egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 13:27:36 GMT 1
o mój głos jestem spokojny
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 13:28:21 GMT 1
hehe
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 13:28:42 GMT 1
chyba, że chcesz przyjechać zbadać moje gardło
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 1, 2023 13:36:58 GMT 1
Mój stance jest taki, że na moje oko oboje gracie jakbyście byli w mafii, ale jest pomiędzy waszą grą asymetria.
Egze odpowiedziałeś na moje pytanie mniej więcej tak jakbym ja odpowiedział. To znaczy mój główny zarzut w stosunku do Montiego jest taki jak napisałeś, czyli ukrywanie się za zobojętnieniem i antypatycznością.
Monti z tobą zgodzę sie co do egzaltacji u Egze, natomiast nie zgodzę się co do agresji, spodziewałem się, że niewinny Egze będzie grał bardziej przeciwko tobie niż zagrał. Nie jestem jednak pewien na ile wynika to z mafijności, a na ile z tego, że w tej formule nie jest tak łatwo znajdować argumenty na przeciwnika jak w standardowej rozgrywce.
Widzę to trochę tak, że Monti gra poniekąd jak Kacperek w poprzedniej edycji. Jesteś przekonany, że twoja niewinność jest bardzo łatwa do zauważenia, a to nie do końca tak jest. Jesteś przekonany, że wygrasz i tak jak Kacperek masz więcej od Egze takich spontanicznych wejść i piszesz na moje oko bardziej to co chcesz pisać, bez jakiejś kalkulacji. U Egzego widzę większą celowość w tym co robi, tak jakby myślał w bardziej standardowy sposób idący od punktu A do punktu B.
Egze ty z kolei grasz trochę tak jak ja w poprzedniej, to znaczy starasz się bardziej od swojego oponenta współpracować z sędzią i bardziej starasz się o merytorykę, mniej od Montiego wyrażasz bezpodstawnych przekonań typu "jestem niewinny i to widać".
Monti zaliczył jak na moje lepsze wejście, wszedł z postami, które są mniej standardowe. Ty z kolei pierwsze co zrobiłeś Egze to zauważenie, że Monti ma mafię 3ci raz zrzędu, ja zrobiłem z Kacperkiem to samo, na początku zauważyłem, że on z kolei po raz pierwszy trafił do mafii od dawna.
Natomiast u Montiego czuję trochę sprzeczności z jednej strony jest ta komunikacja zobojętnienia, a z drugiej jesteś przekonany, że wygrasz. Z jednej ja jako sędzia jestem mało istotny w rozgrywce, z drugiej ty możesz pozwolić sobie na obojętność. To jak jest, skoro mam tak małe znaczenie, to nie znaczyłoby to, że wszystko w twoich rękach i nie możesz pozwolić sobie na obojętność tylko właśnie musisz cisnąć?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 13:40:40 GMT 1
jakby egze postawił twardsze warunki to bym cisnął, w tym momencie uważam że kilka razy - sławna szósta strona - przeholował przez to że de facto on musi się adaptować do gry i mojego stylu w związku z tym jest w tym mniej naturalności i więcej wymuszenia
gram tak bez jakiegoś specjalnego planu, natomiast uważam że dobrym efektem ubocznym jest fakt, że trochę to robi soczewica koło miele młyn u egzego, bo nie jest w stanie wyjść poza zgraną płytę
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 13:41:54 GMT 1
Przecież to Ty nie wychodzisz poza zgraną płytę szóstej strony.
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 13:43:09 GMT 1
obojętność też jest konsekwencją, jeśli przy tym co masz na stole nie jesteś w stanie dokonać trafnej decyzji, no to już dont blame the players, blame the referee
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 13:43:20 GMT 1
Przecież to Ty nie wychodzisz poza zgraną płytę szóstej strony. boli, co?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 13:43:50 GMT 1
Gardło mnie boli owszem
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 1, 2023 13:45:44 GMT 1
Przecież to Ty nie wychodzisz poza zgraną płytę szóstej strony. Czy uważasz, że ta szósta strona faktycznie była twoją najsłabsza, czy jest tam coś szczególnego, czy Monti czepia się zupełnie bezpodstawnie?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 13:46:16 GMT 1
Po prostu jesteś hipokrytą na siłę doszukującym się u mnie oznak mafijności, mimo że doskonale wiesz, że nie mogę w niej być. To co mi zarzucasz, sam robisz, w dodatku z większą intensywnością. Jeśli któryś z nas gra przemyślanie strategicznie to właśnie Ty i tu się kompletnie nie zgadzam z Pshemem.
Problemem Montiego jest to, że o ile w swoich postach i kierowaniu rozgrywką może od tego punktu A do punktu B podążać, po drodze próbując zastawiać jakieś pułapki, o tyle w przypadku dostawania niewygodnych pytań o odczucia musi zasłaniać się tym, że mu wszystko jedno.
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 13:46:51 GMT 1
Przecież to Ty nie wychodzisz poza zgraną płytę szóstej strony. Czy uważasz, że ta szósta strona faktycznie była twoją najsłabsza, czy jest tam coś szczególnego, czy Monti czepia się zupełnie bezpodstawnie? wręcz przeciwnie, była bodaj moją najlepszą, on o tym wie, dlatego chce ją zdyskredytować.
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 1, 2023 13:49:00 GMT 1
A to ciekawa odpowiedź. Mi się ta szósta strona zupełnie nie podoba bo moim zdaniem naturalność tam leży, ale z drugiej strony nie do końca wierzę, że jestem ciebie w stanie łapać po naturalności, więc staram się tonować to odczucie.
Dlaczego uważasz, że była najlepszą?
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 13:49:59 GMT 1
Rola mafiozy Cię przerosła i chcesz zagrać niezaangażowanego? Do póki gra się opierała na wejściu w grę mogłeś mnie punktować, kiedy zaczęliśmy dyskutowac o odczuciach, emocjach, Ty nie potrafisz ich okazać, dlatego nie silisz się na odwzorowanie tylko jedziesz na wyjebanku. W grze 1v1 najtrudniej jest się wczuć w pozycję drugiego gracza, dlatego ścinasz ten temat. Ja widzę tutaj pieprzonego Glorfindela. Masz braki emocjalne powodujące że nie jesteś w stanie sobie wyobrazić jak powinieneś grać jako mafiozo, dopiero za drugim razem Ci to wychodzi, kiedy dokładnie przestudiujesz co zagrałeś źle. Dlatego jako Gump tak dobrze Ci szło. Wiedziałeś na jakich strunach grać. Tu grasz pierwszy raz 1v1 i nie potrafisz oddać nawet połowy miastowego Montiego w mafii. Współczuję tym, którzy zagrają z Tobą jako mafią następnym razem. Byłoby mi prościej wkładać Ci chuja w usta gdybyś się częściej odzywał. Boisz się mówić o tym co myślisz, nie odpowiadasz wprost na pytania sędziego. Jesteś cieniem samego siebie. ależ Ty właśnie jesteś bardziej jak Zenek z Kition niż Zenek ze Złotopolic. Jesteś obojętny wobec tego co się dzieje i jak działa sędzia. Stosujesz dokładnie tę samą taktykę co Pshemo, tyle że Pshemo miał łatwiej bo raz że trafił na słabszego przeciwnika, a dwa na sędziego, który mu na to pozwalał. tak jestem jak piskorz, jestem jak ryba która znalazła swojego glona i jedyne o czym myśli to jak go dopaść. tu jest i nadmierna egzaltacja, i sztuczna agresja, i niedostosowanie sposobu gry do rozgrywki, i socjotechnika, klasyczna pierdolnięcie z pięciominutowej armaty, ale nie w stanie oblężenia, a na miłej schadzce w donżonie jeśli ktoś nie ma dostatecznie wyrobionych estymatorów żeby po tej sekwencji nie być pewnym winy egze, to już ja nie poradzę że mama i tata podstaw nie nauczyli
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 13:51:18 GMT 1
więc właściwie jak to zobaczyłem to już kompletnie zostaly sport i dobra zabawa, więc się całkiem miło bawię patrząc jak bardzo bez argumentów jest egze
i myślę że właśnie w dużej mierze kwestia mojego stylu, raczej był przygotowany na coś innego, więc czemu zmieniać zwycięski skład
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 13:51:56 GMT 1
No właśnie dlatego była najlepsza że wyrzuciłem z siebie wszystko co sądzę o grze Montiego, dość zgrabnie ubierając to w słowa, a poziom agresji rósł wraz z poziomem wypitego alkoholu, to jasne ;p
|
|
monciarz
Gracz
Zawodnik Roku 2023
|
Post by monciarz on Oct 1, 2023 13:53:43 GMT 1
aha, co do pytań - na wszystkie odpowiedzialem w stu procentach z serduszka i szczerze, natomiast Ty ominaleś jakoś połowę z nich
i traktujesz to jako argument
wbijasz we mnie nazywając odpowiedzi sztucznymi i wymuszonymi - czyli znowu jakaś proba dominacji czyjegoś stanu emocjonalnego
jednocześnie nie zwracając uwagi na swoje całkowite braki na tym polu
tu też jest imo pies pogrzebany, egze w mieście by odpowiedział a dopiero potem wjeżdżał na oponenta
tu jest sam wjazd
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 13:53:49 GMT 1
a naturalnością się zbytnio nie przejmuję, bo nie muszę jej udawać
|
|
Pshemo
New Member
|
Post by Pshemo on Oct 1, 2023 13:57:23 GMT 1
aha, co do pytań - na wszystkie odpowiedzialem w stu procentach z serduszka i szczerze, natomiast Ty ominaleś jakoś połowę z nich i traktujesz to jako argument wbijasz we mnie nazywając odpowiedzi sztucznymi i wymuszonymi - czyli znowu jakaś proba dominacji czyjegoś stanu emocjonalnegojednocześnie nie zwracając uwagi na swoje całkowite braki na tym polu tu też jest imo pies pogrzebany, egze w mieście by odpowiedział a dopiero potem wjeżdżał na oponenta tu jest sam wjazd Czy tego argumentu nie można obrócić w taki sposób, że ty robisz to samo pisząc, że posty Egzego są egzaltowane?
|
|
egze
Gracz
|
Post by egze on Oct 1, 2023 13:57:30 GMT 1
a Ty będziesz teraz na chuju stawał żeby coś Pshemowi udowodnić. Jest to nawet zabawne ;p
|
|