|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 20:26:22 GMT 1
1. njay uważasz, że masz naturę oszusta? kojarzę, że byłeś uznawany za "średniego" mafiozę na swoim community dekadę temu (jak coś pojebałem, to mnie popraw); w jakiej frakcji się czujesz bardziej komfortowo?
2. miałeś jakiś plan na ten pojedynek?
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 20:29:26 GMT 1
Zaraz otwieramy drugą stronę. Zadajcie rywalowi po dwa pytania i osoba, która wygra dyskusję (nie przejmujcie się metryką oceny, nie poznacie jej) na drugiej stronie ma u mnie mocnego plusa do końca rozgrywki. Panie toś mi zrobił flashbacki z edycji gdzie Firefoxa musiałem przekonać do Gumpa, tylko tu odwrotnie. Zmarzlik, czy miałeś jakiś plan na grę przed startem i przed losowaniem? Czego nie lubisz w grze jako mafia?
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 20:31:40 GMT 1
1. njay uważasz, że masz naturę oszusta? kojarzę, że byłeś uznawany za "średniego" mafiozę na swoim community dekadę temu (jak coś pojebałem, to mnie popraw); w jakiej frakcji się czujesz bardziej komfortowo? 2. miałeś jakiś plan na ten pojedynek? Ja chyba nigdy nikogo nie okłamałem i bycie mafią jest totalnie nie dla mnie. Gdybym nią był to by to zaraz wyszło. Dlatego też jestem w miarę spokojny, że im więcej postów nastukamy tym lepiej, bo prawda wyjdzie na jaw. Mój plan napisałem na poprzedniej stronie, widać że nie przeczytałeś. Chciałem nie odkrywać swojej przynależności i zagrać na trąbie gmochom, ale Antura nawet jak nie gra to psuje i nie wysłał losowania.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 20:34:02 GMT 1
"Zmarzlik, czy miałeś jakiś plan na grę przed startem i przed losowaniem?"
przygotowywałem się trochę na mafiowanie (dwie sztuczki fajne wymyśliłem, jedna pod Montiego a druga ogólnopojedynkowa), a w mieście pomyślałem, że zrobię po prostu spontan i będę pisał, co w głowie i to wystarczy xd
" Czego nie lubisz w grze jako mafia?"
o człowieku niczego
ja mafiowanie grinduję, zero kreatywności, czuję się jakbym kopiował jakieś patterny, jakieś wzorce z innych rozgrywek, jakbym nie mógł być sobą
w mieście możesz nasrać na środku i robić jasełka w nocy i nara, jesteś sobą
w mafii nie możesz zasnąć, bo strach, że jak się obudzisz, to świecznik xd no i odpowiedzialność za drużynę mimo wszystko, w mieście to poczucie kamraterii jakoś niższe, bo nieufność mocna
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 20:34:49 GMT 1
"Antura nawet jak nie gra to psuje i nie wysłał losowania."
xD dajmy żyć dla Antury, serducho wkłada w community, pozdrowienia dla jego
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 20:37:04 GMT 1
"Antura nawet jak nie gra to psuje i nie wysłał losowania." xD dajmy żyć dla Antury, serducho wkłada w community, pozdrowienia dla jego Nie no jasne, Antura dobry człowiek
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 20:37:25 GMT 1
"Ja chyba nigdy nikogo nie okłamałem i bycie mafią jest totalnie nie dla mnie. Gdybym nią był to by to zaraz wyszło"
nie no mimo wszystko musisz próbować
co to za podejście
rozumiem, że teraz masz łatwiej mafiować, ale w normalnej grze chyba się bardziej przyłożysz, taka natura gry
w końcu byś się wyrobił a nie "i tak mnie odjebią"
taki Volv też grinduje mafiowanie
ale czekam, aż wylosujesz mafię normalnie, a nie tylko tutaj, bo może będzie Ci potem lżej w mieście, bo teraz trochę strach był, że nie wiemy, jak mafiujesz i to dokładało do ogródka Cenariusa
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 20:38:03 GMT 1
"Zmarzlik, czy miałeś jakiś plan na grę przed startem i przed losowaniem?" przygotowywałem się trochę na mafiowanie (dwie sztuczki fajne wymyśliłem, jedna pod Montiego a druga ogólnopojedynkowa), a w mieście pomyślałem, że zrobię po prostu spontan i będę pisał, co w głowie i to wystarczy xd " Czego nie lubisz w grze jako mafia?" o człowieku niczego ja mafiowanie grinduję, zero kreatywności, czuję się jakbym kopiował jakieś patterny, jakieś wzorce z innych rozgrywek, jakbym nie mógł być sobą w mieście możesz nasrać na środku i robić jasełka w nocy i nara, jesteś sobą w mafii nie możesz zasnąć, bo strach, że jak się obudzisz, to świecznik xd no i odpowiedzialność za drużynę mimo wszystko, w mieście to poczucie kamraterii jakoś niższe, bo nieufność mocna Co rozumiesz przez to, że mafie grindujesz?
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 20:40:15 GMT 1
że grinduję, hmm, jakby to określić
że po prostu masz w głowie bazę zachowań, które kojarzysz jako swoje miejskie i takie, jakie miasto uważa za miejskie i próbujesz je stosować
ja nie umiem jak pshemo, że o sobie będę pierdolił, co chcę w mafii, tylko jakby najpierw przefiltrowywuję to, co chcę napisać, czy przechodzi town check
cierpi na tym aktywność mocno i się robi merytoryczna sucha maszyna jak Cugowski
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 20:41:13 GMT 1
"Ja chyba nigdy nikogo nie okłamałem i bycie mafią jest totalnie nie dla mnie. Gdybym nią był to by to zaraz wyszło" nie no mimo wszystko musisz próbować co to za podejście rozumiem, że teraz masz łatwiej mafiować, ale w normalnej grze chyba się bardziej przyłożysz, taka natura gry w końcu byś się wyrobił a nie "i tak mnie odjebią" taki Volv też grinduje mafiowanie ale czekam, aż wylosujesz mafię normalnie, a nie tylko tutaj, bo może będzie Ci potem lżej w mieście, bo teraz trochę strach był, że nie wiemy, jak mafiujesz i to dokładało do ogródka Cenariusa Fajny trap próby zakotwiczenia Monciaka, ale to mocno widoczne. Manipulować musisz subtelniej.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 20:41:44 GMT 1
gdzie próby zakotwiczenia Monciaka? i co rozumiesz przez zakotwiczenie?
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 20:43:33 GMT 1
że grinduję, hmm, jakby to określić że po prostu masz w głowie bazę zachowań, które kojarzysz jako swoje miejskie i takie, jakie miasto uważa za miejskie i próbujesz je stosować ja nie umiem jak pshemo, że o sobie będę pierdolił, co chcę w mafii, tylko jakby najpierw przefiltrowywuję to, co chcę napisać, czy przechodzi town check cierpi na tym aktywność mocno i się robi merytoryczna sucha maszyna jak Cugowski Niby sucha maszyna, ale mówisz że miałeś plan. Czyli byłeś świadomy tych swoich problemów i jakoś starałeś się nim zaradzić. W jaki sposób?
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 20:45:22 GMT 1
gdzie próby zakotwiczenia Monciaka? i co rozumiesz przez zakotwiczenie? No piszesz jakbym był w mafii i całe zdania pod to układasz. Imo cel to utorować teraz Monciaka na ten sposób myślenia. Niby to oczywiste, ale wolę to podkreślić, bo w błędy poznawcze łatwo wpaść.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 20:48:31 GMT 1
no plan to wykonuje bardziej maszyna xd człowiek może jechać bez planu, to nas różni od maszyn ni
i właśnie chciałem temu zaradzić, przygotowując "plejsy/sztuczki" zawczasu, jedną z nich było granie tak, jak Monti opisał podsumowując swój pojedynek z egze, chciałem jakoś grać tak, żeby pomyślał, że MOCNO WIERZĘ w swoją miastowiość (bo to Monti uznał za najważniejszy estymator), nie siła argumentów a wiara w nie
nie wiem, czy łatwo byłoby mi to odwzorować, ale już nie muszę próbować, bo się dobrze wylosowało xd
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 20:50:33 GMT 1
gdzie próby zakotwiczenia Monciaka? i co rozumiesz przez zakotwiczenie? No piszesz jakbym był w mafii i całe zdania pod to układasz. Imo cel to utorować teraz Monciaka na ten sposób myślenia. Niby to oczywiste, ale wolę to podkreślić, bo w błędy poznawcze łatwo wpaść. ale no jakbym był naprawdę w mafii, a Ty w mieście, to jak miałbym pisać? spodziewałeś się dwóch miast?
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 20:52:00 GMT 1
No piszesz jakbym był w mafii i całe zdania pod to układasz. Imo cel to utorować teraz Monciaka na ten sposób myślenia. Niby to oczywiste, ale wolę to podkreślić, bo w błędy poznawcze łatwo wpaść. ale no jakbym był naprawdę w mafii, a Ty w mieście, to jak miałbym pisać? spodziewałeś się dwóch miast? No i wpadłeś, bo są tu dwa miasta - ja i Monti.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 20:53:13 GMT 1
nie no Monti bez frakcji, ale suchar xd ale to w sumie kwita jesteśmy na suchary
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 20:53:53 GMT 1
Ja go traktuję jak miasto, bo albo razem wygramy albo przegramy.
|
|
|
Post by piernikowy on Oct 2, 2023 20:55:09 GMT 1
gdzie próby zakotwiczenia Monciaka? i co rozumiesz przez zakotwiczenie? No piszesz jakbym był w mafii i całe zdania pod to układasz. Imo cel to utorować teraz Monciaka na ten sposób myślenia. Niby to oczywiste, ale wolę to podkreślić, bo w błędy poznawcze łatwo wpaść. to łap rozwiązanie tego problemu: Ty z kolei pisz tak, jakbym ja był w mafii i Monti nie będzie wiedział, co zrobić
|
|
NJay
Gracz
|
Post by NJay on Oct 2, 2023 20:58:18 GMT 1
No piszesz jakbym był w mafii i całe zdania pod to układasz. Imo cel to utorować teraz Monciaka na ten sposób myślenia. Niby to oczywiste, ale wolę to podkreślić, bo w błędy poznawcze łatwo wpaść. to łap rozwiązanie tego problemu: Ty z kolei pisz tak, jakbym ja był w mafii i Monti nie będzie wiedział, co zrobić Próba ośmieszenia przeciwnika to też chwyt erystyczny i mam nadzieję że każdy to widzi. Tamten post był manipulacyjny i tyle.
|
|