|
Post by Robert Karaś on Sept 17, 2023 18:55:56 GMT 1
Będąc poza chatą rozkminiałem dlaczego Koreaniec wyskoczył tak ostro z tym Gumpem i autentycznie poza faktem, że na Forresta wsiadła Felietonistka, to ja tam nie widzę żadnych racjonalnych dla mafiozy powodów. Był na wyjściu ze znajomymy, pozycję miał raczej bardzo dobrą i był zazieleniony przez kilku graczy. Co prawda nie trafił z linczem, ale co go zmotywowało do tego, żeby w środku nocy zacząć tak mocno napierdalać w Gumpa. Zagranie bardzo ryzykowane, tym bardziej że porywał się na "grubą rybę". Więc jedynym sensownym dla mnie wytłumaczeniem jest chęć podpięcia tego pod atak Felietonistki. Ale czy Gonbao, będąc pod mocnym wpływem zdobyłby się na taką chytrą zagrywkę. Ewentualnie mógł ktoś taki pomysł zarzucić na mafijnym i on na powrocie poczuł flow i podjął rękawicę. No ja mam w chuj wątpliwości teraz, bo nie potrafię zrozumieć sensowności takiego czegoś. Według mnie na świeczniku najmocniej wtedy był Don Kichot. No ale bronienie kogoś takiego, kosztem tak chorej akcji? Robert Karaś Forrest Gump Sowa Mądra Głowa@adamsmasher Zerknijcie na to i odpiszcie, co czujecie. Ja mam wrażenie, że tu alkohol zadecydował. Że ktoś mu rzucił wyzwanie (chyba w takim układzie na mafijnym) na zasadzie: "No nie przepchniesz tego Gumpa albo kogoś innego z core miasta.", a to jest gracz w stylu "potrzymaj mi piwo!", uwielbia wyzwania i łamanie kolejnych barier. Innego powodu tu nie widzę, bo to zagranie nie ma sensu inaczej. Raczej powinien na spokojnie budować oskarżenia, podkopywać pozycję itp.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 17, 2023 18:57:08 GMT 1
Czyli dałbyś mu dodatkowy dzień. To kto zamiast niego do linczu? Ja prawdę powiedziawszy rozważam głosy między Oh Dae-Su (najbardziej mafijny), Tobą (najbardziej bezużyteczny, dość mafijny) i ewentualnie Felietonistką (dość mafijny, dość bezużyteczny). No mogę też niby w Cenariusa, bo wydaje mi się mocno podejrzany, nawet go w testamencie dałem w mafii, ale chyba jednak w tej mafii będziesz po prostu Ty, więc nie zaczynałbym od Cenariusa. Chciałem powiedzieć, że od Felietonistki, ale to może jednak zacznijmy od tego Centaura. Jakie są argumenty za tym, żeby zajebać Centaura a jakie za zabiciem dziś Felietonistki? Jak to widzisz? Ale Ty mnie dałeś do niewinnych przecież. Czyli jak Sowa jest jak Karaś, to jest niewinna. Co Ty kurwa tworzysz? Ale Sowa to nie Karaś Co masz na myśli?
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 17, 2023 18:58:07 GMT 1
No ja ogólnie też uważam że cała ta akcja była dziwna. Natomiast, jak sobie w założenia weźmiesz obecne grono względnie niewinnych - mnie, Karasia, Silverhanda, Mozillę - to czy to nie tak, że jeżeli w tym gronie nie ma mafii, dopuszczenie tu tak mocnego w mieście gracza jak Gump to jest w zasadzie przegrana dla mafii? Jeżeli oni poza Hińczykiem (w początkowych momentach) nie zdążyli wsiąść do tego pociągu, to to może być walka o być albo nie być. A Hińczyk przecież dość mocno się czuł do tego momentu imo. Adam Smasher A Ty co o tym myślisz? E: miała być Sowa Mądra Głowa
|
|
|
Post by Don Kichot on Sept 17, 2023 18:58:08 GMT 1
Ja mam wrażenie, że tu alkohol zadecydował. Że ktoś mu rzucił wyzwanie (chyba w takim układzie na mafijnym) na zasadzie: "No nie przepchniesz tego Gumpa albo kogoś innego z core miasta.", a to jest gracz w stylu "potrzymaj mi piwo!", uwielbia wyzwania i łamanie kolejnych barier. Innego powodu tu nie widzę, bo to zagranie nie ma sensu inaczej. Raczej powinien na spokojnie budować oskarżenia, podkopywać pozycję itp. To już trochę abstrakcja z tym wyzwaniem
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 17, 2023 18:59:26 GMT 1
Ja mam wrażenie, że tu alkohol zadecydował. Że ktoś mu rzucił wyzwanie (chyba w takim układzie na mafijnym) na zasadzie: "No nie przepchniesz tego Gumpa albo kogoś innego z core miasta.", a to jest gracz w stylu "potrzymaj mi piwo!", uwielbia wyzwania i łamanie kolejnych barier. Innego powodu tu nie widzę, bo to zagranie nie ma sensu inaczej. Raczej powinien na spokojnie budować oskarżenia, podkopywać pozycję itp. To już trochę abstrakcja z tym wyzwaniem To co, Twoim zdaniem, mogło zaważyć na tej brawurowej szarży?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 17, 2023 18:59:59 GMT 1
Moja skłonność do oddania głosu w tym momencie: 35% Don Kichot 30% Cenurion 25% Tasiemiec 10% Oh Dae Su To u mnie to wygląda tak: 35% Oh Dae-Su 30% Don Kichot 25% Felietonistka 10% Centaur
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 17, 2023 19:00:07 GMT 1
No ja ogólnie też uważam że cała ta akcja była dziwna. Natomiast, jak sobie w założenia weźmiesz obecne grono względnie niewinnych - mnie, Karasia, Silverhanda, Mozillę - to czy to nie tak, że jeżeli w tym gronie nie ma mafii, dopuszczenie tu tak mocnego w mieście gracza jak Gump to jest w zasadzie przegrana dla mafii? Jeżeli oni poza Hińczykiem (w początkowych momentach) nie zdążyli wsiąść do tego pociągu, to to może być walka o być albo nie być. A Hińczyk przecież dość mocno się czuł do tego momentu imo. Adam Smasher A Ty co o tym myślisz? E: miała być Sowa Mądra Głowa Już napisałem. Został tylko Forrest Gump.
|
|
|
Post by Don Kichot on Sept 17, 2023 19:01:18 GMT 1
Chciałem powiedzieć, że od Felietonistki, ale to może jednak zacznijmy od tego Centaura. Jakie są argumenty za tym, żeby zajebać Centaura a jakie za zabiciem dziś Felietonistki? Jak to widzisz? Co masz na myśli? 1. Od Centaura czuje taki Pixelowski vibe, a Felietonistka mam wrażenie, że miesza. 2. To, że wali od niej taką tanią podróbką Karasia, bez esencji i bez sensu, jedyne co to przywalanie sie.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 17, 2023 19:02:12 GMT 1
Lobotomię temu Kichotowi zrobili?
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 17, 2023 19:02:42 GMT 1
Jakie są argumenty za tym, żeby zajebać Centaura a jakie za zabiciem dziś Felietonistki? Jak to widzisz? Co masz na myśli? 1. Od Centaura czuje taki Pixelowski vibe, a Felietonistka mam wrażenie, że miesza. 2. To, że wali od niej taką tanią podróbką Karasia, bez esencji i bez sensu, jedyne co to przywalanie sie. Ale to znaczy, że Sowa mafia czy dopuszczasz możliwość, że jest niewinna, tylko po prostu nie jest tak zajebista jak Karaś?
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 17, 2023 19:02:58 GMT 1
Na ten moment u mnie to wygląda tak: Niewinni: Firefox Karaś Smasher Johny (choć tu bardziej uniewinniam bardziej przez wzgląd na osąd pozostałego grona) Iaucfefe'hcuj
Do rozważenia: Oh dae su Sowa Don kichot Felietonistka Tasiemiec Gump
Teoretycznie kolejka będzie wygrywająca, jeśli tylko ja z niej wypadnę. Z tych do rozważenia wydaje mi się, że Oh dae su powie nam najwięcej.
Taka myśl - mafia, która znalazłaby się pod ścianą, próbowałaby plejsa typu all-in. Czy możliwy jest plejs Felietonistka-Tasiemiec? Założyłbym niewinność Sowy póki co. Gumpa miastowi ciut uniewinniają, ale z drugiej strony czy zacietrzewienie się Oh dae su na jego punkcie nie byłoby trochę samobójstwem? Miliony pytań bez odpowiedzi.
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 17, 2023 19:03:12 GMT 1
Tasiemiec UzbrojonyTeraz ty odnieś się do naszych odpowiedzi, żeby to nie była tylko pozorowana aktywność.
|
|
Cenarius
Edycja#36
Limit: 363
|
Post by Cenarius on Sept 17, 2023 19:04:40 GMT 1
Ja mam wrażenie, że tu alkohol zadecydował. Że ktoś mu rzucił wyzwanie (chyba w takim układzie na mafijnym) na zasadzie: "No nie przepchniesz tego Gumpa albo kogoś innego z core miasta.", a to jest gracz w stylu "potrzymaj mi piwo!", uwielbia wyzwania i łamanie kolejnych barier. Innego powodu tu nie widzę, bo to zagranie nie ma sensu inaczej. Raczej powinien na spokojnie budować oskarżenia, podkopywać pozycję itp. Tego typu wyzwanie zauważyłem, jak raz napisał coś w stylu "zadaj mi pytanie i odpowiem ci w 60 sekund". Nie będę teraz tego szukał, ale to brzmiało mega mafijnie typu czeledż.
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 17, 2023 19:05:46 GMT 1
jestem, pytajcie, ja nadrabiam co się działo od rana To ja mam pytanie: czy we wczorajszej walce z Oh Dae-Su czułeś, że może atakować Cię niewinny? Jakie dajesz szanse na to, że Koreaniec ma rozregulowany celownik i na przykład po prostu zawierzył niewłaściwej osobie?
|
|
Firefox
Edycja#36
Limit: 404
|
Rozgrywka
Sept 17, 2023 19:06:38 GMT 1
via mobile
Post by Firefox on Sept 17, 2023 19:06:38 GMT 1
no z tym pchaniem Forresta
w sumie myślałem o tym, co Smasher pisał, że kogo by mieli pchać, jakby im zabrakło
a) ja - możliwe, ale jeszcze się nie opłacało, jak umrze Karaś, to wtedy można próbować, wcześniej mogli unikać tematu, żeby Karaś się do nich nie przyjebał b) Smasher - gorsze typy, ale wchodzi mu tryb murlokowy c) Forrest - zajebiste typy, im dłużej trwa gra, wolniej się rozkręca, na początku zbiera podejrzenia d) Silverhand - tożsamość
to wtedy Forrest byłby optymalny, póki jest okazja
i nie zamordujesz, bo mordem trzeba nadal szukać deta, a tu jeszcze tyle osób niewinnie wygląda
tu w sumie byłby zajebisty plejs Najmanowy, jeśli on celowo baitował deta
|
|
|
Post by Sowa Mądra Głowa on Sept 17, 2023 19:07:19 GMT 1
Trochę mi się nie podoba, że teraz Tasiemiec obrał na celownik akurat Odessu, o którym wie, że nie może się bronić. Może obaj są w mafii, ale to Tasiemiec ma Szpiega?
|
|
|
Post by Don Kichot on Sept 17, 2023 19:07:43 GMT 1
To już trochę abstrakcja z tym wyzwaniem To co, Twoim zdaniem, mogło zaważyć na tej brawurowej szarży? Nie wiem, może za dużo wypił i uznał, że Gump jakoś odstaje, a po wytrzeźwieniu jednak już nie było to tak istotne? Może weszła jakaś panaroja, że za spokojnie to idzie i gdzieś jest jakiś plottwist? Albo faktycznie jest w mafii i poczuł, że jak kogoś nie wypchną, to nie ma szans na wygraną, a Gump był najłatwiejszym celem do wypchnięcia? Ale w takim układzie znaczyłoby to, że w core miasta mafii nie ma, wtedy faktycznie należałoby azjatę zlinczować, żeby się przekonać i przy jego czerwonym kolorze czyścić przedpole i najbardziej podejrzanych.
|
|
|
Post by Don Kichot on Sept 17, 2023 19:10:30 GMT 1
W każdym razie na korzyść miasta wyjdzie, jak dzisiaj nie padnę
|
|
|
Post by Robert Karaś on Sept 17, 2023 19:11:07 GMT 1
Ja mam wrażenie, że tu alkohol zadecydował. Że ktoś mu rzucił wyzwanie (chyba w takim układzie na mafijnym) na zasadzie: "No nie przepchniesz tego Gumpa albo kogoś innego z core miasta.", a to jest gracz w stylu "potrzymaj mi piwo!", uwielbia wyzwania i łamanie kolejnych barier. Innego powodu tu nie widzę, bo to zagranie nie ma sensu inaczej. Raczej powinien na spokojnie budować oskarżenia, podkopywać pozycję itp. Tego typu wyzwanie zauważyłem, jak raz napisał coś w stylu "zadaj mi pytanie i odpowiem ci w 60 sekund". Nie będę teraz tego szukał, ale to brzmiało mega mafijnie typu czeledż. Nie musisz tego szukać, bo już orałem za to i Koreańca, i Felietonistkę. mafiacorner.boards.net/post/68042Dla mnie tam jebało mafijną ustawką.
|
|
|
Post by Tasiemiec Uzbrojony on Sept 17, 2023 19:11:14 GMT 1
Tasiemiec Uzbrojony Teraz ty odnieś się do naszych odpowiedzi, żeby to nie była tylko pozorowana aktywność. Najbardziej kupiła mnie wizja Smashera, bo jakoś o niej zupełnie nie pomyślałem i w chuj otworzył mi oczy. Bo faktycznie mafia może być w dupie, bo nie mają nikogo w tzw. miastowym trzonie i muszą powoli stawać na chuju, żeby im ta rozgrywka nie odjechała. Odrzucam tych, których uważam za mocnospozycjonowanych w mieście: Smasher, Silverhand, Lau, Karaś i dodam do tego Gumpa, który był obiektem ataku. W takim razie pozostają: Tasiemiec Don Kichot Felietonistka Centurion Firefox Sowa + Koreaniec, który atak przypuścił. W tej sytuacji mafii będzie zależało na wypierdoleniu kogoś z "miastowych" tak, aby automatycznie nie było porażki. Kto najbardziej chciał spierdolić ze szczytu mocnoumiejscowionych i narzekał na to, że pociski są ładowane w słabych graczy? Wydaje mi się, że Filoletka.
|
|