nadwiedzy w kwestii jego niedoświadczenia. Tylko problem w tym, że nawet mafiozi potrafią znaleźć dobre argumenty do oskarżenia kogoś, więc to nie jest jakiś wielki plus. Podsumowując: jak dla mnie na razie strzelasz kapiszonami i jesteś bardzo prawdopodobnym kandydatem na mafię. Ok, przyjmuję. Tylko że "nawet mafiozi potrafią znaleźć dobre argumenty do oskarżenia kogoś, więc to nie jest jakiś wielki plus" to jest tak generyczny argument, że za jego pomocą można zbić cokolwiek ktoś napisze. Nie sądzisz, że jako mafia bym walił większą ilością argumentów, byleby coś było? Chociaż w sumie z drugiej strony ja sam nie wiem, jak bym grał jako mafia, bo jeszcze takiej edycji nie miałem. A strzelanie kapiszonami to może być pokłosie wciąż brak wiedzy odnośnie tożsamości. Jako mafiak już bym dawno znał całą listę, a teraz jestem w stanie wskazać ze 3 osoby i nawet co do nich mogę się mylić. Nie sądzę. Sądzę, że mafii jest cholernie trudno zmyślać argumenty na kogoś. Wtedy wygląda to bardzo słabo i jest szybko widoczne dla innych. Wydaje mi się, że mafii łatwiej jest z uporem maniaka trzymać się jakiegoś jednego argumentu niż wyprodukować ich sporą liczbę. A to z tym podkreślonym źle zrozumiałeś. Miałem na myśli, że to oczywiście plus dla Ciebie, ale ten plus nie może przesłaniać minusów. To nie jest tak, że mafiozi nigdy nie znajdują dobrych argumentów, więc skoro znalazłeś, to nie jesteś w mafii. Oznacza to, że jak masz 1 taki argument na całą analizę, to jest to 1 plus wśród wielu minusów. Gdyby tam były same dobre argumenty, to mimo małej aktywności Twoje notowania u mnie by urosły.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 17, 2023 16:56:09 GMT 1
Ja uważam, że to najlepsza analiza - bo Centaur plusuje twoje zdania, że jest chujowa, a jest w mafii. Jesteś w stanie położyć głowę pod topór, jak wyjdzie, że jestem niewinny? Co byś wtedy zrobił?
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 17, 2023 16:59:55 GMT 1
Ok, przyjmuję. Tylko że "nawet mafiozi potrafią znaleźć dobre argumenty do oskarżenia kogoś, więc to nie jest jakiś wielki plus" to jest tak generyczny argument, że za jego pomocą można zbić cokolwiek ktoś napisze. Nie sądzisz, że jako mafia bym walił większą ilością argumentów, byleby coś było? Chociaż w sumie z drugiej strony ja sam nie wiem, jak bym grał jako mafia, bo jeszcze takiej edycji nie miałem. A strzelanie kapiszonami to może być pokłosie wciąż brak wiedzy odnośnie tożsamości. Jako mafiak już bym dawno znał całą listę, a teraz jestem w stanie wskazać ze 3 osoby i nawet co do nich mogę się mylić. Nie sądzę. Sądzę, że mafii jest cholernie trudno zmyślać argumenty na kogoś. Wtedy wygląda to bardzo słabo i jest szybko widoczne dla innych. Wydaje mi się, że mafii łatwiej jest z uporem maniaka trzymać się jakiegoś jednego argumentu niż wyprodukować ich sporą liczbę. A to z tym podkreślonym źle zrozumiałeś. Miałem na myśli, że to oczywiście plus dla Ciebie, ale ten plus nie może przesłaniać minusów. To nie jest tak, że mafiozi nigdy nie znajdują dobrych argumentów, więc skoro znalazłeś, to nie jesteś w mafii. Oznacza to, że jak masz 1 taki argument na całą analizę, to jest to 1 plus wśród wielu minusów. Gdyby tam były same dobre argumenty, to mimo małej aktywności Twoje notowania u mnie by urosły. Ok, dzięki za wyjaśnienie. Czy nie uważasz zatem, że jako mafia trzymałbym się kurczowo jednego argumentu? Tymczasem ja co chwilę staram się ugryźć od innej strony temat, oczywiście nie zapominając o poprzednich punktach. Jak myślisz, dlaczego koreaniec na odchodne wczoraj powiedział, że przyjdzie Karaś i zjedzie moje posty jako gówno warte, a ja mam się bronić przed tym?
|
|
|
Post by Don Kichot on Sept 17, 2023 17:09:44 GMT 1
Ja uważam, że to najlepsza analiza - bo Centaur plusuje twoje zdania, że jest chujowa, a jest w mafii. Jesteś w stanie położyć głowę pod topór, jak wyjdzie, że jestem niewinny? Co byś wtedy zrobił? Jeśli wyjdziesz niewinny to faktycznie będę musiał przemyśleć ponownie moją listę, bo wątpię, żebym dobrze trafił 2-ch pozostałych winnych, czyli Felrmentonistke i Sowe razem
|
|
|
Rozgrywka
Sept 17, 2023 17:17:43 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 17, 2023 17:17:43 GMT 1
Ja mam obecnie głos na hińczyku ale gryzą mnie dwie sprawy 1) jest wypostowany i nawet nie mam jak z nim pogadać przed linczem 2) Gumpa kurwa nie ma cały dzień
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 17, 2023 17:22:16 GMT 1
Jesteś w stanie położyć głowę pod topór, jak wyjdzie, że jestem niewinny? Co byś wtedy zrobił? Jeśli wyjdziesz niewinny to faktycznie będę musiał przemyśleć ponownie moją listę, bo wątpię, żebym dobrze trafił 2-ch pozostałych winnych, czyli Felrmentonistke i Sowe razem To przemyśl od razu, jaka trójka w mafii, jeśli ja niewinny? Może być nie do końca przemyślane, bardziej na intuicję. --- Czytam koreańca i mam już takie notatki: Za mafijnością: wypłukał się z postów w sposób głupi i świadomy - gracz, który potrafi nocami nie spać, tylko myśleć nad psychologią mafii. Wyobrażam sobie, że mógł wykalkulować, że i tak nie dożyje końca gry, a w ten sposób zapewni mafii dodatkowy dzień ślepaka miasta, zakładając, że miasto zlinczuje Gumpa lub mnie. Notatki dodatkowe: mafiacorner.boards.net/post/67098/threadW takich sytuacjach zwykle mafia wypisuje w takich "alternatywnych" listach mafijnych swoich kolegów, więc jeśli koreaniec mafia, to mafia również Kichot lub Tasiemiec. Ktoś to nazwie zaraz kapiszonem lub innym shitpostem, ale to bardziej notatka dla mnie.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 17, 2023 17:23:07 GMT 1
Mam głos na Tasiemcu, ale na Cenuriona, albo Kichota chętnie zmienię. Może to wypostowanie Oh Dae Su było strategiczne, ale wg mnie lepiej nie ryzykować.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 17, 2023 17:25:24 GMT 1
Może jest Szpiegiem.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 17, 2023 17:27:09 GMT 1
Johnny Silverhand Wyjaśnij, dlaczego w przypadku ewentualnej niewinności warto tracić kogoś z dwójki Felietonistka-Gump już dzisiaj. Z mojej perspektywy to wygląda tak ,że od wczoraj ta myśl mi kiełkowania. Uznałem że im szybciej ich spór zacznie być rozwiązywany tym lepiej. Przy czym przy linczu jednego z nich można by było sprawdzić jakie wnioski wyciągnie ta druga osoba z konfliktu. Według mnie odkładanie wyjaśnienia tej sprawy na dalsze dni spowoduje, że ogień tam nadal się będzie palił i będzie trudniej go ugasić.Trochę wrażenie mam że przez system 48/0 czuję jakby to był bardziej zaawansowany etap rozgrywki, gdzie takie sprawy już trzeba pomału wyjaśniać. 1. Przy zlinczowaniu Gumpa można byłoby sprawdzić jak dalej zachowa się Felietonistka i Oh Dae-Su, ktory przejął po Felietonistce pałeczkę do nawalania w Gumpa i czy nie znajdzie nowego celu do nawalnia gdyby Gump się okazał niewinny. Podobnie będzie jeśli Gump się okaże winny to też można zastanowić na ile nawalanie w niego było naturalne w przypadku Felietonistki i w przypadku Oh Dae-Su , a na ile intencjonalne by nie dało się tam kropek połączyć. Problem jest taki, że Gump jest blisko wypostowania się, a Oh Dae-Su się wypostował. 2. Jeśli natomiast zacznie się od Felietonistki to też pozwoli zobaczyć reakcję Gumpa czy Oh Dae-Su na jej kolor. Jakby się okazała winna w tym przypadku to można by było zobaczyć na ile Oh Dae-Su był urobiony przez Felietonistkę, a na ile wynika to z ich strategi podsycania ognia. Jeśli Felietonistka niewinna, to niestety zostałaby zabita tylko dlatego że na nią nieważnie jak gra wyczarować argumenty za jej mafijnością. 3. Jeśli zacznie się od osoby, która przejęła pałeczkę w tym konflikcie czyli od Oh Dae-Su, to przy jego niewinności należałoby i tak zlinczować Gumpa w takiej sytuacji, ponieważ ja on straci wroga w tym konflikcie to nie wiadomo czy nagle mu para spadnie. Przy czym potencjalna wina Oh Dae-Su może też być niekorzystna dla Gumpa, ponieważ jeśli obywaj są w mafii to mogli spróbować zrobić inną strategię, ponieważ mafia w której również ty Sowa byłaś poległa m. in. przez strategię. Może też być tak że w takiej sytuacji Gump faktycznie jest niewinny. 4. Największa wada to jak reszta miasta zareaguje, ponieważ Smasher czy Karaś woleliby od kogoś innego zacząć linczować podejrzanych graczy. Kolejna wada możliwość prześlizgnięcia się Kichota. 5. Kolejny problem że Oh Dae-Su jest wypostowany więc nawet nie ma jak nawet odnieść się do stawianych zarzutów przez niektórych graczy. Za to jego adwersarz czyli Gump jest blisko limitu i nie wiadomo kiedy wejdzie.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 17, 2023 17:28:59 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 17, 2023 17:28:59 GMT 1
W jednym rację ma Silverhand, jak nie rozwikłamy tego trójkąta bermudzkiego hińczyk - gump - felietonistka dzisiaj, to jutro będzie to samo.
Ktoś z Trójcy Centaur - Kichot - Tasiemiec też nie byłby zły ale nie za bardzo posuwa grę do przodu w kontekście kolejnych dni.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 17, 2023 17:29:47 GMT 1
Jak Sowa niewinna to jest podejrzanie pchana przez Kichota.
|
|
Cenarius
Edycja#36
|
Post by Cenarius on Sept 17, 2023 17:31:10 GMT 1
Good point, wtedy naprawdę taka strategia mafijna byłaby w dechę. Jak dla mnie to dodatkowy argument za jego ubiciem. Ten post Sowy na plus, z racji, że drugi z rzędu, tak jakby impuls: pomysł - napisanie.
|
|
|
Rozgrywka
Sept 17, 2023 17:31:18 GMT 1
via mobile
Post by Adam Smasher on Sept 17, 2023 17:31:18 GMT 1
Tylko hińczyk wypostował się na własne życzenie Johnny, zobacz jego dwa ostatnie posty po mojej analizie
Jakbym miał zagłosować ostatecznie, nie sugerując się okolicznościami i perspektywami na kolejne dni, zgodnie z sumieniem, to chyba na niego
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 17, 2023 17:31:59 GMT 1
3. Smasher - no tutaj też chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego niewinny
Mnie byś mógł. wiem, wiem, pogadamy po edycji dlaczego gram tak a nie inaczej, poza tym uwierz mi, że gdybym był w tej mafii, to widząc jak źle jest odbierana moja taka a nie inna gra, próbowałbym to zmienić i dotychczasową grę zwalić na karb pracy. No o to chodzi że z tobą da się jeszcze porozmawiać nie będąc przytoczonym milionem argumentów. A w twoim sporze z Forrestem chciałem zlinczować ciebie i jego ze względu by potem nie było takiego bałaganu w późniejszym etapie gry. Też bym poruszył po edycji m. in. to co Najman zauważył o grze ostatnich mafiozów itp. Porusz może teraz, bo nie wiem o co chodzi.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 17, 2023 17:33:04 GMT 1
Tylko hińczyk wypostował się na własne życzenie Johnny, zobacz jego dwa ostatnie posty po mojej analizie Jakbym miał zagłosować ostatecznie, nie sugerując się okolicznościami i perspektywami na kolejne dni, zgodnie z sumieniem, to chyba na niego To jest ten problem na ile był nieostrożny z tym wypostowaniem się a na ile to element strategii mimo że mam go w grupie mniej niewinnych.
|
|
|
Post by Johnny Silverhand on Sept 17, 2023 17:35:58 GMT 1
3. Smasher - no tutaj też chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego niewinny
Mnie byś mógł. No o to chodzi że z tobą da się jeszcze porozmawiać nie będąc przytoczonym milionem argumentów. A w twoim sporze z Forrestem chciałem zlinczować ciebie i jego ze względu by potem nie było takiego bałaganu w późniejszym etapie gry. Też bym poruszył po edycji m. in. to co Najman zauważył o grze ostatnich mafiozów itp. Porusz może teraz, bo nie wiem o co chodzi. Smasher to był na początku dobry lep na mafię, ponieważ miał agresywne wejście w wejście i to było proszenie się o guza po prostu. Trochę osób tam podłapało temat i zaczęło wokół niego krążyć. To jak zaczął potem pisać i rozkminiać karze mi sądzić że jest niewinny. Nie wiem jak zagrałby w mafii po tym jak jeszcze zagranicą też coś pograł i na ile jego umiejętności grania po stronie mafii się rozwinęły.
A to co wyboldowałaś Sowo to jest po prostu temat na rozmowy po edycyjne i wszelkie podsumowania.
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Post by Firefox on Sept 17, 2023 17:43:34 GMT 1
Adam Smashernie miałeś teraz wajbu, że Cenarius chciałby kogoś teraz subtelnie wepchnąć? ten tajming dania mi plusa za przywałkę do Kichota, gdy w temacie czuć, że Karaś myśli, którego odjebać z grona Cenarius/Kichot mafiacorner.boards.net/post/68305/threadteraz w Chińczyka, gdy go nie wymienił w mafijnej trójce wczorajszej "Good point, wtedy naprawdę taka strategia mafijna byłaby w dechę. Jak dla mnie to dodatkowy argument za jego [Chińczyka] ubiciem."
|
|